Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Regalovky/mensi sloupky k elektronkovemu zesilovaci

Příspěvek od Jarda69 »

No jo no. Tak někoho požádej, ať ti umotá podobné. Třeba by ti stačil teflon ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Koudy
Velká gratulace k bednám *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

koudy42 píše:Tak AC V3M jsou doma. Cestu přežily a už do nich tlačím elektronkový signál :). Jsou příkladně rigidní a zároveň výborně zpracované, radost pro ucho i pro oko. Páskáče hrají jasný prim, prostor, detaily až si na to musí uši zvykat *palec*. Zatím jde jen provizorní poslech, ale až si to sedne tak to bude paráda.
Stojany na míru jsou ve výrobě, a pak příjemně peprná cesta akustickými a kabelovými stezkami. Každopádně už teď děkuji všem co se podíleli na diskuzi a určitě napíšu další dojmy 8-).
napiš dojmy / přilož fotku, ať se potěší i oko :)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Foto asi az budou stojany, ted jsou nedustojne na barovkach :D. Dojmy napisu s tydennim odstupem az si usi zvyknou. Co jsem psal, tak me prekvapuje prostor a detaily. Stejne tak na to, ze mam lampac a jeste prijemne regaly s paskacema, tak nektere pisnicky se uplne poslouchat nedaji a jsou "zrnite" na vyskach, cili asi promazu svoji sbirku o nekvalitni nahravky*thumbs up*. Jinak jsou docela hladove a prijde mi, ze hraji lepe v ultralinearu nez v triode s polovicnim vykonem. Citlivost je super, mam volume sotva do 11.hodiny.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Káble vyskušaj kvalitnejšie.
Filtraciu siete , zdroj zvuku kvalitnejší.
Atd...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vsechno bude, hlavne at je jeste cas na poslech. Malej uz se pomalu chysta na svet, tak mu poustim hudby uz ted at si pekne zvyka :-p.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

jimmi píše:Káble vyskušaj kvalitnejšie.
Filtraciu siete , zdroj zvuku kvalitnejší.
Atd...
Jj,teď ty Koudy teprve začne ten správný kolotoč ;) Třeba s kabelama to je mazec,jak zjistíš změny ve zvuku,každý jiný charakter,samozřejmě ten,co se většinou zvukově začne libit tak stojí několikrát tolik,než jsme ochotni dát atd...na těhle bednách už to půjde poznat :shock:

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Už mi tu tlačí nahrávky nové RFT a je to pekelná jízda. Tyto lampy se přímo pitvají v instrumentálních a akustických nahrávkách. EH jdou do basů hlouběji a přesněji, přesto se daří RFT slušně krotit brčkami v bassreflexech :lol:. Za pár hodin rozehrátí se teprve ukáže co umí *thumbs up* . Ještě najít dobrý zdroj nahrávek v lossless formátech.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak jsem začal provozovat zesilovač v režimu trioda, kdy má poloviční výkon. Poslech je přesně jako popisují v tomto módu, více vřelý a celkově uhlazenější. Basy nejsou tak zastoupeny, ale rozhodně v projevu nechybí. Je pravda, že teď do toho točím hodně elektronky a musím ještě zkusit znovu EH, které mají více "tranzistorový" basový projev. Občasné zahučení u náročných pasáží se děje jen výjimečně. Nevím co konkrétně pomohlo, mám nyní regálovky natočené více na poslechové místo skoro se až kříží a také vzájemný rozestup je větší. Pravý regál, odkud přicházel dunivý zvuk má lehce ucpaný bassreflex.
Tak jako více majitelů AC jsem postřehl, že i přes jejich detailní projev, čím víc jím naložím, tím lépe hrají a ještě více se otevřou *2thumbsup* a nejlepší je, že akustika místnosti si to nechá líbit. S vysypanými stojany to bude jistě lepší *palec*, jen dořešit jak skloubit umístění na kamenné desky a posouvání do prostoru, aby v parketách nebyly za chvíli "vyfrézované" drážky :). Jako kabelový bezvěrec začnu s reproduktorovými Kimber Kable 8PR pokud se mi nepodaří urvat 8TC ze zahraničí.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Má někdo zkušenost s EAT 12AX7? Nejde jen o předražené pozlátko? Líbí se mi zvuk NOS elektronek, momentálně RWN Neuhaus by RFT a zvažuji jestli pořídit nějaké NOSky alá Mullard nebo jít do zmíněných EAT, keré můžu mít za ultimátní cenu. Díky za sdělení zkušeností/postřehů *thumbs up*.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Koudy
Trocha sa stracam vo vyzname zakupenia elektrónkového zosilovaca. Reagujem totiz na Tvoju potrebu skusit EH kvôli viac tranzistorovému zvuku...nechapem,kupis lampu a ladis na tranzistorovy zvuk. Predaj lampu a kup tranzistor. Tie KT88 od JJ maju dost tranzistorovy zvuk,hadam najviac ,co som pocul.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

*offtopic* Sem ti říkal kup svářečku :D
To je pro Koudyho on ví o co go ;)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Špatně pochopený dotaz nebo má formulace :). Jen jsem se snažil popsat zvuk jednotlivých elektronek, konkrétně basy u EH. Lampy projev mi sedí! Hledám "nej" osazení pro předzesilovací pozici. Žádný tranďákový zvuk mi nechybí, spíše mám chuť říci: "jak jsem mohl tak dlouho poslouchat po selsku" :lol:. Zatím u mě vedou RWN Neuhaus by RFT a dnes jsem "urval" Sylvanie 12AX7 USA. Ptal jsem se jen na EAT, protože je zde na fóru považují za jedny z TOP. To je vše!
Pokud mám doplnit toto vlákno, tak stojany by měly být hotové do konce týdne a také dojde Van Den Hul D102 mk3. Pak nejspíš reprokabel Kimber Kable 8PR a nějaké power kabel a mám pro začátek hotovo. Ještě jsem doladil sluchátkový lampy svit a sehnal z Čeljabinsku vojenské Vosgody 6Zh1P a také Tesla 6F32. Zbývá nakoupit hektolitry lahodného moku a spokojeně poslouchat a připravit se na příchod malého hifíka *thumbs up*.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak jsem se dnes dočetl na zahraničních fórech, že osazení dvojitých triod ruskými 6SN8 není zrovna ideální a měl by být prostor pro další významný upgrade. Dokonce je pasovali na horší stupínek než původní čínské 6N8P, které jsem hned vyměnil a možná je zkusím opět osadit. Západní produkce 6SN7 by měla být údajně výrazně dál. Hlavně doporučují Sylvania 6SN7GTB. Má někdo zkušenost s těmito elektronkami?
Jsem zase o kus dále, stojany po vysypání křemičitým pískem mají každý 15kg a zítra vystřídájí antivibrační podložky cerabally. Od Pytla přibyl filtr a od Dalibora reprokabely. Napájecí kabel na cestě :). Elektronkové story pokračuje :D.

Odpovědět