Jaký DAC převodník ???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký DAC převodník ???

Příspěvek od svartenatt »

Tak jistě. Jeden měřič, který dělá vše na koleně a lidé mu půjčují produkty. Tak se ozvou firmy a jejich měřiči, kteří se to snaží zpochybnit.
Kdo pochybuje, nechť poukáže na věrohodnější stránky s měřením.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

hřebík píše:
11 čer 2019 16:40
OT2: Když se tu řeší audiosciencereview.com , tak by mě vždy zajímalo např. kontrolní měření stejných produktů někým jiným atd. Podrobný průzkum všech recenzí, metodiky, vybavení.... A pak posouzení/audit celkové důvěryhodnosti tohoto zdroje
Ten člověk to dělá velmi dobře a má docela špičkové vybavení. Není důvod jeho práci zpochybňovat, rozdíly při měření jinde na kvalitním vybavení budou marginální. Je to důvěryhodnější zdroj, než kterákoliv firma která dělá měření sama pro sebe. "Jméno" tady nehraje žádnou roli.
Pavel Macura Audio

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Ok, vysvětlím víc, co myslím: Jeden výsledek z jednoho měření od jednoho člověka beru vždy jako jedno potenciálně správné či potenciálně špatné měření a chci vidět další kontrolní měření ještě jinde, abych opravdu uvěřil, že vše bylo OK. Chyby se dějí na všech úrovních, přístroje mohou být vadné a jedno publikované měření na internetu mě nepřesvědčí definitivně o ničem. Chci potvrzení. Rozsah práce toho člověka na audiosciencereview je samozřejmě impozantní a jsem rád, že slyším, že má špičkové vybavení. A samozřejmě jsem se tam při výběrech svých přístrojů dřív díval jako do jednoho ze zdrojů. Zažil jsem ale před lety docela ostré polemiky o měření konkrétních produktů, na jedné straně audiosciencereview a na druhé straně jiní, nebylo to moc hezké, technické napadání na technických úrovních, takové ty běžné netové hádky jako zde, kterým jsem na všem úrovních technicky plně nerozuměl. Moje preference a interpretace tehdy ale byla spíš proti audiosciencereview, důvěra spíš v oponenty, v jejichž poctivost jsem věřil skoro 100%. Nikdy jsem kauzy nedosledoval celé, ale naučilo mě to, že kdokoli kdykoli může udělat chybu, přístroje mohou mít poruchu... a nezávislé kontrolní měření je pro mě nutnost. Tj. jedna izolovaná recenze audiosciencereview se nemůže stát jediným zdrojem pravdy a jediným vodítkem při výběru čehokoli už jen z toho prostého důvodu, že v ní může být nějaká větší či menší chyba z únavy, přehlédnutí... Prostě to, co se stává každému. Pak se na to nabalí nějaký obecný závěr, nikdo to nikdy nezkontroluje a nepřesnost je na světě a šíří se lavinovitě netem. Bohužel mi přijde, že tu někteří audiosciencereview prosazují příliš nekriticky - jako jediný svatý a nezpochybnitelný grál audiomíra.

Proto bych při výběru a posuzování čehokoli vždy kouknul určitě ještě jinam na kontrolní měření. Např. sem :
https://www.stereophile.com/content/cho ... asurements
A samozřejmě to pro mě také nejsou bohové a hrdinové. Prostě další zdroj, kde se snad poctivě a dobře měří a k chybě může dojít kdykoli.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Prošel jsem některé diskuze kolem ASR. Velmi se tam opakuje firma Schiit, která má na ASR velmi špatné hodnocení s výčtem konstrukčních vad.
Pokud si tak amirm vytvořil nepřátelé i v jiných firmách, není se čemu divit, že se snaží jeho měření zpochybnit.
Třeba tady: https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.7206/, z toho ta firma ztrácí zákazníky a zisk. Tak je lepší zpochybnit recenzenta.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

A co teprve Audio-GD, dříve populární výrobce dacanů, jehož testovaný kusy se zařadily dle měření mezi naprostý odpad.
kabelguru.cz

milan5805
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan5805 »

PítrsPraha píše:
08 čer 2019 00:22
PavelDosko píše:
07 čer 2019 22:42
dival jsem se na vybaveni, je to jedno, hezky vikend
;) *palec*
Takže ani cena není důležitá a bude to hrát? to si pak můžu nechat tu externí zvukovou kartu a ušetřím, ne? Bohužel, zatím jsem nesehnal nic na zapůjčení a vyzkoušení, takže nemůžu posoudit a porovnat. *headbang*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Mám na prodej svůj RME ADI-2 Pro AE, pokud je to tvá kvalitativní a funkční kategorie ;) .

https://www.rme-audio.de/en/products/adi_2-pro_ae.php
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... i-2-pro-ae

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Za mě Aune X1S. Dle ASR skoro dokonalé hodnoty měření. Cena je hlavně normální, nepřiplácí se za značku.
Sám vlastním a proti kvalitní ZK Asus Essence STX II je znát posun i na mé levné sestavě.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Za mě Aune X1S. Dle ASR skoro dokonalé hodnoty měření. Cena je hlavně normální, nepřiplácí se za značku.
Sám vlastním a proti kvalitní ZK Asus Essence STX II je znát posun i na mé levné sestavě.
Merania a cena super, to je pravda. Vedel by si bližšie špecifikovať ten posun? O akú lacnú zostavu ide? Ktorú verziu Aune vlastníš (Pro alebo 10th anniversary edition)?

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Oproti STX II je znát lepší separace a čistota zvuku. Jde o 10th verzi.
Foobar2000, WDM/KS, Supra USB, Aune X1s DAC, Chord C-line, Wireworld Stratus 5, Primare i22, Chord Clearway, Monitor Audio Silver 2.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Oproti STX II je znát lepší separace a čistota zvuku.
Separácia nástrojov/hlasov? K tej čistote - digital. subor napr. z takého notebooku neznie asi až tak kvalitne, ale aj z notebooku by mal znieť čisto alebo nie? Ako sa posudzuje väčšia / menšia čistota?

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Čistě teoreticky. Když jsou naměřené parametry lepší, tak je i zvuk lepší.
Konkrétně srovnání STX II a x1s. Ta karta má odstup signál/šum 91dB a Aune 111dB. Tím se některé tóny neskryjí v šumu a buď jsou slyšet nebo se nepřidávají jako nežádoucí pozadí.
Vše mám teď čitelnější a kontastnější. V hudbě se snížilo splývání tónů, takže lepší dynamika, která je taky pro Aune mnohem lepší v měření.
Zkreslení výstupní úrovně je taky jinde proti STX II.
Takže můj závěr je, že se vyplatí dát na parametry a měření, ne na nějaké podplacené recenze drahých DACů

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ale len do nejakej hranice, napr. rozdiel medzi SINAD 110dB a 120dB uz nebude pocutelny. A celkovu kvalitu zvuku budu urcovat dalsie parametre...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

svartenatt píše:Čistě teoreticky. Když jsou naměřené parametry lepší, tak je i zvuk lepší.
Ano. Ale opravdu jen čistě teoreticky. Realita je trochu komplexnější.
svartenatt píše:Ta karta má odstup signál/šum 91dB a Aune 111dB. Tím se některé tóny neskryjí v šumu...
Dej sem prosím několik příkladů reálné hudby, která obsahuje tóny na úrovni třeba -105 dB, které jsou reálně slyšitelné při běžném poslechu celé skladby / alba.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Pitrsi, realne pouzitie kvalitneho prevodniku je jeho pripojenie priamo na vstup koncov, bez potreby pouzivat nejake pasivne vytvory na utlm hlasitosti.

Odpovědět