Sestava probíjí

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sestava probíjí

Příspěvek od PítrsPraha »

Pro úplnost ještě doplním, že vzhledem k tomu, že je ale (dle výrobce, i dle další nezávislé linie, po které to řeším) zdůvodnění chyby powerbankou vzhledem k jejímu dobrému chování přinejmenším zajímavé, jsou v plánu další kroky směřující ke zjištění, k čemu vlastně došlo vzhledem k celkovému zapojení a okolnostem.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Jsem rád, že to takhle dopadlo. Ulevilo se mi jako kdyby se to stalo mě. Taky se mi párkrát staly nějaký neočekávaný těžkosti s technikou a vždycky byla na vině hrozná kravina. Tohle je už trochu vyšší liga, ale pořád ještě dobrý.
kabelguru.cz

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

PítrsPraha píše:
26 úno 2019 17:25
Pro úplnost ještě doplním, že vzhledem k tomu, že je ale (dle výrobce, i dle další nezávislé linie, po které to řeším) zdůvodnění chyby powerbankou vzhledem k jejímu dobrému chování přinejmenším zajímavé, jsou v plánu další kroky směřující ke zjištění, k čemu vlastně došlo vzhledem k celkovému zapojení a okolnostem.
A jaké jsou v plánu ty kroky ?
*offtopic* Škoda že tady zase úřaduje Viktor Čistič, nebo pan Hyden?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To nebudu (zatím) probírat veřejně. Dám vědět, jak to celé dopadlo.

(Taky jsem proti mazání - tvé OT v osobní rovině či brystonovy urážky by tu měly zůstat, byť třeba jen na rozkliknutí s upozorněním, že příspěvek porušuje pravidla. Je to vizitka autorů takových postů.)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

zdůvodnění chyby powerbankou vzhledem k jejímu dobrému chování přinejmenším zajímavé
Čo je dobré na funkcii powerbanky , ktorá pri nastavení na 12V produkuje pri zmene záťaže (odberu) pri zapnutí na výstupe špičky cez 20V a týmto bol napájaný DAC, ktorý má povolené napájanie max.15V, kde jednoducho "zafungovala" prepäťová ochrana (16V..) v napájaní DACu..Je to jednoznačne závada spôsobená použitím nevhodného zdroja pre napájanie DACu (a špatne riešenou ochranou DACu proti prepätiu v napájaní..).

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Demagogie v čistokrevné podobě - některé informace se záměrně vypustí, aby to jakože vypadalo.... Opravdu máš takhle hloupou fabulaci zapotřebí?

Výrobcem dodávaný síťový zdroj má špičky skoro 40 V.... To je záhada, což... :-)!

Psal jsem ti to už včera na Slovanetu, ale chuť ignorovat fakta ti tu informaci nejspíš zastínila: sám výrobce potvrdil, že takové konkrétní chování powerbanky je pro DAC neškodné. Proto je na stole uznání opravy jako záruční a proto se tím nezávisle zabývám dál, aby se přišlo na skutečný důvod poruchy.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Oprava, ne skoro 40 V, ale drahně přes 40 V....:

Obrázek

(zdroj: měření mého konkrétního kusu provedené PMA)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Netušíš, čo píšeš a na čo sa odvolávaš.. Je to zvlnenie na výstupe toho dodávaného zdroja a merítko je v milivoltoch *2thumbsup* . A kto je tu potom demagog, keď to nenazvem inak.. *thumbs down*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Detail :-).

Beru zpět, ano jsou tam mV. Za mylnou informaci o 40 V se omlouvám.
Pak ale nerozumím, proč PMA psal o dvojnásobných p-p špičkách u síťového zdroje než u powerbanky a to mě zmátlo.

Jinak podstatné zůstává, že sám výrobce na základě poskytnutých měření potvrdil, že takové konkrétní chování powerbanky je pro DAC neškodné (díky nicotné délce trvání těch špiček).

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To ostatně správně odhadl i PMA: "Její (powerbanky) chování nezavdává důvod pro zničení DACu."

DJRix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJRix »

Už jsem to uvedl na slovanetu, zřejmě je potřeba to zdůraznit ještě jednou, neboť to je úspněšně ignorováno:
To měření od PMA nereflektuje podmínky, za kterých došlo k poruše DACu,neboť on měřil zvlnění při změně odběru z 0,8A na 1,8A, ovšem k poruše došlo za pomínek změny proudu z 0A na řekněme 2A pulzu při zapnutí DACu, tam ten napěťový peak bude mnohem vyšší než uvedených 20V.
Za poruchu DACu jednoznačně může ta použitá powerbanka a DŮRAZNĚ varuji případné další zájemnce o napájení dacu jinak než přiloženým zdrojem před jejím použitím !

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Díky za tvůj příspěvek. Je správně, že je to úspěšně ignorováno. Bohužel tvůj výklad je čistokrevná dojmologie nepodložená žádným faktem. Naopak fakta uvedená výrobcem jsou přesně opačná. Pokud bys měl můj kus powerbanky k dispozici, měřil ji a z měření vyšlo to, o čem teoretizuješ, byla by to jiná. Jenže to nemáš.

Co se týká tvého nesprávného subjektivního názoru o napájení RME ADI-2 Pro/DAC, výrobce to vidí jinak, jak je uvedeno v oficiálním návodu k použití (bod 6, třetí odstavec):

"The DC input of the ADI-2 Pro also allows for the use of a rechargeable lead-battery or LiPo
instead of a power supply, for completely independent mobile operation and ground isolation. A
matching connection cable (power jack to terminals 6.3 mm) is available from RME. Special
power banks in the range of 10,000 mAh and up can be found equipped with a 12 V output.
These offer a perfect solution for mobility as well as ground isolated operation, for small money.
"

V balení s DACem je dokonce přiložen i adaptér do automobilové 12V zásuvky. S jiným napájením než je dodávaný síťový adaptér se nejen počítá, ale je dokonce uvedeno jako perfektní mobilní řešení pro DAC. Mnou použitý zdroj požadavky výrobce splnil a dle jeho vyjádření nebyl zdrojem poškození DACu.

Chce to znát fakta, ne mylně spekulovat.

DJRix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJRix »

Ano, to já samozřejmě vím, ovšem není jaksi technicky možné, aby se na baterii objevilo z ničeho nic napětí vyšší než jmenovitých 12V, v tomto případě kdy došlo k odpálení DACu muselo být napětí větší než 18V, neboť jak jsem napsal, za spínacím mosfetem v DACu je transil na 18V clamping voltage.
Nejedná se o žádné subjektivní názory ani žádná dojmologie, ale technická fakta, která očividně nechápeš. Jak jinak je možné, že se doslova odpaří z DPS transil, který se do svého jmenovitého napětí (v tomto případě 18V) chová jako by tam ani nebyl ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Teoreticky spekulovat se dá o všem. To ale úplně není poloha, která pro mne dává smysl.

Podstatná fakta jsem uvedl. Zbytek uvedu po dořešení.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dovolím si tipovat, že se pravdu nedozvíme vzhledem k tomu, že výrobce je pravděpodobně informován pouze v rozsahu..
PMA píše:Taky bych šel na záruční opravu. A vůbec bych neprobíral, co se jak propojovalo. Prostě to odešlo po zapnutí, tečka.
Což takto nebylo, že..ale je jen část příběhu.

Odpovědět