Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci
Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci
Chtel bych se zeptat/poradit jake regalove, pripadne mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci(Yaqin mc100b - 30w). Mistnost cca 18m2, stredne zatlumena, poslech z docela blizke vzdalenosti 1,7. Mam v hledacku ELAC 205 (paskac s 18cm stredobasem) a dale Aurum Cantus Leisure2mk2, ale u tech nemam moznost poslechu a take mam obavu z basu, kdyz maji jen 13cm stredobas, abych nasledne neresil nakup subwooferu. Vim, ze odpoved dostanu jen pri mem poslechu, spis me zajima zkusenost s temito mensimi AC.Co se mi libi na AC proti Elac, ze jsou 8ohmove a impedancne stalejsi. Pripadne v jakych dalsich bazarovych vodach lovit s cenovym stropem 20 000Kc. Dekuji za rady, zkusenosti .
Re: Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci
Mňa celkom zaujali VMA III. Impedancia sa drží v bezpečných vodách a ani zverejnené grafy na stránke výrobcu nie sú práve odveci, aj keď očakávať od nich prvotriedne zobrazenie orchestra sa zasa nedá + komunikácia a dodržiavanie termínov (vraj) u predmetného výrobcu pokulhávají.
Ale to som šiel nad cenový strop. :X Zo second-handu by to ale asi už bolo aktuálne.
edit: Výrobca ale udáva, že "jsou žravé". No nič, asi zbytočný príspevok potom.
Ale to som šiel nad cenový strop. :X Zo second-handu by to ale asi už bolo aktuálne.
edit: Výrobca ale udáva, že "jsou žravé". No nič, asi zbytočný príspevok potom.
Jestli máš limit ve výkonu, tak asi nějaké bedny s větší citlivostí? Tady píšou, že mají 90dB, to už je sluěné, pokud nekecají.
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=3354
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=3354
Dost pochvalných recenzí koluje okolo firny O Acoustic a jejich sloupků 3050. Jeden člen tady na foru vlastní malé regálky tuším 2020.
Obecně lze vyzvihnout Dynaudio a jejich Emit M20. Ty ale budou chtít více šťávy.
Obecně lze vyzvihnout Dynaudio a jejich Emit M20. Ty ale budou chtít více šťávy.
Dekuji za tipy. O Q-acoustic jsem slysel a hodne je chvali.CA delaji spis zesiky a Elac nebo AC jsou zvucnejsiho jmena, ale dokud clovek neslysi, tak je lepsi nedelat zavery. . Mam predbezne domluveny poslech Elac Bs244 u me doma, za co chci moc podekovat zdejsimu clenovi! Jeste posilhavam po Xavian, ale finance vystacim sotva na 185ky nebo 125 a citlivost neni zadne terno.Nevim jestli se citlivosti ridit, protoze co ctu, tak si nekdo pochvaloval Primaluna s Dynaudio Focus, kdy tato znacka je synonymem narocnosti na zesilovac. Pak se dozvim jak 12W lampac Synthesia rozhybal Xaviany Virtuosy . Cert, aby se v tom vyznal. Proto necekam zadne dogma, ale jsem rad za kazdou zkusenosti co kdo mel moznost slyset.
PS:jeste jsem narazil na Audio Physic Tempo 2 od sinora Osiweka nebo tyto chvalene regalovky:
http://www.hifi-audio.cz/reproduktor-tr ... 5/?cid=723
PS:jeste jsem narazil na Audio Physic Tempo 2 od sinora Osiweka nebo tyto chvalene regalovky:
http://www.hifi-audio.cz/reproduktor-tr ... 5/?cid=723
Triangle Comete je výborná bedna a díky velké citlivosti bude dobrou volbou pro relativně slabý (výkonem) elektronkový zesilovač. Nějaký čas jsem je měl doma a mohu říct, že to byla s přehledem nejlepší regálovka ve své cenové kategorii co jsem měl.
Triangle jsou obecně vhodné k elektronkovým zesilovačům.
Namátkou prezentace pana Webera v Praze cca před dvěma roky zesilovač Audiomat a bedny Triangle Magellan Cello, Nebo Canor v Bratislavě se svými zesilovači a stejnýma bednama, to byl podle mne jeden z nejlepších zvuků výstavy.
Co se týká citlivosti reprobeden a výkonu zesilovače, pak platí, že rozdíl 3dB v citlivosti znamená potřebu dvojnásobného výkonu pro shodný akustický tlak, takže třeba reprobedna o citlivosti 91dB potřebuje pro vyvolání shodného akustického tlaku 4 x menší výkon než bedna o citlivosti 85dB a poloviční výkon ve srovnání s 88dB bednou.
Ty decibely říkají jak velký akustický tlak vyvolá bedna ve vzdálenosti 1 metr při příkonu 1W
Triangle jsou obecně vhodné k elektronkovým zesilovačům.
Namátkou prezentace pana Webera v Praze cca před dvěma roky zesilovač Audiomat a bedny Triangle Magellan Cello, Nebo Canor v Bratislavě se svými zesilovači a stejnýma bednama, to byl podle mne jeden z nejlepších zvuků výstavy.
Co se týká citlivosti reprobeden a výkonu zesilovače, pak platí, že rozdíl 3dB v citlivosti znamená potřebu dvojnásobného výkonu pro shodný akustický tlak, takže třeba reprobedna o citlivosti 91dB potřebuje pro vyvolání shodného akustického tlaku 4 x menší výkon než bedna o citlivosti 85dB a poloviční výkon ve srovnání s 88dB bednou.
Ty decibely říkají jak velký akustický tlak vyvolá bedna ve vzdálenosti 1 metr při příkonu 1W
Dekuji za postreh, mam pocit, ze si Triangle chvalil prave ty na vystave v zamori.Super je, ze to mam kousek do Litovle a libi se mi i jejich cherry.
Ohledne citlivosti vim, ze jde o prepocetly akusticky tlak na metrovou vzdalenost, ale nevedel jsem ze v praxi to znamena nutnost 2x vetsiho vykonu pro rozdil 3dB citlivosti! Takze zaradim k ELAC s AC jeste Triangle .
Ohledne lampacu, jeste neco nastuduji, nasel jsem na sousednim bastlirskem foru tuto informaci: "Pokud není připojená zátěž nebo je zátěž výrazně větší než na jakou je transformátor a impedanční poměry v zesilovači konstruovány tak to může vést až k destrukci koncových elektronek (a někdy i výstupního transformátoru".
Cili pokud zapnu elektronkovy zesilovac bez pripojenych reprospustav, tak muze dojit k takovym hranicnim problemum?
Ohledne citlivosti vim, ze jde o prepocetly akusticky tlak na metrovou vzdalenost, ale nevedel jsem ze v praxi to znamena nutnost 2x vetsiho vykonu pro rozdil 3dB citlivosti! Takze zaradim k ELAC s AC jeste Triangle .
Ohledne lampacu, jeste neco nastuduji, nasel jsem na sousednim bastlirskem foru tuto informaci: "Pokud není připojená zátěž nebo je zátěž výrazně větší než na jakou je transformátor a impedanční poměry v zesilovači konstruovány tak to může vést až k destrukci koncových elektronek (a někdy i výstupního transformátoru".
Cili pokud zapnu elektronkovy zesilovac bez pripojenych reprospustav, tak muze dojit k takovym hranicnim problemum?
Ahoj, hrám Elac bs403 s primalunou(elektronkáč) a je to super, mal som predtým m dynaudia a prešiel som na Elac.
Ten problém so zapnutým zosíkom bez záťaže, ja som prehadzoval bedne pri teste pri zapnutom zosíku(akurát som si dával bacha na skrat) a všetko je ok.
ELACari vsech poslechovek spojte se, diky za dalsi kladny ohlas na jejich regalovky . Ohledne toho pousteni "naprazdno" to jen beru v potaz, co jsem cetl, musim toho vic nacist ohledne fungovani a konstrukci.
Je to trochu jinak. Zkrat na výstupu elektronkovému zesilovači nevadí. Vadí mu nepřipojená zátěž, kdy se ve výstupním transformátoru indukuje vysoké napětí, které muže prorazit izolaci transformátoru, což vede k jeho destrukci.
Tam je něco jako proudový transformátor? Jsem měl za to, že lampy mají trafo "malý proud-veliké napětí / veliký proud-malé napětí". Tam by se nic takového nemělo dít. Ale možná se pletu.
Kez by si clovek zapamatoval aspon zlomek ze skoly , otevrene se stydim, protoze mam elektro prumku i vysku a kdyz si vzpomenu co jsme delali laboratorek a vypoctu fourierek, transformatoru, tranzistoru ve vsech moznych zapojenich, zesilovacu s ruznymi pracovnimi body, simulace IIR, FIR filtry a ted to umim leda vyjmenovat a tak by se mi to vse u HiFi konicku hodilo
Holt clovek pod naporem informaci hodne veci vytisni, zvlast, kdyz neni primo v oboru .
Holt clovek pod naporem informaci hodne veci vytisni, zvlast, kdyz neni primo v oboru .
Nicméně se ti k lampáčí fakt asi hodí něco citlivějšího. Skoro bych to viděl na basák typu "PA" Klidně 300mm+ a rezonance kolem 50Hz. Sice nepůjde už od 20Hz, ale měl by mít citlivost kolem 90dB+. To by se to hrálo
http://www.eminence.com/pdf/Delta_12LFA_cab.pdf
http://www.eminence.com/pdf/Delta_12LFA_cab.pdf
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 07 bře 2017 19:46, celkem upraveno 1 x.
Az tak od podlahy to brat nebudu, navic budu od reprosoustav sotva 1,7-1,8m cili zkusim vyselektovane trio Elac, Triangle a kdyz se postesti AC. A je zde pro me nove kriterium a to "wife factor" .