Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Příspěvek od Amadeus »

Co třeba sestava : Arcam A28 ; CD17 ; Monitor Audio RX6 ?

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Brzo bude vystava, pokud vydrzis do pulky brezna a nevadi zajet do Prahy, tak info zde: http://high-end-praha.cz/cz/Home.htm. Chodi tam i zdejsi osazenstvo, muzes se s nekym sejit i osobne, jezdej nadsenci i z Ostravy. Na vystave si udelas zakladni predstavu co a jak hraje. Vystava urcite neni na seriozni poslech, na to tam je moc lidi a nedoresena akustika, hraje tam jedno pres druhy :).

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Gabik má výborný nápad. Není to na soustředěný poslech, ale určitě si na jednom místě můžeš obkouknout spoustu věcí a možná poznáš i pár zdejších bláznů osobně. *thumbs up*
Přes řeku do stínu stromů.

sekal

Příspěvek od sekal »

Amadeus píše:Co třeba sestava : Arcam A28 ; CD17 ; Monitor Audio RX6 ?
Pokud trváš na zn. Arcam, tak bych ale rozhodně změnil bedny za např. http://www.nirvanahifi.cz/bvaudio-reprobedny/. Na Slovensku to vyjde ještě o trochu levněji http://www.bvaudio.sk/ceny.htm.. Z čes. (malo)výrobců bych doporučil následující reprosoustavy http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1.htm ... Rozhodně si je příležitostně poslechni a neukvapuj se, zvláště u nákupu beden (!)...

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Podle mě mají víceméně pravdu ti, kteří ti říkají ty nejméně příjemné věci. 1) Nespěchat (máš na to roky), 2) Poslouchat, co se dá, 3) S prodejci nemůžeš být dost opatrný (ať jde o nové, nebo staré věci), 4) Máš opravdu málo peněz.

Nejspíš tedy skočíš někomu dřív nebo později na lep, případně uděláš nějakou pitomost zcela svobodně. :-) Jestli můžu: vykašli se na sloupky a zapomeň na představu, že teď koupíš něco na celý život.

Zkusím přidat jednu, kterou tady zatím nikdo asi nezmínil: za ty prachy můžeš mít opravdu solidní sestavu - sluchátkovou. Uspokojíš touhu po nákupu a získáš čas na rozhlížení a šetření..

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Ano VMA-II by pro Tebe mohla být dobrá volba.Za 25k,nic lepšího myslím nekoupíš.
Včera byl s nima u mě Check, celej den jsme srovnávali.

sekal

Příspěvek od sekal »

slayerss píše:Ano VMA-II by pro Tebe mohla být dobrá volba.Za 25k,nic lepšího myslím nekoupíš.
Včera byl s nima u mě Check, celej den jsme srovnávali.
Souhlas.. Jde o to, kolik se do toho nakonec rozhodne investovat.. (Podrobnosti o VMA-II : http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2.htm)

Odar

Příspěvek od Odar »

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

No já nevím,ale proč ho pořád někde tlačíte?
Řekl jasně že když se vykřečuje tak max 60 litrů a vy pořád:došetři,naletíš ...atd proč?
Před X lety jsem měl aparát za cca necelých 100k (repro/amp/CD) kupoval jsem to nové,ve studiu a žil jsem s tím zhruba 10 let.
Neměl jsem pocit že bych si špatně vybral,nehrálo to,někomu jsem naletěl.Naopak,byl jsem spokojen,užíval jsem si hudbu a byl jsem rád že se mi podařilo dát na to dohromady peníze.Samozřejmě aparát za víc peněz hraje líp,ale to vždy,nebo má tady někdo sestavu na které už není co vylepšít a hraje to maximálně? Určitě ne.
Kdyby jste tady někdo chodil nakupovat do studia,tak by jste nemohli psát takové blbosti!
Když půjde nakoupit do nějakého studia a po čase bude chtít jít výš,tak ve většině případů mu studio vezme komponenty na proti učet za výhodných podmínek,takže není důvod se bát toho že by prodělal nějaké velké love!!!!!
Sakra copak tady není nikdo kdo kupuje aparát v nějakém studiu a může to potvrdit??????
To tady chodí jenom vychcanci co si jdou do studia jen poslechnout nějaký komponent a posbírat informace a pak si to koupí na netu????
Já osobně nakupuji aparát dlouhé roky ve "svém" studiu a můžu vás ujistit že měnít to rozhodně nebudu a moc dobře vím proč!!!!!

boxer

Příspěvek od boxer »

Já souhlasím,jen najít "to správné" studio. *sunglases*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Tykon je určitě vynikající studio,mám rád ty hochy co to vlastní a vůbec se Pamelovi nedivím,že je využívá a je jim věrný. *thumbs up* Jiná věc je,zda mají to správné pro začínajícího hifistu,který na to má jen 60 klacků?Pokud chceš opravdu sestavu,která ti zůstane déle než 2 roky(dávám jen příklad),pak bych si být tebou raději sehnal jěště alespon jednou tolik,šetři,půjč si,ukradni,jen nepodlez tu minimální latku kvality,zvláště když budeš pořizovat nové!!!!!Konečné rozhodnutí je pouze na tobě. *thumbs up*

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Zappadaddy
Výhoda TYKONU je že svou první sestavu si tam můžu pořídit i za cca 20 tisíc.
Samozřejmě Tykon když jsem si tam koupil první věc vypadal jinak a byl někde jinde (obrazně)
Vzpomente si hifisti na své začátky (samozřejmě je to nepřenosné,ale o co lehčí to dnes začátečníci mají)
Jak jste byli spokojení a nadšení ze svých prvních hi-fi sestav.Dodnes vzpomínáte jak to super hrálo,bylo to skvělé a stálo to "obrovské" peníze.
Asi nikdo neřekne,byl jsem d...l a koupil si něco že jsem málem jedl seno a ono mi to hrálo na hovno.
V pětadvaceti má high-end jinou podobu než v šedesáti.
S lidmi v Tykonu si netykám,nechlastám,nebydlím a neplatí mi za propagaci,jen jsem chtěl říct že i dnes jsou seriozní lidé kteří si pamatujou a váží zákazníků.
Mimo jiné ty tvoje TWR jsem kdysi slyšel právě díky Tykonu a dodnes je to pro mě zážitek jako setkání s UFO. *thumbs up*

sekal

Příspěvek od sekal »

Pamela :
Proč tak pobouřená reakce ? Nikdo z nás ho nikam "netlačí", pouze mu na základě vlastní empirie dává(me) - s ohledem na jeho zadání - doporučení.. Těmi se však, jako každý svéprávný jedinec, nemusí vůbec řídit...

Možná by bylo smysluplnější, kdyby jsi zde místo nadávání představil svůj konkrétní alternat. návrh aparátu za těch cca 60 litrů....*sunglases*

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Amadeus:
Nevěř řečem, že ty peníze nestačí a budeš měnit a měnit.

Troufám si říci, že drtivá většina lidí, která si koupí sestavu za třeba 50 000 je dlouhodobě spokojená a poslouchá v klidu svou oblíbenou hudbu. Na podobná fóra samozřejmě nic nepíší ani je nečtou. Pokud se zařadíš do této skupiny, poslechni si někde ve studiu sestavu která se ti bude líbit, kup a poslouchej.

Pokud se zařadíš do skupiny, která aktivně čte fóra, pak je jedno jak drahou sestavu si koupíš, protože měnit prostě budeš.
Hifi a poslech hudby jsou odlišné disciplíny, nevím zda existuje úměra mezi cenou sestavy a radostí z poslechu. Pokud existuje, bude často spíše asi nepřímá. Bohužel.

Dále moc nevěř tomu, že čím dražší přístroj, tím lepší zvuk. Mezi cenou a kvalitou je v tomto oboru vzrtah velmi volný.
Hifisti to neradi slyší, ale největší rozdíl ve zvuku je poslechová místnost. V dobré akustice ti bude hrát sestava za 50lépe než sestava za milion v špatné akustice.

Za 50 pořídíš vintage sestavu s parádním zvukem, ale má to své háčky. Ty věci jsou staré a občas vyžadují nějaký servis. Nákup je samozřejmě riziko. Není to pro každého. Ne každý má ty věci s duší rád. Někdo radši vonící novotu. To už je na tobě.

Hodně štěstí a ať si koupíš sestavu a sem už ani nepáchneš a jen spokojeně posloucháš!

Odar

Příspěvek od Odar »

Dalsia moznost je zvolit DIY bedne podla osvedceneho projektu + zosik a prehravac bazar, pripadne novy.

Odpovědět