K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)
Re: K Focal Electra 1028, aky zosilnovac? (2)
Jiri - to nad Šrollem mkIII je to jiná káva
Pavel Macura Audio
Tak někdo jiný se zase asi ukájí nad přístrojem, u kterého už mkl bylo "dokonalé" , mkll "naprosto dokonalé" a teď mklll "dokonale nejdokonalejší" - to vše samozřejmě jen "perhuba" , protože nějaká objektivizace neexistuje - i když ji autor veřejně přislíbil a majitelé se tomu brání-dle mé vlastní zkušenosti-jako čert kříži. No, ono vlastně stačí jen dobrozdání z úst jiných "velmi zasloužilých highendistů" , předávané jako kolík na štafetě
Dva roky jsem odebíral papírovou verzi Stereophile a zažil jsem dvakrát, kdy byla recenze hodně drahých komponent tak silně negativní, že výrobce následně hodně nevybíravě obul do recenzentů v sekci, ve které mají výrobci testovaných přístrojů právo na výjádření.PMA píše: ↑07 říj 2019 14:35To ale pořád ještě je zázrak, mám o dost lepší
https://www.stereophile.com/content/bor ... asurements
Nejlepší na tom je, jak to taky hraje úžasně. Všechno to hraje skvěle. Snad jsem ještě nečetl recenzi, kde by psali, že to hraje mizerně.
Ve většině případů byly recenze pozitivní, případně negativa jen naznačena mezi řádky, to je pravda. K té "globální pozitivitě" bylo ze strany redakce pár vyjádření, kde to bylo celkem logicky vysvětleno tak, že přístroje k testu si ve většině případů vybírá redakce sama a jen výjimečně jim ji výrobci k testu vnutí.
Mezi námi, čtení o hifi, psaní na fóra ... to jen takový folklór, abych věděl, že existují i jiní podivíni se stejným hobby. Nakonec nakoupím to, co mám pod nosem k poslechu
Skypi
No a potom jsou zesilovače u kterých se 15let mává stejnými grafy s tím, že lépe už to nejde bo to není lidské ucho rozlišit.
Udělej si výlet do Sroll poslechovky v Náchodě a dovez si tam svůj zesilovač ať víš o čem tady teoretizujes. Porovnáte a bude jasno co je a není lidské ucho rozlišit.
No a potom jsou zesilovače u kterých se 15let mává stejnými grafy s tím, že lépe už to nejde bo to není lidské ucho rozlišit.
Udělej si výlet do Sroll poslechovky v Náchodě a dovez si tam svůj zesilovač ať víš o čem tady teoretizujes. Porovnáte a bude jasno co je a není lidské ucho rozlišit.
Jiri, " perhuba" sa dá všetko zdokonalovať až ad nauseam. A vždy sa nájde "stádečko" , čo tomu slepo ( v tomto prípade skôr hlucho.) verí. Keď ti to vyhovuje, tvoja vec, hlavne že si spokojný. Len aby to nebolo len po Mk4... .
Zdravím Jiří, já Luďkostroje slyšel-ne teda mklll - ale za daných podmínek jsem naštěští ještě natolik soudnej , že bych si netroufl z toho "dělat závěry" - jak to činíš Ty a další z bratrstva kočičí pracky.. Víš co nechápu? - proč teda někdo z bratrstva ten zesák na měření někomu, kdo tomu rozumí a má vybavení a zkušenosti nezapůjčí ? pokud i excellentně měří, tak jak by to podle Vás -bratrstva zlatých uší-na ucho odpovídalo -bylo by to jen potvrzení špičkové technické kvality. Já bych měl upřímnou radost, že máme i Česku špičkového konstruktéra, který objektivně konkuruje těm nejlepším v oboru. Pokud by to "nedopadlo" tak přece pořád můžete tvrdit, že se Vám to tak líbí - s čímž vzato kolem, taky nemám problém.. Vadí mi ten Váš až "fetišismus" a snaha okamžitě dehonestovat někoho, kdo poukáže na "jisté mezery" ve vašich soudech a nebo si dovolí mít jiný názor..
BVa: neobjavil sa medzicasom nejaky lepsi IC nez MAS6116 na kontrolu hlasitosti pre A300SE?
A další věc - ta neobjektivita - narážíš zase na p. Buntu - přitom vím, že nejsi takový d...l, který by nevěděl, že technicky PA300SSE inovoval i p. Bunta - je to na vedlejším fóru i s měřením a komentářem autora-což p. Buntovi jen slouží ke cti - myslím ten komentář . O technické úrovni nemám pochybnosti..
Jsou to ty podpásovky zapotřebí ??? nebo k tomu máš něco objektivního a ne jen invektivního ?
Jsou to ty podpásovky zapotřebí ??? nebo k tomu máš něco objektivního a ne jen invektivního ?
Miero,
neviem momentálne o ničom lepšom v integrovanej forme . Lepší bol WM8816, len sa prestal vyrábať. Ešte lepšia (ale výrazne drahšia..) bola regulácia s multiplaying DACom DAC 8143, merania som dal už dávno na slovanet, tiež som ju používal..Skúšal som aj MUSES 72320 a všelijaké PGA a podobné, žiadna výhoda. Najlepšie to ide s relátkami a na malej impedancii, preto som ich už dávno použil v preampe. Ale samotná regulácia s MAS8116 je vźdy lepšia, ako 99% koncov, pred ktorými by bola zapojená, hlavne pri úrovniach pod 1V , čo stačí pre plný výkon konca. Je lepšie pracovať s realistickými a overenými faktami, ako s chimérami , poverami a predsudkami.
neviem momentálne o ničom lepšom v integrovanej forme . Lepší bol WM8816, len sa prestal vyrábať. Ešte lepšia (ale výrazne drahšia..) bola regulácia s multiplaying DACom DAC 8143, merania som dal už dávno na slovanet, tiež som ju používal..Skúšal som aj MUSES 72320 a všelijaké PGA a podobné, žiadna výhoda. Najlepšie to ide s relátkami a na malej impedancii, preto som ich už dávno použil v preampe. Ale samotná regulácia s MAS8116 je vźdy lepšia, ako 99% koncov, pred ktorými by bola zapojená, hlavne pri úrovniach pod 1V , čo stačí pre plný výkon konca. Je lepšie pracovať s realistickými a overenými faktami, ako s chimérami , poverami a predsudkami.
OK, dakujem za odpoved. Ak nie je dovod vylepsovat, tak je rozumne a prakticke zostat pri tom co funguje dobre
A otazku som nemyslel ako podpasovku. Mrzi ma, ak to tak vyznelo
A otazku som nemyslel ako podpasovku. Mrzi ma, ak to tak vyznelo
Jen tak pro zajímavost by mě zajímalo, jak to porovnávání zesilovačů u Šrolla probíhá. Doufám, že před poslechem je u obou přístrojů nastavena stejná hlasitost a je zde možnost okamžitého přepínání A/B.
Miero: Skypiho poznámka o neobjektivitě byla určena Jirimu.
Miero: Skypiho poznámka o neobjektivitě byla určena Jirimu.
Miero , to je OK, normálna vecná otázka, normálna odpoveď..
Ano, Jiřímu...
Opravdu nechápu proč stále někdo má potřebu nějakým způsobem dehonestovat práci L.Š. Pokud si pamatuji výstavy, Highend Praha a od r2015 Audio Video Show, tak vždy patřila expozice SROLL k tomu nejlepšímu, co tam bylo ke slyšení. Dokonce byly doby, kdy PMA prohlašoval o Sroll Lyric, že je to nejlepší měřící zesilovač, co do té doby měřil . Zřejmě od té doby PMA nic jiného od Sroll v ruce neměl nebo dokonce nikdy asi neměl ani BVaudio zesilovač. Já jsem měl třeba v r.2015 možnost v soukromé poslechovce porovnat předchozí Lyric s novým levnějším zesilovačem Rhythm, nebylo co řešit, prostě Rhythm byl poslechově lepší (z toho usuzuji, že pokud něco hraje lépe než nejlepší zesilovač co PMA před lety měřil, tak to nové asi bude měřit lépe). Teď po cca 4letech vlastnictví Rhythm (mk1) jsem měl možnost porovnat s mk3 a překvapivě ten rozdíl ve prospěch mk3 byl zcela jasný. Upgrade jsem postoupil a jsem spokojený i bez měření.
Já opravdu osobně nemám nic proti PMA a BVa, jen se snažím říct ať si každý ten svůj podle měření vybraný komponent poslechne v přímém porovnání s konkurencí (i dražší) ať si ověří, co je a není slyšet a jak náročný je posluchač. Já jsem před lety koupil podle BVa levný CD přehrávač H/K HD970 - super měření, D/A čipy jako konkurence za 100tis atd. S pocitem jak jsem na to vyzrál za pár korun. Ten pocit mi vydržel do doby, kdy jsem ten super stroj chtěl předvést na již velice slušné aparatuře zkušeného hifisty. No odcházel jsem skleslý a H/K šel do inzerce - oddělení prodej. Následně jsem úplně stejnou zkušenost udělal s koupí super měřícího SACD přehrávače Marantz 7001 (vlastnil ho PMA tak to musí být pecka). Po návštěvě u jiného zkušeného hifisty jsem zjistil, že SACD vrstva na mém přehrávači hraje jako CD vrstva jeho drahého přehrávače. Marantz šel z domu. Určitě není na škodu si takovou zkušenost prožít. Teď PMA s BVa již nějaký rok vychvalují skvěle měřící CA DacMagic. Hm, no mně to už dvakrát stačilo, děkuji.
Pokud někoho vyloženě irituje, že si majitelé Sroll přístrojů dovolí veřejně napsat, že je domácí poslech hudby baví, tak to asi nebude problém na straně Sroll. Majitelé a příznivci BVa sice nikde nepíší, že je domácí poslech baví ale zase bezpečně ví, kdo na planetě Zemi vyrobil drahý zesilovač, který má papírově horší měření než Buntofony. Prostě každý má představu o hifi jinou, hlavní je, že nás to všechny baví.
Já opravdu osobně nemám nic proti PMA a BVa, jen se snažím říct ať si každý ten svůj podle měření vybraný komponent poslechne v přímém porovnání s konkurencí (i dražší) ať si ověří, co je a není slyšet a jak náročný je posluchač. Já jsem před lety koupil podle BVa levný CD přehrávač H/K HD970 - super měření, D/A čipy jako konkurence za 100tis atd. S pocitem jak jsem na to vyzrál za pár korun. Ten pocit mi vydržel do doby, kdy jsem ten super stroj chtěl předvést na již velice slušné aparatuře zkušeného hifisty. No odcházel jsem skleslý a H/K šel do inzerce - oddělení prodej. Následně jsem úplně stejnou zkušenost udělal s koupí super měřícího SACD přehrávače Marantz 7001 (vlastnil ho PMA tak to musí být pecka). Po návštěvě u jiného zkušeného hifisty jsem zjistil, že SACD vrstva na mém přehrávači hraje jako CD vrstva jeho drahého přehrávače. Marantz šel z domu. Určitě není na škodu si takovou zkušenost prožít. Teď PMA s BVa již nějaký rok vychvalují skvěle měřící CA DacMagic. Hm, no mně to už dvakrát stačilo, děkuji.
Pokud někoho vyloženě irituje, že si majitelé Sroll přístrojů dovolí veřejně napsat, že je domácí poslech hudby baví, tak to asi nebude problém na straně Sroll. Majitelé a příznivci BVa sice nikde nepíší, že je domácí poslech baví ale zase bezpečně ví, kdo na planetě Zemi vyrobil drahý zesilovač, který má papírově horší měření než Buntofony. Prostě každý má představu o hifi jinou, hlavní je, že nás to všechny baví.
Ztratil se mi příspěvek (?)