Tak mám za sebou poslech ELACů a musím říct, že nastalo těžké vystřízlivění v obývacím pokoji. Moc proměnných najednou i tak, jasný průšvih v akustice, zaduněné basy při určitých pasážích, prostor slabší, neklid při poslechu. Weiron viděl největší průšvih v poslechovém místu, kdy sedačka je až u zdi čili dochází k přímým odrazům. Došlo i na patentované brčka do bassreflexů by Roman2, která zmírnila projev dunění. Ono i improvizované barovky s podsedákem nebyly to pravé očechové místo rigidních stojanů. Basy se také zpřesnily a umírnily použitím Weironových signálových kabelů Kimber Hero a výšky více přiostřily.
Pak jsem ze zoufalosti připojil i Quadraly a kupodivu hrály docela umírněně, ale šlo slyšet o poznání méně detailů a i přesto, že jde o uzavřenky, tak si taky pěkně zadunily ve vypjatých pasážích. Pravda nebyly ani na hrotech, což jsem teď udělal a posunul repro více do prostoru (sotva 130cm ode mě), sedačku posunul aspoň o 15 cm od zdi a za ní improvizovaně dal alespoň jehlanové molitany a je to úplně jiné kafe

. Bude to chtít ještě laborovat, ale trochu sem si oddechnul

. Děkuji moc za ochotu Weironovi, že si ke mně udělal cestu i s ELACama a kabelama. Další test nejspíš Triangz Litovle, snad je dají domů proti záloze, ale s tím šibováním repro pro každý poslech jsem čímdál víc nakloněný malým sloupkům skrz stabilitu.