Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
humpf
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Příspěvek od humpf »

Jak vidíš, kolik lidí, tolik dobrých rad. Opravdu se do ničeho nežeň.

Mám dojem, že ostraváků je tu dost. Zkus třeba společenskou hru: Ke kolika ostravským hifistům se dokážu vetřít na poslech? :D Poslechneš si víc sestav, pokecáš si s nimi, uděláš si obrázek, jak vážně je máš brát. Třeba tě upozorní na věci, na které jsi nepomyslel nebo je neslyšel. Když tě někdo začne tlačit do nákupu, hoď zpátečku.

A mají pravdu: poslouchat můžeš spokojeně i na mikrosystému. OPRAVDU! A nemysli si, že za stejné peníze rozhodně koupíš ve studiu něco lepšího než v eshopu. (Tohle mě asi bude bolet. :-) )

Odar

Příspěvek od Odar »

Podstatnou vyhodou nakupovania cez EShop je, ze do 7 dni (v CR tusim do 14 dni) mozes tovar vratit bez udania dovodu. Na druhu stranu seriozne hifi studio ti za plnu zalohu zelezo domov pozicia. Doma to vzdy hra kusok inak.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

No a zpět ke konkrétním doporučením,moc se mi líbily repro Kudos,už jejich entry level za 35000 kč hrájí famozně,prodává je Hifi studio Pardubice a jsou opravdu úžasně hrající a roztomile vypadající.K tomu integráš od Naimu a cd přehravač a je vymalováno.
Luboš Kubias
tel:777 211 069
mail:highendpardubice@gmail.com
http://www.highendpardubice.cz

HIGH END PERDUBICE

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

sostakovic píše: Hifisti to neradi slyší, ale největší rozdíl ve zvuku je poslechová místnost. V dobré akustice ti bude hrát sestava za 50lépe než sestava za milion v špatné akustice.
Ano, tohle dvakrát podthrnout!!! Mnozí na to přijdou až po létech a mnozí k tomu ani nedospějí. Každá relativně rozumná sestava bude hrát podstatně lépe, pokud bude hrát v souladu s místností, bude tam správně umístěna a nebude se s akustikou místnosti prát. Na rozdíl od nákupu drahých přístrojů tohle může být poměrně levná záležitost! Alespoň pokud člověk chce pouze základní věci, stačí obvykle správné umístění reprobeden (například dostatečně daleko od zdí, ale vždy podle doporučení výrobce, dodavatele, studia - každé bedny mají trochu jiné požadavky) a místa poslechu vůči bednám, ohlídat si nejbližší možné odrazové plochy a rohy a použít závěs nebo květináč s kytkou, aby odrazy nezničily zvuk, a podobně. Nemusí to být drahé difusery nebo basové pasti.

Tady se ukazuje, že dobré studio nebo solidní prodejce může v této oblasti pro začátečníka udělat velmi mnoho! Bohužel neexistuje jednoduché pravidlo, jak to udělat, každá místnost a každá sestava jsou v tomto dost unikátní.

Takže rada zní - nepodcenit akustiku místnosti, zajímat se o to, zjistit si, kdo to umí a může pomoci.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Takřka vše tu bylo řečeno, proto jen přidám svůj tip.

Nejel-li bys autem s někým jiným nebo pokud ti není líto 550 Kč za jízdenku ČD net nebo pokud pojedeš ve dvou tak SoNe+ za 660 (obě tam i zpět), 100 vstupné, 50 Kč metro, pak si opravdu zajeď na HighEnd Praha.

Jak už tu byla řeč o KUDOS bude tam až na pár výjimek celý sortiment a můžeš si udělat obrázek jak roste kvalita zvuku s cenou :mrgreen:

Má osobní zkušenost s Focal 836 + NAD dělenec - to byl pro mě totální průšvih *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down* . Snad na CA by to bylo lepší, ale na repro bych rozhodně nešetřil.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

FOCAL CHORUS 806V + Harman Kardon HK970 nádhera. NAD si s Focal nesedne, ale s HK je to boží hudba. Investice cca 20000,- Kč. Stojí vážně za to a pro začátek je to nirvána.

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Dozvime se, jak to nakonec dopadlo :?: *sunglases*

micska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micska »

Teti píše:Dozvime se, jak to nakonec dopadlo :?: *sunglases*
To mne take zajima. *thumbs up* Snad uziva poslechu a z tech (v lepsim pripade jen) protichudnych rad (v horsim pripade pomezne mimoznich) si nechodil masli. Ta mala cast rozumnych prispevku ponekud zanikla :? . Vlakno jsem zacal cist se zajmem, neb se taky povazuji za hifi-neposkvrneneho, ale velmi zahy mne mne nadseni preslo

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

taky se přimlouvám za 2hand. Po svých začátcích v hifi jsem dospěl k jednoznačnému závěru, že když pořizovat něco v hifi - tak jedině již jako 2hand. Zezačátku jsem měl vše nové z hifi studia (Dali, Audiolab, Denon) v ceně cca těch 60k a fakt to byl low end, taková startovní čára. Ono to hrálo, ale člověk je hifi tvor neustále nespokojený (já teda ano) a po čase chtěl měnit. To jsem pak zjistil, že na všem tratím cca 1/2 ceny nového, někdy i víc. Takže od té doby už jedině z druhé ruky. Za stejné peníze člověk sežene přístroje o několik tříd výše než je nové zboží za tu samou cenu. Při následném prodeji je ztráta minimální. Další postřeh z mého okolí - kamarád, který léta hrál na opravdu drahé komponenty dnes jede a přehrává z počítače, alba má nahraná na HDD. Proto bych si dnes položil otázku, zda má vůbec smysl kupovat CD přehrávač, který je omezen jen na 44.1KHz/16bit a nic jiného přečíst neumí.

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Ahoj všem. Asi bych sem měl napsat, kde jsem ukončil svou cestu už kvůli tomu, že jste tu věnovali svůj čas psaní rad. Budete se dost divit :-).

Prošel jsem 4 studia, z toho v jednom poslech neproběhl (možná jsem vypadal jako z příliš levného kraje, nevím...ale na tom nesejde).

První rána byla, jak hrajou bedny do 30k - hučí, to mě iritovalo natolik, že jsem přehodnotil finanční možnost a šel až za doraz :-D. Tak nakonec jsem tu sestavu sebral první týden. Z toho, co jsem slyšel 80% sice hrálo, ale vždy něco nesedělo, výšky mi rvaly uši anebo rovnou hučel bas. A to bych raději neměl nic než pokaždé, když jde bas hloubš, tak aby v tom rezonovalo. Pak tu bylo pár fajn kousků, ale nejvíce mě uchvátily KEF xq40 a na cambride audio 651.

Takže po 4 návštěvách studia mám tohle...není to 2nd hand ani nakonec hranice, kterou jsem původně zamýšlel a se zvukem jsem naprosto spokojen...tahle sestava je jako ze sna. Po následné výměně kabelu za Cambridge audio 900 na interconnect jsem objevil novou nebývalou čistotu a končím na delší dobu, tohle je to, co jsem hledal. A došlo mi to docela rychle. Sic před týdnem jsem měl tu čest poslechnout si Serbliny na Luxmanu... což o to, sestava za 500tis už musí být něco, bylo to krásné, hudba se nesla něžností vánku :-). Ale to už je cenový rozdíl slušného automobilu a musím říct, že i po tomto poslechu mám svou sestavu rád a neměnil bych. Je to hodně univerzální, já totiž jedu od metalu přes blues až po klasiku, zahraje mi to všecko a všecko krásně. Jen trochu upravím místnost, chce to pár úprav, něco na protější zeď navíc (obraz etc.), očekávám další zlepšení. Ale i kdyby ne...tak co... :-).

Možná rada na závěr pro ostatní vybírající...nezaměřoval jsem se tolik na detaily...ale na pocit. Při poslechu toho, co jsem nakonec zvolil jsem měl nejlepší pocit z hubdy...nikde nic nepřečnívalo, neohlušovalo apod. A jak jsem slyšel něco, co mi způsobilo to, že jsem chvílema zapomněl se nadechnout...jaký chtít lepší důkaz? Srovnávat, kde hrajou housle lépe a kde buben je asi k ničemu, celkový dojem je důležitý.

Potřebuju jen zvýšit zálohu na el. :-D.

Tak pěkný den všem a nedejte tolik na dogmata ;-).

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

A vo tom to je. Tak si vychutnávej hudbičku a zapomeň na podobné diskuze. Neutratíš tolik peněz a budeš dlouho spokojený. Já byl spokojený i s Technics, ale jen do té doby, než jsem vlezl sem. Dnes jsem spokojený stejně, ale stálo mě to moc peněz. Jelikož se z toho čtení diskuzí stal návyk, tak to ještě bude hodně peněz stát ;)

Odar

Příspěvek od Odar »

Vacsinou je kazdy spokojny s tym co ma, pokial mu to nejaky znalec neopluje :lol: Diskusia ma podla mna zmysel, ak chce ist niekto cielene vyssie. Inak je to len bludny kruh.

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Ja naprosto gratuluji Amadeusovi k jeho sestave a jsem rad, ze se mu splnil sen. *2thumbsup* Ser na to kolik to stoji, nebo jestli ten kabel je tlusty jako detska paze. Hlavni je,ze si to uzivas *palec*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To Slavek69-jsi mi to sebral z huby.U mě to samé jako u Tebe *thumbs up*

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Zrovna jedu třeba B.B. King ... a je to fakt nářez :-). Na ty prachy raději nemyslet, to souhlasím :-D. Napojil jsem si na to i DVD ... ale to je obyč krabička ... a trochu to šumí teda, musím říct... to se mi moc nelíbí, nakonec to i při vypnutém stavu lehce ruší vstup CD ... takže pokud chci fakt čistě, tak musím kable od DVD zcela odpojit... to není moc fajn teda, ale zatím nevím, jak to pořeším- krom odpojování kablů od DVD.

Odpovědět