Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bobo
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95

Příspěvek od bobo »

Tak na Oppo95 čtu jenom samou chválu. Zajímalo by mě, jak si vede proti ostatním novinkám např. CA 751 bd, Arcam fmj 100, nebo Denon dbp 2012 a to hlavně ve stereu (u mě 75% stereo a 25%dvd+bluray), a jestli už dnešní blu ray přehrávače můžou konkurovat klasickým cd přehrávačům
Nezkoušel někdo?

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

MB píše:*offtopic*
PS: Nejde o to či si to značka pohlída na to ja kaslem, ale o to aby sme mali MY čo robit a čo jest....ked tu nebude ziadna vyroba, tak sme skončili, to si ale mnohi v honbe za nizsou cenou neuvedomuju.
Naprostý souhlas. Někdo zkrátka chce tančit i na vlastním pohřbu *headbang*
Je mi při pohledu na zadní stranu některých přístrojů na blití.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

bobo píše:Tak na Oppo95 čtu jenom samou chválu. Zajímalo by mě, jak si vede proti ostatním novinkám např. CA 751 bd, Arcam fmj 100, nebo Denon dbp 2012 a to hlavně ve stereu (u mě 75% stereo a 25%dvd+bluray), a jestli už dnešní blu ray přehrávače můžou konkurovat klasickým cd přehrávačům
Nezkoušel někdo?
Vždyť Ti to tu celou dobu meldujem, že už některé ano. Ale konečné rozhodnutí je na Tobě. Uvědom si, že jsou CD přehrávače a CD PŘEHRÁVAČE. ;)
Přes řeku do stínu stromů.

bobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

korys

.....stejně jako jsou blu ray přehrávače a BLU RAY PŘEHRÁVAČE. Spíš jsem myslel, že za stejnej peníz musí blu ray zvládnout navíc obraz, 3D a podobný pí....ky, tak nakolik to je na úkor stereo výstupu, nebo třeba není.

Oppo je taky o chlup dražší, než ž ostatní (CA,Arcam,Denon).

Nikde žádná negativa, což je trošku podezřelé :mrgreen: Protože plánuju nákup blu ray přehrávače, zajdu poslechnout a uvidím-uslyším-(ne)koupím

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ryuji píše:
Filip Kolinsky píše:Umí tento "všeho žrout" schroustat Obrázeki kompletní kopii BD z HDD?
V rámci dodržování standardů a především autorských práv není možné přehrávání ISO kopií DVD ani BD. V adresářích zkrátka je vidět všechno, ale pustit si třeba u DVD můžete jednotlivé soubory, nelze to jako u "levných čínských výrobků", že najedete na složku s ISO kopií, stisknete play a ono se to chová jako by bylo DVD nebo BD v mechanice.

A opravdu to je o autorských právech, to jsem si zjišťoval... Jinak by to totiž byla jen otázka firmwaru.
Samozřejmě, že i kopii BD z harddisku přehraje, díky tomu člověk může vidět v HD i věci, které nikdy s českými titulky nevyšly, ty si tam lze přidat. I to jde celkem snadno.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

noaid píše:
Ryuji píše:
Filip Kolinsky píše:Umí tento "všeho žrout" schroustat Obrázeki kompletní kopii BD z HDD?
V rámci dodržování standardů a především autorských práv není možné přehrávání ISO kopií DVD ani BD. V adresářích zkrátka je vidět všechno, ale pustit si třeba u DVD můžete jednotlivé soubory, nelze to jako u "levných čínských výrobků", že najedete na složku s ISO kopií, stisknete play a ono se to chová jako by bylo DVD nebo BD v mechanice.

A opravdu to je o autorských právech, to jsem si zjišťoval... Jinak by to totiž byla jen otázka firmwaru.
Samozřejmě, že i kopii BD z harddisku přehraje, díky tomu člověk může vidět v HD i věci, které nikdy s českými titulky nevyšly, ty si tam lze přidat. I to jde celkem snadno.
Nevím, neznám, neumím, ale ani nechápu, jak jdou přidat české titulky do kompletního BD. :?

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

No a to máš za to šviháku, že žiješ v ruské izolaci.
Svět už pokročil a vy se tam se sovětama furt políváte tou bublinkatou vodou a pak to tak dopadá.
Ale neva, zkus dovalit mini soudeček (tak 25 l) Bechera a proberem to, OK? *hura*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

bohus píše:No a to máš za to šviháku, že žiješ v ruské izolaci.
Svět už pokročil a vy se tam se sovětama furt políváte tou bublinkatou vodou a pak to tak dopadá.
Ale neva, zkus dovalit mini soudeček (tak 25 l) Bechera a proberem to, OK? *hura*
Tady ho máš! Obrázek

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Filip Kolinsky píše:Nevím, neznám, neumím, ale ani nechápu, jak jdou přidat české titulky do kompletního BD. :?
Nikdo neví vše, to je normální... *sunglases*

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Ne,néééé Filípku, ten dovalíš na RAAkademii. A né aby ses vykrucoval.
Omlouvám se *offtopic*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

noaid píše:
Filip Kolinsky píše:Nevím, neznám, neumím, ale ani nechápu, jak jdou přidat české titulky do kompletního BD. :?
Nikdo neví vše, to je normální... *sunglases*
Vím jak se přidá třeba audio do MKV. Titulky jsem nezkoušel, ale asi bych to taktéž zvládl. Myslím (odhaduju), že se nedají přidat do kompletního BD, kde je menu, bonusy atd. Předpokládám, že se tím celá struktura BD naruší.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

*offtopic*
Dovalím i s pomocí pětadvaceti Obrázekruských "molodců".

K tématu, jaký je ten tvůj Oppo?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Filip Kolinsky píše:Myslím (odhaduju), že se nedají přidat do kompletního BD, kde je menu, bonusy atd. Předpokládám, že se tím celá struktura BD naruší.
Dají. Dokonce dvěmi způsoby. Dělám to tak běžně. Samozřejmě je k tomu třeba trochu jiný sw než pro mkv. Víc ale ze mne nevypadne ;)

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

Tak poslušně hlásím, že se ze mne dnes stal Oppo-člověk ... jinak řečeno majitel Oppo-95 :)
Zatím jsem jej propojil se stávajícím mikrosystémem.
Hodně mě překvapila změna zvuku ... původně jsem si myslel, že takové to bučení je dáno špatnou akustikou obýváku, ale po připojení Oppo se zvuk úplně vyměnil. Celý zvuk "změknul", je dynamičtější (bicí udělají v rámci možností tlakovou vlnu), "neřeže" to do hlavy a uší. Nikdy bych nevěřil, že zdroj signálu bude mít na výsledek až tak velký vliv.
A co mě nejvíc potěšilo, že to okamžitě poznala i manželka ... její komentář: "no teď, když to trošku osolíš, tak se to dá i docela poslouchat" :)

Takže teď už se těším na další komponenty do skládanky !!!

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

xronos píše:Celý zvuk "změknul", je dynamičtější (bicí udělají v rámci možností tlakovou vlnu), "neřeže" to do hlavy a uší. Nikdy bych nevěřil, že zdroj signálu bude mít na výsledek až tak velký vliv.
a to zprijemneni je dano skutecne vyssi kvalitou nebo tim, ze to je "vyhlazenejsi" a "zakulaceny" za cenu ze to ted ale neprehrava vsechno ? Jak to je s detailnosti zvuku ?

S tim zdrojem signalu mas naprostou pravdu - taky jsem zjistil, ze to je zaklad vseho a ze se to lisi vic nez jsem si myslel. Ma to ale logiku - co se na zacatku do retezce pusti blbe, to se tezko zlepsuje dodatecne. A co chybi, to uz se neda dohnat sebelepsim zesikem nebo bednama.

Odpovědět