Jaký DAC převodník ???
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jaký DAC převodník ???
Miero, u tebe klasicky. K tématu kromě z nebe spadnuté halucinácie o pasivní regulaci nic, ale poznámek v osobní rovině plný jeden příspěvek za druhým. Proč asi. Že má leckdo (zdaleka nejen já) větší reálné praktické znalosti není lektorování, ale přirozený status quo.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pítrs, netřeba dál rozvádět. Ti chytřejší to pochopili. Možná jsi to taky pochopil, protože snad jen idiot by měl problém, ale chceš tady zase rozvíjet svůj flame.
Na původní dotaz od progsociety jsem odpověděl a nevím, čemu jsi tady svou účastí přispěl. Tvá účast v tomto vlákně je naprosto zbytečná.
Na původní dotaz od progsociety jsem odpověděl a nevím, čemu jsi tady svou účastí přispěl. Tvá účast v tomto vlákně je naprosto zbytečná.
Status Quo, souhlas, ma oblibena skupina... v puberte 
A ted se dozvim, ze ma někdo prirozeny Status Quo. Asi nejaky revival, ze... ?
A ted se dozvim, ze ma někdo prirozeny Status Quo. Asi nejaky revival, ze... ?
Pitrsi, a za tymto svojim vyrokom si stale stojis, alebo uz si v tichosti uznal svoj omyl?
PítrsPraha píše: ↑18 kvě 2020 12:51A za druhé, připojení DACu, znovu opakuji DACu, přímo na výkonové konce znamená hrát neustále na max.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Všimni si, psal k věci a kdo flamoval na všelijaká jiná tématasvartenatt píše: ↑18 kvě 2020 16:53Pítrs, netřeba dál rozvádět. Ti chytřejší to pochopili. Možná jsi to taky pochopil, protože snad jen idiot by měl problém, ale chceš tady zase rozvíjet svůj flame.

Jenže ego to neustálo a místo faktické reakce k věci, která by u soudného člověka s minimem sebereflexe byla ve stylu "a jó, napsal jsem blbost", přišly "argumenty" v podobě bezbranného flamování na téma pojistky a podložky pod DAC, které nemají absolutně nic společného ani s vláknem natož se mnou. Hlavně, že je co hejtovat...

Chce to klid, kluci a nehledat za vším jen negaci a povinný nesouhlas bez jediného rozumného argumentu

Zatial najvacsia blbost co tu (tento rok) padla je "znamená hrát neustále na max.".
Hádka opět zbytečná. Nemám naprosto problém souhlasit s Pítrsem že -105dB je dávno pod prahem lidského slyšení, při běžném poslechu. Problém mám s tím když se tu motají do mlhavé vaty zakuklené poetické příběhy o tom jak někdo slyší i -120 "po třech taktech" a Pítrs takovým přitakává nebo je dokonce sám prožívá 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Díky. Ono ten Aune má ešte analogovy Line In, takže by sa dal využiť ako headphone amp. Je jackový výstup schopný uživiť hladné planary typu Hifiman Sundara / Fostex T50RP? Alebo sa hodia napojiť skôr menej náročné dynamiky typu Beyer DT880 600 ohm? Alebo je tam ten jack output iba do počtu?svartenatt píše: ↑18 kvě 2020 11:52Čistě teoreticky. Když jsou naměřené parametry lepší, tak je i zvuk lepší.
Konkrétně srovnání STX II a x1s. Ta karta má odstup signál/šum 91dB a Aune 111dB. Tím se některé tóny neskryjí v šumu a buď jsou slyšet nebo se nepřidávají jako nežádoucí pozadí.
Vše mám teď čitelnější a kontastnější. V hudbě se snížilo splývání tónů, takže lepší dynamika, která je taky pro Aune mnohem lepší v měření.
Zkreslení výstupní úrovně je taky jinde proti STX II.
Takže můj závěr je, že se vyplatí dát na parametry a měření, ne na nějaké podplacené recenze drahých DACů
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
V tomto ti moc nepomohou, sluchátka nepoužívám. Jen vím z recenzí, že v počátku regulace je nerovnováha kanálů. Teď se už prodává verze Pro, tam to už bude vyřešené.
... so Sundarami alebo T50RP by nemal byť žiadny problém.progsociety píše: ↑04 čer 2020 22:13... Je jackový výstup schopný uživiť hladné planary typu Hifiman Sundara / Fostex T50RP? ...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tiež som si to myslel, ale potom som pozrel jedno video, kde týpek recenzuje Fostex HP-A3 a len tak mimochodom porovnáva jeho sluchatkovy vystup s Aune - údajne sú podobné s tým, že ani jeden nedokáže nakŕmiť (potlačiť) tie prehnane žravé T50 RP. Vo videu sa o tom hovorí v pasáži od 7:10 do 7:50.... so Sundarami alebo T50RP by nemal byť žiadny problém.
... ako "šťastný majiteľ" T50RP Mk3 to nekomentujem ... najlepšie je overiť si všetko na vlastné uši ... ja kadejakých "týpkov z internetu" nepovažujem za relevantný zdroj informácii 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, mne ide o to, že potrebujem sluchátka, ktoré sú schopné rozlíšiť nekvalitnú od kvalitnej nahrávky, prípadne lossless/hi-res od lossy/mp3 súborov. Zúžil som výber na K701 a T50RP. Aune X1S som zavrhol, primárne by som chcel sluchadla používať s Topping a30, kde je vystupna impedancia okolo 8 - 10ohm (a 1500 mWpch pri 32ohmovom zaťažení). Z porovnaní na nete mi vychádza, že AKG je nekompromisné k zlým nahrávkam, kdežto s Fostexom znie vraj dobre aj 128 kbps. Preto sa viac prikláňam ku AKG, neviem, aké sú tvoje skúsenosti.... ako "šťastný majiteľ" T50RP Mk3 to nekomentujem ... najlepšie je overiť si všetko na vlastné uši ... ja kadejakých "týpkov z internetu" nepovažujem za relevantný zdroj informácii
A teraz ešte otázka: Predpokladám, že AKG by mali napr. na Sony komponentoch s 32ohm impedanciou "impedančný hrb" a Fostex by bol v tomto smere lepší, no fungovalo by to teoreticky tak aj na Toppingu s oveľa nižšou impedanciou?
Z toho čo píšeš v svojich predchádzajúcich príspevkoch tu a v téme o K701 nie je celkom jasné o čo ti ide...No, mne ide o to, že potrebujem sluchátka, ktoré sú schopné rozlíšiť nekvalitnú od kvalitnej nahrávky, prípadne lossless/hi-res od lossy/mp3 súborov...
... predpokladám že jednoducho hľadáš "najideálnejšie sluchátka" za "najlepšiu" cenu. Musíš si ale uvedomiť, že vysoká citlivosť, rozlišovacia schopnosť a impedančná neutralita sú obecne rôzne a v zásade celkom protichodné požiadavky ... navyše niečo také ako "reálnosť"/"vernosť" reprodukcie je pri sluchátkovom posluchu dosť nejasný, vysoko subjektívny pojem

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nejde mi o ideálne sluchatka. Ide mi o rozlišovaciu schopnosť oboch spomínaných modelov. Nemusí to byť úplná imped. neutralita, stačí aby tam nebol veľmi vypuklý hrb. Citlivosť oboch slúchadiel je myslím dosť nízka, to mi nevadí, ak ich dokáže spomínaný headamp vybudiť.