Jaký DAC převodník ???
Re: Jaký DAC převodník ???
hmmm ... podľa mňa také HD25-ky majú lepšiu "rozlišovaciu schopnosť" ako K701 alebo T50RP Mk3
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
25-ky sú u mňa v top 5, ale predsa len sú uzavreté, (práve preto?) majú aj výraznejší bas a ucho sa v nich cíti stiesnene. Skôr mi ide o "vzdušnejší pocit" semi alebo úplne otvorených typov. Každopádne vďaka za názor. Ešte mi napadli Superlux 672. Naozaj je pravda, že "hrajú" takú vyrovnanú frekvenčnú krivku ako je to na grafoch? Ešte nikdy som takú "almost flat" čiaru nevidel, tobôž nie na modeli za 25 eur. Samozrejme to ešte nie je záruka rozlišovacích schopností...
... to je na nekonečnú debatu, ktorá nikam nevedie ... keď máš "fóbiu" z uzatvorených sluchátok, tak si kúp tie HD672 ... majú celkom umiernený priebeh impedancie, super neutrálne basy a hlavne nadštandardne "vzdušné detaily" ... otázka ale je, že či to na tých svojich "archívnych soňákoch" budeš počuť rovnako
PS: celkom by ma zaujímalo, že aké rôzne sluchátka používaš teraz ?
PS: celkom by ma zaujímalo, že aké rôzne sluchátka používaš teraz ?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
S "archívnymi soňákmi" si výborne rozumejú HD25. Hmm... škoda ich uzavretia a použiteľnosti hlavne na basovejšie žánre (rock, metal, elektro, pop, apod.).
Aktuálne mám na veľmi sporadické počúvanie zvuku, nahratého na rôzne nosiče, otvorené elektrostaty Micro Seiki, zmienené aj v podpise. Rok výroby cca 1975, ale k tým "starým krámom" je to tak akurát Chýba im cinchový line in a jackový výstup, pre lepšiu ilustráciu pripájam obrázok (sú napojené na repro terminály). A poprosím bez tých úškrnkov tam vzadu
Ale už len kvôli tomuto ťažkopádnemu zapojeniu by som rád vlastnil aj nejaké "normálne" jackové sluchatka (najlepsie so suchym studiovym zvukom), ktoré by som mohol využívať dúfam častejšie pri PC, konkrétne s Topping-mi -> prevodnikom d10 a headampom a30.
Aktuálne mám na veľmi sporadické počúvanie zvuku, nahratého na rôzne nosiče, otvorené elektrostaty Micro Seiki, zmienené aj v podpise. Rok výroby cca 1975, ale k tým "starým krámom" je to tak akurát Chýba im cinchový line in a jackový výstup, pre lepšiu ilustráciu pripájam obrázok (sú napojené na repro terminály). A poprosím bez tých úškrnkov tam vzadu
Ale už len kvôli tomuto ťažkopádnemu zapojeniu by som rád vlastnil aj nejaké "normálne" jackové sluchatka (najlepsie so suchym studiovym zvukom), ktoré by som mohol využívať dúfam častejšie pri PC, konkrétne s Topping-mi -> prevodnikom d10 a headampom a30.
Nemám problém s HD25 ani na klasiku ... inak nechápem, že môže mať niekto paušálny problém s uzavretými sluchátkami.
hmmm ... objavila sa tu zas úplne nová zvuková požiadavka na nejaký "suchý studiový zvuk" ... neviem síce presne, že čo to znamená, ale týmto smerom (navyše keď to majú byť súčasne aj otvorené a pohodlné overeary) ma žiadne racionálne riešenie nenapadá
hmmm ... objavila sa tu zas úplne nová zvuková požiadavka na nejaký "suchý studiový zvuk" ... neviem síce presne, že čo to znamená, ale týmto smerom (navyše keď to majú byť súčasne aj otvorené a pohodlné overeary) ma žiadne racionálne riešenie nenapadá
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ok, sorry, moja chyba. Uzatváram debatu a ďakujem za cenné informácie!