NAS uložiště

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
malabar
Kontaktovat uživatele:

Re: NAS uložiště

Příspěvek od malabar »

@pershing003
jsem opravdu rad, ze jsi vysvetlil jak to funguje, ale co jsem napsal bylo spis pousmani nad vyrazem "primerena cena'
v souvislostech s ostatnimi prispevky ( jak ostatne vyplyva z me prvni vety ). :)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ve vsi ucte, zajimalo by me jak by dopadlo mereni sluchu mnoha zdejsich clenu, mozna by ORL nestihalo obslouzit nove pacienty. Pokoru mam predeveim k lidem co se umi oprit o fakta a neco dokazali v tomto oboru, zvlaste v konkurenci s velkovyrobci, tim sou panove jako Sykora, Bunta, Stranka, Vrana ad.

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Jistě se shodneme, že přijmout radu od hifisty který si postavil sestavu podle toho co slyšel na popovém koncertě je nejspíš hloupost. On sice nemusí být úplně hluchý, ale protože nemá zkušenost s živou muzikou - akustickými nástroji, pak je nepoučený. Ale i v tomhle případě bych se raději vyjadřoval buď slušně nebo vůbec. A pozor - hudební sluch se měřit nedá, alespoň jsem o to ještě neslyšel. Když už jsme u pana Vrány, na letošní hifi výstavu jsem šel hlavně proto, abych ho poznal osobně. Pana Vrány si vážím nejen pro odbornou zdatnost, ale také proto, že moje technicky neodborné poznámky - jak já to slyším - bere jako zpětnou vazbu. Takhle mimo jiné upravil sluch. výstup mého předzesilovače a výsledek je vynikající - měří to dobře, zní to výborně. Proto také dám na jeho rado i ohledně NASU

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

to Lad2000: Dík za stručnou a výstižnou reakci na FS

to Fidji99: Moc pěkně napsáno :).
Dle mého má na kvalitu zvuku největší vliv, pokud se kabely skropí slzami nevinné panny těsně předtím, než přijde o tu nevinnost. Pak nastane ta pravá zvuková nirvána. Protože však k této situaci vzhledem k věku většiny zdejších diskutujících (včetně mě!) již prakticky nedochází, je nutné porovnávat ty dřevěné podložky a zlaté pojistky :).

Na druhou stranu je fakt smutné, jaké nesmysly zde zaznívají. Já už se hifi věnuji od roku 1980 (jen jsem nebyl účastníkem tohoto fóra) a pamatuji si hifisty jako erudované, nadšené a zvídavé lidi. Těch různých testů, měření a porovnávání v Hi-Fi klubu vždy, když se objevil nějaký zajímavý přístroj. Vše ověřeno měřením i poslechem, na místě a hlavně osobně dohromady s ostatními. Hloupý dotaz zaznít mohl (začátečníkům se nikdo nesmál, však proto tam přišli, aby se něco dozvěděli), ale hloupé a ničím nepodložené tvrzení ne.
Jediné dva "nesmiřitelné" tábory, které pamatuji byli zastánci a odpůrci tónových korekcí. V době analogu to byla kardinální otázka. Zajímavé bylo, že většina aktivních muzikantů korekce používala. Ale to už jsem zcela mimo téma, tak pardon.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

to zingali:
Vzhledem k tomu, jak se toto v podstatě technicky velmi jednoduché téma zaneslo různými protichůdnými tvrzeními, chápu tvoji potřebu to probrat s člověkem, kterému věříš. Asi bych postupoval stejně.

Dej vědět, k čemu s panem Vránou dojdete. Pokud pan Vrána bude mít názor, že NAS může mít na vliv na kvalitu zvuku nějaký vliv, rád bych znal jeho argumenty.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Merenim sluchu jsem myslel, jak slysitelne, vnimane frekvencni spektrum muzem mit vliv na finalni poslech a vyhodnoceni informaci daneho posluchace. To ze je nekdo muzikant neznamena, ze nemuze byt hluchej jako poleno, jen ho na to jeste nikdo neupozornil. To vse se pozna az u nahrateho prvniho singlu nebo podle toho pro jake publikum hraje a jaka je zpetna vazba :D.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak je sietovy prehravac mizernej kvality (napr. vypadava zvuk pri prehravani), tak si viem predstavit, ze zmenou nejakych parametrov na NASe by mohlo ist tu mizeriu trochu zlepsit. Popripade ak je NAS "slaby" a paralelne popri streamovani dat hudby robi i nieco ine (napr. stahuje), tak i toto by slo vhodnym nastavenim trochu zlepsit (za predpokladu, ze by prehravacu vypadaval pri tom zvuk).

Inak asi najlepsi a najefektivnejsi "tuning" moze byt pripojenie prehravaca i NASu do switchu klasickym Ethernet kablom a nie po Wifi.

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Dark side of the moon - ozvu se až pokecám s panem Vránou.

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

koudy42 - Mám takové tušení, že muzikanta hluchého jako poleno by nejspíš dirigent proklál taktovkou nebo soused přetáhnul pozounem. Taková by se mu dostala zpětná vazba. S měřením sluchu mám hodně zkušeností. V době kdy jsem hrál v orchestru jsem to absolvoval každý rok povinně. Tehdy bez nálezu, dnes nevím. Mám takový dojem že si pleteš hudební sluch (a tady opravdu nevím jestli např. pokles vnímání vyšších frekvencí má negativní vliv. Soudě dle vysokého věku některých špičkových muzikantů si mylím že ne) s tím co poslouchají někteří hifisti - frekvence apod. Samozřejmě, při konstrukci hifi přístrojů jsou frekvence nezbytná pomůcka, ale hudba se skrze ně poslouchat nedá. Tam nastupují hudební uši a ty je třeba vycvičit.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Miero píše:
05 srp 2019 08:55
Ak je sietovy prehravac mizernej kvality (napr. vypadava zvuk pri prehravani), tak si viem predstavit, ze zmenou nejakych parametrov na NASe by mohlo ist tu mizeriu trochu zlepsit. Popripade ak je NAS "slaby" a paralelne popri streamovani dat hudby robi i nieco ine (napr. stahuje), tak i toto by slo vhodnym nastavenim trochu zlepsit (za predpokladu, ze by prehravacu vypadaval pri tom zvuk).

Inak asi najlepsi a najefektivnejsi "tuning" moze byt pripojenie prehravaca i NASu do switchu klasickym Ethernet kablom a nie po Wifi.
Tak wifi by snad nikoho ani ve snu nenapadlo...

pershing003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pershing003 »

Wifi, pokud jsou pouzity kvalitni dostatecne vykonne komponenty a neni "po ceste" mnoho rusivych elementu, nemusi byt pro prenos problem. Pokud se pouzije AP, ktery ma co delat sam se sebou, tak uz k prerusovani datoveho toku dochazet muze. ten tunning NASu me zajima tez. :-)

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Kabel je kabel a jistota, wifi je fajn na telefon a dalsi kraviny, ale nic jinyho bych bezdratu nesveril :-) Tedy, rozhodne ne v baraku, kde kolem me sviti 30 dalsich wifi...

pershing003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pershing003 »

zingali píše:
28 dub 2019 09:11
Je možné zeptat se i jinak. Jak nejlépe z hlediska kvality zvuku lze N-70 používat? Mám vyzkoušeno, že přes oba USB vstupy je zvuk horší než přes lan. Navíc jak už jsem napsal přes usb občas padá do resetu. Lan si s tím poradí. Zatím jsem došel ke dvěma lan možnostem - PC jako zdroj dat nebo NAS. Zabývám se tím takhle podrobně proto,že ten streamer hraje velmi dobře a k plné spokojenosti chybí jen málo a to bych rád odhalil.
to, ze pres USB neco pada do resetu zpravidla znamena 2 veci. usb zarizeni ma vetsi odber nez by melo mit a nebo, casteji, vadna flashka (nekdy pomuze "dlouhe formatovani", u nekterych ani svecena voda)

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Mám flashku 256 GB a byl problém s naformátováním na FAT 32. Nakonec se to povedlo. Projevuje se to i u externí ho disku. Přes USB vstupy nebudu hrát, LAN+ NAS je bez problémů a zvukově výrazně lepší.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To je teda peklicko provozovat FAT32 jeste u 256GB flashky :roll:.

Odpovědět