Rozehrávání zesilovače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
palinoch
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhorenie

Příspěvek od palinoch »

bh69 píše:
palinoch píše:ak ta dokaze rozpolozit vnutorny stav, ze nevnimas muziku, tak ako minuly den, potom si osoba, ktora sa tazko zacleni do prostredia spolocnosti.....
promin, ale to snad nemyslis vazne - pro tebe je snad kazdy poslech identicky ? Pro mne teda rozhodne ne, a cim kvalitnejsi hudba - jazz, klasika - tim vic plati, ze kazdy poslech je jiny, casto jakoby to byla jina hudba. A jenom malokdy se stane, ze to opravdu funguje, ze vnimam tak jak by to asi melo byt. A to prijde nahodne, vzacne, a bez pripravy - a paradoxne klidne pri poslechu tranzistoracku nebo koncertu v TV.
Ano, pri posluchu adaptacia cca 15 minut a pustim si co chcem a hraje to neskutocne uspokojuco a cuduj sa svete, pomohli k tomu kable. Som tak spokojny, ze keby som mal kable skor, ako posiel panovy Vranovy z firmy Casea moj komponent na upgrade, tak ho ani neposielam, lebo som momentalne maximalne spkojny. a som spokojny cca kazdy den 13 dni *2thumbsup*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

palipol píše:.........
Počúva tu v súčasnosti muziku niekto tak, že jednoducho akceptuje stav aký je, t.j. VŽDY kompromisný, ale napriek tomu je to stále kvalitná muzika, ktorá prináša uspokojenie a relax?
...........
- po 50 letech co mám tohoto krásného koníčka je mi u zadečku, zda mám či nemám poslední výkřik High Endu. Mně jde jen a jen o požitek z hudby a dovolím si říci tento svůj názor:

Mám ve své diskografii 102 CD, která byla nahrána jako audiofilní a pro audiofily jsou také určena. Mám je rád a hudbou na nich se kochám, relaxuji u ní. Bohudík ani jedno z těchto CD, ba ani jedna nahrávka na nich mne nepřivádí k myšlence, že bych měl zakoupit novější a dražší zesilovač, obětovat výplatu (nebo i víc výplat) na nákup reproduktorového kabelu, či dokonce kochat se přínosem posledních 1,5 metru síťového kabelu, spešl podložek, či dřevěných mističek na zeď (co fungují i v ledničce) byť by to doporučil i některý věhlasný vědec, nebo prodejce či bylo to napsáno někde na fóru, nebo nedejž pane bože jako nezávislá (a neplacená :lol: ) recenze v některém časopise.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rozehrávání zesilovače

Příspěvek od bh69 »

jasne, probehla adaptacni doba, mozek se zahorel na novou sestavu :)

ale k tomu stejnymu vnimani asi myslis neco jinyho - slo o vnimani hudby, ktery nikdy neni stejny, jako neni nic stejnyho, jako se nesmejes stejne u komedie, kterou vidis popaty, jako nemas stejny pocity a predstavy u opakovaneho cteni stejne knihy ... v opacnem pripade jsi robot

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Vyborne Aleska nasiel si a Ja to co nas uspokojuje. Preto som vymazal svoj podpis, kde boli vypisane moje komponenty. Nech si krasne kazdi presliape cesticu hlavne penazno k svojmu vrcholu *2thumbsup*

ADUS46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den,jsem asi vrstevník Alesky a s jeho názorem se plně ztotožňuji.Jeho slova vytesat do kamene.Jediné co mě mrzí,že jsem na to přišel až v sedmdesáti letech.Začínal jsem s hifi v šedesátých letech minulého století,časopis Hudba a Zvuk,akce v Technickém muzeu mám dojem,že to tam přes Svazarm řídil lampasák Svoboda atd.Za tu dobu jsem v tom utopil hodně peněz ale nemrzí mi to.

boxer

Příspěvek od boxer »

No já ten "vrchol" viděl a trochu slyšel. Ale hlavně spokojenost. Tojo.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Můj "vrchol"je do kila,víc nejsem ochoten,protože už neplatím za zvuk,ale za lepší exotickou dýhu,mramor,silnější pozlacení či postříbření.Nebo těžší komponenty z 2,5mm plechu z čehož vyplývá,že CD váží 10 kg tudíž je to špička :mrgreen:

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Já už musím být v psaní velice opatrný, vedle jsem dostal za NIC na měsíc zaracha:-) Tak jen napíšu, že bude asi rozdíl mezi hifisty a highendity:-)

Zatímco hifisté jsou povětšinou racionálně uvažující jedini, highendisté jsou šamani:-)
Aleška: lépe bych to opravdu nevyjádřil *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak přátelé,mám doma dva koncáky Advance Acoustic. Jeden jsem koupil v obchodě a ten druhý na inzerát. Ten z inzerátu hrál déle než ten můj. Oba hrají stejně. Zahořování asi nefunguje. Nebo mé uši jsou hodně špatný. *headbang* Zkoušel jsem slepý test a nic jsem nepoznal. *thumbs up*

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

U Advance Acoustic nic nepoznáš,to kdybys měl Sencor ,tak poznáš týdenní rozdíl ve stáří :mrgreen:

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

palinoch píše:
palipol píše:Počúva tu v súčasnosti muziku niekto tak, že jednoducho akceptuje stav aký je, t.j. VŽDY kompromisný, ale napriek tomu je to stále kvalitná muzika, ktorá prináša uspokojenie a relax?
Celý problém pohody počúvania je momentálny stav organizmu a vonkajších vplyvov naň, treba to jednoducho prijať ako fakt. Hifi je hlavne o hudbe, ale pitvanie extrémov a neurózy z "nedokonalosti" ju zabíjajú a nakoniec zabijú. *thumbs down*

Sorry palipol, ale v tom pripade nemas zladeny system. Mal som podobne myslienky a skusenosti, ale až do vtedy, pokial som nenasiel, to co ma uspokoji kazdy den. Pokial som si zazil podobne myslienky na momentalny stav rozpolozenia, ako som mal aj ja, napises presne to co si napisal v mojom citate od teba. Ale uznaj, ak ta dokaze rozpolozit vnutorny stav, ze nevnimas muziku, tak ako minuly den, potom si osoba, ktora sa tazko zacleni do prostredia spolocnosti. A to si myslim urcite nie si. Ano tvoje psychicke rozpolozenie moze vyvolavat v dany den tvoj stav, ale preto, lebo si psychicky naladeny tym optimistyckym, alebo pesimistickym dnom a si schopny, nedostatky v ten den akceptovat, alebo neakceptovat. A preco? Lebo vyvazena zostava ti prinesie stale kazdodenne uspokojenie. Vyvazena zostava je ako droga. V podstate nemenna. Bohuzial, ale ty ju nemas ;)
Môj systém je zladený primerane k mojim potrebám a možnostiam. Sadám pred neho tak ako aj ty, a predpokladám, ako aj ostatní primerane zladení milovníci hudby sadajú pred svoje zostavy.
Nijaké subjektívne psychické rozpoloženie (napríklad pesimistický stav po kopnutí do zadku) a jeho vplyv na posluch som v mojom príspevku neriešil, poukazujem na objektívne vplyvy, ktoré sa nevyhnú žiadnemu človeku, ani jeho zostave - či si to želá, alebo nie. Ale fyziológiu posluchu a iné fyzikálno-akustické vplyvy sme už riešili v inom vlákne.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Woofer, asi jo, mám to špatný a proto to neslyším. A.A.je slabota , ale mě to vyhovuje. S elektronkovým předzesilovačem to hraje pro mé uši dobře. *palec*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Woofer píše:U Advance Acoustic nic nepoznáš,to kdybys měl Sencor ,tak poznáš týdenní rozdíl ve stáří :mrgreen:
Ale právě že přesně naopak!!! Takový koncák za 300 litrů, ten se zlepšuje ze dne na den *hura* Přeci ta investice se musí nějak zdůvodňovat, ne?

Odpovědět