NAS uložiště
Re: NAS uložiště
Protoze jsi za to nedal 1/4 mega, ale nejake soustitko za par palackych.... jednu takovou jsme meli v serverovne, nebyt tak tezka, uz je doma
.

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
na nekolika vysokych skolach mne ucili ze zaklad je syntaxe,to abysme vedeli o cem se vubec bavime ... po lopate, panove, motate spoustu veci dohromady
Videl jsem jen jak znovu vytvari sinus 230V a ukazuje jeji prubeh a parametry
. Pointa byla v tom, jak se zde resi vse ad absurdum az by lide meli palit diplomy a prepisovat historii fyziky, matiky, elektrotechniky, ICT ad. oboru, co se zde nevymysli
.

Takže zase jen teoretické tlachy. Hlavně, že víš, jak ta UPS bude "hrát".
Protoze nejsem takovy exorcista abych to musel zkouset
. At si kazdy dela co chce, jen at tahle vymyvarna neopousti brany tohoto fora, uz tak je svet dosti prolhany a pokrouceny.

DSOTM,Dark side of the moon píše: ↑02 srp 2019 15:34to Tony:
Melco - kouzla, čáry a černá magie
Jak tady chápe naprostá většina diskutujících, stahování dat z NAS po ethernetu do streameru není žádné PCaudio ani jakékoliv jiné audio. Je to právě a jen stahování dat protokolem TCP.
Audio začíná až na ethernetové zásuvce ve steameru.
Nebo si vážně myslíš, že identický video soubor přehrávaný z různých NAS bude mít rozdílnou ostrost, kontrast nebo jiné barvy? A textový soubor rozmazaná písmena nebo dokonce některá budou chybět? O internetovém bankovnictví bych v takovém případě raději ani neuvažoval.
Ty si tu relativne novy. Asi aj zaciatocnik v hifi.
Nepochopil si este zakladny princip audiofilie.
A to ze okamzite, ako spravny audiofil vojde do posluchovky, SILA JEHO MYSLE zacne ohybat casopriestor a fyzikalne zakony prestanu platit. ON TO PREDSA JASNE POCUJE. A nic ine nie je podstatne.
Toto s NAS je este celkom neskodne, ak si das namahu, urcite najdes na internete nadseny opis rozdielu zvuku (padol zavoj, pevnejsie basy, prekreslene vysky, holograficky priestor), ked umiestnis NAS na podlozku s cedroveho dreva voci podlozke z dubu.
NAS ma byt kvalitna a siet tiez. Potom aj streamer hra v ramci svojho potencialu.
Da sa potom sustredit na podstatnejsie veci.
Po zvážení rad jaký NAS pořídit - od synology za cca 6 tis. kč po Melco za cenu šílenou jsem oslovil opět pana Vránu. Technický pohled na věc je jistě zásadní, ale jestliže Tony píše, že sestava s Melco NAS hraje mnohem lépe nemám důvod mu nevěřit. Jde o muziku, a zde rozhodují uši. Můj dotaz na pana Vránu zněl - jestliže sestava s Melco oproti synology při stejném použití hraje lépe (předpokládám v principu stejné konstrukce) pak chyba může být např. v laciných součástkách. Je zde nějaký prostor pro doladění synology - stejně jako moje zesilovače CA 840E+W (vynikající zlepšení)? Pan vrána odpověděl, že odlétá na dovolenou a hned jak se vrátí, ozve se. Těším se na návrhy. K diskusi bych rád dodal, že kromě příspěvků, že jedničky a nuly přece..., a jistě taky protokoly... jsem zjistil, že i různé NASY mohou způsobit rozdíly ve zvuku a doufám že se tak vyhnu zbytečnému hledání třeba cestou synology -CASEA. Tohle od diskuse na fóru očekávám.
Za me nejlepsi a nejdostupnejsi upgrade - flaska vina k poslechu a cista hlava. Pak staci leda nekoho NAS*at
.

Víno určitě, taky občas po delší vyjížďce na kole pivo Pazdrát z malého pivovaru v obci Chříč mezi Rakovníkem a Kralovicemi. Pak je hlava čistá, muzika příjemná. Zrovna teď místo vyjížďky na bicyklu - je po bouřce, sedím v podkroví na chatě a poslouchám na menší sestavě Esperanzu. Možná i pro ten Pazdrát si zajedu.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
tak to jsem zvedavy co tam budete "tunit" ... videl jsi nejaky NAS otevreny ?zingali píše: ↑03 srp 2019 12:58Po zvážení rad jaký NAS pořídit - od synology za cca 6 tis. kč po Melco za cenu šílenou jsem oslovil opět pana Vránu. Technický pohled na věc je jistě zásadní, ale jestliže Tony píše, že sestava s Melco NAS hraje mnohem lépe nemám důvod mu nevěřit. Jde o muziku, a zde rozhodují uši. Můj dotaz na pana Vránu zněl - jestliže sestava s Melco oproti synology při stejném použití hraje lépe (předpokládám v principu stejné konstrukce) pak chyba může být např. v laciných součástkách. Je zde nějaký prostor pro doladění synology - stejně jako moje zesilovače CA 840E+W (vynikající zlepšení)? Pan vrána odpověděl, že odlétá na dovolenou a hned jak se vrátí, ozve se. Těším se na návrhy. K diskusi bych rád dodal, že kromě příspěvků, že jedničky a nuly přece..., a jistě taky protokoly... jsem zjistil, že i různé NASY mohou způsobit rozdíly ve zvuku a doufám že se tak vyhnu zbytečnému hledání třeba cestou synology -CASEA. Tohle od diskuse na fóru očekávám.
To nevím, čekám na názor pana Vrány. Třeba řekne že to blbost.
Na vysvětlenou, nepatřím mezi chronické tunily. CA jsem k panu Vránovi poslal z obecně známých důvodů - laciné čínské součástky. Výsledek je vynikající a pokud bude sloužit, jiný zesilovač už kupovat nebudu. Jestli půjde touto cestou pořídit za slušné peníze doladěný NAS jsem pro. NAS jsem otevřený neviděl, nic by mně to neřeklo.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
uprimne - je to blbost, NAS neni nic jineho nez jednoduchy jednoucelovy pocitac s vlastnim odladenym operacnim systemem
Je to možný, třeba máš pravdu. Na druhou stranu Tony píše že rozdíl slyšel a to je třeba ověřit.