Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci

Příspěvek od koudy42 »

Tak mám za sebou poslech ELACů a musím říct, že nastalo těžké vystřízlivění v obývacím pokoji. Moc proměnných najednou i tak, jasný průšvih v akustice, zaduněné basy při určitých pasážích, prostor slabší, neklid při poslechu. Weiron viděl největší průšvih v poslechovém místu, kdy sedačka je až u zdi čili dochází k přímým odrazům. Došlo i na patentované brčka do bassreflexů by Roman2, která zmírnila projev dunění. Ono i improvizované barovky s podsedákem nebyly to pravé očechové místo rigidních stojanů. Basy se také zpřesnily a umírnily použitím Weironových signálových kabelů Kimber Hero a výšky více přiostřily.
Pak jsem ze zoufalosti připojil i Quadraly a kupodivu hrály docela umírněně, ale šlo slyšet o poznání méně detailů a i přesto, že jde o uzavřenky, tak si taky pěkně zadunily ve vypjatých pasážích. Pravda nebyly ani na hrotech, což jsem teď udělal a posunul repro více do prostoru (sotva 130cm ode mě), sedačku posunul aspoň o 15 cm od zdi a za ní improvizovaně dal alespoň jehlanové molitany a je to úplně jiné kafe *thumbs up*. Bude to chtít ještě laborovat, ale trochu sem si oddechnul :). Děkuji moc za ochotu Weironovi, že si ke mně udělal cestu i s ELACama a kabelama. Další test nejspíš Triangz Litovle, snad je dají domů proti záloze, ale s tím šibováním repro pro každý poslech jsem čímdál víc nakloněný malým sloupkům skrz stabilitu.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

AC Melody 103,kvalitní kabeláž,přikoupit plinky i pro Tebe a s lampou uvidíš ten vitr :D :D :D
Jo jo,s poslechových prostorem to bývá problém,ale stim se musíš poprat ;) Důležité je být v pohodě a užívat si,nebránit se jiným věcem a v tvém případě zkoušet,dokud je možnost a přátelé,kteří ti to umožní,moc bych ti přál,ať se už trochu přiblížis své zvukové nirvane *thumbs up*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Dekuji za podporu. Tva AC by byla moc pro muk obyvaku, vidim to na mensi sloupky ala Mission 752 Freedom ap. Idlealne nenarocne na umisteni, I kdyz problem na basech to neresi a budu miset najit misto vzniku :roll:. Tichy poslech je OK, ale jak o trosku osolim tak je slyset huceni.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak má žena *klanimse* dnes objevila, že problém s hučením způsobuje z velké části sklěněný stolek. Je sice na koberci, ale tím že má další skleněné patro vespod, tak se zde basy pěkně bily. Sice to bude běh na dlouhou trať, ale každá špetka do mlýna dobrá a hlavně pozoruji daleko větší pohodu při poslechu,i když si zvykám na jiné rozměry místnosti. Dnes byly osazené Tungsol GOLD PIN a možná také přispěly k výslednému poslechu. Zítra osadím EH, které mají údernější a přesnější basy, jsem zvědavý na výsledek *thumbs up* .

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Menis len predzosilovacie elektronky ci aj vykonove ?
Naposledy upravil(a) adrian dne 23 bře 2017 20:50, celkem upraveno 1 x.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Menis len predzosilovacie elektronky ci aj vykonove ?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jen předzesilovací, výkonové mám tvé JJ KT88 *thumbs up*. Víc mě pálí ta akustika místnosti a výběr repro :roll:.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak mam moznost mit ze zahranici Aurum Cantus V3M za top cenu.Original prepravni boxy a platba pres PayPal.Ma nekdo zkusenost s ochranou kupujiciho pres PayPal?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

koudy42 píše:Tak mam moznost mit ze zahranici Aurum Cantus V3M za top cenu.Original prepravni boxy a platba pres PayPal.Ma nekdo zkusenost s ochranou kupujiciho pres PayPal?
Ja cez paypal platím skoro všetko, ale ochranu som nepoužil priamo ani raz. Prípad, kedy mi predajca vracal peniaze sa mi stal iba raz a aj tam prebehla dohoda medzi nami navzájom. No čo viem, ak sa ti tovar nedoručí vôbec, alebo v stave inom, aký bol v popise predávajúceho, môžeš si nárokovať vrátenie peňazí do 9 (?) mesiacov. No s tou procedúrou, dokazovaním a vracaním tovaru už skúsenosť nemám.

No vo všeobecnosti by paypal mal mať ochranu spotrebiteľa na vysokej úrovni. Obrovské množstvo portálov ho využíva ako záruku solventnosti a práve kvôli tomu, aby zaručili bezproblémovú službu spotrebiteľovi. Skôr by som sa snažil oťuknúť si predajcu, ak sa to vôbec dá.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jde o holandsky aukcni web, ktery spolupracuje s ebay, alespon to ma v informacich. Jinak dotycny mi psal i z pracovniho emailu, kde ma veskere inicialy a pracuje jako manazer leteckeho provozu u spolecnosti Fracht.nl Provozuje je take s lampacem. *2thumbsup*

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

koudy42 píše:Tak mam moznost mit ze zahranici Aurum Cantus V3M za top cenu.Original prepravni boxy a platba pres PayPal.Ma nekdo zkusenost s ochranou kupujiciho pres PayPal?
Tiez platim cez paypal a ziadny problem.
Aurum Cantus som vlastnil Leisure 3mk2 a odstupom casu mozem povedat,ze to boli vyborne bedne,stredo-vyskova sekcia krasne naviazana. Basy pevne a presne.Dalej som mal chvilu M-103. V3M by mali byt este dalej,nebal by som sa ich,avsak bolo by ich vyskusat s Tvojou lampou,aby sa nestalo,ze vykon nebude dostacovat ...

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

koudy42 píše:Jde o holandsky aukcni web, ktery spolupracuje s ebay, alespon to ma v informacich. Jinak dotycny mi psal i z pracovniho emailu, kde ma veskere inicialy a pracuje jako manazer leteckeho provozu u spolecnosti Fracht.nl Provozuje je take s lampacem. *2thumbsup*
V holandania maju super ceny na secondhand ... *palec*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Díky za zkušenost. Prodejce je provozuje nyní na tomto lampáči čínské produkce: http://www.hifizine.com/2012/03/eastern-electric-m88/ . Také stavěný na KT88 a výkonu 40W. Jsem zvědavý, rád bych je poslouchal v nastavení do triody 2x30W. Párování se zesilovačem bude určitě méně náročné než současné Quadraly (3pásmo, 4ohm, 86dB), které umí Yaqin pěkně rozhýbat. Přepravní boxy jsou originální, čili pokud AC vydržely cestu z Číny, tak snad přežijí i zacházaní našich (ne)slavných přepravních společností. Měly by dojít Fedexem do 48h od platby, díky tomu že dělá operačního manažera v přepravní společnosti na letišti *2thumbsup*.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

eastern electric :lol: Čínania majú zmysel pre humor.

Inak kebyže si mal záujem o číne, odporúčam cattylink.com. Nájdeš tam zaujímavé kúsky za "ľudové" ceny.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Už mám vybrané a prodejce jde do sloupů, jen nevím jestli s tímto zesíkem. Cattylink znám, bohužel jejich neprůstřelné poštovné a balné vyjde na pěkný ranec to samé clo a DPH, čili mimo EU nic neberu. Ale pořád vychází nejlépe ze všech china-audio-webů *thumbs up* .

Odpovědět