Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
boxer

Re: Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95

Příspěvek od boxer »

po zistení, ze mnou objednané D7000 su z činy som napisal na riaditelstvo Denonu, čo si o tom myslím.

A co ti Kuzmo Michale Kuzmiči odepsali? 8-)

Tady taky dobrej "příklad".
Naposledy upravil(a) boxer dne 01 kvě 2011 13:12, celkem upraveno 1 x.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Odpoviem si sam.
Obrázek
A toto milujem najviac...assembled in China

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

boxer píše:po zistení, ze mnou objednané D7000 su z činy som napisal na riaditelstvo Denonu, čo si o tom myslím.

A co ti Kuzmo Michale Kuzmiči odepsali? 8-)
Na odpoved čakám, napísal som im minulý tyžden (podarilo sa mi získat email na jedného doleziteho pana), ale moj prepoklad je, že bude hrat voš pod chrastou, kde to žijeme vyrábat topmodel v číne!!!

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

NIRVANAHIFI píše:zapojil jsem audio výstupy přímo do koncového zesilovače, spadla mi brada
Tím, že se používá regulace hlastitosti v Oppu, se snižuje trochu kvalita, pokud je úroveň snížena o víc jak 70 procent. A při připojení přímo do koncáku se musí snížit úroveň výrazně. Standardní zapojení by mělo být nejkvalitnější.
Ta úroveň se reguluje v DAC chipu (i pro DSD signál to ten chip umí *thumbs up* ), netuším ale zda je to digitálním přepočtem nebo až v analogovém výstupu z chipu. Má o tom někdo tušení?

Jinak v Číně se dělá kde co, i kosmická technologie, na kterou nějací Češi nemají a nikdy mít nebudou.

NIRVANAHIFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NIRVANAHIFI »

Ano, z hlediska elektroniky je to tak. Ale to je jedna z vlastností OPPA, oproti regulaci hlasitosti analogově.Regulace hlasitosti analogově má zase jiné problémy. To si člověk nevybere. Zaměřil bych se spíše na přednosti přehrávače OPPO 95 EU oproti jiným přístrojům a použitým DACům. V praxi jsem vyzkoušel propojit zvuk přes SPDIF do A/V receiveru a bylo to naprosto strašný oproti OPPu. Sice byl A/V receivre s analogovou regulací hlasitosti ale nevýrazné, bez dynamiky, přikryté dekou. Přepojil jsem to zpět na OPPO a přímo do koncového zesilovače, sice s regulací v DACU SABRE 32 Reference, a prostě znovu úžasné. Pro domácí kino je to asi velmi dobrý způsob zapojení. Každý způsob zapojení jak v domácím kině, tak ve stereu má svoje výhody a nevýhody za určité peníze. Znovu opakuji, že pro stereo i pro domácí kino je možných několik různých způsobů zapojení. Každý si to může vyzkoušet a pak si vybrat podle kvality a peněz. Doporučuji si nejdříve vyzkoušet různá zapojení a pak kupovat, než rychle koupit a pak zjistit, že jsem koupil blbě a se ztrátou to prodávat, a tak pořád dokola.

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Můžete sem někdo napsat porovnání ve zvuku mezi modelem 93 a 95, popřípadně ve srovnání s nějakým vychytaným CD přehrávačem?

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Něco málo k nepochopitelným narážkám k Číně.
Co vím, tak oba moje NADy (dělenec 162+272)jsou z číny, obě moje oppa taky (high endové DVD 983H a nyní i tohle!!! BDP 95EU), další komponenty ani nevím, Harman Kardon AVR 260, Monster Power HTS2600, Belkin PF50, Wharfedale Pacific Evo 10,30 a centr jsou tuším přímo z ANGLIE, i když se taky dělají v číně a USA, myslím, fakt se v tom nehrabu, tuším že na tom Monsteru mám MADE in FRANCE, přesto že je to USA výrobek původem stejně jako OPPO nebo Belkin.

Jinak nedávno jsem četl že Bowersy už taky dělají v číně a dokonce nový blue ray od ARCAMU za 35 tisíc co umí mimochodem ani ne polovinu toho co 95-ka za 30 tisíc od Oppa tak ten se taky už dělá v číně, myslím ten ARCAM.
Na zahr webu to řešili jak mor, nechápu, vůbec to není o tom ale o kvalitě, ta bude vždycky daná danému výrobku, pokud si to značka pohlídá a já se zatím nebojím toho, že by to u hi-fi bylo jinak.

Jinak kdo neví, že nás už dávno čína sežrala, je asi vedle, už se to dávno stalo a neznamená to žádnou tragedii jo a jezdím v KIA autě a vůbec mě to netrápí !!!
Než bych si měl koupit škodovku ve stejné kvalitě tak jsem radši za ušetřené prachy pořídil pár kousku komponentů :D ono to bude spíše o prioritách každého jednotlivce.
To auto nám dělá službu už 4 roky a to znamenitou, to že je to ťamanec nás vůbec netrápí, na jídlo chodím taky nečastěji a nejraději k vietkongům a chodím tam z nadšením, protože se u nich dobře nažeru za solidní peníze a ještě nikdy mi z toho nebylo blbě, narozdíl od občasného stavu z jídla z naších hospod a rozhodně mě nezastraší ani kecy ve zprávách, doma tomu říkáme propaganda, i kapitalismus má svoji.
Viz třeba kecy o zimních gumách, na kterých se prý nedá v létě jezdit, to jsme si taky vyzkoušeli, když jsme dvakrát za sebou přezuli gumy a pokaždé za to zaplatili hříšné peníze tak jsme se nasr.. a po dohodě doma vyzkoušeli to co provozujem už tři roky v pohodě, prostě nepřezouváme a jezdíme celý rok na zimní gumy! Úspěšně a bezproblému, jezdíme bezpečně a podle předpisu a to vždy, a nemáme sebemenší problém, s úsměvem sledujeme ty kecy kapitalistu jak je nutné to a tohle, kecy, každý chce jen zarobit, nic víc, komín si taky čistím sám a se zrcádkem v ruce se přesvědčím o kvalitě a seru jim na to, že teď ti kapitalisti vymysleli zase že potřebuji papír od kominíka, pochopitelně ne zadarmo, jsou to jen kecy a kecy, stejně jako každá reklama v tv. My si najdem vždycky svoji cestu a to na všechno a nic a nikdo nás kecy neovlivní, zdravý rozum nás přivede k té správné cestě a ušetříme tak neskutečně.

Abych tolik neodbočoval, *offtopic* OPPO 95EU je mašina neskutečná, vlastním od 20 dubna! Každý den mě přesvědčuje o faktu, že je to k posrání dobrý stroj! *thumbs up*
Moje zapojení vypadá asi takto: OPPO95EU po HDMI 1 do plasmy 50" panasonic VIERA (zatím bohužel HD ready) MArvel dělá i tak divy, možnosti nastavení jsou šílené, asi nejvíc mě baví hra s noise reduction, ale jak říkám, je tam toho hodně!
Zvuk po HDMI neposílám a mám zakázaný, bez AVR či dělence NAD totiž nefaráme ani ve zprávách! Nesnesl bych zvuk z toho plastu *thumbs down*
Co se týče zvuku, tak stereo vyhrazené kanály jdou RG62-kou do předzesíku NAD C162 a multikanál 5.1 taky RG62-kou ale do AVR HARMAN KARDON 260.
Další nepoužívám, tzn. všechno se odehrává v OPPU 95ce a hotový produkt posílám do koncových stupňu výše vypsaných, tím mi výsledný zvuk neposerou převodníky v AVR (v multikanále).
Takže Toslink ani SPDIF nepoužívám, zatím jsem jej ani nezkoušel, už před koupi mi bylo jasné tohle zapojení.

Výsledek popisuji slovy Ostravského havíře asi takto: :D
Blue Ray OPPO 95EU ukázal neočekávané rezervy jak ve stereu, tak v multikanále !!!
Jako by všechny repra včetně subíku kopal do prdele !!! Zvuk má dynamiku jako kráva, výšky jiskru, basy BUCH BUCH středy nádherné, muzikální zvuk, hodně často připomínající teplejší charakter, postrádá prvky digitalu, které nemusím, prostě hudba učaruje a hlavně vůbec NEUNAVUJE !!! Poslouchám a poslouchám a do postele mě nutí jen pokorčilá hodina! !!!
Zatím co jsem si pustil to mě ohromuje, dokonce i včera videoklipy od ERASURE, které mám asi rok, je jich tam 35, je to DVD s názvem ERASURE HITS! THE VIDEOS. Je to 2.0 a má to boží zvuk!
Viděl a slyšel jsem to asi 5x co to mám, ale včera to bylo znovu poprvé! V každém songu šokuje každý předtím naposlouchaný nástroj, taky jsem zatím skoukl DEPECHE MODE z Milána
a asi 5 filmu v ac3, originály z půjčovny (ano jsem dinosaur, ještě je navštěvuji) zvuk mě vždy nadchl.
Z poslechu sterea asi nejlepší zatím bylo SACD Spiritchaser od DEAD CAN DANCE (ze stáje MFSL!!!) Dále moje čerstvě nové Depeche Mode (poslední placka z roku 09) mám tu nejdražší verzi za dva litry!!!
Je tam toho kurevsky a zvuk nadupaný jak .... !!! Nejvíc z této KRABICE pro fanouška mě z té spousty muziky co tam je posadila na prdel nahrávka celé desky v DTS !!! Pak taky fakt hodně překvapivě placka s DEMO songy, kde jsou všechny hudebně nadupané a zvukové nadupané asi od půlky placky neuvěřitelně! Je mi to jasné proč, jde totiž o dema, která dříve nahrávala kapela na kazety, později už šlo o digital, alespoň já to tak vidím, každopádně, kéž by takto nahrával každý LABEL !!! Včera jsem si to musel nagrabčit na hard a konečně dneska si to natlačím do mobilu ať si to můžu taky užívat při práci v podání sennheiseru PX 100 řady 2.0
Přál bych Vám slyšet, jak to hraje, v recenzi toho mobilu bylo, že má průměrný zvuk, zajímalo by mě, která lama s jakými sluchátky tohle testila.
Občas ty sluchátka nasadím kolegům v práci (běžní konzumenti) po každé otevřou hubu a nechápou, :D alespoň takto si musím zpříjemňovat ten odpor k práci, kterou bohužel každodenně chovám, ale od doby těch sennheiseru jsem v pohodě. *2thumbsup*

Poslední slova ze stáje calvuse, a za nima si stojím :D Kdo chcete mít jednu nadupanou mašinu na všechny vaše placky kromě vinylu + tunu terabajtu věcí, která ta mašina umí a já je zatím vůbec neodzkoušel, tak objednávejte OPPO BDP-95EU dokud vůbec je!!! Není co dále řešit, zapomeňte na Marantze za 60 tisíc, umí třetinu viz popis a přesto že jsem neměl možnost slyšet, pochybuji o takovémto výsledku.

Když musím pod hrozbou bičování najít chybu, tak pro mě jednoznačně jediná ! NEMÁ DIGITAL VSTUP, nejlépe KOAX, bohužel nemá žádný, kdyby měla, nasral bych do něj i digi výstup z mého sat AVR aby mi výsledek udělalo OPPO 95.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

sorry za můj slovník, ale dnešní děti na základní škole mají horší, to mi můžete věřit, často dělám i na školách a už jsem si zvykl.
Jo a abych nezapoměl, pochválená buď Čajno !!!!!!!!!!!!!!!! Máš mojí podporu, jen tak dále.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

*offtopic*

Kia je z Južnej Korei alebo zo Slovenska, vidim, ze v tom máš jasno.

Prosím a tymto by som chcel uzavriet debatu v tomto vlakne o číne...mna nezaujima kto tam vyraba, mna zaujíma či sa mi to náhodou niekto nepokúša predat...

PS: Nejde o to či si to značka pohlída na to ja kaslem, ale o to aby sme mali MY čo robit a čo jest....ked tu nebude ziadna vyroba, tak sme skončili, to si ale mnohi v honbe za nizsou cenou neuvedomuju.
Preto ja chcem výrobky Made in EU, Made in Japan alebo Korea a samozrejme aj Made in USA/Canada...Howgh.
PS2: V Číne som bol...

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Umí tento "všeho žrout" schroustat Obrázeki kompletní kopii BD z HDD?

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

to MB: Víš co to znamena KIA? KIA znamená v překladu pocházím z ASIE
Když už chceš být přesný, každopádně číňan jako číňan, že je mám rád jsem už ukázal, určitě raději, než čechy, to jsou ostudy zeměkoule hned za rumunama a jemi podobnými.
Rozhodně nejsem nacionál, naopak, stydím se za to že sem patřím.

Můj vzor je ale severní evropa, pak švýcaři a pak japonci, možná ještě nějaká vyjimka a pak to jde z kopce šusem. ;)

Mluvím ale hodně obecně, tak si to neberte nikdo osobně, jo a vážím si každého, komu říka hodně třeba UNICEF.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Zpátky k tématu, (pro líné přikládám web kde si může každý přečíst o výrobcích OPPO a taky o značce, např. kdy a kde vznikla.)
Jinak doporučuji av hifi, nejsem jejich prodejce, ale kupoval jsem u nich přes ppl, vše bylo v pořádku, neměl jsem ale český návod, psali mi uvnitř že jej dodají do tří dnů, že se na něm pracuje, taky se tak stalo.
Dorazil mi domů brzy a k mému obrovskému překvapení patří ten návod k dokonalým !!!
Moje dosavadní zkušenosti patří k těm špatným, dosud jsem ani s návodem respektive překladem nebyl nikdy tak spokojen jako jsem s tímto výrobkem.
Naprostá profesionalita čechám a čechům cizí.
Co mě potěšilo, kupoval jsem ještě za 29990,- cena je nyní o litr vyšší :D
Více na : http://www.wdq.cz/vyrobci
dále zde: http://www.avhifi.cz/novinky/oppo-bdp-9 ... -prehravac

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Před více než dvěmi lety jsem kupoval u hifidelia DVD player OPPO 983H, naprostá spokojenost dodnes, nyní jej vůbec nevyužívám, ale přesto si jej nechávám.
Jejich návod byl ve slovenštině což by mi nevadilo, ale velká bída, nedá se to provedení vůbec srovnat, spíše ten návod k tomu DVD považuji za jakýsi lepší než kop víte kam.

Ryuji
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryuji »

Filip Kolinsky píše:Umí tento "všeho žrout" schroustat Obrázeki kompletní kopii BD z HDD?
V rámci dodržování standardů a především autorských práv není možné přehrávání ISO kopií DVD ani BD. V adresářích zkrátka je vidět všechno, ale pustit si třeba u DVD můžete jednotlivé soubory, nelze to jako u "levných čínských výrobků", že najedete na složku s ISO kopií, stisknete play a ono se to chová jako by bylo DVD nebo BD v mechanice.

A opravdu to je o autorských právech, to jsem si zjišťoval... Jinak by to totiž byla jen otázka firmwaru.

Odpovědět