Tuto radu jsem nepochopil. Ale je pravda, že nemám elektrotechnické vzdělání. Jako sranda dobrý, ale trošku trapný. Pardon
Lepší síťák tam nebo tam
Re: Lepší síťák tam nebo tam
Pavel_LXmini: Dobře, nechme kabely stranou i to, že někdo rozdíly slyší, či ne. Zůstaňme u té techniky či potažmo fyziky. Vyberte dle svého uvážení jednu součástku, která je v obou přístrojích. Řekněme plní stejnou/obdobnou funkci. Bude tedy výhodnější lepší součástka na výsledek reprodukce v přehrávači nebo zesilovači. Jde mi jen o teoretickou úvahu co je náchylnější na kvalitu. Zde by ty zákony fyziky mohly najít odpověď, ne?
Člověk , který nemá smysl pro humor, by neměl poslouchat ani hudbu a mělo by mu to být zakázáno, stejně, jako sociální sítě

Tak tenhle vtip byl nejlepší 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, určitě, ale je důležité zvažovat konkrétní součástku a její funkci v systému. Teoreticky, například přehrávač spotřebovává mnohem méně elektrické energie než zesilovač. To znamená, že zesilovač by mohl teoreticky těžit z kabelu s menším elektrickým odporem, přestože v domácím poslechovém prostředí by takový rozdíl slyšet nebyl. Pouze teorie pro obrovské výkony bez dostatku headroomu v sestavě.
Teoreticky by tedy byl pro zesilovač vhodnější kabel s větším průřezem, pokud mají kabely stejnou délku, nebo kabel s lepším konektorem a pevným kontaktem mezi kabelem a konektorem, nebo vodivější, stříbrný. Pokud jsou oba kabely zaměnitelné, můžete změřit jejich elektrický odpor a přiřadit zesilovači ten s menším odporem. To vám poskytne jistotu, že jste pro optimální kombinaci udělal maximum z fyzikálního hlediska.
Pokud ale budete kabely neustále měnit a poslouchat, která kombinace „hraje lépe,” takový postup bohužel představuje špatně nastavený fyzikální experiment s hloupou teoretickou základnou. Ačkoliv každý má právo doma experimentovat dle libosti, tak je problém, když jsou výsledky takto pochybného experimentu prezentovány jako seriózní poznatky, a jak se často uvádí, obrovské zkušenosti. A fórum, kde se vyskytnou texty, které věci uvedou na správnou míru, jako nekvalitní.
Pavel_LXmini: Díky za takovýto příspěvek. Poslechově mi to "vyšlo" tak jak píšete. Kabel s větším průřezem vodiče a kvalitnějším materiálem skončil v zesilovači. Konektory jsou stejné Oyaide. Elektrotechnika mne minula a tak dávám spíše na poslech, než na měření. Vůbec však nezavrhuji "technokraty". Prostě nemám tu potřebu si to měřit, páč tomu prd rozumím. A že nemám smysl pro humor. Ale kdeže, jen si myslím že konkrétně zde humor za každou cenu není nezbytný
Humor je zbytný všude. Bez výběru. A pokud si člověk potřebuje určovat kdy a kde, tak je marný....
Vsichni se nakonec rozhodujeme podle toho jak to slysime a jak se nam to libi, skoro nikdo doma nemeri vliv kabelu apod. Maximalne tak repro a mistnost... Je ale dulezity mit urcity nadhled a uvedomit si, ze mozek nas klame. Zvlast u napajecich kabelu, kde neexistuje zadny dukaz, ze by objektivne mely mit nejaky vliv na zvuk.Artrock píše: ↑08 lis 2024 17:49Pavel_LXmini: Díky za takovýto příspěvek. Poslechově mi to "vyšlo" tak jak píšete. Kabel s větším průřezem vodiče a kvalitnějším materiálem skončil v zesilovači. Konektory jsou stejné Oyaide. Elektrotechnika mne minula a tak dávám spíše na poslech, než na měření. Vůbec však nezavrhuji "technokraty". Prostě nemám tu potřebu si to měřit, páč tomu prd rozumím. A že nemám smysl pro humor. Ale kdeže, jen si myslím že konkrétně zde humor za každou cenu není nezbytný
Tady je každá rada marná...
Dobrá výmluva.... No nic, zůstane jen u toho humoru
Rozumná volba. 

Tak ten kabel, co jsem koupil od pána Srolla je mi asi na nic, jak to tu pročítám, to jsem ale vůl, bez ironie. Pokusím se mu to vrátit s odkazem na tady to vlákno, pravda.
Skoro jsem koupil i filtr, mám kur....ou kliku.
Skoro jsem koupil i filtr, mám kur....ou kliku.
Nic nevracej, dej ho před konec, tím nic nezkazíš.
@Artrock - je potreba si rict co od takove zmeny cekas? Ja mam dlouhodobe dobrou zkusenost u zesilovacu s Furutechem (TCS31,21). Ve zdrojove casti pak take Furutech, Viablue (X40,60) a Viborg (1601). Ale jinak plati co zaznelo, stale dokola, akustika mistnosti, zesik, repro atd., tohle ma byt o doladeni sestavy. Samozrejme se to nascita a hlavne u kabelu mam zkusenost, ze je to VELMI subjektivni per sestava, neda se moc pausalizovat.