Lepší síťák tam nebo tam

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Lepší síťák tam nebo tam

Příspěvek od Zdeny »

Já jsem si udělal svoji zkušenost. Měl jsme doma půjčených pár power kabelů v ceně 5 - 15tCZK, které jsme předřadil koncáku Bryston 14B-SST. Dům mám v mědi, klasické instalace CYKY pod omítkou. Rozdíl ve zvuku NULA. V potěšení oka však veliký, proto mám nyní kabel Accuphase, který mi lahodí svojí zlatou barvou. Závěr si musí každý udlěat sám osobně a žádná rada byť dobře míněná za nikoho nerozhodne. Rozhodnou jen vlastní uši a peněženka dotyčného.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Tak já nevěřím, že by existoval člověk, který by si doopravdy myslel, že síťový kabel má vliv na zvuk.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Tak se podivej na Highendforum, sekce Ankety:
Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk ;)

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Pro zachování rozumu to nedělej. Jen pro otrlé, které dezinformace nedráždí a neohrožují jejich duševní zdraví.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Tak jsem na anketu kouknul. Teda nemám odvahu číst víc než začátek... Nicméně, hlodá teď ve mně červ, jestli se mi netočí pomaleji mixér, protože ten přívodní kabel je dost tenký. A na svářečku ani nemyslím, jestli to ty sváry vydrží...

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Je to poučné, pokud si to přečtete až do konce, alespoň ušetříte čas jakoukoliv další diskuzí na toto téma.
Nemá to naprosto žádný smysl. Zkoušel jsem, již naposled zorganizovat slepý test, dopadlo to jako vždy.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! A to mám pocit, že ti ten napájecí kabel, o který šlo, vlastně na té poslechové akci ani nepředvedli. Nebo se pletu? Jrd

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ne, ale to jsem ani neočekával, byl jsem tam jen chvíli, zkusit domluvit ten případný slepý test (za účasti obou táborů - "slyšících" a "neslyšících").
Měli jiný program, do toho jsem nechtěl zasahovat.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Carpediem píše:
11 lis 2024 14:18
Tak jsem na anketu kouknul. Teda nemám odvahu číst víc než začátek... Nicméně, hlodá teď ve mně červ, jestli se mi netočí pomaleji mixér, protože ten přívodní kabel je dost tenký. A na svářečku ani nemyslím, jestli to ty sváry vydrží...
Pokud srovnavaš svou aparaturu s kuchyňským mixerem, nepomůže ti ani svécená voda.
To, co tady píšeš, jsou rádoby vtipné kecy.

Carpediem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carpediem »

Fox: To by člověk neřekl, jak ti to pálí. Ty nejsi úplbě blbý *bravo*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

weiron píše:
08 lis 2024 14:19
Na těchto reakcích je bohužel přesně vidět jak kvalitní toto fórum je, a proč tu žádný nováček nezůstane. Je tu z velké části jen parta měřáků co si jede svoje. A jiný názor nebo zkušenost druhých jim je k smíchu. Proto ani mě, se nechce zapojovat do žádné debaty.
*thumbs up*

Artrock: Odpověd na dotaz: zkus ho tam a pak tam, kde se Ti to bude více líbit. JInak tlustší kabel je zpravidla lepší k zesilovači. Tj. pokud má fáze (nula) průřez aspon 2,5mm2. Pokud má nad, spíš pro zes. a naopak.
Ty hodně dražší kabely (a beru že i lepší) tak tam může i tlustý kabel ke zdroji. Jde o to, že velký průřez, kabel musí být dostatečně kvalitní a dobře udělaný, aby se neztrácela rozšíření na vysokých frekvencích, které pomáhají udělat dozvuk jak se patří, pomáhají vykreslit prostor, detail apod.
Důležité je ale do budoucna vyřešit i ten druhý a zbývající, jinak to těmi horšími kabely zabíjíš. U hodně rozlišujících sestav jde pak zpravidla slyšet každý lepší přidaný kabel. howwgh :)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

:lol: *bravo* No to jsou pohádky..... a teď teda ještě tu o Červenej Karkulce.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

To jsou běžně záležitosti v hifi. Toto forum, v jeho názvu je hifi, je to dokonce hned první slovo. Ne "forum příznivců ozvučovací techniky". Zvukforum, apod. :-D. Tak pak taková rada je zde namístě.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Nezlob se na mě, kychtaxi, ale Artrock už dostal výstižnou odpověď i s vysvětlením. To, co radíš ty, mu může akorát zamotat hlavu.
kychtax píše:
13 lis 2024 12:05
Artrock: Odpověď na dotaz: zkus ho tam a pak tam, kde se ti to bude více líbit.
Co znamená "líbit"? Má "líbit" znamenat věrněji hrát? Hifi sestava není hudební nástroj. Cíl je snad věrná reprodukce, a to bys měl nováčkovi hlavně sdělit.
kychtax píše:
Jinak tlustší kabel je zpravidla lepší k zesilovači.
Tuhle radu už dostal dávno před tebou, a navíc i s vysvětlením proč. Opakuješ to.
kychtax píše:
Tj. pokud má fáze (nula) průřez aspoň 2,5 mm2. Pokud má nad, spíš pro zes. a naopak.
Tohle je nějaký zmatený výrok.
kychtax píše:
Ty hodně dražší kabely (a beru že i lepší) tak tam může i tlustý kabel ke zdroji.
Nerozumím. K jakému zdroji? Myslíš zdroj signálu?
kychtax píše:
Jde o to, že velký průřez, kabel musí být dostatečně kvalitní a dobře udělaný, aby se neztrácela rozlišení na vysokých frekvencích, které pomáhají udělat dozvuk jak se patří, pomáhají vykreslit prostor, detail apod.
Cože? Podivná skladba vět. Rozluštit význam je oříšek. Navíc se jedná o napájecí kabel (50 Hz). Jaké rozlišení na vysokých frekvencích? Jaký prostor? A dozvuk? Kde se bere v napájecím kabelu dozvuk?
kychtax píše:
Důležité je ale do budoucna vyřešit i ten druhý a zbývající, jinak to těmi horšími kabely zabíjíš.
Jak "zabíjíš"? Co se stane? Co si má pod tím představit? Co je zabitá reprodukce?
kychtax píše:
U hodně rozlišujících sestav jde pak zpravidla slyšet každý lepší přidaný kabel. Howgh
Co je "rozlišující sestava"? Co je "lepší kabel"?

Co si má z tohoto zmatku vzít?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nemusíš se tím trápit :-). Kdo si chce z toho něco vzít, vezme si, jen houšť a se zajímavými zkušenostmi sem. S rýpanci se nebudu zabývat. Krásný den. :D

Odpovědět