Rozehrávání zesilovače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rozehrávání zesilovače

Příspěvek od bh69 »

aretax píše:Bh69: máš pravdu, chyby sa našli - ...
nechapu proc ten proslov adresujes mne, ja ti zadny chyby nevytykal - jednak bych si vubec nedovolil hodnotit slovenstinu a jednak nevim proc bych resil neci pravopis nebo preklepy ..

jinak uz lituju, ze jsem vubec do tohohle vlakna neco psal, priste uz si to rozmyslim ...

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

bh69 píše:
aretax píše:Bh69: máš pravdu, chyby sa našli - ...
nechapu proc ten proslov adresujes mne, ja ti zadny chyby nevytykal - jednak bych si vubec nedovolil hodnotit slovenstinu a jednak nevim proc bych resil neci pravopis nebo preklepy ..

jinak uz lituju, ze jsem vubec do tohohle vlakna neco psal, priste uz si to rozmyslim ...
Ospravedlňujem sa Ti. Malo to byť adresované BVa. .

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Co takhle vydávat Humoristický magazín ? A ze zisku sponzorovat nějakého HIFI nadšence ?

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Stále píšete o rozohrávaní, čo sa však stane potom? Mašinka je po nejakom čase rozohraná a už len hrá a hrá? Stále dokonale, alebo ten proces pokračuje? A jedného dňa dohrá.... minú sa všetky elektróny, súčiastky sa opotrebujú (vyhrajú) a treba ich vymeniť?

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

proces pokračuje *palec* Mám v zásobě 30 let starý Pioneer,ještěTuzex,elektrony mu zatím nechybí,hraje dost dobře na svá léta :!: Asi už je optimálně zahořen :mrgreen:

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Pri každom zapnutí chvílu ho rozohrávaš aby sa dostal do kondície.Ved aj športovci sa pred každým výkonom najprv rozcvičia.A potom ,hrá hrá hrá -10,15,20 rokov a časom treba aj niečo vymeniť.Taká malá alebo aj velká GO.Ved vieš čo- si technik, niake kondíky, niake relátka, potenciometer,ak často meníš káble aj konektori atd.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Dnes som zistil, že sa mi za 7 rokov v zosilňovačoch aktívnych monitorov Behringer kondenzátory tak "rozohrali", že z nich už začal vytekať elektrolyt na plošný spoj.

Bubuxin, a či už si videl kovový (polo-,jedno-,dvoj-,troj,-)vodič bez voľných elektrónov? Slaný roztok radšej neuvažujme ;-)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

jimmi píše:Pri každom zapnutí chvílu ho rozohrávaš aby sa dostal do kondície.Ved aj športovci sa pred každým výkonom najprv rozcvičia.A potom ,hrá hrá hrá -10,15,20 rokov a časom treba aj niečo vymeniť.Taká malá alebo aj velká GO.Ved vieš čo- si technik, niake kondíky, niake relátka, potenciometer,ak často meníš káble aj konektori atd.

Mícháš dva pojmy: zahoření a uvedení do optimálních provozních podmínek. Zatímco to druhé chápe každý, to první chápiu a jsou schopni detekovat jen jedinci někteří. A těch mi je líto. Protože nikdy nedojdou konce hledání. Vždy totiž musejí 5 let čekat, než se jim přístroj zahoří.

Pánové, už jste někdo zkoumal, jestli máte dostatečně zahořené uši? ty přeci tvoří také součást zvukovíého řetězce, ne? :lol: :lol:

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Asi je zbytočné sa dalej o tom baviť.Kdo chce pochopí,kdo nechce nepochopí.Už som k tomu rozohrávaniu sa vyjadril predtým.Pa.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Vyhorenie

Příspěvek od palipol »

Neviem, ale čoraz viac mi pripadá, že tento proces funguje aj na našich fórach. Najskôr je všetko nezahorené...potom začne proces zahorovania a nakoniec vyhorenia...kedy debata stratí akékoľvek racionálne jadro a zvrhne sa na súboj, kde všetci chcú byť dôležití. Bohužiaľ , je to už dnes vo väčšine diskusií. Rýpeme sa v hovadinách, nuanciách a mnohokrát nezmysloch a to, čo nie je, alebo je úplne nepodstatné, povýšime na generálny problém cez ktorý - mám taký pocit - sme si schopní pomaly dať "do držky". Má to nejaký význam?
Počúva tu v súčasnosti muziku niekto tak, že jednoducho akceptuje stav aký je, t.j. VŽDY kompromisný, ale napriek tomu je to stále kvalitná muzika, ktorá prináša uspokojenie a relax?
Celý problém pohody počúvania je momentálny stav organizmu a vonkajších vplyvov naň, treba to jednoducho prijať ako fakt. Hifi je hlavne o hudbe, ale pitvanie extrémov a neurózy z "nedokonalosti" ju zabíjajú a nakoniec zabijú. *thumbs down*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyhorenie

Příspěvek od bh69 »

palipol píše:Počúva tu v súčasnosti muziku niekto tak, že jednoducho akceptuje stav aký je, t.j. VŽDY kompromisný, ale napriek tomu je to stále kvalitná muzika, ktorá prináša uspokojenie a relax?
Celý problém pohody počúvania je momentálny stav organizmu a vonkajších vplyvov naň, treba to jednoducho prijať ako fakt.
perfektne napsano *thumbs up* Hudebni zazitek neni podmineny dokonalosti zvuku (teda pokud neco nerve usi, ze je to neprijemne, coz asi casto muze byt spis "highend" aparatura nez obycejne "radio") - ted jsem sledoval koncert Mischi Maiskeho z Krumlova a byla to nadhera a nejak vubec nevadilo, ze to byl zvuk z LCD TV.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

bh69 píše:
palipol píše:Počúva tu v súčasnosti muziku niekto tak, že jednoducho akceptuje stav aký je, t.j. VŽDY kompromisný, ale napriek tomu je to stále kvalitná muzika, ktorá prináša uspokojenie a relax?
Celý problém pohody počúvania je momentálny stav organizmu a vonkajších vplyvov naň, treba to jednoducho prijať ako fakt.
perfektne napsano *thumbs up* Hudebni zazitek neni podmineny dokonalosti zvuku (teda pokud neco nerve usi, ze je to neprijemne, coz asi casto muze byt spis "highend" aparatura nez obycejne "radio") - ted jsem sledoval koncert Mischi Maiskeho z Krumlova a byla to nadhera a nejak vubec nevadilo, ze to byl zvuk z LCD TV.
Naprosto souhlasím. Od té doby, co jsem začal fušovat do "highendu", osciluji neustále mezi pocitem frustrace a nadšení, protože u některých povedených nahrávek jsem sice nadšen, ale některé jiné nahrávky se na mém zařízení zase poslouchat nedají. Předtím jsem si jen užíval hudby. Z toho pro mně vyplynulo poučení: POKUD TĚ NA ZVUKU NIC NEŠTVE, PAK JE VŠE V POŘÁDKU.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Frustrace ze spatne nehravky je jakasi dan za to, ze si clovek troufne opustit svet "konzumniho" HiFi. Dobry aparat holt oddeli zrno od plev. (A tech je pozehnane, u CD snad dokonce vice nez u vinylu.) O to vic ale potom zase tesi pocit, ze na dobrych nahravkach slysis i veci, o kterych "normalni" posluchac ani netusi, ze tam jsou. Tim nechci rici, ze se "normalni" HiFi poslouchat neda, spouste (vetsine) lidi v nahravkach nic nechybi. A jak uz bylo receno, dokud muzika nenervuje, je to O.K. Take diskuze o "zahorovani", kabelech, akustice poslechovky a podobnem, zasahuji teprve spise az do "High Endu" a lide, kteri to neznaji, jen nevericne krouti hlavou. Nekdy mne mrzi, ze jsem se nakazil. :D

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Celý problém pohody počúvania je momentálny stav organizmu a vonkajších vplyvov naň, treba to jednoducho prijať ako fakt. Hifi je hlavne o hudbe, ale pitvanie extrémov a neurózy z "nedokonalosti" ju zabíjajú a nakoniec zabijú. *thumbs down*

Sorry palipol, ale v tom pripade nemas zladeny system. Mal som podobne myslienky a skusenosti, ale až do vtedy, pokial som nenasiel, to co ma uspokoji kazdy den. Pokial som si zazil podobne myslienky na momentalny stav rozpolozenia, ako som mal aj ja, napises presne to co si napisal v mojom citate od teba. Ale uznaj, ak ta dokaze rozpolozit vnutorny stav, ze nevnimas muziku, tak ako minuly den, potom si osoba, ktora sa tazko zacleni do prostredia spolocnosti. A to si myslim urcite nie si. Ano tvoje psychicke rozpolozenie moze vyvolavat v dany den tvoj stav, ale preto, lebo si psychicky naladeny tym optimistyckym, alebo pesimistickym dnom a si schopny, nedostatky v ten den akceptovat, alebo neakceptovat. A preco? Lebo vyvazena zostava ti prinesie stale kazdodenne uspokojenie. Vyvazena zostava je ako droga. V podstate nemenna. Bohuzial, ale ty ju nemas ;)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

palinoch píše:ak ta dokaze rozpolozit vnutorny stav, ze nevnimas muziku, tak ako minuly den, potom si osoba, ktora sa tazko zacleni do prostredia spolocnosti.....
promin, ale to snad nemyslis vazne - pro tebe je snad kazdy poslech identicky ? Pro mne teda rozhodne ne, a cim kvalitnejsi hudba - jazz, klasika - tim vic plati, ze kazdy poslech je jiny, casto jakoby to byla jina hudba. A jenom malokdy se stane, ze to opravdu funguje, ze vnimam tak jak by to asi melo byt. A to prijde nahodne, vzacne, a bez pripravy - a paradoxne klidne pri poslechu tranzistoracku nebo koncertu v TV.

Odpovědět