Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Příspěvek od Amadeus »

V pondělí mám domluven poslech ve špalíčku, tak to bude první náhled, pak si dám i ty okolní, Tykon, PD, Navrátil, to vše mám v plánu a budu se cukat, jak to jde i když se mi určitě něc ozalíbí natolik, že bych to bral hned...

Jinak Pamela- asi kvalitní názor. Taky tuším něco podobného. Je to hodně subjektivní. A když už něco má někdo doma, vždy bude obhajovat jen to, přičemž něco jiného může být na tom stejně... to je ale u všeho :-).

S tím shd nebo novým, tohle bude kvestie sama o sobě :-). Možná je lepší trefit něco nového s lepší cenou, a taky možná dají o něco lepší cenu, když to budu brát někde jako celek. Kdo ví... kdo ví.

Odar

Příspěvek od Odar »

Hlavne chod pocuvat sam (bez roznych skusenych hifistov a kamaratov). Maximalne s partnerkou - pamataj na to, ze to kupujes pre seba a nie pre to, aby si pred niekym vyzeral dobre *sunglases*

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Na efekt to nebude ;-) přítelkyně není, v klidu si to pustím a uvidím :-). Však mi to neuteče, kdo si počká, ten se dočká... proto jdu poprvé hned v to pondělí :-D

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Můj osobní tip,kdybych si pořizoval novou sestavu okolo cca 50k.
Acoustic Energy Aelite 3 (Krásné sloupové 3-pásmo v pravé! dýze,nově za cenu cca 20litrů) +amp/CD Cambridge Audio 651 (zesík má myslím i DAC) a hraje to za zhruba 55 litrů jako kráva a vypadá to jak sestavaza 150 tisíc.
Samozřejmě jiné studio nabídne ekvivalent v jiné značce.
Většina lidí se nikdy do kategorie komponent za kilo a víc nikdy nedostane,ale i se sestavou do 100tisíc se dá velice dobře žít a v dnešní době dát za aparát tolik peněz není pro pracující hifisty vůbec jednoduché.
Hodně štěstí *thumbs up*

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Díky za názor...a kdyby někdo výše zmíněné měl doma a byl z Ostravy a hodně se nudil a měl chuť to někomu (mě) pustit chvíli, budu nesmírně rád :-).

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

Amadeus píše: Xavianu Mia na poměrně silných Electrocompaniet
Viem o čom je reč, sám mám ECI 3 s kombináciou Xavian Duetto

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Tak urcite bych mel pro tebe radu:

1. Kup si neco z druhe pracky, uz to nekdo prede mnou rikal - se svym rozpoctem nic poradneho nekoupis.
Na foru je spustu matadoru, kteri maji hifi za vice nez pul milionu a stale je co vylepsovat.

2. Hlavne neuspechat, radeji tri mesice vybirej a seznam se s tim, nez udelat unahlenou koupi a pak toho litovat.

3. Rikas, ze na dlouho dobu... To my tady zname, takovych tady bylo :D

4. Kazdy ti bude radit neco jineho a kazdy ma svoji oblibenou znacku. Jsou zde ale proverene znacky, u kterych se nepletes. Ve tvoji cenovce snad ten Cambridge Audio, vzdy ma skvele reference a Pamelak to ma doma, tak si to k nemu muzes jit poslechnout.

5. Mas take moznost jit cestou vintage, ale tam to chce znalosti a spoustu trpelivosti

6. Rozmysli si, alespon pro zacatek jestli chces jit analogovou nebo digitalni cestou. Hudba neni levna!

Tak to je snad vse, hodne stesti. Snad se s tim ostatni take ztotozni.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Teď sem si vzpoměl, že Vintage prodává ty svoje Revoxy. Což by nemusela být špatná investice. Zajel bych si to poslechnout.

ODKAZ1
ODKAZ2

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Studia bych obešel určitě, i kdyby ses nakonec přikláněl k second handu. Můžeš si tak udělat obrázek o tom, co a jak hraje za plnou cenu. Jakmile půjdou peníze z domu, už je neuvidíš! *fnuk* A potom, když člověk začne přemýšlet o upgradu (možná, že to nebude tvůj případ), dobrý second hand se prodává s daleko menší ztrátou, někdy i bez ztráty, půjde-li o kvalitní kousek. Jak psal Zappa, zabouchnou za tebou dveře studia a okamžitě je cena dole o řád desítek procent. *headbang*
Kromě DACu Cepheus a multi srandičky POPCORN, jsem základ kupoval z druhé ruky a mám ho cca 6 roků. Upgrade, který bych teď chtěl dělat, na ten nemám… *sunglases*

*offtopic* Když to po sobě čtu, být majitel hifi studia a vidět sám sebe přicházet, zamykám a stahuju rolety… ;)

Zilvar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zilvar »

Nerad bych aby tu nakonec zaznělo,běž to omrknout do studia se vším servisem,radou.A pak to jít vyhledat do bazaru,nebo internetového obchodu s maximální slevou.Jo jasně,každý chce ušetřit a vlastně i já *sunglases*

Proč se tu vlastně tedy tak trochu omezuje inzerce,když většina lidí tak chce nakupovat.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =31&t=8985

Nebo doporučení-hudba je drahá,pouvažuj o pc,kde si ji někde zadarmo stahneš.

Nechtěl bych asi být kamenným prodejcem,nejen hifi v tomto státě :(

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Hifi inzerce je omezena kvůli tomu, že spousta registrovanných členů toto fórum využívala jenom k prodeji svých věcí a nijak se neangažovala v diskuzi.

Určitě tady nikdo neradí, aby si šel konkrétní věc poslechnout do studia a pak ji koupil někde na netu levněji, to není moc dobré řešení. Ale to už je o svědomí každého hifisty...

Zilvar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zilvar »

Tak trošku sem to tam cítil.Pokud to tak není,všem se omlouvám.
samoT píše:Ale to už je o svědomí každého hifisty...
Z vlastní zkušenosti také už vím,že někteří hifisti jsou pěkná pakáž.To sem však asi nepatří a je to tak na diskuzi do žumpy.

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Vzhledem k mému rozhledu, a tomu, že chci poznat možnosti, asi je relevantní - a ani se za to nestydím - si jít poslechnout nové v ceně, kterou ještě unesu a jeté v ceně, kterou ještě unesu a pak se uvidí. Je toho mnohem více, než jsem tušil prve. Asi stejně bude lepší počkat do další výplaty, trochu si to rozmyslet (nemám rád totiž ukvapené závěry). Možná to ani nebude tolik trvat, to nevím... hlavně díky vám všem za rady. Jsem rád, že ještě v dnešní době jsou slušní lidi, se kterými se dá pohovořit rozumně :-).

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Jinak ty Revox jsou impozantní. 50kg, to už je solidní nálož :-)

sekal

Příspěvek od sekal »

Já bych ti doporučoval příliš nespěchat a spíše došetřit tak alespoň 100 kKč (evtl. ještě o trochu více), poněvadž chceš-li si pořídit skutečně kvalitní sloup. reprosoustavy, tak v rámci rozpočtu 60 kKč na to rovnou zapomeň.. Na slušné nové sloup. bedny počítej s částkou tak cca 50 kKč (+-).. Za zbylých cca 50 kKč by jsi mohl pořídit CD přehrávač a integr. zesilovač.. Takový aparát by měl splňovat již i nadprůměrné nároky na reprodukci a mohl by jsi s ním být spokojen i rel. delší dobu...

Odpovědět