Rozehrávání zesilovače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Woofer
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozehrávání zesilovače

Příspěvek od Woofer »

technicky dokonalý CD přehrávač je už za 6.000,-KČ
Proč by neměl být,digitální záznam je zatím nejdokonalejší.Chyby v digitálním záznamu zvuku jdou na vrub zvukařů či použité techniky na záznam zvuku.Valná většina nahrávek stojí za prd.Chtěl by někdo dnes koukat na analog tv s duchy a šumy?Koukat na SVHS s rozlišením 600 na 250?Nebo fotit na kinofilm když levný digi foťák umí co kdys analog za balík :roll:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

:D :D :D :D :D
Uz dlouho jsem se takhle nezasmal.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Pobavil ses bavoráku,zadarmo.Tak napiš své analogové "bavorské" zkušenosti

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Každý kov vytvára kryštalickú mriežku, je otázkou výrobného postupu ako nakoniec bude "vyzerať". Pri rýchlom ochladení sú kryštály menšie. Následným ťahaním za studena dochádza k deformácii štruktúry a kryštály sa naťahujú. Možno túto časť spracovali v marketingovom oddelení na "kryštály dlhé niekoľko metrov". Otázka je čo sa stane keď sa ten niekoľkometrový kryštál končí práve v polovici môjho kábla... Menia sa elektrické aj mechanické vlastnosti drôtikov. Podľa toho aké vlastnosti sú požadované sa drôt po ťahaní nechá v takom stave ako je (tvrdý) alebo nasleduje žíhanie. Pri žíhaní sa v drôte obnoví pôvodná kryštalická mriežka, drôt je mäkší a môže nasledovať ďalšie ťahanie až sa získa požadovaný priemer.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jsem Bavorak asi tak, jako ty Cinan. (To jen na okraj) A....analogove zkusenosti se nepisi, ty se sbiraji a prozivaji. ;) Digital je pro masy, co na tohle nemaji cas. :D

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Bavte sa ,rozohrávajte (skôr rozohrievajte.) si zosilňovače, len preboha nesnažte sa pseudoodborne argumentovať na podporu svojich pocitov, je to dosť smutnosmiešne.. Napr. toto
Celkom iste to závisí od dielektrika. Nejedná sa len o rýchlosť energie, ale aj o utlmenie vibrácií vodičov.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Prospero píše:Jsem Bavorak asi tak, jako ty Cinan. (To jen na okraj) A....analogove zkusenosti se nepisi, ty se sbiraji a prozivaji. ;) Digital je pro masy, co na tohle nemaji cas. :D
ale na dtv čumíš,proč nepožaduješ po svém providrovi analogovou kvalitu HBO :mrgreen:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Na televizi mi, pri me sbirce "nedokonalych" analogovych LP moc casu nezbyva. Ze se preslo na "digital" jsem se dozvedel az z rozhlasu ( :D ) a myslim, ze i kdyby vysilali jeste stale cero/bile bylo by to jedno. Program, i pres digital, stejne lepsi nebude. :(

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Omlouvám se,taky sleduji jen tv zprávy.Muziku však jen z digitálu,analog u mne skončil před mnoha lety.Z nostalgie poslechnu u kamaráda praskání LP při mnoha pivech :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Omlouvat se neni za co. :D Ja take netvrdim, ze vsechny nahravky na CD ci DVD-A jsou spatne. Mrzi mne jen skutecnost, ze si mnozi lide dodnes spojuji poslech LP s praskanim a dalsimi "nedostatky". Doba a prostredky ale ve skutecnosti jeste nikdy nebyly priznivnejsi pro to, dokazat si opak. ;)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

aretax píše:
sostakovic píše:Výrobci musí lidem říkat to co chtějí slyšet. Zvlášť u highendu to platí. Přístroj co se stovky hodin zahořuje, to už ne něco!
Proč se hifisti brání slepým testům?
Půjč si stejný zesilovač, který máš doma nazahořený a slepým testem porovnej s tvým stovky hodin zahořeným.
Uvidíš jak dostaneš a bude po zahořování. Nakonec budeš taky highend génius.
:D
Presne to som urobil. Naposledy som porovnával zahorenú a nezahorenú REF 5 a výsledok dol diametrálne odlišný zvuk v prospech zahoreného prístroja. Nepotrebujem slepé testy, zatiaľ mám slušný sluch a nechcem oklamať sám seba. Ale toto je slobodné fórum, Tvoj názor rešpektujem, aj keď s ním absolútne nesúhlasím. To, čo píšem je výlučne na základe mojich skúseností a tie sú také, ako som opísal. Tí výrobcovia a odborníci mi ich len potvrdili. Rozhodne to nebolo naopak. Potrebu zahorovania som zistil vlastne u všetkých komponentov, aj káblov. Je to ako s autom, ktoré síce ide údajne z výroby zabehnuté, ale napriek tomu sa musí zabehnúť ešte niekoľko desaťtisíc km. Ešte raz - ber to len ako moje skúsenosti a názory, nie ako tvrdenie o absolútnej pravde. Je na ostatných návštevníkoch tohoto fóra, aby si z toho vybrali "to svoje".
Nepotřebuju slepé testy, nechcem klamat sám seba.

Můžeš mi prosím vysvětlit význam té věty? Podle mě se totiž tyto dvě tvrzení vylučují a ty naopak NECHCEŠ slepé testy, protože se bojíš, že bys nepoznal ani prd, kdyby ses nebál, nechtěl se klamat a chtěl vědět jak to je, tak slepý test je jediný a zcela ideální způsob jak se ujistit, že se tvoje tvrzení zakládá na pravdě. Ale to nikdo kdo právě vyhodil dvěstělitrů za kus šrotu hrající stejně jako cokoli jiného nechce...

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

[quote="boxer"]Bože Aretaxi zadrž.

A já blbec jsem si dodnes myslel, že čím lepší přístroj ( a dražší) je k takovým a podobným věcem více imunní. Pokud jde o to vůbec. A ono je to naopak. Díky. *bravo*

Boxer, to sú Tvoje slová. Prvý raz s Tebou súhlasím. Okrem toho to vzdávam úctu všetkým vzdelaným "géniom". Na tomto fóre je to naozaj zábavnejšie, ako vedľa. Čo sa týka toho, aké má kto vzdelanie - vôbec ma to nezaujíma. Ani vás nemusí zaujímať moje vzdelanie. Na to, aby človek počul, nemusí byť docentom, nepotrebuje dokonca ani základné vzdelanie. Keď si myslíte, že tituly a postgraduály vám zlepšia sluch, nebudem vám vyvracať váš názor. To, čo tu poniektorí z vás plácajú - tie tzv. "fyzikálne zákony" - už som niekde písal, že dnešná fyzika je niekde úplne inde, ako bola pre 50-timi rokmi. Sú iné a nové metalurgické technológie, nové materiály a pod. "Odborníkov" okolo Teba môžem prirovnať k lekárom, ktorí síce majú titul, ale predpisujú dookola penicilín, lebo iné lieky nepoznajú - pri svojom vzdelaní a ješitnosti totiž si "zabudli" doplniť vzdelanie. Na záver Ti gratulujem k zdravej sebakritike. A ečte niečo - to vzdelanie sa dosť prejavuje na pravopise. Som zo staršej generácie, ktorá ešte ovláda aj český pravopis - ten je u niektorých zmieňovaných "géniov" úbohý.

Odar

Příspěvek od Odar »

Jo. Po 50tich rokoch 1 + 1 <= 2 *hura*

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

aretax píše: "Odborníkov" okolo Teba môžem prirovnať k lekárom, ktorí síce majú titul, ale predpisujú dookola penicilín, lebo iné lieky nepoznajú - pri svojom vzdelaní a ješitnosti totiž si "zabudli" doplniť vzdelanie.
Když ti odborník je ochoten něco napsat, tak ho urážíš, že si má doplnit vzdělání.
Přitom máš sám problémy se základní logikou:
aretax píše: Nepotřebuju slepé testy, nechcem klamat sám seba.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Odpor k slepým testům je pro mne nepochopitelný. Vždyť je to jediný způsob jak se aspoň trochu objektivně k něčemu dobrat.

Ale samozřejmě je třeba takový test udělat vhodným způsobem. Takže nahnat třeba 10 lidí na celý den někam, kde se jim budou do dokola pouštět krátké ukázky aby rozhodovali co je lepší, to skutečně nemůže fungovat, protože každý z toho za půl hodiny uplně zblbne. Nehledě na to, že každý to vnímá jinak a má jiné preference. Takže pro takové to "malé domácí testování" jsou vhodné např. tyhle dva jednoduché a přitom objektivní testy. Poslouchá jeden člověk (nehledáme přece obecnou pravdu, ale subjektivní preference daného posluchače) a test je vhodné dělat krátkodobě, třeba půl hodiny, ale zopakovat ho v různé denní doby a několik dní a na různých nahrávkách.

1/ test pro výběr "lepší" komponenty
posluchač hodnotí co se mu líbí víc. Je vhodné si dělat i nějaké poznámky, v čem slyším tu odlišnost, co mi vadí nebo naopak co se mi zdá lepší. Z takto získaných několika desítek dat už se dá vyhodnotit, jestli opravdu preferuji jednu z komponent .. Vhodné je udělat část testu i s dlouhodobějším poslechem, aby se nešlo jen po zvuku ale hodnotilo se i vnímání hudby jako celku.

2/ test zda vůbec poznám změnu
klasický ABX test - v neznámém pořadí se zapojí postupně obě komponenty a na třetí poslech se náhodně zvolí znovu jednu z nich. Posluchač by měl určit, co hrálo jako třetí (jestli to co slyšel jako první nebo druhé). Statistika úspěšnosti pak krásně ukáže, jestli posluchač opravdu rozdíly slyšel.

Pokud někdo tvrdí, že takové testování je zavádějící a neprůkazné, opravdu by mne zajímalo proč ...

Problém je jen v tom, že to potřebuje dost času a ochotného pomocníka na výměny (rodinní příslušníci většinou nemají dost trpělivosti a pochopení ;) ) a chce to domácí podmínky ...

Odpovědět