Problém DAC+Tidal vs. CD přehrávač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém DAC+Tidal vs. CD přehrávač

Příspěvek od hřebík »

Juri píše:
21 pro 2019 14:59
hřebík píše:
17 pro 2019 23:25
Ano, to je OK, tj. maximální kvalita tidalovské aplikace. Můžeš vyzkoušet jiný program, třeba:

Placené, ale můžeš stáhnout zkušební verzi:
Audirvana: https://audirvana.com/windows/ (tu používám k plné spokojenosti)
- zkus nastavení WASAPI a ASIO, pokud tvůj DAC podporuje
hqplayer: https://www.signalyst.com/consumer.html (chystám se vyzkoušet někdy, snad)

Zdarma:
https://www.foobar2000.org/
- výstup opět WASAPI nebo ASIO
Tak jsem pokročil v testování:

zkoušel jsem přehrávat Tidal přes Audirvanu a pozoruji výrazné zlepšení (nejlépe zní s Asio) oproti základní aplikaci Tidal na Notebooku, což mě výrazně překvapilo, že přehrávač může mít takto významný vliv. Zvažuji že po otestování zakoupím....hlavně díky jednoduchosti a nativní podpoře Tidal streamu a absenci složitého nastavování...

Rád bych vyzkoušel a porovnal s dalšími přehrávači, ale hqplayer, foobar 2000 a JRiver media Center se mně nepodařilo stream Tidal vůbec zprovoznit...na internetu jsme našel různé postupy, rady pluginy atd, ale raději upřednostňuji jednoduché řešení bez složitého nastavování a hledání, kdy přehrávač nativně podporuje stream Tidal...možná ale dělám něco špatně, má někdo s Tidalem zde u těchto přehrávačů zkušenosti prosím?

Co se týká výše diskutované kvality výstupu zvuku z NB do DAC: Další zlepšení (ale ne zásadního významu) nastalo ještě při zapojení DAC přímo do NB, původně jsem totiž měl zapojený DAC do dokovací stanice a dokovací stanici přes USB 3 do NB. NB Dell Latitude 5280 + dokovací stanice Dell Dock WD15.
Ano, ze stejných důvodů používám Audirvanu také s ASIO a Tidalem :)

foobar2000 a Jriver jsem používal dříve, ale do integrace s Tidalem se mi nechtělo. Po předplacení Tidalu jsem zkusil Audirvanu už u ní zůstal. Koupil jsem plnou verzi, protože spokojenost. hqplayer chci někdy vyzkoušet, zejména kvůli pokročilému upsamplingu (viz mé vlákno věnované M-Scaleru / hqplayeru), ale je otázka, jestli se do toho vůbec pustím, Audirvana mi fakt stačí, další přehrávač nehledám.

JJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJ »

blesk666 píše:
21 pro 2019 16:20
vy co ste skusali viacere SW prehravace a aj na viacerych operacnych systemoch, porovnavali ste to niekedy s dedikovanymi HW streamermi typu Aurender, Lumin...?
Zkoušel jsem různé SW na malině, minimacu a NUC, vždy přes USB do DAC. S každým řešením jsem bydlel delší dobu a pořád to nebylo ono. Konečnou se pro mě stal Bricasti M5, nemá vlastní player, používám ROON s Tidalem v minimacu. Rozdíl je pro mě propastný, po jeden a půl roce naprostá spokojenost. Jiné HW streamery jsem neporovnával.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

by ma vcelku zaujimalo porovnanie toho Bricasti s dalsimi hw streamermi. JJ vdaka za podelenie sa o skusenost. Ja som az tak moc neexperimentoval. Foobar2000 pod WIN na NB od HP a VLC na Macbook Pro a teraz Aurender N100H a rozdiel v prospech dedikovaneho streameru povazujem tiez za priepastny

JJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJ »

Osobně jsem měl problém dosáhnout odpovídající zvuk z PC versus přehrávač Pioneer PD95. Proto ty experimenty, nejdříve s DAC. A když už externí DAC dával s transportem PD95 lepší výsledky jako samotný PD95 tak nastalo laborování na straně PC. Od doby kdy jsem dosadil do řetězce Bricasti, nemám potřebu používat CD player. A to byl můj cíl. :-)

JJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJ »

Jinak Aurender byl také v hledáčku. Bohužel jsem ho nikdy nezkoušel, k Bricasti mám dobrý přístup díky jejich profi produkci. To je asi hlavní důvod proč ho mám.

Juri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juri »

Tak zatím zůstávám u řešení kombinace Tidal + Audirvana a klasické CD + CD přehrávač. Aktuálně jsem pořídil CD C565BEE a rozdíl oproti předcházejícímu CD Pioneer PD-7100 vs. Notebook + DAC + Tidal se ještě zvýraznil. Nahrávky ze streamu jsou ořezané, bez dynamiky a celkově tak nějak nezáživné….
Po X hodinovém poslechu z posledních několika dnů a porovnávání nahrávek CD přehrávač vs. Tidal (s Audirvanou i bez) jsem se utvrdil v tom, že klasické CD má stále svoje významné místo a kompletní přechod čistě na stream není tak úplně jednoduchý a dostupný rozumnými finančními prostředky odpovídající kategorii mé hifi sestavy.
Jako určitou cestu vidím pořídit nějaký streamer... to je ovšem další rozsáhlá problematika 😊
Všem děkuji za cenné rady, aktivní diskusi a pomoc.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Možná by stálo za vyzkoušení využít ten NAD jako převodník. Je tam sice jenom optika, ale v kombinaci třeba s tímto ( https://www.hifiberry.com/shop/bundles/ ... -bundle-4/) by to nemuselo být špatné. Náklady minimální. K ovládání by šlo využít i stávající audirvanu.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Juri píše:
31 pro 2019 22:35
Tak zatím zůstávám u řešení kombinace Tidal + Audirvana a klasické CD + CD přehrávač. Aktuálně jsem pořídil CD C565BEE a rozdíl oproti předcházejícímu CD Pioneer PD-7100 vs. Notebook + DAC + Tidal se ještě zvýraznil. Nahrávky ze streamu jsou ořezané, bez dynamiky a celkově tak nějak nezáživné….
Po X hodinovém poslechu z posledních několika dnů a porovnávání nahrávek CD přehrávač vs. Tidal (s Audirvanou i bez) jsem se utvrdil v tom, že klasické CD má stále svoje významné místo a kompletní přechod čistě na stream není tak úplně jednoduchý a dostupný rozumnými finančními prostředky odpovídající kategorii mé hifi sestavy.
Jako určitou cestu vidím pořídit nějaký streamer... to je ovšem další rozsáhlá problematika 😊
Všem děkuji za cenné rady, aktivní diskusi a pomoc.
K té zvýrazněné větě: Přesně vím, o čem mluvíš, bojoval jsem s tím u některých PC také. Tento druh zabitého zvuku u mě vyřešily hrátky s napájením (tj. snaha eliminovat veškeré rušení). Měnil jsem toho postupně dost (různé snahy vedoucí k odrušení pc/dacu a dalších přístrojů, galvanické oddělení, lepší zdroje ke všemu a experimenty s různými filtry...). Těžko říct, jestli nakonec pomohla jedna jediná věc či kombinace (některé věci to mohou i zhoršit), ale samotný PC streaming z Tidalu za to nemůže, problém jsem vyřešil a hraje to OK. Zkontroluj si např. i elektrické zapojení a propojení jednotlivých přístrojů (možné zemní smyčky). Je dobré, že jsi alespoň dospěl k Audirvaně, která mi hraje přes Asio taky nejlíp, a můžeš řešit další aspekty své notebookové streamingové cesty.

Je otázka, jestli vyjde levněji dobrý samostatný streamer, nebo snaha dořešit pc / notebookový streaming. Proměnných je tolik, že to nedokážu říct obecně.

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

Přehrávat Tidal z PC (zvláště MQA) a chtít od toho slušnou kvalitu zvuku nejde bez dodatečných investic do řádného DAC. Žádný foorbar, audirvana a další.. tomu moc nepomohou, sorry. Mluvím z vlastní zkušenosti. Raději jsem již investoval do streameru Pioneer N-50AE, kterým napájím Marant PM8003 a hraje to skvěle. Samozřejmě i zde nejvíce záleží na kvalitně masterované nahrávce. ,-)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Hlavni je nevymyslet chochotiny, jinak rozdily jsou kolikrat propastne, nekdy to hraje udesne, staci zmenit sklabu a razem mam oblibeneho interpreta pred sebou a slysim jak ma suchu v puse pri zpevu *klanimse*.

*offtopic* zdravim dalsiho spokojeneho majitele Pincka N50AE *2thumbsup*.

Odpovědět