Repro k Musical Fidelity M6SI

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od whisp »

MF ti potichu hrat dobre nebude. Da sa tomu pomoct bednami s co najvyssou citlivostou ale zazraky by som necakal. Ked to vybudis ten zosik hra pekne. Tie Tannoy by sa k jeho charakteru hodily.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic* Když mají bedny vysokou citlivost, neni treba vybuzovat zesilovač. K bednam s vysokou citlivostí obvykle stačí zesilovač s mensím výkonem. Té m6si sluší víc, když se namáhá. K tomu byla postavená... 220/8

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Ano Borek ma pravdu

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Na blues, soul, jazz a pop jsou přednesově dobré i quadraly třídy Platinum.

https://elektro.bazos.cz/inzerat/986310 ... M-M-50.php
novější model, poslední verze prstencové výškové kaloty, ne každému se ale hodí bílá

https://elektro.bazos.cz/inzerat/988117 ... INUM-M.php
starší model (POZOR, nejsou to Platinum M5, ale pouze Platinum M) první soustava od quadralu s tlakovou komorou,

Oboje jsou na prodej ve stejném městě. Nevím od kud jseš, ale pokud to je vzdáleností pro tebe únosné, tak bych určitě doporučil poslech.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Máš s nimi zkušenost ve 13-ti metrovém poslechovém prostoru? Doporučení je pro větší a velké místnosti. Takže lze predpokládat, ze dokáží mensí místnost roztančit... *jupi*

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Nemyslel jsem úplně tichý poslech, spíš normální poslechová hlasitost... Několik lidí mne varovalo před bednami s vyšší citlivostí, prý jsou potom agresivní výšky... Vztaženo přímo k MF...
Abych to trochu zamotal a rozšířil si obzor, můžete mi prosím doporučit dobré regály cca do 30.000 Kč, samozřejmě bazarové nevadí. Trochu se začínám bát sloupů v malé místnosti co mám, i když Spendory a Tannoy mi byly doporučeny i v mailu od odborníka na slovo vzatého.. Díky všem *klanimse*

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Borek píše:
29 pro 2018 19:07
Máš s nimi zkušenost ve 13-ti metrovém poslechovém prostoru?
Pouze v cca. 25m2. Pokud je to do takoveho "kumbalku", tak mensi Platinum M30 / M35 nebo nizsi tridu Ascent 70.

Regalama v tak malem prostoru taky neudelas spatne. Tam bych volil od quadralu treba Aurum Megan, Aurum Altan, nebo z levnejsich Chromium Style 2.

Kdybych si mel vybrat ja, volil bych do 13m2 pokoje Aurum Altan 8
Naposledy upravil(a) marvinnrv dne 29 pro 2018 19:50, celkem upraveno 1 x.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Já se štěstím pořídil uzavřené regálovky ATC SCM11 za polovičku doporučené ceny. Ty by určitě fungovaly skvěle, ale nové stojí 60 tisíc :-( Sranda je, že výrobce udává velmi konzervativně "Frequency Response (-6dB): 56Hz-22kHz", ale při umístění do rohu místnosti to hraje úplně v pohodě i nízké basy, tak nevím jak to měří.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Pokud regály,vubec bych se nebál ani xavianu.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

tesarpa píše:
29 pro 2018 19:43
Já se štěstím pořídil uzavřené regálovky ATC SCM11 za polovičku doporučené ceny. Ty by určitě fungovaly skvěle, ale nové stojí 60 tisíc :-( Sranda je, že výrobce udává velmi konzervativně "Frequency Response (-6dB): 56Hz-22kHz", ale při umístění do rohu místnosti to hraje úplně v pohodě i nízké basy, tak nevím jak to měří.
A neprodáš je? Dám 25k... ;)

Všeobecně uzavřené bedny mi jsou dost doporučovány i mimo toto fórum... A kdo prý jednou zkusí ATC, už jinde nehledá...

Jinak velké díky všem za tipy, ani nestíhám hledat další bližší info... *thumbs up*

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Zesilovač rozhýbe bedny i hodně necitlivé...

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Bazi 36 píše:
29 pro 2018 19:50
Pokud regály,vubec bych se nebál ani xavianu.
Od Xavianu mi byly doporučeny 270....taky uzavřené bedny a asi už nesehnatelné :cry:

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

comboy píše:
29 pro 2018 20:09
tesarpa píše:
29 pro 2018 19:43
A neprodáš je? Dám 25k... ;)

Všeobecně uzavřené bedny mi jsou dost doporučovány i mimo toto fórum... A kdo prý jednou zkusí ATC, už jinde nehledá...

Jinak velké díky všem za tipy, ani nestíhám hledat další bližší info... *thumbs up*
Neprodal bych je ani za 50. Jsem "šťastný posluchač" :-)

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

paolo píše:
29 pro 2018 17:10
Z Nových jedině Tannoy Revolution XT 8F. Výšky jsou jemné, bez agrese a prostor ohromný.
http://www.rothaudio.eu/reprosoustavy-r ... k-poslechu
Výšky totiž nejsou téměř žádné :-) KEF je na tom s vlastnostmi koaxiálních repro poněkud dále-na odkazu jsou vidět KEF R700 - takže bych vřele doporučil je vzájemně porovnat.

Odpovědět