Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
xronos
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95

Příspěvek od xronos »

noaid píše:Xronosi, kup si to oppo, nahrávky na CD, SACD i BD, které mají stereo stopu, a pak s ním jezdi po studiích. Tady není moc lidí, kteří oppo 95 mají, pokud vůbec někdo. Já mám 83SE. Objektivně dobrá kombinace není, kup to na co máš a co se ti líbí. A pamatuj na to, že doma ti to pak bude hrát úplně jinak (v mém případě lépe) než ve studiu. A pak se vykašli na nějaké vylepšování, je to nekončící kolotoč a žrout peněz. Raději sháněj hudbu a zařiď si pokoj tak, aby ses v něm cítil dobře.
Já taky nechtěl MCH, ale po čase musím říct, že to byla největší pozitivní změna dosud. Začal jsem s radostí poslouchat věci, které mne už posledních 20 let nudily. Najednou jsem byl více vtažen do atmosféry. Větší a pro mne pozitivnější změna než jakákoliv výměna čehokoliv. Podstatně vyšší zřetelnost jednotlivých nástrojů. Ještě že je dostupnost kvalitních nahrávek dobrá, ba přímo čím dál lepší. ;)

Zesilovač by měl mít XLR vstup. Jinak nebrat.
U lamp pozor na to, že prý je třeba je občas měnit. Tak aby v budoucnu vůbec byly náhradní...
v podstatě to tak nějak chci udělat ... koupit to a pak to s něčím kombinovat ... jenom je na trhu moc věcí a nevím pořádně jak se zorientovat, takže by to chtělo nějaké tipy

co se týče těch XLR, je to opravdu takový rozdíl oproti cinchům?
ptal jsem se onehdy kolegu optoelektronika a ten se v podstatě vyjádřil v tom smyslu, že to má význam, pokud někdo ty dráty táhne dlouhou štreku, ale na tom půlmetru to nemá žádný význam

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

xronos :
tak jsem se dozvěděl že CD je mrtvé a jen multiplayer OPPO je super.
Nevěř blábolům, mám OPPO 83SE a i jiné komponenty a zkus si především své ouško
než dát na svémajetné názory z fóra.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

bohus píše:xronos :
tak jsem se dozvěděl že CD je mrtvé a jen multiplayer OPPO je super.
Nejenom CD je mrtvé, ale vlastně i stereo je na cestě kamsi do márnice, jak se píše....Obrázek
noaid píše: To je velký omyl, který se traduje pořád dokola, že stereo je kvalitnější. Zvláště u filmu to platí dvojnásob. Velmi často bývá hudba (a zvuk vůbec) u filmu nahraná mnohem kvalitněji než nějaké stereo CD.

Nemůžeš přímo srovnávat Oppo a CD přehrávač, který přehrává jen dnes již mrtvé a nekvalitní CD placky a nic víc. Mysli na budoucnost. Přes zařízení, které umí multikanál, můžeš přehrávat stereo, naopak ale ne.

Rozdíl mezi stereem a multikanálem je pro mne akusticky takový, že u sterea si muzikanty většinou zveš k sobě domů, kdežto u multikanálu jdeš ty za nimi. V multikanále je výhodné mít místnost více zatlumenou, akustika prostoru je už v nahrávce.
Existuje řada výborných "multi" nahrávek, kde prostorový zvuk má své opodstatnění (film je si myslím jiná kategorie) např. Dirk Side of the Moon, Machine Head, kdy tato díla byla již vytvářena v "multi". Mám dost nahrávek ve stereu + "multi", ale většina mě v "multi" nezaujala a poslech byl spíš rušivý.
Tím ale nechci říct, že "kombajn" přehrávač je nanic, naopak. Xronos chceš-li ho, kup ho, určitě ho dozajista využiješ.

Bohuš by mohl trochu napsat, jaké jsou rozdíly mezi jeho skoro mrtvým CD přehrávačem a OPPOjným "playerem".

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

bohus píše:tak jsem se dozvěděl že CD je mrtvé a jen multiplayer OPPO je super.
Bylo by třeba lépe číst. Autor vlákna se rozhodl pro Oppo a o něm je řeč.
Že CD cd je mrtvé je snad jasné, běž se podívat na náměstí do Bontonlandu, jestli tam najdeš nějakého zákazníka. Budoucnost mají mp3 pro lidi a hires a vinyl pro hifisty. CD je už jen jako zdroj pro výrobu mp3.
bohus píše:Nevěř blábolům, mám OPPO 83SE a i jiné komponenty a zkus si především své ouško
než dát na svémajetné názory z fóra.
Jeden takový svémajetný blábolivý hlas z fóra pro připomenutí:
bohus píše:Pochybovači by si měli jít někam OPPO poslechnout než jej pohaní.
Je však pravdou, že SE verze je mnohem dražší, neboť je to verze vylepšená hlavně zvukově.
Je neuvěřitelné, jak dokáží zdejší kritici vidět vše černobíle. Takhle nemá cenu dále diskutovat, xronosi na další otázky už odpovídat nebudu, jen se pobaveně koukat, jak se to tu placatí. A věř, že v téhle republice asi není nikdo včetně prodejců, kdo by o vlastnostech, možnostech i nedostatcích tohoto přehrávače a jeho nastavení věděl více. Část těch informací je neveřejných a nikde popsaných. A o výhodách i nedostatcích multikanálu taky něco vím, hudebních nahrávek v hires-mch mám tříciferné množství různých žánrů, ne jen Pink Floyd (a ne jen DSOTM - ten ve dvou ofic. mixech, i další alba). Jsou věci namixované dobře i špatně, jako všude, to by snad mělo být jasné každému, kdo má pubertu za sebou.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to je všechno fajn noaide, ale xronos chtěl STEREO.
nemůžeš přece lidem nutit indiánky, když mají chuť na zmrzlinu.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Pořád dokola, jak kolovrátek. Kde jsem komu co nutil?

Naprosto mrtvá zóna, válečná zóna. Kdo přežil utekl, a ty umírající a raněné požírají hyeny. A pár supů na obloze čeká na svou příležitost, kdy si raněný nepozorně odkryje oči, aby je mohli vyklovat.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

noaid :
přečti si vícekrát co jsem napsal, přemýšlej a až potom krákorej.
2 x měř a jednou řež

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Nechcete raději poradit Xronosovi ohledně výběru zesilovače a beden? Myslím, že by to uvítal s díkem!
xronos píše:
vintage píše: zásadní otázka: Nový komponenty nebo second hand? V druhém případě koupíš sestavu o několik tříd lepší...
nad tím samozřejmě přemýšlím ... v podstatě se secod handu nebráním, akorát je asi problém to, že pokud bych si vybral nějaký typ, tak čekat než se objeví k prodeji, tak budu třeba v důchodu

nevím jak se takový "lov" na dobrou koupi provádí

PS: napadlo mě, že by možná nebylo od věci koupit něco z německa ... jsem tady relativně často, a tady je asi víc možností ... máte někdo zkušenosti?
S nakupováním z Německa nějaký zkušenosti mám, buď www.ebay.de nebo www.audiomarkt.de. U dražších mašinek se proto vyplatí zajet! Mrkni na ten Audiomarkt...

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

jo, chlapi, nehádejte se, raděj sem s nějakými kombinacemi :)

včera jsem zkoušel hledat bedny s větší citlivostí, ale nevím jak na to správně jít ... ten údaj 90dB je má opravdu takový význam?
zároveň jsem hledal podle designu ... aby se mi to líbilo

jen takový nástřel .... co třeba JMR + Atoll u Svensounda?
... anebo Dali Mentor?
....nějaké Xaviany ?

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

kolem 60 tacu se mi designove libi klipsch RF-7 II http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-7-ii-overview/ 68 tacu bud v cerne nebo tresnove, mensi varianta RF-82 II http://www.klipsch.com/na-en/products/r ... -overview/ je za necelych 23 tacu. zvuk je dobre sfazovany s presnou lokalizaci a plny na stredy. jedna se o horny, takze nejvyrovnanejsi zvuk je ve stredu poslechoveho mista. Za podobnou cenu je jeste JBL LS 80 v cernem laku s trochu uhlazenějším zvukem, pokud se to o amerických bednách dá říct.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

zronos :
napsal jsem Ti SZ

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

xronos píše:Pěkný večer přeji,

v nějaké relativně dohledné době bych rád pořídil stereo sestavu.
Zatím mám vyhlédnutou sestavu Oppo 95, Vincent 232 (respektive 226MKII, nebo až 234), AC Melody 103 (potažmo V3M) ... ale je to opravdu takové to "zatím".

Proč Oppo 95?
1. Díváme se doma na filmy a považuji to za nedílnou součást ... tudíž chci mít kvalitní zvuk (nezajímá mě multikanál nebo nějaké efekty, jde mi o kvalitu zvuku jako takového ... např smyčcový doprovod ve filmu apod.)
2. Rád bych sledoval s dobrým zvukem nahrané koncerty z Brava tv.
3. Chci přehrávat i flac soubory přs usb.
... tudíž bych využil univerzálnosti přehrávače a zároveň jeho kvalitního stereo analogového výstupu

Kombinace Vincent a Aurum Cantus (M103) mě v Melisse velmi zaujala ... ale nutno dodat, že moc aparátků a beden naposloucháno nemám. Na druhé straně ohlasy tady na fóru jsou vesměs k této kombinaci taky velmi vstřícné.

Co mě baví posluchat: je toho hodně, ale zjistil jsem, že třeba metal jsem schopen poslouchat jenom na sluchátkách. Miluju Devina Townsenda, ale přestože ho při testovacím poslechu ho M103 zahrály nejlépe (a to ještě bylo skoro akustické album KI) tak to pořád nebylo nic moc.
Mám moc rád Bártu (první album s Illustratosphere byla dlouho srdcovka) ... teď mě příjemně překvapilo McFerrinovo album Bang!Zoom (řekl bych, že se Bárta zrovna tady dost inspiruje)
Jinak ještě výčtem: Diana Krall, Queen, Led Zeppelin ... začíná mě bavit blues a klasika. Vůbec muzika, která má dynamiku a hodně pauz ... ten rozdíl mezi tichem a tónem je asi to co mě nejvíc baví :)
Pak je sposuta hudby, kterou sice miluju (Depeche Mode, black metal, death metal), ale na hifi se mi to moc nezdá a nechávám to na ty sluchátka ... taky kvůli manželce ;)

Teď tedy k několika dotazům:
1. bude 95ka schopna nahradit CD S4 (která by jinak šla do úvahy v případě Vincenta 232)? (uznávám, že tohle je asi blbá otázka, chce to poslechnout ... ale stejně)
2. má smysl uvažovat o hybridním 226MKII při použití nehybridního zdroje signálu (Oppo)? Navíc mě docela vystrašily zprávy o náchylnosti na výkyvech v elektrice.
3. ještě k těm lampám, kdo máte zkušenosti: jak si rozumí s filmem? a co když přes ně pustíte Led Zeppelin a podobnou muziku (píše se, že si s rockem nebo nedejbože metalem moc nerozumí? Na druhé straně ten popisovaný měkký a sametový zvuk mě láká ... tehdy v Melisse to právě hrálo s 226kou.
4. má cenu uvažovat o vyšší kategorii, například 234? po přečtení vlákna o "A" třídě jsem jako laik už úplně zmatenej. Píše se o nich jako o "nenažraných přímotopech" ... ale v tom případě se ptám: třeba lyngdorf, audionet nebo densen netopí a nežerou?
5. jak vyjde srovnání M103 a V3M, pokud bereme v úvahu jednak uvedené hudební žánry a jednak potichý poslech. Hrají potichu lépe obecně regály nebo je to individuální?
6. existují v dané cenové kategorii nějaké solidní alternativy, které můžete doporučit k poslechu (pokud ano, tak jaké a kde je nejlépe poslechnout)?

Ještě dodatek, kde že se to vlastně bude provozovat: obývák je cca 4x4m (na jedné straně sedačka, na druhé bedny) spojen s jídelnou, která je stejně velká .... pro ilustraci sem hodím co nejdříve nějaké fotky (momentálně je nemám po ruce). Podlaha je zatím plovoucí, do budoucna chci vyměnit. Místnost je normálně zařízená, zatím akusticky nijak upravená .... plánujeme doplnění o další knihovnu, koberec. Stěny cihla, strop dřevěný (desky, palach a na nich omítka ... nevím jestli je to plus, mínus nebo je to jedno).

Díky za všechny podnětné rady a názory ...
Xronos.
Ahoj Xronosi,
víš to je těžké, kdyby tady existovaly jednoznačné objektivní odpovědi na Tvé otázky, tak by se asi celý HiFi průmysl zhroutil, protože by se každý zeptal na internetu, dostal by jediné správné odpovědi a koupil by si ty jediné nejlepší přístroje. Ale tak to nefunguje. Lítaš trošku ode zdi ke zdi z vyčtených informací a stejně to může dopadnout pokud vsadíš na jednu vyčtenou radu- buď se trefíš do svého vkusu, nebo totálně průser. Každý člověk slyší jinak a preferuje jiné aspekty v reprodukci. To co je pro někoho špičkové, je třeba pro druhého nesnesitelně ostré a naopak to co druhý považuje za top, je pro dalšího totální nuda, nebo třeba basový masakr.

Teď k Tvým otázkám můj pohled na věc:
1. Ano, některé BDpřehrávače jsou dnes již schopny zvukově konkurovat některým CDpřehrávačům střední třídy. OPPO 95 nebude jediný a CD S4 nebude zas takový brus aby to některý nedokázal.
2. Straší Tě něco, co se Tě třeba vůbec nemusí týkat, nutno vyzkoušet.
3. Pusť si přes ně to, co chceš a budeš poslouchat a vyhodnoť si jestli se Ti to tak líbí nebo ne.
4. Ano, má cenu uvažovat o vyšší kategorii, ale jinak, a hlavně pokud to jsi schopný správně rozpoznat a ocenit a ochoten zaplatit. A tady lítáš ode zdi ke zdi. (226 lampový hybrid, 234 tranďák ,,A", Lyngdorf digitál, Audionet klasický trandák AB ...každý jiný charakter a důraz na něco jiného ve zvuku.) Tady musíš právě mít svou poslechovou zkušenost, abys věděl co bude pro Tebe to pravé, co se Ti bude dlouhodobě líbit a nebude Ti za chvíli něčím vadit. Pokud ji nemáš, nezbývá než chodit a poslouchat, ale je to nadlouho. Takže pro začátek asi pořídit to, co jsi slyšel a líbilo se a má to i nějaké renomé, abys to mohl případně časem s menší ztrátou prodat a obměnit, kdyby to časem nesedělo.
5,6. nelze zevšeobecňovat a alternativ je hodně, ale zase tady platí, že musíš vědět co je pro Tebe důležité a co preferuješ ve zvuku. Třeba Tvůj pozdější nástřel Dali versus Xavian, já bych si dnes vybral Dali, ale někdo jiný nedá dopustit na Xaviany. Na tichý poslech je vyšší citlivost vhodná, ale nese se sebou zase většinou problém v menší vyrovnanosti spektra.

Atd, atd...
Přes řeku do stínu stromů.

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

korys píše:.....Tady musíš právě mít svou poslechovou zkušenost, abys věděl co bude pro Tebe to pravé, co se Ti bude dlouhodobě líbit a nebude Ti za chvíli něčím vadit. Pokud ji nemáš, nezbývá než chodit a poslouchat, ale je to nadlouho. Takže pro začátek asi pořídit to, co jsi slyšel a líbilo se a má to i nějaké renomé, abys to mohl případně časem s menší ztrátou prodat a obměnit, kdyby to časem nesedělo....
- čím víc o tom přemýšlím, tak se ztotožňuju s tím, že je potřeba ona "zkušenost", bez níž nelze postoupit dál ... tahle zkušenost je podle mě nemožná bez kvality času
- málokdo začne pít stará kvalitní vína hned od začátku ... vždycky se k tomu musí propracovat od "jakostek" ... no a někomu stačí i tak jakostka
- jsem docela skeptický k tomu, že bych toho v poslechovkách moc poznal ... ono stačí se kousek trmácet po dálnici do Brna (nemluvě o Praze) a zvuk bude znít absolutně jinak, než když si něco pustím odpočatý doma (subjektivní vnímání kvality zvuku je nepřímo úměrné k únavě)

- tudíž mi asi nezbude než koupit něco, co se mi teď bude líbit a doufat, že mi to vydrží co nejdéle ...

NIRVANAHIFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NIRVANAHIFI »

Univerzální přehrávač OPPO 95 EU je opravdu univerzální. Je možné ho zapojit do sterea i do kina různými způsoby. Když mi fyzicky přišel do studia a zapojil jsem audio výstupy přímo do koncového zesilovače, spadla mi brada. Neuvěřitelný drive, síla, dynamika, prostorovost. Prostě převodníky DAC SABRE 32 Reference použité v přehrávači hrají famózně. Výhodou je možnost zapojení přímo do koncového zesilovače, tzn., že ušetříš na předzesilovači. Perfektně funguje eSATA konektor pro připojení externího HDD a můžeš přehrávat FLAC nebo filmy, atd. atd. Na specifikaci se podívej na www.nirvanahifi.cz popř. zavolej.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Mna by zaujímalo, kde sa výrobky firmy OPPO vyrábaju?

*offtopic*
K číne mám už taký odpor, že to je dnes moja prvá otázka, ked kupujem čokolvek samozrejme aj mimo hifi.
Kecy o tom, ze vdaka tomu že je to z činy je to aj lacnejśie ma vobec nezaujímajú...po zistení, ze mnou objednané D7000 su z činy som napisal na riaditelstvo Denonu, čo si o tom myslím...

Odpovědět