Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Příspěvek od Amadeus »

Ahoj, jsem tu zcela nový. Je mi 26 a konečně jsem se odhodlal. Nemám ještě naposlouchané nic, kromě kamarádového Xavianu Mia na poměrně silných Electrocompaniet- které mě ihned přesvědčily o správnosti volby vydat většinu úspor. Jde mi teda přesněji o CD, int. zes. a sloupové repro, možná však policové, pokud budou lepší, to záleží. Například, na co jsem se zatím jen díval na netu: CAMBRIDGE AUDIO AZUR 650A + FOCAL CHORUS 726V vypadá zajimavě. Ale já moc nevím, co k sobě dobře sedne, proto bych potřeboval poradit. Potom se mi zdály ok BW 683 např. A z nižší kategorie Wharfedale třeba 10.5, 10.6, ale potřebuju si to vše poslechnout. Tady mi jde o to, abyste se vyjádřili celkově ke kvalitě apod. Vítám jakékoliv tipy.

Děkuji všem.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nováček, chtějící se učit, nákup sterea

Příspěvek od samoT »

Poslouchat, poslouchat a poslouchat. Navštěvuj hifi studia a udělej si obrázek, to je to nejlepší, co můžeš udělat.

Jinak si zapoměl napsat:

- tvůj rozpočet
- jak vypadá poslechovka, rozměry, byt/zděnný domek
- preferovaný hudební žánr
- nějaké požadavky na design (černá/stříbrná, sloupek/regálek)

(případně odkud jsi)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Děláš dobře,jen tě chci upozornit an fakt,že tě mohou začít prodejci přesvědčovat o tom jak jsou jejich výrobky ty nejlepší,za druhé i lidé budou mít tendenci ti tlačit to co mají doma,já bych ti například doporučoval Tannoy,ale mnozí s tím nebudou souhlasit.Určitě bych začal repro,které by u tebe měli zůstat hodně dlouho a k nim teprve hledat vhodné kandidáty.ALE HLAVNĚ JEZDI A POSLOUCHEJ různé sestavy,díky tvým malým zkušenostem to budeš mít těžké,nenech se zlákat k nějaké ukvapené koupi.Jelikož jsi začátečník,svoje úspory bych určitě neutrácel za nové,můžeš dostat vynikající sestavu z druhé ruky a pokud tvé nároky na zvuk se časem posunou,neztratíš tolik peněz jako za prodej nového.Jakmile koupíš nové,a budeš to chtít prodat za měsíc,ztratíš okamžitě polovičku tvých těžce našetřených peněz!!!Zeptej se šlena fora Jirie,který koupí nevhodného hifi zavřel cestu k lepšímu hifi na hodně dlouho.Zpět k tvé otázce,Cambridge Azur jsem neslyšeltak nemůžu radit,ale jsou zde i jiné alternativy,DPA,Naim integráč řady 5,Atoll,který výhodně prodává Vojtěch na Lopuchu za 32000kč http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=hifi_inzerce,nebo Thule též na Lopuchu.Můžeš se s prodejci domluvit i poslech.Hodně štěstí při výběru.
Obrázek

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Díky za odpovědi. Tak kamarád mi dal stejnou radu, už mám asi 5-6 tipů na studia. Jsem z Ostravy.

- tvůj rozpočet : původně 30k, ale byl bych schopen, pokud to bude stát za to dát i k 55-60, ale to už je asi vážně strop.
- jak vypadá poslechovka, rozměry, byt/zděnný domek : byt, je to tak něco přes 5m na skoro 5m, otevřené trochu do chodby a kuchyně.
- preferovaný hudební žánr : to je problém, jedu v hodně stylech, od klasiky, blues, metal, klidně i hrdelní zpěv. Ale nejvíc konkrétně třeba Piano Guys nebo John Schmidt, Sigur Ros, Arstidir od tvrdého přeš klid a tak..takže to nebude léhké.
- nějaké požadavky na design (černá/stříbrná, sloupek/regálek) : spíše černá klasika, možná tmavší dřevo, určitě ne bílá nebo světlá barva. Spíše se kloním pro sloupek, ovšem pokud bude regálek lepší, dá se dát na něco a mít regálek...

Jde mi z toho zatím hlava kolem, ale nedám se, zařekl jsem se, že žádné ukvapené závěry a mě nepřekecal ani podomní prodejce vysavačů, ani svými zaručeně neoblomnými argumenty, ale vosolil jsem ho svým pevným názorem, ale chlápek se snažil no. Myslím, že je to dobrý atribut :-)

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

K těm použitým věcem...já k tomu nemám vztah. Mám rád, když si to osahám jako první a vím, že do toho nikdo nevylil pivo nebo s tím neflákl o zem a náhodou to ještě bude rok dva fungovat... Z bazaru, když něco koupím, tak je to levnější anebo kup roku. Tohle bych si myslím mohl vybrat dobře a nové. Proto nechci nic ukvapeného, klidně měsíc ještě vydržím, projezdím, co se dá, i do Polska chci jet, mají v Katovicích snad fajn obchůdek, řeč umím a Polaci jsou dobří obchodníci. V Pl jsem třeba bral zrcadlovku a tak...žádný strach. Ale asi bych raději u nás, přecejen to je domovina. Trochu se na to u těším na to vybírání. Ale bude to mazec, to je mi jasné.

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Druhou věc jsem zpozoroval fantastickou kvalitu CD firmy NAIM. Jako i hudba, kterou neposlouchám se mi najednou zdála uplně jiná, mnohem líbivější...a tolik, že bych si ji snad oblíbil. Jinak teba něco na způsob Nigel Kennedyho taky, to já rád.

Zilvar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zilvar »

Pokud seš z Ostravy,zkus navštívit pana Dioka hifi panský dvůr.Má tam poměrně levné komponenty Audiolab a repro WLM. Hraje to fakt parádně *thumbs up*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Každý ti tu bude radit něco jiného a půjde ti z toho hlava kolem. Většina prodejců ti taky udělá díru do hlavy, takže budeš zmatený a nakopec koupíš za 60 tis něco nového ze studia a za půl roku se tvé hifi objeví v inzerci za polovinu. Pokud nejsi 100% vyposlouchanej a nemáš usazený poslechový preference a věř, že je nebudeš mít usazený ani za dva roky, tak do nového hi-fi nechoť! V secondhandu nemůžeš prodělat, když zjistíš, že ti vlasntě sedí něco jiného, tak to bez ztráty "vyměníš". Jakmile si budeš opravdu jistý co chceš (u některých hifistů věc nemožná) koupíš třeba něco nového.

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No jo, jenže to je pěkné mít něco v ceně 40 za 20 třeba z bazaru,to jo...ale...nikdo mi nedá záruku. Já moc lidem nevěřím totiž.

Máte dobré zkušenosti s chováním lidí k této technice natolik, že je bazar bezpečná alternativa?

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Spíše jsem to chtěl udělat tak, že si pořídím něco, co budu mít dlouho. Nechápejte mě tak, že do toho chci rvát každý rok padesát ticís peněz....

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Amadeus píše:Spíše jsem to chtěl udělat tak, že si pořídím něco, co budu mít dlouho. Nechápejte mě tak, že do toho chci rvát každý rok padesát ticís peněz....
Na dlouho,tomu nevěř. ;) Nech si poradit od zkušených matadorů,co si tím vším prošli.navíc,když to koupíš od prověřeného hifisty,který k tomu má vztah a je všeobecně známý,je lepší než koupit od obchodníka nějaké předražené audio s kterým nebudeš dlouhodobě spokojený.Panský dvůr nabízí zajímavé hifi a najde se tam i nějaký second hand,a jeho-majitele zvukový vkus je dobrý.

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tak když jsem v tomhle zcela nový, někdo všeobecně známý by mě klidně taky oblbnul, že ano... tohle bude trvat asi více než jen jeden měsíc... kde doporučujete shánět hudbu- kvalitně nahranou? Co jsem slyšel, je v tom zatracený rozdíl... dobré CDčko a potom nějaké populární HC, to je nebe a dudy jen v kvalitě nahrání. Rád bych třeba to The kennedy experience...to jako je docela potíž...krom teda amazon.co.uk nikde není...

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Určitě si domluv poslech ve studiu NavratilAudio v Havířově a poslechni se repro Usher, KEF. A koukni na zboží v akci, jsou tam docela zajímavé ceny. ODKAZ

Jinak přeju hodně štěstí.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to amadeus : take nerad kupuji second hand - ale pokud je od "overenych" uzivatelu - jak ja rikam "štetečkářů" - a že jich tu je docela dost - tak bych se nebal ... rozdil v cene shd a new produkt je docela vyznamny a proinvestovanych 60tis do shd hifi se rovna hifi za dvojnasobek v novych cenach - coz je pak ve zvuku zatracene znat ...
nicmene, chapu Tvuj postoj ..pred lety jsem mel stejny ...

Amadeus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

No jasně, ale...kde člověk jen tak potká štětečkáře? Totiž...když někdo začíná, asi není problém nabulíkovat dost věcí. Pokud byste měli někoho na doporučení, asi by to bylo fajn, nakonec...proč bych si nezkusil poslech lepších jetých apod. To já zas tak rigidní nejsem, ovšem nové je nové...

Není to snadné...

Odpovědět