Foobar 2000

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
johnnyv
Příspěvky: 14
Registrován: 25 lis 2014 15:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od johnnyv » 26 lis 2015 18:37

PetrD píše:
johnnyv píše:Zdravím,
mohl by mi někdo poradit . . .
Máš SZ

Díky moc, už to funguje, jak má.

Karel1
Příspěvky: 211
Registrován: 05 led 2015 13:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Karel1 » 28 lis 2018 21:28

Zdravím všechny vespolek ;) Budu si pořizovat nový notebook, který bude sloužit výhradně k přehrávání hudby. Někde jsem zaslechl (či se dočetl), že Windows 10 má problémy s přehrávačem Foobar 2000? Je to pravda?

hřebík
Příspěvky: 472
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od hřebík » 28 lis 2018 21:30

Foobar2000 je na všech mých počítačích s Windows 10 v pohodě.
Naposledy upravil(a) hřebík dne 28 lis 2018 21:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 884
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko » 28 lis 2018 21:31

proc to bude NTB na prehravani hudby, proc ne samostatne pc, intel nuc treba ?

Karel1
Příspěvky: 211
Registrován: 05 led 2015 13:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Karel1 » 28 lis 2018 21:37

Je to do práce ;)

Karel1
Příspěvky: 211
Registrován: 05 led 2015 13:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Karel1 » 28 lis 2018 21:37

hřebík píše:
28 lis 2018 21:30
Foobar2000 je na všech mých počítačích s Windows 10 v pohodě.
Díky za odpověď

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1820
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Odar » 29 lis 2018 06:50

Zrejme tam mali problem, ktory by mal byt uz opraveny.

https://www.foobar2000.org/changelog
Worked around the disappearing window bug of Windows 10 1809.

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 440
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od RedBaron » 29 lis 2018 07:22

Nikdy jsem neměl s foobarem jediný problém na W10, na všech windows mi padne jednou dvakrát do roka a to ho používám denně. Naopak je pro mě nepochopitelné jak se to celé se statisíci soubory v playlistu může ještě vcelku rychle hýbat, vyhledávat a vykonávat přitom třeba ještě operace na pozadí jako konverze souborů nebo skenování úrovně hlasitosti. Jediné, co občas udělá, je při překotném přepínání z jedné skladby na druhou a k tomu překotném skákání na různá místa uvnitř skladby, občas vypadne přehrávání na XMOS DACech, ale stačí pustit znovu.

hřebík
Příspěvky: 472
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od hřebík » 29 lis 2018 09:48

Odar píše:
29 lis 2018 06:50
Zrejme tam mali problem, ktory by mal byt uz opraveny.

https://www.foobar2000.org/changelog
Worked around the disappearing window bug of Windows 10 1809.
Ano, pokud nastane problém a vědí o něm, opraví ho. Stejně jako všichni normální výrobci softwaru :) S foobarem2000 bych se na Windows 10 opravdu nebál, funguje mi v pár počítačích bez problémů. Mnohem "zábavnější" teď byly problémy s poslední velkou aktualizací Win 10, takže i mistr programátor se někdy sekne... V dnešní komplexnosti může k nečekané chybě dojít kdykoli u kohokoli, proto se mj. neustále vydávají nové verze a aktualizace všeho normálního, foobar2000 nevyjímaje.

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 884
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PavelDosko » 29 lis 2018 09:51

RedBaron píše:
29 lis 2018 07:22
Nikdy jsem neměl s foobarem jediný problém na W10, na všech windows mi padne jednou dvakrát do roka a to ho používám denně. Naopak je pro mě nepochopitelné jak se to celé se statisíci soubory v playlistu může ještě vcelku rychle hýbat, vyhledávat a vykonávat přitom třeba ještě operace na pozadí jako konverze souborů nebo skenování úrovně hlasitosti. Jediné, co občas udělá, je při překotném přepínání z jedné skladby na druhou a k tomu překotném skákání na různá místa uvnitř skladby, občas vypadne přehrávání na XMOS DACech, ale stačí pustit znovu.
ty pouzivas gain ? to moc zvuku neprospiva ...

Uživatelský avatar
RedBaron
Příspěvky: 440
Registrován: 11 dub 2013 16:08
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od RedBaron » 29 lis 2018 10:11

Gain je velmi užitečná a hlavně volitelná věc, každopádně kompletně celou sbírku mám opatřenou gain tagy, mažu je jen tam kde je rozdíl pod 1dB tam už mi to připadá kontraproduktivní. Při soustředěném poslechu alba v křesle když mám klid a jsem sám doma, tak hraju bitperfect bez použití gainu. Ale při kulisním poslechu na pozadí je doslova děs s každým novým songem v playlistu skákat k repro a upravovat hlasitost protože to buď řve nebo to skoro není slyšet. Já nejsem otrokem hifismu abych to musel řešit a odpíral si takhle propracovanou a komfortní funkci zpříjemňující poslech. Na běžný kulisní poslech mám trvale zařazen Gain, Downsample channels to stereo, Sox resampler vše do 352.800Hz a DSD128 upsampling, který je schopný udělat i ze špatné MP3 nebo uječené nahrávky vcelku poslouchatelnou věc.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: MiraKK a 4 hosti