Ahoj všem. Asi bych sem měl napsat, kde jsem ukončil svou cestu už kvůli tomu, že jste tu věnovali svůj čas psaní rad. Budete se dost divit

.
Prošel jsem 4 studia, z toho v jednom poslech neproběhl (možná jsem vypadal jako z příliš levného kraje, nevím...ale na tom nesejde).
První rána byla, jak hrajou bedny do 30k - hučí, to mě iritovalo natolik, že jsem přehodnotil finanční možnost a šel až za doraz

. Tak nakonec jsem tu sestavu sebral první týden. Z toho, co jsem slyšel 80% sice hrálo, ale vždy něco nesedělo, výšky mi rvaly uši anebo rovnou hučel bas. A to bych raději neměl nic než pokaždé, když jde bas hloubš, tak aby v tom rezonovalo. Pak tu bylo pár fajn kousků, ale nejvíce mě uchvátily KEF xq40 a na cambride audio 651.
Takže po 4 návštěvách studia mám tohle...není to 2nd hand ani nakonec hranice, kterou jsem původně zamýšlel a se zvukem jsem naprosto spokojen...tahle sestava je jako ze sna. Po následné výměně kabelu za Cambridge audio 900 na interconnect jsem objevil novou nebývalou čistotu a končím na delší dobu, tohle je to, co jsem hledal. A došlo mi to docela rychle. Sic před týdnem jsem měl tu čest poslechnout si Serbliny na Luxmanu... což o to, sestava za 500tis už musí být něco, bylo to krásné, hudba se nesla něžností vánku

. Ale to už je cenový rozdíl slušného automobilu a musím říct, že i po tomto poslechu mám svou sestavu rád a neměnil bych. Je to hodně univerzální, já totiž jedu od metalu přes blues až po klasiku, zahraje mi to všecko a všecko krásně. Jen trochu upravím místnost, chce to pár úprav, něco na protější zeď navíc (obraz etc.), očekávám další zlepšení. Ale i kdyby ne...tak co...

.
Možná rada na závěr pro ostatní vybírající...nezaměřoval jsem se tolik na detaily...ale na pocit. Při poslechu toho, co jsem nakonec zvolil jsem měl nejlepší pocit z hubdy...nikde nic nepřečnívalo, neohlušovalo apod. A jak jsem slyšel něco, co mi způsobilo to, že jsem chvílema zapomněl se nadechnout...jaký chtít lepší důkaz? Srovnávat, kde hrajou housle lépe a kde buben je asi k ničemu, celkový dojem je důležitý.
Potřebuju jen zvýšit zálohu na el.

.
Tak pěkný den všem a nedejte tolik na dogmata

.