Prosim o pomoc s vyberem stereo zesilovace

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Steedy
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim o pomoc s vyberem stereo zesilovace

Příspěvek od Steedy »

tesarpa píše:
31 pro 2018 10:26
A nemá ten iMac standardně optický výstup? Já mám MacMini a tam je kombinovaný sluchátkový výstup s optikou. Případně je to snadno řešitelné přes USB/SPDIF konvertor. Např. http://www.nirvanahifi.cz/m2tech-hiface ... iface-usb/.
nene nemá , mam 2013 model a ten nemá optiku. pres USB/SPDIF konvertor nevim no vypda to zajimave a popravde sem o nicem takovém neveděl ale 4K za toto je ulet to uz radeji ten DAC za 5K. Presto díky za rozšíření obzoru.

@Petanek no nespekuluji.. pokud mi ji dá prodejce za to co ji nabízel na svých webových stránkách tak ji vemu. Ale jinak 70K za to nedám.nebo 45na hifionline. Co se týče DACu tak možnost uz mám na CA dac magic plus , ale uvidíme Český Pro-Ject se mě líbí víc.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Osobně bych do DAC Magic nešel a do Project taky ne... ten modul Audie ti ušetří ještě pár tisíc za slušný interkonekt. Kdybys chtěl nebo potřeboval USB S/PDIF, tak mi leží v šuplíku iFi Link ještě v záruce u Exaudio. Přenechám za hodně pěknou cenu.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

možná je to už za hranou, ale pokud se už dostáváš do této kategorie s cenou, pak je na zvážení MF Trivista, která je v nabidce na Hifionline za 42t. Bylo jich vyrobeno málo, takže z druhé ruky jsou videt minimálně. Cena je více než výhodná. Je to skutečně nejvyšší highendova kategorie. Silný jako lokomotiva, stabilní, zvládne i bedny klesající k 1 ohmu. Velký zvuk, velká scéna, detailní, muzikální. Velkoryse postavený. Kombinace výhod lamp a tranzistorů. Použité lampy mají obrovskou životnost. Na fotce to tak nevypadá, ale pri fyzickém kontaktu je autoritativně KRÁSNÝ. Působí jako šperk. Jedinou slabinou je dálkáč, který absolutně nekoresponduje s provedením přístroje. Puvodní cena byla asi kolem 160t. Vyrobeno asi 500ks. Byla to jejich vlajková loď. I tehdy byla tato cena velmi příznivá. Divím se, ze ji už davno nekdo nevzal. Upgrade přístrojů delali i u MF, jako další vylepšení stavajících přístrojů zákazníků... je to lifetime přístroj, ale nemá převodník

Steedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steedy »

Chlapi díky.. beru navědomí s tím iFi.. co se týče Trivisty tak ta je dělo.. vzhled super a ten výkon je taky luxus. Kdyby se cena dostala pod 40k tak bych asi vzal ale uz tak uvazuji nad tím co bych neměl .. na Audii byla luxusní cena pod 40litry bohužel jsem ji prošvihl, tak čekám zda prodejce ji neprodá ještě..

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

TriVista je o dost pred Audii, zes bys mel na dlouho doreseny

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Ta cena je neskutečně nízká! Obvvykle spíš dvojnásobná. Sam jsem uvažoval, ze bych ji vzal, i kdyz bych ji asi teď nepoužíval. Ale udelal jsem špatný obchod, takže se nedostává hotovost na hlouposti. Ale stroj je to skutečně na celý život. Poradí si s jakkoli náročnými a komplikovanými bednami v budoucnu... pořád bude dobrej. Zvuk je takový vyvážený ideál, který spousta lidí celý život hledá. Ideální spojení lamp a brutální síly tranzistorů...

htpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od htpc »

Predavam Nad M3.Ja viem tato znacka nema medzi high end taky lesk,ale to je chiba pretoze seria master sa uplne vymika ostatnej produkcii Nadu!Za cas co ju ponukam si nikto nedal ani namahu prist pozriet na vlastne oci a vypocut.Je to velmi silny zosilnovac co sa nezlakne zahrat koncertnu hlasitost a to sa ani nezapoti.Problematicke bedne tak isto ukociruje nema problem zahrat do 2Ω.Ak vas zaujal zavolajta a myslim ze sa dohodneme.

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Musical Fidelity - firma založená v roce 1982 profesionálním hudebníkem Antony Michaelsonem - klarinetistou "vážné" hudby, hmmm...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

pepazdepa3 : a slysel ji nekdy nejaky produkt MF ?

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Bohužel neslyšel, jsem jen hifivetešník!

Steedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steedy »

Takze audia nebude... je pry prodana.. nabidnuta mi byla 851 nova za slusny peniz, ale to bych vzal radeji tunenou z hifionline. Zkusim napsat na Trivistu.

@htpc vim o nem prodava se i jeden u nas, zkousel jsem oslovit prodejce a ten byl celkem dost neprijemny tak sem dale ani neoslovoval dal.. nechci Vas urazit, ale mam proste hranici kterou nemohu prekrocit. Jsem jeste celkem mlady a konicku mam dost nemohu dat 42K za jen zesilovac. Cena za audii byla 35k na eshopu. Pokud se dostanem na tuto cenu vemu ho.

Ale uz tak jsem mimo cenu a nemam ani DAC , kabely atd..

sekal

Příspěvek od sekal »

Nechci rýpat, ale ten tvůj výběr je řádný chaos. Proč tak spěcháš? Jak můžeš zesilovač kupovat jen tak naslepo, zvláště když nemáš peněz zrovna nazbyt? Co když ti subj. nesedne, co s tím budeš dělat? Já bych si tedy komponenty jako zesilovač, ale i reprosoustavy, bez zkušebního poslechu nekoupil ani náhodou.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

a nejlepe spolu tj. bedny a zesik a to tak ze v prostoru, ve kterem budes poslouchat

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

K tomu chaosu mu trochu přispívají i zdejší návrhy. Když čtu poslední příspěvek žadatele, že nemá DAC ani kabely, tak ani nerozumím moc tomu, že si sám dal limit na zesilovač 35tis. a ještě větší paradox je, že mu zde někdo nadhodí TriVistu za 42tis. Celkově se mi zdá, že kupovat k těm Wotanum takové zesilovače je zbytečné, ještě k tomu s ohledem na jeho rozpočet a to co vše potřebuje k tomu aby vůbec mohl něco poslouchat... Vždyť k těm bednám stačí v pohodě bazarovej zes do nějakých 15 000,- ... zbytek má na DAC (pokud v zesilovači nebude) a na propojovací kabely.

Steedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steedy »

Chlapi , Bedny svoje jsem slysel, audii i ca taky.. neslysel jsem je tedy ve svem prostoru, ale to že dělám v akustice a odhlučnování a ve stavebnictví tak mám představu cca o zvuku..

Kdysi jsem dělal i v ostravě pro jednoho nejmenovaného prodejce i instalace i plošné ozvučování atd..(bohužel směr eletronek mi unikl :( ) , ale to bylo hned po škole od te doby tj takových 15let co jsem do tohoto odvětví nezabředl, ale svuj hudebni sluch, představivost a techničnost jsem snad neztratil. Ikdyž se přístroje posunuly mílovými kroky kupředu za tu dobu.

Co se týče mého skákaní z bodu A do bodu B,C,D atd je to dáno momentální nabídkou nehce se mi kupovat nový stroj. Takže bazarové věci nebo od členů fóra.

Ještě jedna věc proč spěchám a to je právě práce, momentálně je celkem čas takže to chci vyřešit a mít klid , jen přijít z práce sednout k bednám v poslechovce, zapnout a poslouchat, relaxovat.

A co se týče poslechu přístroje v mé místnosti je to dosti nereálné když prodejce je třeba Brno, Plzeň, Praha..

Odpovědět