Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od koudy42 »

A až to u tebe kamarád uslyší jak ti to hraje, tak vyměníš i kamaráda za jiného s dražší sestavou :D.
Ohledně reproterminálů, u zesilovačů jsou vevnitř spojeny pod jedny napájecí svorky, zkus si někdy rozdělat zesilovač. U zesilovačů jsou většinou určeny pro druhý pár reprosoustav. U reprobeden lze rozpojit HF a LF sekci, apropo není nic lehčího než to doma zapojit, pokud máš biwire kabel a nemusíš studovat UK fóra, ale uslyšíš co tvé henglišmenské BéWé předvedou *2thumbsup* .
Naposledy upravil(a) koudy42 dne 03 kvě 2017 09:42, celkem upraveno 1 x.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Ještě mě napadlo, jestli máš manuál těch repro. Třeba většinu reprosoustav doporučují natočit na poslechové místo, ale třeba Dali a možná někdo další je doporučuje umístit rovnoběžně se zadní stěnou.
Taky odstup od zadní a bočních zdí je důležitý.

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

svartenatt píše:Ještě mě napadlo, jestli máš manuál těch repro. Třeba většinu reprosoustav doporučují natočit na poslechové místo, ale třeba Dali a možná někdo další je doporučuje umístit rovnoběžně se zadní stěnou.
Taky odstup od zadní a bočních zdí je důležitý.
Ty jo, to je zajimava informace. Vysvetluje to tam nejak Dali, proc to tak je?
Manual k nim nemam, ale zkusim ho sehnat nebo se poptat majitelu na jejich zjisteni za roky poslouchani.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tato činnost zabere asi 20sekund tak to vyzkoušej *headbang*. Mně také hrály Quadral Shoguny lépe natočené mimo osu posluchače jak zde bylo napsáno souběžně se zadní zdí a nezkoumal jsem proč, byl jsem rád že výšky nejsou agresivní a prostor se roztáhl. A měl jsem to zadaramo *jupi*.

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

koudy42 píše:A až to u tebe kamarád uslyší jak ti to hraje, tak vyměníš i kamaráda za jiného s dražší sestavou :D.
Ohledně reproterminálů, u zesilovačů jsou vevnitř spojeny pod jedny napájecí svorky, zkus si někdy rozdělat zesilovač. U zesilovačů jsou většinou určeny pro druhý pár reprosoustav. U reprobeden lze rozpojit HF a LF sekci, apropo není nic lehčího než to doma zapojit, pokud máš biwire kabel a nemusíš studovat UK fóra, ale uslyšíš co tvé henglišmenské BéWé předvedou *2thumbsup* .
Kamaradi se nevymenuji, prece :-)
Bi wire kabel doma nemam. Myslis tim ten kratky, ktery jakoby premosti HF a LF na repro terminalech?

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

koudy42 píše:Tato činnost zabere asi 20sekund tak to vyzkoušej *headbang*. Mně také hrály Quadral Shoguny lépe natočené mimo osu posluchače jak zde bylo napsáno souběžně se zadní zdí a nezkoumal jsem proč, byl jsem rád že výšky nejsou agresivní a prostor se roztáhl. A měl jsem to zadaramo *jupi*.
To vyzkousim az prijdu domu. Jen jsem se s tim jeste nesetkal. Ale co, jsem na zacatku.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ne biwire kabel od zesilovače k reprosoustavám, který nahradí single kabel a propojky mezi HF a LF, čímž bude napájená výšková i středobasová část reprosoustav separé přímo ze zesilovače.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Dali to vysvětlují právě zlepšením prostoru, proto mají zvýšenou citlivost na vysokých kmitočtech, aby se při tom rozestavění mimo osu posluchače vyrovnalo spektrum.

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

koudy42 píše:Ne biwire kabel od zesilovače k reprosoustavám, který nahradí single kabel a propojky mezi HF a LF, čímž bude napájená výšková i středobasová část reprosoustav separé přímo ze zesilovače.
No prave na to jsem se tady ptal, jestli to ma nejaky vliv a bylo mi receno, ze na moji sestavu to bude k prdu. Tak jsem z toho jelen.
Mam si tedy sehnat ten samy kabel, co mam k repro tedka a zapojit to do bi-wire?
Nekdy jsem proste natvrdlej a zaroven nejsem moc technicky typ.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Být tebou, tak věci řeším podle jejich dopadu na zvuk. Tzn. začal bych hledáním správného umístění repro vzhledem k místnosti a poslechovému místu. Ideální je mít vše symetrické. Pod repro co nejtěžší stojany, pod stojany těžký kámen (třeba žula v OBI za pár korun), mezi repro a stojan i mezi stojan a kámen dát hroty.
Tipy na zvukovku jsi dostal na začátku vlákna.
Na zesilovač malilinko přidej a pořiď třeba aktuálně nabízený Marantz PM-62.
Propoj prozatím tím, co máš doma. A až se ti vše usadí, naposloucháš si trochu zvuk nové sestavy, můžeš dořešit kabely.
Tak bych postupoval já.

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

PítrsPraha píše:Být tebou, tak věci řeším podle jejich dopadu na zvuk. Tzn. začal bych hledáním správného umístění repro vzhledem k místnosti a poslechovému místu. Ideální je mít vše symetrické. Pod repro co nejtěžší stojany, pod stojany těžký kámen (třeba žula v OBI za pár korun), mezi repro a stojan i mezi stojan a kámen dát hroty.
Tipy na zvukovku jsi dostal na začátku vlákna.
Na zesilovač malilinko přidej a pořiď třeba aktuálně nabízený Marantz PM-62.
Propoj prozatím tím, co máš doma. A až se ti vše usadí, naposloucháš si trochu zvuk nové sestavy, můžeš dořešit kabely.
Tak bych postupoval já.
Diky. Takhle budu postupovat taky. Rozmistit repro, usadit na stojany, zulu, naposlouchat a podle vysledku uvidim, co se mi nezda a podle toho kdyztak tedy zacnu zesilovacem a pripadne zvukovkou.
Diky moc.
Prozatim mi tohle staci.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

otak píše:
terahera píše:Tak zkus oslovit zdejší členy ve tvém okolí,uděláš si aspoň představu a věřím tomu že i nové přátele se stejným koníčkem a hlavně,spoustu zkušeností od už zkušenějších lidí,což je k nezaplacení ;)
Je tady neco jako seznamka? :-D
seznamka ne, dostaneš mazáka, místo rajonů zahořuješ starýmu kabely. *2thumbsup*

Odpovědět