Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Příspěvek od Amadeus »

A jaký máš teď postoj, fotolaiku?

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

nazor mam jednoznacny - second hand od lidi ktere znam nebo dobrych dealeru je urcite v pohode !!! je rozdil mit repro kabely za 25 tis, nebo za 11 tis - ne ?? atd atd ..
tom

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak jistě, ovšem to mi chybí- nemám takové známé a uvěřitelné osoby... o to je to horší. Určitě bych se nebál od někoho, kdo je vážně solidní a stará se, ale prostě nejsou lidi....

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Na prodejce fakt pozor.

1) vykecají ti díru do hlavy
2) mnozí znich nemají ani špetku technické gramotnosti a mají nastudované jen kecy z letáku
3) budou doporučovat to co prodávají a ne to co by mělo spolu jak technicky sedět i zvukově
4) zdruhé ruky od fandy se není čeho bát. Ušetříš hodně peněz necháš si to předvést a bud líbí nebo ne

Takže doporučuji poslouchat a poslouchat a to nejen ve studiích ale i třeba oslovit a najít si nějaké kamarády co mají nějaké to Hi-Fi a porovnávat.
Neuškodí si oblíbit i dvě tři cd které jsou opravdu dobře nahrané a ty sebou brát. P.S: Kdysi jsem chtěl od značky Shanling cd přehrávač, kterou tu před pár lety někdo zastupoval. Cena základního modelu byla asi 37000,- Jenže protože to byla čína a nebyl jsem si jistý tak jsem nakonec napsal přímo do továrny a objednal v číně. I s clem jsem tehdy zaplatil nějakých 14000,- Časem se ukázalo, že je to krám a jsem rád, že jsem to zde nekupoval a nevyhodil tolik peněz z okna!

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

TAB píše: Shanling cd přehrávač, kterou tu před pár lety někdo zastupoval. Cena základního modelu byla asi 37000,- Jenže protože to byla čína a nebyl jsem si jistý tak jsem nakonec napsal přímo do továrny a objednal v číně. I s clem jsem tehdy zaplatil nějakých 14000,- Časem se ukázalo, že je to krám a jsem rád, že jsem to zde nekupoval a nevyhodil tolik peněz z okna!
jj typickej čínskej hajend :D
Obrázek
*thumbs down*

Jinak 2ndHand není ani tak o tom ušetřit, ale mít za stejný peníze hifi o několik tříd lepší... Nový Hifi za 60 tis bude těžký lowend, který akorát bude vybíravý na nahrávky - "dobře" Ti budou hrát akorát audiofilní kraviny. To si radši kup nějaký mikrosystém. V secondhandu už za 60 tis koupíš velmi slušně hrající sestavu. A může to být klidně "jen" 40 tis a furt to bude fajn...

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Za 60 těžký lowend? :-)

Leda tak zkusit vychytat nějakou slevu, co tak koukám, občas se někde něco vynoří.

Tak jako tak, ta čísla jsou děsivá :-)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Amadeus píše:Za 60 těžký lowend? :-)
Bedny - 20 tis, zesilovač 20 tis, přehrávač 15 tis, kabely 5 tis...
Neříkám, že 60 tis je málo peněz (naopak), ale nový hifi co za něj dostaneš stojí za zlámanou grešli. Vážil bych si svých peněz (vím jak těžko se vydělávaj) proto bych šel jedině do 2nd handu.

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Teď o víkendu už toho asi moc nevymyslím. Navštívím pár obchodů no a pak zkusím najít i nějaký ten inzerát a uvidí se...kdubyste měli tipy, sem s nimi.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jeden tip bych mel, nevim ale jestli je to fer, je to totiz muj vlastni inzerat. (A jak uz jsi tu jiste precetl, bude ti tu kazdy neco vnucovat ;) ) Podaval jsem ho ale prave pro lidi jako ty. Viz: Prodam Reproduktory Canton Ergo RC-L ze 13.02. Jediny problem je v tom, ze bydlim u Mnichova a nemam bohuzel povoz na dopravu do Cech. Muzes si ale byt jisty ze jsem "steteckar"! :D Zdravim.

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak to mám trochu daleko :-D. To asi neklapne...

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Jsi z Ostravy,to máš jednoduché.Minimálně 4 seriozní studia v okolí.Samozřejmě ti v každém studiu budou nabízet to co prodávají,to je logické,nechápu jak se tomu může někdo divit (TAB) ? A chce snad někdo říct že Tykon/Panský Dvůr/Navrátil/Špalíček nabízí nějaké podřadné značky nebo zboží? Nebo snad že by s ním tito pánové nějakým způsobem chtěli vyj.bat? Vůbec se neboj zajít do studia a říct svoje představy a když budeš chtít nějaký sekáč,máš rozhodně lepší vzít něco ze studia,co tam dal stálý zákazník který šel výš a ještě na to možná dostaneš nějakou malou záruku a máš jistý původ.
Když kývneš na staré krámy,tak tě tady zasypou tím čeho se sami potřebují zbavit.
Já jsem vždy kupoval nové věci a nikdy jsem toho nelitoval.
Člověk se sestavou za 100k ti samozřejmě řekne že za 50k to nehraje,majitel sestavy za 500k řekne že aparát za 100k je šrot,no a človík se systémem za 2mega ti řekne že pokud do toho nedáš aspon mega,tak to nemá smysl :mrgreen: Tak si vyber.
Hromada lidí žije se stereem za 50 litrů a jsou spokojeni,někteří proto že víc do toho dát nemůžou,někteří nechcou a některým to prostě stačí.
Obejdi nějaké studia a ono tě něco osloví *thumbs up*

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Pamela má pravdu. Já mám taky "levnou" (pro mě velice drahá) sestavu a žiju s tím. Vím, že tam jsou dost velké rezervy, ale pokud nejezdím k někomu na poslech, tak to vůbec nevadí. Nejhorší jsou tak tři dny po tom, co jsem slyšel lepší sestavu, to mám pak chuť ty svoje budky vyhodit z okna.

:D

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

u levnejsich beden bych vsadil na jblka, v dane cenove urovni jsou o dost vys a s vyrovnanejsim zvukem nez konkurence, kde platis vetsinou za krabicku, vyhoda jednoho z nejvetsich producentu, ktery nemusi zbytecne predrazovat zbozi naklady na vyvoj a malovyrobu. v praglu by mela byt nova rada studio 5, sam jsem na ni zvedavy, ani studio 1 mi za ty prachy neprisla marna, maji ji myslim k poslechu ve spalku. samozrejme ze ti budou chtit prodejci prodat drazsi bedny, je na nich vetsi marze, zalezi hlavne jak moc jsi z danym zvukem spokojen.

Zilvar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zilvar »

TAB píše:Kdysi jsem chtěl od značky Shanling cd přehrávač, kterou tu před pár lety někdo zastupoval. Cena základního modelu byla asi 37000,- Jenže protože to byla čína a nebyl jsem si jistý tak jsem nakonec napsal přímo do továrny a objednal v číně. I s clem jsem tehdy zaplatil nějakých 14000,- Časem se ukázalo, že je to krám a jsem rád, že jsem to zde nekupoval a nevyhodil tolik peněz z okna!
No je fakt,že zrovna ten čínskej Shanling tu tenkrát zastupoval mou zmíněný p.Diok.Ten by nejspíš k tomu řekl i více.

Neměl sem tam však pocit,vykecáváním díry do hlavy a nějakého nucení.Nevadilo ani to,že si tam nakonec nic nekoupíme.Což se třeba u pražských prodejců říci nedá,tam mám zkušenost přímo katastrofální.Spíše než o technice,se rozhovor nakonec točil okolo muziky.Ten pán je nadšenec s obrovským přehledem.

Jinak Pamela *thumbs up*

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Ahoj Amadeus. Nepises v akej velkej miestnosti budes pocuvat. Za malo penazi stale natrafis na bedne, ktorym bude nieco chybat, alebo budu mat nieco prebitocne :cry: Ja som zacinal s lowend zostavou Marantz PM 6003, dacmagic a bedne Elac BS63. Mozem ti s kludnym svedomim odporucit, ze detail a priestor 3D bude neskutocny. Vysky su viac povytiahnute, ale ta krasa mäksieho podania vo vysovom spektre nie je az taka zavazna, aby vyskac prilis obtazoval. Osobne na tuto zostavu stale spominam, hlavne na tie bednicky, ktore svojim zvukom uvadzaju do relaxacie. Niekedy mam nutkanie sa k nim vratit, hlavne koli neskutocnemu priestoru a cistite zvukoveho spektra. Tak ci onak, chybam sa pri hladani svojho zvuku mozno nevyhnes, ak na prvy krat nenatrafis na to dobre ;)

Odpovědět