Foobar 2000

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od koudy42 »

V tomhle jsou super linuxove OS a jejich audio appliance, navic cim jednodussi nastaveni, tim lepsi. Nemluve o absenci nejakych driveru pro DAC atd. Ale chapu, ze ne kazdy chce extra krabicku jako zdroj hudby a hlavni je vysledna spokojenost z poslechu *thumbs up*.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1741
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko »

on ten linuxovy obecny driver neni zadna vyhra,ovsem

koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od koudy42 »

*offtopic* Ukaz mi hajend streamer postaveny na WinOs....

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1741
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko »

off topic? vlakno foobar...
p.s. treba Taiko Audio SGM Extreme (od 24 000 EUR) jede na WIN + JPLAY, ale nevim zda je dost haaajend

koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od koudy42 »

Ten off topic byl na me, jinak ten streamer je spis pekny bizar :D.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1741
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko »

ten streamer jsem slysel, velice doporucuji to zkusit take ... zde par set stran o tom jak pises bizaru -https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... ost-874420

Yiakubou
Příspěvky: 493
Registrován: 07 črc 2020 18:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Yiakubou »

Ja myslel, ze Taiko jede na Win + Roon defaultne, ne? Cimz nerikam, ze tam pak JPLAY nejde nejak nainstalovat.

Jinak asi oboji (Win nebo Linux) ma svoje pro a proti. Jine hajend servery na urovni Taiko zase bezi na Linuxu a tezko rict, co je ve vysledku lepsi. Navic OS a drivery jsou jenom jednou casti celku. Nepredpokladam, ze se tady najde nekdo, kdo by takova reseni mohl srovnavat vedle sebe v domacich pdominkach...

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1741
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko »

jiste
https://audiophilestyle.com/ca/reviews/ ... of-5-r909/

samozrejme kdo je spokojeny s foobarem nebo jakymkoliv jinym resenim necht spokojeny je a uziva si

Yiakubou
Příspěvky: 493
Registrován: 07 črc 2020 18:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Yiakubou »

Tak to neni uplne fer srovnani a je celkem jasne, jak to mohlo dopadnout. Ja spis myslel srovnani Taiko vs. treba Pink Faun, Grimm, apod.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1741
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko »

? rec byla o vyhodnosti reseni na linuxu protoze "nepotrebuje driver" a neexistenci high end streameru na WIN
p.s. ony tyhle highend streamery obecne (Aurender, Lumin, Auralic atd) vznikly na poptavku lidi co si nedokazi sestavit slusne PC tak aby splnovalo pozadavky na hudbu, proste trefeny business plan. Jsou firmy, ktere dodavaji zabalene RPi reseni do pekne krabice, jsou firmy co dodavaji nizkovykonne reseni v pekne krabici, jsou firmy co jdou dal a do hezke nebo i druhe hezke krabice zabali vykonne reseni a linearni zdroje, jen si to nechaji sakra zaplatit

p.s. za poslednich x let jsem vyzkousel snad vsechny dostupne linuxove distribuce, skoncil jsem na WIN plus JPLAY Femto protoze zvuk

koudy42
Příspěvky: 1612
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od koudy42 »

To ano, ale uprimne Pavle, tvuj styl poslechu (extremne tichy) a rozmisteni reprosoustav (snad 6-7m od beden, mimo osu) a take nejaky vek, jsem prekvapeny, ze slysis rozdily ala streamer, kabely, podlozky ap. Nemyslim to zle, ale jsou tu jini "netopyri" *thumbs up* (a nejsem to ja :)).

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 1741
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko »

Hm… asi si zaridim poslechovku v panelaku teda

FS
Příspěvky: 1316
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od FS »

Audio PC jsem také pár let hodně řešil - zkoušel různé linuxové distribuce (ty i na raspberry, než jsem nad malinou definitivně zlomil hůl), pod Windows různé drivery, aplikace všeho druhu, zakoupil jsem licenci Jriver, také zkoušel ten JPLAY i ten jejich media server.

Hovořit o zvuku "foobar2000" v obecné rovině je dost problematické, protože to má strašně moc různých variant použití. V mém konkrétním případě zněl foobar2000 spíše "suše" (v tom dobrém smyslu) v přímém srovnání s Jriver.

Ponaučení jsme si z toho odnesl takové, že mi nakonec vždycly lépe hrály linuxové distribuce. Zde je namístě zdůraznit, že jsem nepoužil u JPLAY "hibernate mode", který dělá tohle - citace z jejich webu:
"Hibernate mode cancels OS ‘noise’ by eliminating hundreds of OS jitter-inducing processes & threads"

A tím se oklikou dostávám k debatě o driverech. To, že se pod Windows pro top zvuk
- MUSÍ řešit drivery,
- MUSÍ používat různé (potažmo placené) optimalizátory,
- že se dosáhne nejlepšího výsledku, když se přepneme do módu, ve kterém už ty Windows vlastně ani nefungují jako Windows,
to všechno je jen proto, že Windows není vhodné prostředí pro audio. Je to, jako kdybych si koupil auto vybavené spoustou serepetiček, pak zaplatil specializované firmě za to, že z toho ty serepetičky odstraní, a na zbylém základu udělá tuning.

A je klidně možné, že nakonec i pod Windows ve spojení s JPLAY dosáhli zvuku, který spousta lidí bere jako nejlepší - a v tomto bych Pavlovi věřil, že to u něj je opravdu nej. Jen bych to nespojoval s blahodárným účinkem operačního systému WIndows na výsledek. Spíše bych řekl, že vývojáři JPLAY dokázali překonat překážky na cestě - překážky, které řešit nemuseli, kdyby začali zrovna v linuxu.

Nabízí se otázka, proč tedy někdo vůbec začne vyvíjet produkt pod Windows? To ví samozřejmě jen tvůrci daného software, ale dva rozumné důvody se nabízí samy:
- autoři se cítí ve Windows, resp. v používaných vývojářských nástrojích, více doma (jsem také programátor, a věřte, že tohle je dost pádný argument :) )
- marketingově se s Win aplikací lépé cílí na koncového zákazníka (kolik z nás jde od toho bez rozmýšlení pryč, když to není jednoduše zprovoznitelné ve Win)

Sto61
Příspěvky: 48
Registrován: 24 úno 2021 20:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Sto61 »

Před cca rokem mi už neexistující člen zdejšího fóra s nickem LUK napsal o Foobar2000 a pluginu foo_dynamic_range_1.1.1 , že "...Dá se to dokonce nastavit tak, aby zapisoval DR do ID3 Tagů a foobar pak to DR při dalším přehrávání zobrazoval, takže stačí změřit jednou a foobar už pak vždy to DR ukazuje. A taky je možný nechat ten plugin vypsat log file s podrobnějšíma informacema o tom naměřeným DR...".
Moc by mě zajímalo, jak kde co nastavit aby se mi DR v ID3 Tagu také zobrazovalo. Můžu Vás někoho poprosit o polopatický návod, jak toho docílit?

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 970
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od RedBaron »

V ID3 Tagu se to zobrazuje vždy když jej vyvoláš pomocí properties.
obrázek_2023-06-11_104312573.png
Já jsem si to ale doplnil jako viditelné rovnou do záhlaví alba ve skinu DarkOne.
obrázek_2023-06-11_104431722.png
Pokud se v tom nevyznáš, je skoro lepší ti poslat zip s nastaveným foobarem v portable režimu, dáš si ho rovnou do C:\Foobar a jen si do playlistu natáhneš svoji muziku.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti