Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95
Re: Prosba o konzultaci: stereo s Oppo 95
jelikož jsem začátečník, tak se k tomu neumím fundovaně vyjádřit ... ale pocitově, kdybych to měl popsat, tak je to kdybych předtím měl u poslechu zapnutej vysavač a teď jakoby se vypnul (to samozřejmě přeháním, ale aby si člověk udělal představu). Čili teď je poslech příjemnější a navíc jdou z nahrávky slyšet věci, který jsem tam předtím neslyšel ... takový ty zvuky okolí ... asi by nejlepší bylo si jednotlivé kousky pustit nejdřív na jednom a pak na druhým, ale to původní cd/dvd jsem odnesl nahoru a už se s tím patlat asi nebudu, leč není času nazbyt ... a ničeho tím stejně nedosáhneme 

to je presne to, co jsem myslel - pokud je to prijemnejsi a zaroven je toho vic slyset, tak je to dobryxronos píše:a navíc jdou z nahrávky slyšet věci, který jsem tam předtím neslyšel ... takový ty zvuky okolí ...

... ono by taky bylo divný, kdyby to stroj, kterej je doslova 10x dražší, prasil nějakým ořezáváním 

jasne, ale neni dobre hodnotit jen podle ceny nebo papirovych parametru ... i kdyz ted jsem si precetl vlakno poradne od zacatku a proti minisystemu by to samozrejme bylo smutny, kdyby to nehralo lip.xronos píše:... ono by taky bylo divný, kdyby to stroj, kterej je doslova 10x dražší, prasil nějakým ořezáváním
Jinak u Oppo je zajimavy ten provoz jako sitovy prehravac z NAS serveru - pouzivate to tak nekdo ? Nejake zkusenosti ?
Ano ano ... jelikož si začínám uvědomovat stopy stárnutí (a tudíž si čím dál víc uvědomuji neplatnost výroku "počkat si se vyplatí") ... rozhodl jsem se započít svoji "poslechovou zkušenost" ... máme doma od čtvrtka Aurum Cantus Melody103 + Vincent 226MKII.korys píše:...Tady musíš právě mít svou poslechovou zkušenost, abys věděl co bude pro Tebe to pravé, co se Ti bude dlouhodobě líbit a nebude Ti za chvíli něčím vadit. Pokud ji nemáš, nezbývá než chodit a poslouchat, ale je to nadlouho. Takže pro začátek asi pořídit to, co jsi slyšel a líbilo se a má to i nějaké renomé, abys to mohl případně časem s menší ztrátou prodat a obměnit, kdyby to časem nesedělo ...
Bál jsem se, že (jelikož jde o sloupy ... i když 2pásmové) to bude moc basovat, resp. že to bude nějaký průser.
Naštěstí jsem se bál zbytečně

Teď se tedy budeme spolu sžívat (jde o první "opravdovou" sestavu) ... jestli jsem to dobře pochopil, tak je třeba nějakou dobu počkat na zahoření beden.
Zatím dělám průřez všemi žánry (CD co mám doma plus flac soubory na vyzkoušení).
Prozatímní postřehy jsou:
1. s basy rozhodně není problém ... je jich tak akorát.
2. výšky jsou v některých nahrávkách takové "rozpustilé" a řežou ... v tomhle mě uklidnil příspěvek od Vraného: "...Výšky se postupným rozehráním zjemní. Mě v tomto směru pomohl filtr od Supry, výšky se zjemnily, zklidnily a získaly na reálnosti. Síťové kabely Vincent zase prokreslily basy a prostor..."
Oboje (filtr i síťáky) mám v úmyslu do budoucna pořídit, takže pokud to opravdu takhle funguje, tak to přesně vyřeší detaily, které bych si přál ošetřit.
3. to sice není o zvuku, ale je to neméně důležité: DESIGN!!! ... ta změna je ůžasná

Prozatímní zvukové zážitky:
- Moby Dick / Led Zeppelin II. ... ty bicí zní super
- Kaiowas / Sepultura ... taktéž
- Kontrabásník / Illustratosphere ... ta basa je nádherně prokreslena ... (stejně tak Bach - Cello Suite No.1 i-Prelude)
- Number Of The Beast / Iron Maiden ... ne že by to hrálo bůhvíjak skvěle ... ale já předpokládal, že se to nebude dát poslouchat, ale DÁ!

Další příspěvky do témat "akustika" apod.
-
- Kontaktovat uživatele:
Trochu oživení k tomuto tématu.
Právě před třemi dny jsem se konečně odhodlal a vůbec nějak rozhoupal k tomu,
abych vyzkoušel na této mašině obejít svůj předzesilovač NAD C162 a dost mě to zaskočilo.
Hraje to zase o kopanec lépe než skoro rok předtím v kuse
No, nějakou dobu mi trvalo, než jsem zjistil, že tahle mašina umožňuje jít ze všech analogu rovnou na koncáky
a moc se mi ani nechtělo tohle zkoušet, abych pravdu řekl, proč nevím.
Každopádně, je to síla, ale nejsem první, kdo tohle píše, taky jsem na to narazil a trochu mě to nakoplo.
V mém případě, mám stále koncák NAD C272 (takže zde 2x150w) a co se týče hlasitosti na ovládači od OPPA95-ky nemohu jít výše jak na 65 !!!
Je to randál k sežrání i tak, moc nevěřím na to, že by zde docházelo k nějakému ořezu signálu, jde pouze o hlasitost, dynamika v signálu zůstává i když jdu na 40.
Dnes jsem pařil mé jediné SACD (Dead Can Dance - Spiritchaser) stopu v DSD a musel jsem jít jen na 60 !
Je to hlasité jako kráva a hraje fakt bezvadně.
Jestli někdo zde taky zkoušel či používá tuhle cestu, budu rád za případný pokec k tématu.
Flacy jedou bohovsky, ISO DVD taky,
Všechno krmím z HDD 2TB a šlape to v NTFS po USB 2.0 naprosto bohovsky a bez problému.
Tedy pochopitelně krom SACD, ty musím čichat z placek, aby to za to stálo.
Právě před třemi dny jsem se konečně odhodlal a vůbec nějak rozhoupal k tomu,
abych vyzkoušel na této mašině obejít svůj předzesilovač NAD C162 a dost mě to zaskočilo.
Hraje to zase o kopanec lépe než skoro rok předtím v kuse

No, nějakou dobu mi trvalo, než jsem zjistil, že tahle mašina umožňuje jít ze všech analogu rovnou na koncáky

Každopádně, je to síla, ale nejsem první, kdo tohle píše, taky jsem na to narazil a trochu mě to nakoplo.
V mém případě, mám stále koncák NAD C272 (takže zde 2x150w) a co se týče hlasitosti na ovládači od OPPA95-ky nemohu jít výše jak na 65 !!!
Je to randál k sežrání i tak, moc nevěřím na to, že by zde docházelo k nějakému ořezu signálu, jde pouze o hlasitost, dynamika v signálu zůstává i když jdu na 40.
Dnes jsem pařil mé jediné SACD (Dead Can Dance - Spiritchaser) stopu v DSD a musel jsem jít jen na 60 !
Je to hlasité jako kráva a hraje fakt bezvadně.
Jestli někdo zde taky zkoušel či používá tuhle cestu, budu rád za případný pokec k tématu.
Flacy jedou bohovsky, ISO DVD taky,

Tedy pochopitelně krom SACD, ty musím čichat z placek, aby to za to stálo.