Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci
Re: Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci
Tak to je pak jiná, to uplně mění situaci Ještě možná nějakou bedýnku, co má větší basák z boku a vidět je pouze středák s výškáčem. Případně vychytávku typu "skrytý basák"
http://ebays.com.ua/catalog/show/262043468050/
http://ebays.com.ua/catalog/show/262043468050/
Nad Misakama 796/782 jsem take uvazoval, ale radeji zkusim vyse vyselektovane. Jeste mam dotaz, jake predzesilovaci elektronky? Vyplati se investovat do nejakych Tungsolek 12AX7 Gold? Nebo radeji ecc83,803s?
Muzu se jeste zeptat jestli jde zamenit vykonove KT88 za 6550 nebo je to mimo misu(zvuk, vykon)?Konkretne jsem se dival po Sovtek 6550.
Muzu se jeste zeptat jestli jde zamenit vykonove KT88 za 6550 nebo je to mimo misu(zvuk, vykon)?Konkretne jsem se dival po Sovtek 6550.
Každý typ elektronky bude zvukově odlišný...jen pro info Tungsol 12ax7 je shodná s 803s a svým způsobem i s ecc83 (stejná rodina , jsou zaměnitelné, stejně jako 7025), takže slovo "raději" tam nepasuje. Když mě popíšeš, jak zvuk vnímáš při právě osazené 12ax7 a řekneš, jakou tam máš, budu schopen ti poradit s výběrem jiné 12ax7, když budeš schopen říci, kam chceš zvuk "posunout". Ještě jsem neslyšel jedinou 12ax7, která by si pohrávala se svukem stejně, jako jiný typ 12ax7. Napsal jsem to opravdu jen "v kostce". V elektronkách jsou obrovské rozdíly.koudy42 píše:Nad Misakama 796/782 jsem take uvazoval, ale radeji zkusim vyse vyselektovane. Jeste mam dotaz, jake predzesilovaci elektronky? Vyplati se investovat do nejakych Tungsolek 12AX7 Gold? Nebo radeji ecc83,803s?
Tak jinak mam osazene cinske 12ax7 a chci je jako posledni vymenit a ptam se jake do startu vzit.Osobno preference jsou mi jasne, spise se ptam na osvedcene a zaplatitelne kousky, jako napriklad nabidka tesla 803s.
Osvědčené a zaplatitelné kousky: Elektroharmonix 12ax7EH (přesná, rychlá, tichá, prostor OK,výborná na rock třeba, ale zahraje se ctí vše), TungSol 12ax7 GoldPin (velký prostor, trochu maže od spodu do středů (ne moc), teplejší, mohutný zvuk, tichá a spolehlivá), 12AX7A-C / ECC83 TAD Premium Selected (přesná, rychlá, naprosto tvrdé a přesné basy, vysekané barevné středy, vynikající výšky- je to selektovaná výběrová od Schuguang, ale naprosto nejlepší poměr výkon/cena...je ale tak přesná, že ti nemusí sednout , pakliže z tohoto důvodu nesedne, šel bych do EH a pakliže nesedne ani ona, běž Do Tungsol GoldPin. A kdyby si chtěl jinou, která patle víc a má fakt tlustý středy a nádhernou dynamiku, kup si Světlanu. Ta stojí na druhém konci oproti zmíněné TAD RT001.
Sumasumárum...začal bych někde uprostřed spolehlivého pole...tedy EH (standard pin) a Tungsol (Gold pin) a uvidíš...všechny jsou za babku a drží si spolehlivost i kvalitu...jakákoli výše zmíněná vždy hrála stejně, jako ta předchozí, což vypovídá o zvládnutém procesu výroby.
Osobně mám v preampu na prvním místě 12ax7EH, na druhé pozici párovanou dvojici TAD RT001 a dále 12au7 EH a Tungsol.
Sumasumárum...začal bych někde uprostřed spolehlivého pole...tedy EH (standard pin) a Tungsol (Gold pin) a uvidíš...všechny jsou za babku a drží si spolehlivost i kvalitu...jakákoli výše zmíněná vždy hrála stejně, jako ta předchozí, což vypovídá o zvládnutém procesu výroby.
Osobně mám v preampu na prvním místě 12ax7EH, na druhé pozici párovanou dvojici TAD RT001 a dále 12au7 EH a Tungsol.
Tééééda lubin děkuji moc za rozepsání . Dám na radu zkušenějšího a začnu uprostřed, jediné co mě překvapilo že tvůj výčet neobsahuje žádné ČSSR Tesla, měl jsem je za synonymum kvality a nebo ti jen nepřišly pod ruku? Ruské 6N8S už mám na pobočce pošty a výkonové JJ KT88 na cestě z SVK . O víkendu objednám předzesilovací elektronky ať to mám kompletní. Čili příští týden začnu konečně s poslechem regálovek a doufám, že vše bude šlapat jak má už bez dalších "překvápek".
Nevím jak máš kvalitní toho čínana ,ale k lampám výtečně sekne:
http://stereoikolorowo.blogspot.cz/2015 ... xt-8f.html
http://stereoikolorowo.blogspot.cz/2015 ... xt-8f.html
Tannoy jsem slyšel jen starší regálovky a také jsem po této značce pokukoval, ale rozpočtem bych dosáhl sotva na bazarové XT-6, případně předchozí verze DC. Zesilovač mám Yaqin MC100B, docela si jej chválí a viděl jsem i nějaké tuningy, ale to teď neřeším, stačí mi rošambo s lampami . Ohledně elektronek, má cenu přikládat váhu, když jde o "premium selected" nebo je to spíše marketing?
Pokud seženeš Tesly ECC83, tak vůbec nemusíš současnou produkci "řešit".
http://patice.eu/content/ecc83-12ax7 .... od tohoto pána jsem bral i ruské armádní 6N8S.
EDIT: vyprodáno.... tak nic :/
EDIT: vyprodáno.... tak nic :/
I starší Tesly mě přišly pod ruku, stejně jako 803 Telefunken z šedesátých let a některé další NOSky. S elektronkama je to tak trošku loterie...už dlouho, dlouho se přemlouvám tady udělat samostatné vlákno o 12ax7 a rozepsat moje zkušenosti. Prošlo mě sluchem , řekl bych kolem 30-ti různých značek a variant 12ax7. Nelze říci, která je nejlepší. Musí sednou Tobě a hlavně do sestavy. Napsal jsem jen procento o tom, co jsem nasbíral informací a zkušeností. Můžu ale odpřísáhnout, že pokud budeš trpělivý, není třeba vyhazovat peníze za drahé NOSky. I nová produkce, zejména Rusko (ale China umí taky) se vyznačuje často velmi čistým a průzračným zvukem...jen si najít ten správnej "guláš" pro svoji sestavu, bedny, vkus...kdybych měl postavit 5 TOP 12ax7 současné produkce (ale každá je fakt jiná)....tak bez pořadí jsou to:koudy42 píše:Tééééda lubin děkuji moc za rozepsání . Dám na radu zkušenějšího a začnu uprostřed, jediné co mě překvapilo že tvůj výčet neobsahuje žádné ČSSR Tesla, měl jsem je za synonymum kvality a nebo ti jen nepřišly pod ruku? Ruské 6N8S už mám na pobočce pošty a výkonové JJ KT88 na cestě z SVK . O víkendu objednám předzesilovací elektronky ať to mám kompletní. Čili příští týden začnu konečně s poslechem regálovek a doufám, že vše bude šlapat jak má už bez dalších "překvápek".
Elektroharmonix 12ax7EH standard pin
TAD RT001
Genalex Gold Lion B759
Northern Elektric 12ax7
TungSol 12ax7 GoldPin
Jak říkám...jedině, až budeš nějaký mít a budeš vědět, kam chceš zvuk posunout, můžu ti doporučit konkrétní typ...
Ještě mě napadá...odkud jsi, že bych ti mohl něco půjčit...i když na to jsem opatrnej
Viz můj profil .... Olomouc .
Nevšiml jsem si přechozí odpovědi s tvými 5ti favority . Již jsem zmínil, že spíše stojím o zkušenosti. Celé hifi je štafeta a je ošemetné i krásné v tom, že existuje x na y kombinací od zdroje zvuku přes akustiku místnosti až po uši posluchače a nelze slyšet všechno hifi svět. A stejně tak to beru u elektronek, kdy mám možnost volby KT88, 6SN7, 12AX7 a jejich ekvivalentů.
Aha...tvargle na sto způsobů, Olmik mám rád...se zastav na poslech v neděli, budeš-li chtít...máš to 40 minut do Rousínova.koudy42 píše:Viz můj profil .... Olomouc .