Lepší síťák tam nebo tam
Re: Lepší síťák tam nebo tam
Já jsem si udělal svoji zkušenost. Měl jsme doma půjčených pár power kabelů v ceně 5 - 15tCZK, které jsme předřadil koncáku Bryston 14B-SST. Dům mám v mědi, klasické instalace CYKY pod omítkou. Rozdíl ve zvuku NULA. V potěšení oka však veliký, proto mám nyní kabel Accuphase, který mi lahodí svojí zlatou barvou. Závěr si musí každý udlěat sám osobně a žádná rada byť dobře míněná za nikoho nerozhodne. Rozhodnou jen vlastní uši a peněženka dotyčného.
Tak já nevěřím, že by existoval člověk, který by si doopravdy myslel, že síťový kabel má vliv na zvuk.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak se podivej na Highendforum, sekce Ankety:
Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk
Anketa-Vliv síťového kabelu na zvuk

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pro zachování rozumu to nedělej. Jen pro otrlé, které dezinformace nedráždí a neohrožují jejich duševní zdraví.
Tak jsem na anketu kouknul. Teda nemám odvahu číst víc než začátek... Nicméně, hlodá teď ve mně červ, jestli se mi netočí pomaleji mixér, protože ten přívodní kabel je dost tenký. A na svářečku ani nemyslím, jestli to ty sváry vydrží...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Je to poučné, pokud si to přečtete až do konce, alespoň ušetříte čas jakoukoliv další diskuzí na toto téma.
Nemá to naprosto žádný smysl. Zkoušel jsem, již naposled zorganizovat slepý test, dopadlo to jako vždy.
Nemá to naprosto žádný smysl. Zkoušel jsem, již naposled zorganizovat slepý test, dopadlo to jako vždy.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! A to mám pocit, že ti ten napájecí kabel, o který šlo, vlastně na té poslechové akci ani nepředvedli. Nebo se pletu? Jrd
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ne, ale to jsem ani neočekával, byl jsem tam jen chvíli, zkusit domluvit ten případný slepý test (za účasti obou táborů - "slyšících" a "neslyšících").
Měli jiný program, do toho jsem nechtěl zasahovat.
Měli jiný program, do toho jsem nechtěl zasahovat.
Pokud srovnavaš svou aparaturu s kuchyňským mixerem, nepomůže ti ani svécená voda.
To, co tady píšeš, jsou rádoby vtipné kecy.
Fox: To by člověk neřekl, jak ti to pálí. Ty nejsi úplbě blbý 

Artrock: Odpověd na dotaz: zkus ho tam a pak tam, kde se Ti to bude více líbit. JInak tlustší kabel je zpravidla lepší k zesilovači. Tj. pokud má fáze (nula) průřez aspon 2,5mm2. Pokud má nad, spíš pro zes. a naopak.
Ty hodně dražší kabely (a beru že i lepší) tak tam může i tlustý kabel ke zdroji. Jde o to, že velký průřez, kabel musí být dostatečně kvalitní a dobře udělaný, aby se neztrácela rozšíření na vysokých frekvencích, které pomáhají udělat dozvuk jak se patří, pomáhají vykreslit prostor, detail apod.
Důležité je ale do budoucna vyřešit i ten druhý a zbývající, jinak to těmi horšími kabely zabíjíš. U hodně rozlišujících sestav jde pak zpravidla slyšet každý lepší přidaný kabel. howwgh

To jsou běžně záležitosti v hifi. Toto forum, v jeho názvu je hifi, je to dokonce hned první slovo. Ne "forum příznivců ozvučovací techniky". Zvukforum, apod.
. Tak pak taková rada je zde namístě.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nezlob se na mě, kychtaxi, ale Artrock už dostal výstižnou odpověď i s vysvětlením. To, co radíš ty, mu může akorát zamotat hlavu.
Co si má z tohoto zmatku vzít?
Co znamená "líbit"? Má "líbit" znamenat věrněji hrát? Hifi sestava není hudební nástroj. Cíl je snad věrná reprodukce, a to bys měl nováčkovi hlavně sdělit.
Tuhle radu už dostal dávno před tebou, a navíc i s vysvětlením proč. Opakuješ to.
Tohle je nějaký zmatený výrok.
Nerozumím. K jakému zdroji? Myslíš zdroj signálu?
Cože? Podivná skladba vět. Rozluštit význam je oříšek. Navíc se jedná o napájecí kabel (50 Hz). Jaké rozlišení na vysokých frekvencích? Jaký prostor? A dozvuk? Kde se bere v napájecím kabelu dozvuk?
Jak "zabíjíš"? Co se stane? Co si má pod tím představit? Co je zabitá reprodukce?
Co je "rozlišující sestava"? Co je "lepší kabel"?
Co si má z tohoto zmatku vzít?
Nemusíš se tím trápit
. Kdo si chce z toho něco vzít, vezme si, jen houšť a se zajímavými zkušenostmi sem. S rýpanci se nebudu zabývat. Krásný den.