Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci
Re: Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci
No jo no. Tak někoho požádej, ať ti umotá podobné. Třeba by ti stačil teflon
Koudy
Velká gratulace k bednám
Velká gratulace k bednám
napiš dojmy / přilož fotku, ať se potěší i okokoudy42 píše:Tak AC V3M jsou doma. Cestu přežily a už do nich tlačím elektronkový signál . Jsou příkladně rigidní a zároveň výborně zpracované, radost pro ucho i pro oko. Páskáče hrají jasný prim, prostor, detaily až si na to musí uši zvykat . Zatím jde jen provizorní poslech, ale až si to sedne tak to bude paráda.
Stojany na míru jsou ve výrobě, a pak příjemně peprná cesta akustickými a kabelovými stezkami. Každopádně už teď děkuji všem co se podíleli na diskuzi a určitě napíšu další dojmy .
Foto asi az budou stojany, ted jsou nedustojne na barovkach . Dojmy napisu s tydennim odstupem az si usi zvyknou. Co jsem psal, tak me prekvapuje prostor a detaily. Stejne tak na to, ze mam lampac a jeste prijemne regaly s paskacema, tak nektere pisnicky se uplne poslouchat nedaji a jsou "zrnite" na vyskach, cili asi promazu svoji sbirku o nekvalitni nahravky*thumbs up*. Jinak jsou docela hladove a prijde mi, ze hraji lepe v ultralinearu nez v triode s polovicnim vykonem. Citlivost je super, mam volume sotva do 11.hodiny.
Káble vyskušaj kvalitnejšie.
Filtraciu siete , zdroj zvuku kvalitnejší.
Atd...
Atd...
Vsechno bude, hlavne at je jeste cas na poslech. Malej uz se pomalu chysta na svet, tak mu poustim hudby uz ted at si pekne zvyka :-p.
Jj,teď ty Koudy teprve začne ten správný kolotoč Třeba s kabelama to je mazec,jak zjistíš změny ve zvuku,každý jiný charakter,samozřejmě ten,co se většinou zvukově začne libit tak stojí několikrát tolik,než jsme ochotni dát atd...na těhle bednách už to půjde poznatjimmi píše:Káble vyskušaj kvalitnejšie.
Atd...
Už mi tu tlačí nahrávky nové RFT a je to pekelná jízda. Tyto lampy se přímo pitvají v instrumentálních a akustických nahrávkách. EH jdou do basů hlouběji a přesněji, přesto se daří RFT slušně krotit brčkami v bassreflexech . Za pár hodin rozehrátí se teprve ukáže co umí . Ještě najít dobrý zdroj nahrávek v lossless formátech.
Tak jsem začal provozovat zesilovač v režimu trioda, kdy má poloviční výkon. Poslech je přesně jako popisují v tomto módu, více vřelý a celkově uhlazenější. Basy nejsou tak zastoupeny, ale rozhodně v projevu nechybí. Je pravda, že teď do toho točím hodně elektronky a musím ještě zkusit znovu EH, které mají více "tranzistorový" basový projev. Občasné zahučení u náročných pasáží se děje jen výjimečně. Nevím co konkrétně pomohlo, mám nyní regálovky natočené více na poslechové místo skoro se až kříží a také vzájemný rozestup je větší. Pravý regál, odkud přicházel dunivý zvuk má lehce ucpaný bassreflex.
Tak jako více majitelů AC jsem postřehl, že i přes jejich detailní projev, čím víc jím naložím, tím lépe hrají a ještě více se otevřou a nejlepší je, že akustika místnosti si to nechá líbit. S vysypanými stojany to bude jistě lepší , jen dořešit jak skloubit umístění na kamenné desky a posouvání do prostoru, aby v parketách nebyly za chvíli "vyfrézované" drážky . Jako kabelový bezvěrec začnu s reproduktorovými Kimber Kable 8PR pokud se mi nepodaří urvat 8TC ze zahraničí.
Tak jako více majitelů AC jsem postřehl, že i přes jejich detailní projev, čím víc jím naložím, tím lépe hrají a ještě více se otevřou a nejlepší je, že akustika místnosti si to nechá líbit. S vysypanými stojany to bude jistě lepší , jen dořešit jak skloubit umístění na kamenné desky a posouvání do prostoru, aby v parketách nebyly za chvíli "vyfrézované" drážky . Jako kabelový bezvěrec začnu s reproduktorovými Kimber Kable 8PR pokud se mi nepodaří urvat 8TC ze zahraničí.
Má někdo zkušenost s EAT 12AX7? Nejde jen o předražené pozlátko? Líbí se mi zvuk NOS elektronek, momentálně RWN Neuhaus by RFT a zvažuji jestli pořídit nějaké NOSky alá Mullard nebo jít do zmíněných EAT, keré můžu mít za ultimátní cenu. Díky za sdělení zkušeností/postřehů .
Koudy
Trocha sa stracam vo vyzname zakupenia elektrónkového zosilovaca. Reagujem totiz na Tvoju potrebu skusit EH kvôli viac tranzistorovému zvuku...nechapem,kupis lampu a ladis na tranzistorovy zvuk. Predaj lampu a kup tranzistor. Tie KT88 od JJ maju dost tranzistorovy zvuk,hadam najviac ,co som pocul.
Trocha sa stracam vo vyzname zakupenia elektrónkového zosilovaca. Reagujem totiz na Tvoju potrebu skusit EH kvôli viac tranzistorovému zvuku...nechapem,kupis lampu a ladis na tranzistorovy zvuk. Predaj lampu a kup tranzistor. Tie KT88 od JJ maju dost tranzistorovy zvuk,hadam najviac ,co som pocul.
Sem ti říkal kup svářečku
To je pro Koudyho on ví o co go
To je pro Koudyho on ví o co go
Špatně pochopený dotaz nebo má formulace . Jen jsem se snažil popsat zvuk jednotlivých elektronek, konkrétně basy u EH. Lampy projev mi sedí! Hledám "nej" osazení pro předzesilovací pozici. Žádný tranďákový zvuk mi nechybí, spíše mám chuť říci: "jak jsem mohl tak dlouho poslouchat po selsku" . Zatím u mě vedou RWN Neuhaus by RFT a dnes jsem "urval" Sylvanie 12AX7 USA. Ptal jsem se jen na EAT, protože je zde na fóru považují za jedny z TOP. To je vše!
Pokud mám doplnit toto vlákno, tak stojany by měly být hotové do konce týdne a také dojde Van Den Hul D102 mk3. Pak nejspíš reprokabel Kimber Kable 8PR a nějaké power kabel a mám pro začátek hotovo. Ještě jsem doladil sluchátkový lampy svit a sehnal z Čeljabinsku vojenské Vosgody 6Zh1P a také Tesla 6F32. Zbývá nakoupit hektolitry lahodného moku a spokojeně poslouchat a připravit se na příchod malého hifíka .
Pokud mám doplnit toto vlákno, tak stojany by měly být hotové do konce týdne a také dojde Van Den Hul D102 mk3. Pak nejspíš reprokabel Kimber Kable 8PR a nějaké power kabel a mám pro začátek hotovo. Ještě jsem doladil sluchátkový lampy svit a sehnal z Čeljabinsku vojenské Vosgody 6Zh1P a také Tesla 6F32. Zbývá nakoupit hektolitry lahodného moku a spokojeně poslouchat a připravit se na příchod malého hifíka .
Tak jsem se dnes dočetl na zahraničních fórech, že osazení dvojitých triod ruskými 6SN8 není zrovna ideální a měl by být prostor pro další významný upgrade. Dokonce je pasovali na horší stupínek než původní čínské 6N8P, které jsem hned vyměnil a možná je zkusím opět osadit. Západní produkce 6SN7 by měla být údajně výrazně dál. Hlavně doporučují Sylvania 6SN7GTB. Má někdo zkušenost s těmito elektronkami?
Jsem zase o kus dále, stojany po vysypání křemičitým pískem mají každý 15kg a zítra vystřídájí antivibrační podložky cerabally. Od Pytla přibyl filtr a od Dalibora reprokabely. Napájecí kabel na cestě . Elektronkové story pokračuje .
Jsem zase o kus dále, stojany po vysypání křemičitým pískem mají každý 15kg a zítra vystřídájí antivibrační podložky cerabally. Od Pytla přibyl filtr a od Dalibora reprokabely. Napájecí kabel na cestě . Elektronkové story pokračuje .