Foobar 2000

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Sto61
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Sto61 »

Asi bych to viděl na tu přednastavenou portable verzi pokud mi ji pošleš. Díky.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Chci se zeptat některého zdejšího odborníka, zda existuje nějaká možnost spuštění Foobar2000 pod Linuxem. Pokud ano, pod jakou verzí (distribucí).

P.S. Ze zahraničního zdroje jsem zjistil, že snad by to mělo fungovat na Linux Mint s Wine. Ale nemám ponětí, co Wine je.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Wine za mojich cias bol emulator/virtual machine na Windows.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Ještě mám na srdci jednu věc. Chtěl jsem vyzkoušet Foobar2000 na mém telefonu s Androidem (12).
V něm mám dost muziky ve formátu flac. A to v interním úložišti ve složce Music. Takový USB Audio Player Pro ji tam normálně "vidí".
Foobar2000 v poslední verzi z GP ji prostě ignoruje a nemohu ho nijak nastavit aby si vybral jako zdroj právě složku Music.
Buďto to nijak nejde nebo to možná spíš neumím :oops: .
Má s tím někdo "odsudzdejší" nějaké zkušenosti :?: ?
A má vůbec smysl se tím zabývat, když je možná zmíněný USB Audio Player Pro kvalitnější :?: ?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

A u toho mobilního není knihovna -library a dál konfigurace a vybereš místo,kde máš uložené soubory ?

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Pokud máš na mysli přímo nějakou složku Library, tak ne. To bych ji musel udělat manuálně.
Na zahraničním fóru jsem četl, že by hudební soubory měly být v Root/Android/Data/Data/...atd. Navíc by měl být telefon rootnutý.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Zkus tuhle cestu:

Settings/Scan Music/Select folders

objeví se po chvíli seznam adresářů - v mém případě cca 20. Jakou logikou je systém nabídl netuším. Ale podle doby trvání scan bych řekl, že to projíždí celý telefon. V každé případě to leze do adresáře "Music" - v mém případě cesta /storage/emulated/0/Music, takže když si tam dáš svou hudbu, tak by ji měl najít.

To s tím rootem bude spíše nějaký informační šum.

JInak je ta aplikace IMHO dost hrozná.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Tak se to najednou podařilo. Jak píšeš. Dal jsem Nastavení - Media Library - Music Folders a přidat Folder. Myslím, že v tomto momentě to po mě chtělo povolení pro Foobar pro přístup ke složkám v telefonu. Najednou jsem se dostal do složky Music v telefonu a potvrdil použití této složky. Potom to vypadá takto:
Screenshot_2024-07-13-10-31-20-59_9ac5a7433306c4c14afda04ef4c4b5db.jpg
No a už muziku vidím a hraje to.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Už zase otravuji.
Nemáte někdo tušení kde změnit (přeložit) položku "Playing" označenou na screenu? Pro sychr je přidaná i verze Foobar2000.
České popisky.jpg
Nebo co vepsat do označeného pole na dalším screenu?
Custom columns.jpg

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Dobrý den, taky bych si dovolil otravovat, ale jak se dá ve Foobar2000 zapnout ta žlutá "časová osa s rozkmitem signálu", co je nahoře na fotce nad seznamem skladeb? Děkuji za odpověď.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Jsou na to plugin komponenty Waveform seekbar nebo Waveform Minibar. Já pořád používám DarkOne, připadá mi to nejpřehlednější, nadefinoval jsem si tam i své pole pod názvem alba, takže tam mám technické informace a také informace o vydání, které se přehrává. Zatím jsem nepřišel na nic lepšího. Plus je schopné to utáhnout celou moji 13TB sbírku z NAS v jednom playlistu, jen start je trochu delší.
foobarrb.jpg

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Ještě jeden krásný skin je Georgia ReBorn, ale ten mi neutáhne celou sbírku hudby v jednom playlistu, pořád to pak padá. Je to škoda, protože vypadá naprosto perfektně, bere si atmosféru dle přehrávaného alba.
Foobar RB Georgia ReBorn.jpg

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Děkuji za odpověď, jen ještě poprosím o tip, kde ty skiny a pluginy stáhnout? ;-)

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Skin Georgia Reborn je zde: https://github.com/TT-ReBORN/Georgia-ReBORN
Skin DarkOne4Mod v1 by tedgo je zde: https://www.deviantart.com/tedgo/art/Da ... -637189138

Waveform seekbar i minibar jsou v komponentech na webu Foobar2000. Skhttps://www.foobar2000.org/components
Jediný videonávod k instalaci, co jsem našel:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já jsem chtěl instalovat Foobar do nového PC před pár měsíci. Nedokázal jsem to. Nikde není rozumný instalační balík z tohoto století, který to nainstaluje, všechno to umí a já si vyberu jen vzhledy. Pořád se k tomu musí člověk stavět jak k Legu a skládat to po kostičkách. Zkusil jsem Dark one, polovina věcí mi tam stejně chyběla a nebyla vidět. Nechápu proč to někdo neudělá taky pro blbce, když u jiných programů to jde. Nakonec mám nainstalovaný MusicBee s WASAPI a jsem spokojen...

Odpovědět