Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

koudy42 píše:Strádá poslechová místnost :lol:. Jak to máš uspořádané kolem sebe? Nejvíc dělá prostor kolem beden a posluchače a pak máš PROSTOR *jupi*. A samozřejmě vhodně zvolené nastavení pravá a levá reprobedna vs tvůj sluchový snímač též známý jako uši. Právě jsi rozchodil poskládanou sestavu a napíšeš, chci ať to hraje líp, řekněte co koupit. Nechápu jádro pudla, proč jsi rovnou neposlechl u někoho doma za láhev dobrého moku ať víš do čeho jdeš a co lze za dané peníze cca očekávat, případně za co si připlatit? Polaboruj s tím umístěním reprobeden, je to nejzajímavější disciplína, která umí přinést hodně zlepšení a výhoda ..... JE GRATIS!
Asi me na tom bavi to laborovani a hledani te "spravne kombinace". Kvuli mistu v poslechove mistnosti mam nekolikstanovsit. Kdyz sedim u pocitace, tak mam repro uplne stranou, ale kdyz jsem usazen vylozene na poslech hudby, tak mam repro primo pred sebou asi 2 metry ve vysce repraku. Koukal jsem na bi-wiring, neco jsem o nem nacetl, takze asi jak je obecne znamo, tak muzou byt vysledky, ale nemusi. Nechci neco mermomoci kupovat, jen koukam, jake jsou moznosti. Poslechovou mistnost budu jeste upravovat, tak potom asi zalezi i na psychosomatice poslechu, jak mi to sedne. Mam mezery v te technicke casti audiofilstvi, tak koukam, co se kde naskytne.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od terahera »

Za mě k tobě dvě věci
1.Ve tvé cenové zatím neřeš biamp, biwire
2.Dac Cambridge audio tě asi odradi,zkus se mu obloukem vyhnout
Toť můj názor a rada na fóru,neznamená že to tak má každý,je to můj subjektivní názor a řada uživateli,kterou nemusí brát vůbec vážně,takže doufám,že se do mě nikdo nepusti ;)
A ten Cambridge fakt obejdi velkým obloukem ;)

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

terahera píše:Za mě k tobě dvě věci
1.Ve tvé cenové zatím neřeš biamp, biwire
2.Dac Cambridge audio tě asi odradi,zkus se mu obloukem vyhnout
Toť můj názor a rada na fóru,neznamená že to tak má každý,je to můj subjektivní názor a řada uživateli,kterou nemusí brát vůbec vážně,takže doufám,že se do mě nikdo nepusti ;)
A ten Cambridge fakt obejdi velkým obloukem ;)
1. Nebyl by poznat vysledek? Takze spise kvalitnejsi dloulinku s koncovkami? V mem pripade 2x bananek+2x vidlicky na 1 ks repro.
2. Doporucis nejaky jiny DAC nebo vubec?
Diky, myslim, ze nazory ostatnich nemusis brat. Tady asi kazdy bere nazory tak, ze bud se k nim prikloni nebo ne. Pokud ne, je to jeho vec.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od terahera »

Myslím,že na biamp a biwire máš ještě čas,musíš se prokousat jinými věcmi a hlavně trochu proposlouchat,abys vlastně věděl,co chceš.Nic proti,ale ve tvém rozpočtu,který jsi naznačil že začátku vlákna,asi není na určité věci prostor.S Dacanem se těžko radí,zkus nějaké studio a udělat si obrázek,co by ti asi sedělo.S tím Cambridge tě chci spíš ušetřit zklamání,ale třeba to může být zrovna tvůj šálek kavy ;) Tupý,plochy agresivní zvuk bez emocí a šťávy *headbang*

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

terahera píše:Myslím,že na biamp a biwire máš ještě čas,musíš se prokousat jinými věcmi a hlavně trochu proposlouchat,abys vlastně věděl,co chceš.Nic proti,ale ve tvém rozpočtu,který jsi naznačil že začátku vlákna,asi není na určité věci prostor.S Dacanem se těžko radí,zkus nějaké studio a udělat si obrázek,co by ti asi sedělo.S tím Cambridge tě chci spíš ušetřit zklamání,ale třeba to může být zrovna tvůj šálek kavy ;) Tupý,plochy agresivní zvuk bez emocí a šťávy *headbang*
Nene, to je v pohode. Vnimam tvoje rady a postrehy a beru si z toho. Tusim, ze postupne pujde k tomu, co hledam. Nicmene DAC Cambridge jsi mi uspesne rozmluvil. Jak jsem psal, snazim se hledat nejake alternativy a vylepseni, abych z te moji sestavy pripadne jeste za nejaky priplatek dostal co nejvice. B&W repro bych se chtel zbavovat az jako poslednich. Mam nejaky melancholicky vztah k te znacce. Poslech studii tady na severu mi neni moc znam. V okoli toho asi moc nemame.

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od terahera »

Tak zkus oslovit zdejší členy ve tvém okolí,uděláš si aspoň představu a věřím tomu že i nové přátele se stejným koníčkem a hlavně,spoustu zkušeností od už zkušenějších lidí,což je k nezaplacení ;)

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od terahera »

Mě konkrétně tento postup vystřelil přímo raketově a hlavně nasměroval tím doufám správným směrem ;)

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

terahera píše:Mě konkrétně tento postup vystřelil přímo raketově a hlavně nasměroval tím doufám správným směrem ;)
Mysli bi wiring nebo jinou obmenu v tve jiz zavedene sestave?

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

terahera píše:Tak zkus oslovit zdejší členy ve tvém okolí,uděláš si aspoň představu a věřím tomu že i nové přátele se stejným koníčkem a hlavně,spoustu zkušeností od už zkušenějších lidí,což je k nezaplacení ;)
Je tady neco jako seznamka? :-D

Uživatelský avatar
terahera
Příspěvky: 981
Registrován: 17 dub 2016 23:45
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od terahera »

Nemyslím nic,ani biwire,který ty chceš nesmyslně řešit v sestavě za desítku,ani žádnou zavedenou sestavu,pokud jsi to nepochopil,tak jsem se ti snažil taktně poradit,abys zjistil třeba u někoho jiného,že ve tvém rozpočtu nemá asi cenu řešit nic.Neni tu žádná seznamka a po tve reakci na mě doufám,že tě nikdy nepoznám.Poslouchej si svůj aparát a nepiš na fórum,kde se ti snaží někdo poradit,pokud máš potřebu někoho urážet,tak to zkus jinde!!!!Tím končím stebou v tomto vlákně a mrzí mě,že jsem se do toho vůbec vložil *headbang*

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

terahera píše:Nemyslím nic,ani biwire,který ty chceš nesmyslně řešit v sestavě za desítku,ani žádnou zavedenou sestavu,pokud jsi to nepochopil,tak jsem se ti snažil taktně poradit,abys zjistil třeba u někoho jiného,že ve tvém rozpočtu nemá asi cenu řešit nic.Neni tu žádná seznamka a po tve reakci na mě doufám,že tě nikdy nepoznám.Poslouchej si svůj aparát a nepiš na fórum,kde se ti snaží někdo poradit,pokud máš potřebu někoho urážet,tak to zkus jinde!!!!Tím končím stebou v tomto vlákně a mrzí mě,že jsem se do toho vůbec vložil *headbang*
Nemel jsem v umyslu te nejak urazit, to ani nahodou. Jsem v tomhle novy a asi to neberu tak vazne jako ty nebo ostatni tady. Jsem tu za ucelem ziskani teoretickych zkusenosti, ktere nasledne rad prenesu do praxe u me doma. Chapu, co mi pises a beru si z toho ponauceni. Kazde forum ma nejakou "atmosferu", nepsana pravidla a respektuji to. Ano, mam sestavu za desitku, ale u te nechci skoncit, proto se ptam, do ceho se da dale investovat. Mam jen jednoho kamose, ktery je podobne ladeny, ale ten ma sestavu za 200 000,- tam jeste nejsem. Ma na to nejaky pohled, ale co clovek, to nazor, proto se zde ptam a zaroven i ctu ostatni fora, kde hledam co a jak.
Jestli i tak jsi se urazil, tak to je tvoje vec, zle jsem to nemyslel. Takze dik.

koudy42
Příspěvky: 987
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od koudy42 »

terahera se nejspíš zalezkl tvého přehnaného zájmu o BI.... :lol:. Prostě některé kabely se do určitých zdířek nestrkají, ba je to přímo zakázáno :oops:.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)

svartenatt
Příspěvky: 862
Registrován: 13 čer 2016 04:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od svartenatt »

otak píše:
terahera píše:Tak zkus oslovit zdejší členy ve tvém okolí,uděláš si aspoň představu a věřím tomu že i nové přátele se stejným koníčkem a hlavně,spoustu zkušeností od už zkušenějších lidí,což je k nezaplacení ;)
Je tady neco jako seznamka? :-D
To se povedlo :). Ale terahera to nerozdýchal.

Jinak tobě stačí jen to rozmístění reprosoustav a budeš na chvíli spokojen. Potom vyměníš DAC, zesilovač a repro a to budeš dělat stále dokola, až budeš na těch 200000 Kč kamaráda :).

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

koudy42 píše:terahera se nejspíš zalezkl tvého přehnaného zájmu o BI.... :lol:. Prostě některé kabely se do určitých zdířek nestrkají, ba je to přímo zakázáno :oops:.
Ja nikoho sexualni orientaci neresim. Zajimalo me to, protoze jsem se na UK forech docetl, ze bi-wire je blbost, tak chci vedet, jaky na to maji nazor jini. Kdyz uz tam ty terminaly jsou jak na bednach, tak na vetsine zesilovacu, tak na tom neco prece musi byt.

otak
Příspěvky: 55
Registrován: 10 dub 2017 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

svartenatt píše:
otak píše:
terahera píše:Tak zkus oslovit zdejší členy ve tvém okolí,uděláš si aspoň představu a věřím tomu že i nové přátele se stejným koníčkem a hlavně,spoustu zkušeností od už zkušenějších lidí,což je k nezaplacení ;)
Je tady neco jako seznamka? :-D
To se povedlo :). Ale terahera to nerozdýchal.

Jinak tobě stačí jen to rozmístění reprosoustav a budeš na chvíli spokojen. Potom vyměníš DAC, zesilovač a repro a to budeš dělat stále dokola, až budeš na těch 200000 Kč kamaráda :).
Dekuju. Budu tedka studovat, jak poradne pripravit poslechovou mistnost.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 2 hosti