Lepší síťák tam nebo tam

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Artrock
Kontaktovat uživatele:

Re: Lepší síťák tam nebo tam

Příspěvek od Artrock »

Carpediem píše:
08 lis 2024 15:35
MPK píše:
08 lis 2024 10:25
@Carpediem

tvl. to je zase blábol, a v paneláku vytrhá společné AL rozvody ve stoupačkách ne?
Artrock píše:
08 lis 2024 12:09
Carpediem píše:
08 lis 2024 10:00
V první řadě si zjisti, v čem máš doma el. rozvody. Pokud to máš v hliníku, tak to nech nejprve předělat do mědi.
Jinak ti to nikdy hrát nebude. ;-)
Byt je novostavba deset let stará. Takže se dá předpokládat, že elektrické vedení je v poho. Teď už by jste měl nějakou radu či zkušenost?? ✍🏼

Někdy je dobré nestát si na kabelu :-D
Tuto radu jsem nepochopil. Ale je pravda, že nemám elektrotechnické vzdělání. Jako sranda dobrý, ale trošku trapný. Pardon

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Pavel_LXmini: Dobře, nechme kabely stranou i to, že někdo rozdíly slyší, či ne. Zůstaňme u té techniky či potažmo fyziky. Vyberte dle svého uvážení jednu součástku, která je v obou přístrojích. Řekněme plní stejnou/obdobnou funkci. Bude tedy výhodnější lepší součástka na výsledek reprodukce v přehrávači nebo zesilovači. Jde mi jen o teoretickou úvahu co je náchylnější na kvalitu. Zde by ty zákony fyziky mohly najít odpověď, ne?

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Artrock píše:
08 lis 2024 15:50
Carpediem píše:
08 lis 2024 15:35
MPK píše:
08 lis 2024 10:25
@Carpediem

tvl. to je zase blábol, a v paneláku vytrhá společné AL rozvody ve stoupačkách ne?
Artrock píše:
08 lis 2024 12:09

Byt je novostavba deset let stará. Takže se dá předpokládat, že elektrické vedení je v poho. Teď už by jste měl nějakou radu či zkušenost?? ✍🏼

Někdy je dobré nestát si na kabelu :-D
Tuto radu jsem nepochopil. Ale je pravda, že nemám elektrotechnické vzdělání. Jako sranda dobrý, ale trošku trapný. Pardon
Člověk , který nemá smysl pro humor, by neměl poslouchat ani hudbu a mělo by mu to být zakázáno, stejně, jako sociální sítě :D

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Tak tenhle vtip byl nejlepší 👍😉

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Artrock píše:
08 lis 2024 16:07
Zde by ty zákony fyziky mohly najít odpověď, ne?
Ano, určitě, ale je důležité zvažovat konkrétní součástku a její funkci v systému. Teoreticky, například přehrávač spotřebovává mnohem méně elektrické energie než zesilovač. To znamená, že zesilovač by mohl teoreticky těžit z kabelu s menším elektrickým odporem, přestože v domácím poslechovém prostředí by takový rozdíl slyšet nebyl. Pouze teorie pro obrovské výkony bez dostatku headroomu v sestavě.
Teoreticky by tedy byl pro zesilovač vhodnější kabel s větším průřezem, pokud mají kabely stejnou délku, nebo kabel s lepším konektorem a pevným kontaktem mezi kabelem a konektorem, nebo vodivější, stříbrný. Pokud jsou oba kabely zaměnitelné, můžete změřit jejich elektrický odpor a přiřadit zesilovači ten s menším odporem. To vám poskytne jistotu, že jste pro optimální kombinaci udělal maximum z fyzikálního hlediska.
Pokud ale budete kabely neustále měnit a poslouchat, která kombinace „hraje lépe,” takový postup bohužel představuje špatně nastavený fyzikální experiment s hloupou teoretickou základnou. Ačkoliv každý má právo doma experimentovat dle libosti, tak je problém, když jsou výsledky takto pochybného experimentu prezentovány jako seriózní poznatky, a jak se často uvádí, obrovské zkušenosti. A fórum, kde se vyskytnou texty, které věci uvedou na správnou míru, jako nekvalitní.

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Pavel_LXmini: Díky za takovýto příspěvek. Poslechově mi to "vyšlo" tak jak píšete. Kabel s větším průřezem vodiče a kvalitnějším materiálem skončil v zesilovači. Konektory jsou stejné Oyaide. Elektrotechnika mne minula a tak dávám spíše na poslech, než na měření. Vůbec však nezavrhuji "technokraty". Prostě nemám tu potřebu si to měřit, páč tomu prd rozumím. A že nemám smysl pro humor. Ale kdeže, jen si myslím že konkrétně zde humor za každou cenu není nezbytný

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Humor je zbytný všude. Bez výběru. A pokud si člověk potřebuje určovat kdy a kde, tak je marný....

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Artrock píše:
08 lis 2024 17:49
Pavel_LXmini: Díky za takovýto příspěvek. Poslechově mi to "vyšlo" tak jak píšete. Kabel s větším průřezem vodiče a kvalitnějším materiálem skončil v zesilovači. Konektory jsou stejné Oyaide. Elektrotechnika mne minula a tak dávám spíše na poslech, než na měření. Vůbec však nezavrhuji "technokraty". Prostě nemám tu potřebu si to měřit, páč tomu prd rozumím. A že nemám smysl pro humor. Ale kdeže, jen si myslím že konkrétně zde humor za každou cenu není nezbytný
Vsichni se nakonec rozhodujeme podle toho jak to slysime a jak se nam to libi, skoro nikdo doma nemeri vliv kabelu apod. Maximalne tak repro a mistnost... Je ale dulezity mit urcity nadhled a uvedomit si, ze mozek nas klame. Zvlast u napajecich kabelu, kde neexistuje zadny dukaz, ze by objektivne mely mit nejaky vliv na zvuk.

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Carpediem píše:
08 lis 2024 19:08
Humor je zbytný všude. Bez výběru. A pokud si člověk potřebuje určovat kdy a kde, tak je marný....
[/quote

Dobře, beru na vědomí. :) Tak to třeba bylo vtipné a ostatní to ocenili. No a teď by už nějaká rada či zkušenost ohledně dotazu nebyla?

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Tady je každá rada marná...

Artrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artrock »

Dobrá výmluva.... No nic, zůstane jen u toho humoru

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Rozumná volba. *thumbs up*

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Tak ten kabel, co jsem koupil od pána Srolla je mi asi na nic, jak to tu pročítám, to jsem ale vůl, bez ironie. Pokusím se mu to vrátit s odkazem na tady to vlákno, pravda.
Skoro jsem koupil i filtr, mám kur....ou kliku.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nic nevracej, dej ho před konec, tím nic nezkazíš.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

@Artrock - je potreba si rict co od takove zmeny cekas? Ja mam dlouhodobe dobrou zkusenost u zesilovacu s Furutechem (TCS31,21). Ve zdrojove casti pak take Furutech, Viablue (X40,60) a Viborg (1601). Ale jinak plati co zaznelo, stale dokola, akustika mistnosti, zesik, repro atd., tohle ma byt o doladeni sestavy. Samozrejme se to nascita a hlavne u kabelu mam zkusenost, ze je to VELMI subjektivni per sestava, neda se moc pausalizovat.

Odpovědět