Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
otak
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od otak »

Caues,
konecne jsem se rozhoupal, ze na stary kolena si uziju trosku lepsi muziky.
Tim, ze jsem dost na pocitaci, tak je pro me jednodussi si trosku potunit zvuk z neho.
Vybral jsem si zatim jen repro B&W 610i, ktere mi dorazi tento tyden. V PC mam momentalne zvukovku jen na zakladni desce, ale netusil jsem, jak moc udela vest zvuk (a obraz) pres HDMI z grafiky. To vam zni uplne jinak, lehce postelovat ekvalizer a je to uplne jiny level. To jen tak mimo msu :-D
Takze, jak dostat ten zvuk z PC do mych usi v dobre kvalite a dostupne cene? Rozpocet na hudbu (krome jiz zakoupenych repro), mam cca 4000,-. Za 2500,- bych rad koupil stereo zesilovac. Neco starsiho mi vubec nevadi. A premyslel jsem nad usb DAC kolem tisicovky+kabely.
Mam rad dobre znejici hudbu (rock, elektro, industrial, ale klidne i klasiku a trosku na hry, ale fakt jen okrajove). Mistnost je 5*3m, vysoke stropy, ruzne regaly, police, zavesy...
Jsem zacatecnik, tak na me, prosim, pomalu, ale rad se priucim. Hodne jsem toho za posledni tyden prolezl po ruznych forech, ale je to co kus, to jiny nazor. Nekdo uprednostnuje usb DAC nekdo interni zvukovky...
Otazka tedy je: Jaky zesilovac k tem B&W a jak pres co je propojit s pocitacem?
Diky moc

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s vyberem: Propojeni PC se zesilovacem

Příspěvek od PavelDosko »

jen technickou - ty ceny jsou v Kč ?

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Budu tady za kacíře, ale kvalitní zvuková karta je lepší než USB DAC. Už to někdo testoval a taková Essence STX za 5000 Kč porazí DAC za 20000 Kč. Proto mám co mám.
Zesilovač z bazaru na hifionline.cz lze snadno najít.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

STX je fajn. Pouzivana za 3,5k. Taky nevim co by se ji vyrovnalo. Mozna jeste Julia. Akorat je porad pres rozpocet, chtit se do tech penez dostat i se zesikem.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Já používám z compu usb dac Audioquest Dragonfly Red,přes redukci rca kabelama do integráče,absolutní spokojenost.Ale samozřejmě zase přes rozpočet,takže jen jako trochu motivace levného usb řešení

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

svartenatt píše:http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -jvc-a-s3/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... il-baleni/

Xonar DX jsem měl před STX II a nebyla o mnoho horší. Jen sehnat kabel/redukci cinch/jack.
Presne neco takoveho jsem mel na mysli. Jeste si proklepnu ten JVC.
S tema myma repro, by to melo byt v pohode?
Takhle to bylo v popisu: Zvuk: Nádherná odezva při frekvenčním testu (nástup od ca 25-30hz) je završená dokonalým prožitkem při poslechu samotném - precizně hluboký bas, krystalicky detailní výšky, středy akorát nebo spíš umírněné (pop, rock, beat, folk, vážná hudba spíš orchestrální nebo komořina). V pásmu 70hz-20khz hrají v +/-2dB rozpětí (!!); Vhodné pro zesilovače 30-150W, impedance 8ohm, citlivost 89dB, objem 22ltr

Diky

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

svartenatt píše:Budu tady za kacíře, ale kvalitní zvuková karta je lepší než USB DAC. Už to někdo testoval a taková Essence STX za 5000 Kč porazí DAC za 20000 Kč. Proto mám co mám.
Zesilovač z bazaru na hifionline.cz lze snadno najít.
To verim, ze treba i bude a jak pisete, tak klidne i v takovem zasadnim nepomeru, ale zkusim tu levnejsi variantu. Casem alespon muzu upgradovat. :D

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ten prodejce má víc zesilovačů na prodej a je znalý, když je má proměřené a zkontrolované. Tak by možná stálo za to jej kontaktovat s dotazem na zesilovač pro dané reprosoustavy.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Mám Xonar DX a myslím, že je to celkem v pohodě.

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

svartenatt píše:Ten prodejce má víc zesilovačů na prodej a je znalý, když je má proměřené a zkontrolované. Tak by možná stálo za to jej kontaktovat s dotazem na zesilovač pro dané reprosoustavy.
Zesik uz je objednany, ten v odkazu. Ano, jedna solidne a asi se vyzna, tak to nebude zajic v pytli.
Diky moc.
Zvukovku zatim necham tu na zakladni desce. Vyzkousim, jak to bude hrat a treba mi to postaci, alespon na chvili. Myslim si teda ze neeee, ale uvidim.

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

Jarda69 píše:Mám Xonar DX a myslím, že je to celkem v pohodě.
Dekuju, asi to bude zvukovka, o ktere budu premyslet, kdyz ta na zakladni desce nebude stacit. Taky me napadlo, ze moje mamca ma po me ve starem pocitaci celkem dobroz zvukovku, kterou celkem nevyuzije, takze bych si ji "pujcil" a nechal ji tam zvuk ze zakladni desky :-D Ja vim, jsem smejd nevdecnej, ale ten pocitam ma stejne po me :-D

otak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od otak »

Tak dalsi vec jsou kabely....co jsem koukal, nekdo resi Baumaxem. Jaky na to mate nazor vy k takove sestave? Bude tam teoreticky nejaky narust/rozdil oproti znackovym?
Dekuji

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Při napjatém rozpočtu bych to řešil koupí USB zvukovky Behringer UCA222 za 700,- Kč z muziker.cz, je to za pár drobných a rozhodně je to oproti onboard zvukovce velký přínos, možná větší než výměna za jakýkoliv high end DAC potom a určitě větší než veškeré kabely. Tady recenze technicky shodného typu UCA202: http://nwavguy.blogspot.de/2011/02/behr ... eview.html

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Repro kabely stačí 2,5 mm dvoulinka. Mezi PC a zesilovač nějaký Jack 3,5mm - 2x CINCH kabel nebo 2x CINCH - 2x CINCH pokud by byl DAC.

Odpovědět