Problém DAC+Tidal vs. CD přehrávač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Problém DAC+Tidal vs. CD přehrávač

Příspěvek od Kocmeister »

Co ty o tom víš. Do ramky určitě ne, to si dej sám.
kabelguru.cz

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Co mas proti RAMke? :)) Linuxovy prehravac, ktoremu po sieti uploadnes subor do RAMky a ten ho potom bez rusenia inych periferii prehra na DAC pripojeny na USB sa vojde do par MB. A slo by to optimalizovat az tak, ze tam bezi len jeden proces a mimo kernel uz nic ine.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak by mal niekto o taku vtakovinu na hranie zaujem, mohol by som to niekedy pripravit...

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

kychtax píše:
18 pro 2019 10:31
Myslím, že DACy jsou v tom většinou nevinně. Různé SW udělátka možná nepatrně pomůžou. vypínání zařízení apod. asi minimálně.
Notebooky určitě ne - je to malá krabička, ve které je toho co nejvíc vtěsnáno v malém prostoru.. NUCy ze stejného důvodu taky spíš ne.
Takže řešit příčinu a spíš na začátku, než to pak léčit opatřeními. Tzn. navrh uspořádání PC -
větší bedna v ní hodně místa a minimalistické PC. všechno onboard. pouze připojený jeden disk Disk a jedna myš. Mezi zdrojem a boardem i diskem přepážky z měděného plechu. To se aspoň osvědčilo mi.
A DVDP taky hrál zezačátku líp, analogově, hladce. Ted už si proti PC neškrtne. Chybí hlavně detail. Řešil jsem to rovněž a podobně se trápil. Teď již Tidal taky super - hladký jemný zvuk. Drahé streamry, NUCy, Aurendr apod. netřeba.
= Dle mého poznání v zásadě ano DACy jsou v tom "většinou" nevinně ,ALE názor že samotná miniaturizace je problém nebo příčina problémů ten nezdílím. Přikláním se tady k názorům mistra hřebíka a jen bych snad doplnil ,že : problém těch notebook sračiček je ne miniaturnost ale přeplácanost (ALL in ONE) a shit-ovitost jak je to dělané // a dále také skutečnost ,že to z hardvérové strany prakticky nelze nijak vylepšit - narozdíl od stolní "BEDNY" .
A ještě k - NUC ten je dostačujícím důkazem toho co uvádím ,že miniatur. není na závadu ,tzn. že z ohledu hardware je tady už vyladěno výrobcem - problém jediný ale pro mě třeba zásadní je omezení pouze na USB výst.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2 Kychtax Jo ještě detail tady k tomuto :

Různé SW udělátka možná nepatrně pomůžou. vypínání zařízení apod. asi minimálně.

právě ,že tyto šetřící util. a soft. technologie zvuku nepomáhají ,ale právě NAOPAK - a proto taky ty nouťáky hrají na ho.no i na baterii.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Dotaz na FS
zdá se ,že preferuješ tento Headless - mini OS ? Ptám se páč osobně mi přijde zvukově ač detailní a čistý ,tak na drudé straně poněkud SUCHÝ- vnímám tam na většině (akust.hudby) méně znělé-jakoby zrkácené dozvuky. Jo také opožděné ovládání toho syst. skrze prohlížeč a síť občas až nehezky laguje.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Dotaz na FS
zdá se ,že preferuješ tento Headless - mini OS ? Ptám se páč osobně mi přijde zvukově ač detailní a čistý ,tak na drudé straně poněkud SUCHÝ- vnímám tam na většině (akust.hudby) méně znělé-jakoby zrkácené dozvuky. Jo také opožděné ovládání toho syst. skrze prohlížeč a síť občas až nehezky laguje.
Jsem trochu offtopic, tak jen stručně, Juri snad promine.
Mám paralelně nainstalováno na audio PC několik prostředí:
- Win10 + JRiver Media Center (a samozřejmě ostatní Win přehrávače jako je Foobar2000)
- AudioLinux v různých variantách
- modifikovaný AudioPhile Linux - vykořenil jsem GUI, omezil procesy... zůstal archlinux s RT jádrem a mpd
- SnakeoilOs
- Daphile
Pár prostředí jsem zkusil (včetně několika variant a la Volumio, což je nakonec zase jen mpd..) a nakonec jsem jak z pohledu zvukové kvality, tak i z pohledu uživatelského komfortu skončil u archlinuxu s mpd. Daphile je poslední přírůstek (inspiroval mne nějaký příspěvek od PavelDosko) a zdá se mi být po zvukové stránce dokonce lepší než archlinux s mpd, ale ještě jsem to definitivně neuzavřel :D
Tebou popisované problémy jsem u Daphile nezaznamenal, přes webové rozhraní jej jen nastavuji, pro ovládání přehrávání používám apku Squeezer na Androidu. Doporučil jsem jej pro jeho bezproblémovou instalaci (člověk fakt nemusí být ajťák), šikovnou integraci TIDAL a dobrý zvuk.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Anebo si do počítače naistalovat ASIO2WASAPI,ktará obejde célé Windows a k němu
odpovídající softwarový přehrávač
https://sourceforge.net/projects/asio2wasapi/

iljic
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od iljic »

Vyzkoušejte ještě hqplayer od Sygnalist. Mluví se o něm jako o jednom z nejlepších sw přehrávačů ( po zvukové stránce, ovládání nic moc). Mám placenou verzi 3., dnes už je i nová 4. Docela by mě zajímal Váš názor ve srovnání s ostatními. Kvůli ovlivnění bych se já prozatím zdržel komentářů

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-Fs
Díky za reakci ,já to porovnával s odladěným Win.10 , ale i linuxem na jádru ARCHU ,na obou přehrávač HQPlayer - (protože hraje prostě výborně a to i na default/v základním nastavení) a dospěl jsem právě k tomuto výsledku. Paradoxně mi nakonec pocitově zní nejlépe ten HQPl.. na Win. syst. ten je ovšen upraven už předintalačně a neběží na něm nic jen přehrávače + fidelizer pro. (v určitém strikt. modu)

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

iljic píše:
20 pro 2019 06:35
Vyzkoušejte ještě hqplayer od Sygnalist. Mluví se o něm jako o jednom z nejlepších sw přehrávačů ( po zvukové stránce, ovládání nic moc). Mám placenou verzi 3., dnes už je i nová 4. Docela by mě zajímal Váš názor ve srovnání s ostatními. Kvůli ovlivnění bych se já prozatím zdržel komentářů
Ano je velmi dobrý ale (myslím) že verze 4.tohoto přehrávače není novější ,ale mírně odlišná a to i cenově.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Tomáš píše:
19 pro 2019 23:12
Anebo si do počítače naistalovat ASIO2WASAPI,ktará obejde célé Windows a k němu
odpovídající softwarový přehrávač
https://sourceforge.net/projects/asio2wasapi/
Zkoušel jsem ,ale nejsem si jistý zde dělá něco víc než samotné Wasapi.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

pompo píše:
20 pro 2019 07:38
2-Fs
Díky za reakci ,já to porovnával s odladěným Win.10 , ale i linuxem na jádru ARCHU ,na obou přehrávač HQPlayer - (protože hraje prostě výborně a to i na default/v základním nastavení) a dospěl jsem právě k tomuto výsledku. Paradoxně mi nakonec pocitově zní nejlépe ten HQPl.. na Win. syst. ten je ovšen upraven už předintalačně a neběží na něm nic jen přehrávače + fidelizer pro. (v určitém strikt. modu)
HQPlayer jsem taky zkoušel (pod linuxem) - bez upsamplingu mi to nepřipadalo nijak lepší, s upsamplingem se mi to nelíbilo. Ono to bude jednak objektivní rozdílností jednotlivých prostředí, jednak individuálními preferencemi. Najít universálně platné rady u audio PC je docela ošemetné :D .. aspoň se máme čím bavit.

Juri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juri »

hřebík píše:
17 pro 2019 23:25
Ano, to je OK, tj. maximální kvalita tidalovské aplikace. Můžeš vyzkoušet jiný program, třeba:

Placené, ale můžeš stáhnout zkušební verzi:
Audirvana: https://audirvana.com/windows/ (tu používám k plné spokojenosti)
- zkus nastavení WASAPI a ASIO, pokud tvůj DAC podporuje
hqplayer: https://www.signalyst.com/consumer.html (chystám se vyzkoušet někdy, snad)

Zdarma:
https://www.foobar2000.org/
- výstup opět WASAPI nebo ASIO
Tak jsem pokročil v testování:

zkoušel jsem přehrávat Tidal přes Audirvanu a pozoruji výrazné zlepšení (nejlépe zní s Asio) oproti základní aplikaci Tidal na Notebooku, což mě výrazně překvapilo, že přehrávač může mít takto významný vliv. Zvažuji že po otestování zakoupím....hlavně díky jednoduchosti a nativní podpoře Tidal streamu a absenci složitého nastavování...

Rád bych vyzkoušel a porovnal s dalšími přehrávači, ale hqplayer, foobar 2000 a JRiver media Center se mně nepodařilo stream Tidal vůbec zprovoznit...na internetu jsme našel různé postupy, rady pluginy atd, ale raději upřednostňuji jednoduché řešení bez složitého nastavování a hledání, kdy přehrávač nativně podporuje stream Tidal...možná ale dělám něco špatně, má někdo s Tidalem zde u těchto přehrávačů zkušenosti prosím?

Co se týká výše diskutované kvality výstupu zvuku z NB do DAC: Další zlepšení (ale ne zásadního významu) nastalo ještě při zapojení DAC přímo do NB, původně jsem totiž měl zapojený DAC do dokovací stanice a dokovací stanici přes USB 3 do NB. NB Dell Latitude 5280 + dokovací stanice Dell Dock WD15.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

vy co ste skusali viacere SW prehravace a aj na viacerych operacnych systemoch, porovnavali ste to niekedy s dedikovanymi HW streamermi typu Aurender, Lumin...?

Odpovědět