Foobar 2000
Re: Foobar 2000
Asi bych to viděl na tu přednastavenou portable verzi pokud mi ji pošleš. Díky.
Chci se zeptat některého zdejšího odborníka, zda existuje nějaká možnost spuštění Foobar2000 pod Linuxem. Pokud ano, pod jakou verzí (distribucí).
P.S. Ze zahraničního zdroje jsem zjistil, že snad by to mělo fungovat na Linux Mint s Wine. Ale nemám ponětí, co Wine je.
P.S. Ze zahraničního zdroje jsem zjistil, že snad by to mělo fungovat na Linux Mint s Wine. Ale nemám ponětí, co Wine je.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Wine za mojich cias bol emulator/virtual machine na Windows.
Ještě mám na srdci jednu věc. Chtěl jsem vyzkoušet Foobar2000 na mém telefonu s Androidem (12).
V něm mám dost muziky ve formátu flac. A to v interním úložišti ve složce Music. Takový USB Audio Player Pro ji tam normálně "vidí".
Foobar2000 v poslední verzi z GP ji prostě ignoruje a nemohu ho nijak nastavit aby si vybral jako zdroj právě složku Music.
Buďto to nijak nejde nebo to možná spíš neumím
.
Má s tím někdo "odsudzdejší" nějaké zkušenosti
?
A má vůbec smysl se tím zabývat, když je možná zmíněný USB Audio Player Pro kvalitnější
?
V něm mám dost muziky ve formátu flac. A to v interním úložišti ve složce Music. Takový USB Audio Player Pro ji tam normálně "vidí".
Foobar2000 v poslední verzi z GP ji prostě ignoruje a nemohu ho nijak nastavit aby si vybral jako zdroj právě složku Music.
Buďto to nijak nejde nebo to možná spíš neumím

Má s tím někdo "odsudzdejší" nějaké zkušenosti

A má vůbec smysl se tím zabývat, když je možná zmíněný USB Audio Player Pro kvalitnější

A u toho mobilního není knihovna -library a dál konfigurace a vybereš místo,kde máš uložené soubory ?
Pokud máš na mysli přímo nějakou složku Library, tak ne. To bych ji musel udělat manuálně.
Na zahraničním fóru jsem četl, že by hudební soubory měly být v Root/Android/Data/Data/...atd. Navíc by měl být telefon rootnutý.
Na zahraničním fóru jsem četl, že by hudební soubory měly být v Root/Android/Data/Data/...atd. Navíc by měl být telefon rootnutý.
Zkus tuhle cestu:
Settings/Scan Music/Select folders
objeví se po chvíli seznam adresářů - v mém případě cca 20. Jakou logikou je systém nabídl netuším. Ale podle doby trvání scan bych řekl, že to projíždí celý telefon. V každé případě to leze do adresáře "Music" - v mém případě cesta /storage/emulated/0/Music, takže když si tam dáš svou hudbu, tak by ji měl najít.
To s tím rootem bude spíše nějaký informační šum.
JInak je ta aplikace IMHO dost hrozná.
Settings/Scan Music/Select folders
objeví se po chvíli seznam adresářů - v mém případě cca 20. Jakou logikou je systém nabídl netuším. Ale podle doby trvání scan bych řekl, že to projíždí celý telefon. V každé případě to leze do adresáře "Music" - v mém případě cesta /storage/emulated/0/Music, takže když si tam dáš svou hudbu, tak by ji měl najít.
To s tím rootem bude spíše nějaký informační šum.
JInak je ta aplikace IMHO dost hrozná.
Tak se to najednou podařilo. Jak píšeš. Dal jsem Nastavení - Media Library - Music Folders a přidat Folder. Myslím, že v tomto momentě to po mě chtělo povolení pro Foobar pro přístup ke složkám v telefonu. Najednou jsem se dostal do složky Music v telefonu a potvrdil použití této složky. Potom to vypadá takto:
No a už muziku vidím a hraje to.Re: Foobar 2000
Už zase otravuji.
Nemáte někdo tušení kde změnit (přeložit) položku "Playing" označenou na screenu? Pro sychr je přidaná i verze Foobar2000. Nebo co vepsat do označeného pole na dalším screenu?
Nemáte někdo tušení kde změnit (přeložit) položku "Playing" označenou na screenu? Pro sychr je přidaná i verze Foobar2000. Nebo co vepsat do označeného pole na dalším screenu?
Dobrý den, taky bych si dovolil otravovat, ale jak se dá ve Foobar2000 zapnout ta žlutá "časová osa s rozkmitem signálu", co je nahoře na fotce nad seznamem skladeb? Děkuji za odpověď.
Jsou na to plugin komponenty Waveform seekbar nebo Waveform Minibar. Já pořád používám DarkOne, připadá mi to nejpřehlednější, nadefinoval jsem si tam i své pole pod názvem alba, takže tam mám technické informace a také informace o vydání, které se přehrává. Zatím jsem nepřišel na nic lepšího. Plus je schopné to utáhnout celou moji 13TB sbírku z NAS v jednom playlistu, jen start je trochu delší.
Ještě jeden krásný skin je Georgia ReBorn, ale ten mi neutáhne celou sbírku hudby v jednom playlistu, pořád to pak padá. Je to škoda, protože vypadá naprosto perfektně, bere si atmosféru dle přehrávaného alba.
Děkuji za odpověď, jen ještě poprosím o tip, kde ty skiny a pluginy stáhnout? 

Skin Georgia Reborn je zde: https://github.com/TT-ReBORN/Georgia-ReBORN
Skin DarkOne4Mod v1 by tedgo je zde: https://www.deviantart.com/tedgo/art/Da ... -637189138
Waveform seekbar i minibar jsou v komponentech na webu Foobar2000. Skhttps://www.foobar2000.org/components
Jediný videonávod k instalaci, co jsem našel:
Skin DarkOne4Mod v1 by tedgo je zde: https://www.deviantart.com/tedgo/art/Da ... -637189138
Waveform seekbar i minibar jsou v komponentech na webu Foobar2000. Skhttps://www.foobar2000.org/components
Jediný videonávod k instalaci, co jsem našel:
Já jsem chtěl instalovat Foobar do nového PC před pár měsíci. Nedokázal jsem to. Nikde není rozumný instalační balík z tohoto století, který to nainstaluje, všechno to umí a já si vyberu jen vzhledy. Pořád se k tomu musí člověk stavět jak k Legu a skládat to po kostičkách. Zkusil jsem Dark one, polovina věcí mi tam stejně chyběla a nebyla vidět. Nechápu proč to někdo neudělá taky pro blbce, když u jiných programů to jde. Nakonec mám nainstalovaný MusicBee s WASAPI a jsem spokojen...