v nějaké relativně dohledné době bych rád pořídil stereo sestavu.
Zatím mám vyhlédnutou sestavu Oppo 95, Vincent 232 (respektive 226MKII, nebo až 234), AC Melody 103 (potažmo V3M) ... ale je to opravdu takové to "zatím".
Proč Oppo 95?
1. Díváme se doma na filmy a považuji to za nedílnou součást ... tudíž chci mít kvalitní zvuk (nezajímá mě multikanál nebo nějaké efekty, jde mi o kvalitu zvuku jako takového ... např smyčcový doprovod ve filmu apod.)
2. Rád bych sledoval s dobrým zvukem nahrané koncerty z Brava tv.
3. Chci přehrávat i flac soubory přs usb.
... tudíž bych využil univerzálnosti přehrávače a zároveň jeho kvalitního stereo analogového výstupu
Kombinace Vincent a Aurum Cantus (M103) mě v Melisse velmi zaujala ... ale nutno dodat, že moc aparátků a beden naposloucháno nemám. Na druhé straně ohlasy tady na fóru jsou vesměs k této kombinaci taky velmi vstřícné.
Co mě baví posluchat: je toho hodně, ale zjistil jsem, že třeba metal jsem schopen poslouchat jenom na sluchátkách. Miluju Devina Townsenda, ale přestože ho při testovacím poslechu ho M103 zahrály nejlépe (a to ještě bylo skoro akustické album KI) tak to pořád nebylo nic moc.
Mám moc rád Bártu (první album s Illustratosphere byla dlouho srdcovka) ... teď mě příjemně překvapilo McFerrinovo album Bang!Zoom (řekl bych, že se Bárta zrovna tady dost inspiruje)
Jinak ještě výčtem: Diana Krall, Queen, Led Zeppelin ... začíná mě bavit blues a klasika. Vůbec muzika, která má dynamiku a hodně pauz ... ten rozdíl mezi tichem a tónem je asi to co mě nejvíc baví

Pak je sposuta hudby, kterou sice miluju (Depeche Mode, black metal, death metal), ale na hifi se mi to moc nezdá a nechávám to na ty sluchátka ... taky kvůli manželce

Teď tedy k několika dotazům:
1. bude 95ka schopna nahradit CD S4 (která by jinak šla do úvahy v případě Vincenta 232)? (uznávám, že tohle je asi blbá otázka, chce to poslechnout ... ale stejně)
2. má smysl uvažovat o hybridním 226MKII při použití nehybridního zdroje signálu (Oppo)? Navíc mě docela vystrašily zprávy o náchylnosti na výkyvech v elektrice.
3. ještě k těm lampám, kdo máte zkušenosti: jak si rozumí s filmem? a co když přes ně pustíte Led Zeppelin a podobnou muziku (píše se, že si s rockem nebo nedejbože metalem moc nerozumí? Na druhé straně ten popisovaný měkký a sametový zvuk mě láká ... tehdy v Melisse to právě hrálo s 226kou.
4. má cenu uvažovat o vyšší kategorii, například 234? po přečtení vlákna o "A" třídě jsem jako laik už úplně zmatenej. Píše se o nich jako o "nenažraných přímotopech" ... ale v tom případě se ptám: třeba lyngdorf, audionet nebo densen netopí a nežerou?
5. jak vyjde srovnání M103 a V3M, pokud bereme v úvahu jednak uvedené hudební žánry a jednak potichý poslech. Hrají potichu lépe obecně regály nebo je to individuální?
6. existují v dané cenové kategorii nějaké solidní alternativy, které můžete doporučit k poslechu (pokud ano, tak jaké a kde je nejlépe poslechnout)?
Ještě dodatek, kde že se to vlastně bude provozovat: obývák je cca 4x4m (na jedné straně sedačka, na druhé bedny) spojen s jídelnou, která je stejně velká .... pro ilustraci sem hodím co nejdříve nějaké fotky (momentálně je nemám po ruce). Podlaha je zatím plovoucí, do budoucna chci vyměnit. Místnost je normálně zařízená, zatím akusticky nijak upravená .... plánujeme doplnění o další knihovnu, koberec. Stěny cihla, strop dřevěný (desky, palach a na nich omítka ... nevím jestli je to plus, mínus nebo je to jedno).
Díky za všechny podnětné rady a názory ...
Xronos.