Repro k Musical Fidelity M6SI

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k Musical Fidelity M6SI

Příspěvek od terahera »

Bva
Když jste je konkrétně neslyšel,jak víte,že se pletu?Jinak,rád se stavím a nechám změřit,ale nevím,co se tím u mě změní?Teď mi jejich projev absolutně vyhovuje,poslouchám zhruba 8 hodin obden,takže asi poznám,jestli mě unavuji,nebo ne,ale graf asi říká,že unavuji,takže přesto vlak nejede ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Sekal
A kolik jsi jich slyšel a které konkrétní modely,že máš tak radikální názor,nebo je to zas blábol od klávesnice bez konkrétní zkušenosti,jak je tu v poslední době zvykem?

sekal

Příspěvek od sekal »

Slyšel jsem jich dost u p. Holcnera a jejich zvuk. podání se mi nelíbí. Už jsem to kdesi před časem psal. Osobně bych si dnes už asi žádné běžně nabízené komer. bedny nekoupil. Jedině něco z domácí produkce (VMaudio; BVaudio; PK audio apod.), příp. bych si nechal postavit nějaký prověřený projekt.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Sekal
Takže v domácí instalaci nic,a proto tvůj radikální názor vytvořen z poslechu ve studiu u dovozce :shock: A ta poznámka,čínské budky,je jako co,co to vypovídá o kvalitě?Číňané jako jedna z mála zemí na této planetě vyslala raketu do vesmíru i s posádkou a vrátili se zpět,což se podaří málokomu,takže za mě technologická velmoc,která se nemusí stydět,ani za ty budky.Psal ksi také,že za ty peníze,ze kterých ti spadla brada,je spousta lepších,tak konkrétně napiš,které.Zakladatel vlákna by to určitě ocenil víc,než blábol stylu,to bych za to nedal,je spousta lepších ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

Máš pocit, že p. Holcner má nabízené zboží nainstalováno špatně? Já ne. Jeho předváděcí místnost a dům jako takový mu může spousta lidí jen tiše závidět. Stran beden už jsem odpověděl, nějaký vhodný model výše uvedených značek (evtl. dalších podobných). Konkrétní model bych si vybíral až na základě poslechu se svým aparátem. Do 42000,- Kč je vhodných typů u zmíněných výrobců dostatečné množství.

Z dosavadního průběhu dění ve vlákně jsem toho názoru, že se tazatel ukvapil. Ostatně v diskuzi (dotazech) na Hifionline sám p. Holcner Comboyovi diskutovaný model do jeho poslech. podmínek nedoporučil..

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Je pěkné,že zavidis dům a poslechovku dovozci,to je pouze tvá věc,ale nic to nemění na tom tvem radikálním názoru na značku a už vůbec na tom,že comboy chce konkrétní radu!Tvůj názor stylu,to bych zato nedal je pro něj určitě smerodatny a hlavně,je zvláštní tvá zkušenost u pana Holcnera a následně musíš na netu hledat,kolik to vlastně stojí a pak se spadlou bradou psát, bych nedal!
Osobně si myslím,že comboy neudělal špatně,akorát musí,tak jak všichni,doladit aparát a mistnost.Já,narozdíl od tebe,mu radím z osobní zkušenosti a tak,aby mu poslech vyhovoval jak mě,protože jsem majitel stejných repro,a ne diskuter,který něco najde na netu a nedejbože řeší měření :D Prostě ve zkratce chci,aby comboy tak jak já,měl z poslechu husí kůží až na prdeli

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

A Sekal
To že máš 10x dražší sestavu než já,nemění nic na faktu,že si umím poslech užít tak,že me stojí i chlupy na dlaních i s čínskýma budkama ;)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

TVL to sou zase sračky a honění si vlastního ega. Běžte si měřit pinďoury někam jinam.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Nejsem teda odborník na ty grafy z měření kmitočtů, ale i mě přjde že ty M-103 od středovýšek nahoru mají docela kopec. Představuju si teda že trochu vytažené ty výšky budou. Jednomu při jejich poslechu mohou stát chlupy i na dlaních a druhému přijdou trochu otravnější.

Nevěřím ale tomu, že se tohle dá ovlivnit výměnou repro kabelu. Celkově tohle téma mám za jedno velké Voodoo. Bavil jsem se jednou vydatně na téma propojovací kabely s jedním profesorem fyziky a od té doby na tohle téma mám můj názor.

Ten kabel je dle mne ta poslední věc která v tom řetězci provede nějakou změnu. Když tu čtu jak zde někteří mění kabely a pak popisují ty změny v reprodukci, tak je to jen placebo efekt. Samozřejmě rozdíl bude, jestli mezi koncák a bedny dám zvonkovej drát a nebo kabel o průměru 4-6mm a nebo použiju kabel o delce 0,5km. Tokevéhle extrémy asi slyšitelný dopad mít budou.

To samé čarodějnictví kde jsem se naposledy musel smát je, když jsem četl, že někdo na své soustavě sundal origo hroty a dal tam jiné "lepší" od firmy XY nacož se ne jen zpevnil bas, ale došlo ke zlepšení předozadního prostoru a k ještě detajlnějšímu přednesu výšek ... JAKO VÁZNĚ?? *sunglases*

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Proč ne, pokud ty hroty měly prokazatelný vliv např. na lepší omezení přenosu vibrací, stabilitu reprosoustavy apod.
A k těm kabelům, jsem taky skeptik, ale nejsem hluchý a mám doma několi různých reprokabelů a rozdíly, i když nejsou velké, prostě slyšet jsou a jestli je placebo, že dražší a lepší kabely hrají hůř než ty obyčejné levné z dvojlinky, tak OK.
U kabelů se samozřejmě nejvíce projeví jeho materiál a konstrukce.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Ano ...jako vážně! *palec*
kabelguru.cz

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

marvinnrv : jako vazne, ale netrap se s tim

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Sekal: p. Holcner mi bedny nedoporučil v soukromé komunikaci hlavně kvůli basům, myslel, že jich na mou místnost bude moc, o výškách nepadlo ani slovo

Jinak problém stříbro vs. měď ohledně výšek mi potvrdil jak p. Holcner tak i Pytel

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Comboy: nechci tady vyvolávat flame a bouřlivou debatu o kabelech, ale zkus ty bedny připojit úplně obyčejnou repro dvojlinkou 2x4mm2 (Baumax, Hornbach), mi se k repro s páskovými výškáči osvědčila nejlépe.
Je to pokus, za těch pár korun to stojí (nepotřebuješ žádné banánky), připoj to do terminálů jako holý vodič a uvidíš.
Když to nebude OK, nic se neděje, ty dvě stovky přežiješ.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

Jak k hrotům, tak ke kabelům bych udělal jednoduchý slepý test např. poslech jedné vybrané skladby 6x za sebou s tím, že při každém novém poslechu by se vyměnily buď hroty (k dispozici by byly 2 různé páry), kabely (také 2 různé páry), nebo oboje.Nejprve s tím, že by jste si poslechly skladbu a viděly které hroty a kabely jsou použity a udělaly si poznámečky do Vašich obdržených bločků a pak by se šlo na slepý poslech.

Po ukončení slepého poslechu by vzplála určitě velká debata kdo, kde a jak slyšel, že zrovna při přehrávce č.3 byly připojeny tyhle káble a při poslechu č.5 byly nasazeny tamty hroty. Vaše bločky by byly u každé přehrávky jistě pospané dojmy změn příslušenství atd. Přičemž na úplném konci by Vám bylo zděleno, že ani při jednom ze 6. slepých poslechů na soustavě nebyla provedena jediná změna. Pak bych rád viděl vaše obličeje a ty silné řeči, jako že se tím nemám trápit, protože jsem v podstatě hluchej hlupáček...

Já vám to pánové neberu, že už asi nemáte na těch vašich sestavách co vylepšovat, tak vymýšlíte takové hovadiny jako měnit hroty a pak se plácáte do stehen jak se to zlepšilo. Každej člověk má jinou nemoc ... vy audiofilii

Odpovědět