Sestava z 90tých let

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestava z 90tých let

Příspěvek od Vyblíz »

Ten Sansui je z roku 1982.

stejně jako
Knight Rider (TV seriál)
USA Knight Rider
Slovensko Knight Rider
Akční / Krimi

USA, 1982 - 1986, 71 h 20 min (Minutáž: 84x44–48 min)

Obrázek

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To vyblíz , zesilovač Sansui jsem ještě neměl. Dělali kvalitní zesilovače.Vypadá taky moc zachovale
To je stejnej ročník jak ten můj Marantz *2thumbsup*

b0a0f816131bf54cd8079addcee2d7ba.jpg
Naposledy upravil(a) Lemon dne 05 led 2019 18:03, celkem upraveno 1 x.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Téma Pioneer - to mě vždycky probere ze zimní letargie.
Lemon: už tu A60 pošli, rád ji doma zase uvítám.-)
K Pioneeru: chápu, že mnoha lidem staré "vetešnictví" nevoní. A já s tím souhlasím. Jenže Pioneer naštěstí vyprodukoval něco, na čem se dá výtečně poslouchat muzika i dnes a dovolím si tvrdit (samozřejmě na základě toho, že jsem dále zmíněné přístroje X let vlastnil), že současný mainstream (tím myslím i Pioneer, Yamaha a další, co dnes produkují tzv. novou vlnu hifi) to strčí do kapsy.
Šlo o tyto kousky:

zesilovač Pioneer A-91D
Cd přehrávač PD-93
kazeťák CT-93
Tuner F-93

Vše bylo v dyzajnu urushi a řadě Ellite.

K tomu jsem měl trošku neadekvátní bedny Dynaudio Special 25 a zvuk? Brada šla na klíční kost, pánové, na klíční kost! :-) Samosebou opbrovskou mírou ke zvuku příspíval i vizuální efekt, protože zejména 25kg vážící zesilovač obrovských rozměrů - ten poutal oču po celou dobu nahrávky. A extrémně rychlý nevysvícený bargraf u kazeťáku - to byla pastva pro oči. A k tomu zcuk na Dolby S a Maxell Metal kazetu nebyl rozpozantelný od zvuku CD, to píšu zcela vážně a bez nadsázky.

Sice tato sestava nebude za 15 litrů, ale kdo chce Pionee, je to možnost. Sehnat A-09 totiž nejde, takže tohle je od Pioneera strop.

Pár odkazů:
https://www.ebay.com/itm/352557403916
https://www.ebay.com/itm/323634707462
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 4-172-6021
https://www.ebay.com/itm/283322680161

Tak toto u mě stálo doma:-(((((( A já d...l volský jsem to prodal...Se snad ze žalu vožeru:-(((((

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Já sem měl doma v perfektním stavu BW DM3000 a taky sem je prodal, ty už taky nebudou.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

jen si daj, Zdeny, krasne kousky ... jenze tadi se lovi sestava do 12000 Kc

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marvinnrv »

PavelDosko píše:
04 led 2019 22:19
marvinnrv : ja chapu, ze tapes a ptas se co a jak s cim, ale hifi co tu byly odkazy moc nebylo, resp tezko rict co si pod tim predstavujes
Tak jak vidíš, tak pod pojmem HiFi si každý představuje něco jiného a neznamená že když u tebe začíná HiFi minimálně u tvé domácí sestavy, tak že pro jiného nemůže pojem HiFi být 20let stará věž od Pioneeru za 12k.

Víš oni jsou lidé kteří by zase pohrdaly tou tvou sestavou, protože pro ně cokoliv nad r.v.2000 je předraženej kšunt kterej nehraje jako poctivka z 80-90let. A najdou se i větší snobové než ty, kteří by ti na ten tvůj aparát řekli možná tak ať se toho zbavíš někde na zběrnym dvoře, jelikož tohle s HiFi nemá ještě nic společného. Jde o úhel pohledu a jako vždy o dostupné finační prostředky.

Na konci všeho je důležité jen to, že ať má doma kdo chce co chce, tak že po spuštění aparátu s úsměvem a porcí radosti poslechne to své.

A k tomu zda já vněčem tápu - no nevím jestli bych tomu spíš neřekl že sbírám nějaké informace, ale věřím že i ty sám si několikrát tápal a ptal se jiných na jejich názor a zbíral zkušenosti.

Scout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scout »

Zdeny: Nádhera *palec* ale dát zrovna do tohohle dneska ty peníze, kdyby hifi bylo moje top hobby bych se cukal.. ;).

Steedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steedy »

Chlapi myslim si, že celé hobby je jen o radosti poslouchat hudbu relaxovat a odpočivat u toho.. ne honit si ego kdo co ma..

Me osobně se líbí staré kousky třeba od Marantz i staré BW kousky nebo Toshiba atd.. jde jen o radost a požitek z hudby.

Scout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scout »

marvinnrv, Steedy: *palec* Každý máme holt to své top hobby a podle toho do něj investujeme čas i peníze.
Myslím, že i kdyby jsem nechtěl ty staré mašiny tak za ty peníze nic lepšího vymyslet nejde. ;)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ty nejdražší kousky z let 80. a 90. mají určitě i dnes zvuk více než příjemný. Ale základní řady jsou už prostě zvukově horší než současný základ-vývoj nezastavíš. Sám jsem mel na zacatku 90. let komponenty sony bratru za 50-60.000,- a zvuk mam dnes (v podstate v low endu) lepší. Nelze napr. srovnat dac v tehdejsim cd prehravaci a ten soucasny,to je technicky uplne jinde.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... 0a-urushi/

Zrovna je v inzerci jeden nadherny delenec. Ale pravda, kvalitni stare veci nejsou za cenu jedne vecere....

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Hmmm Urushiho bych bral, to je pojem u Pincku a tezko sehnatelny :-p. I kdyz radeji davam prednost starsimu repro nez zesilovacum.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Bazi 36 píše:
05 led 2019 11:37
Ty nejdražší kousky z let 80. a 90. mají určitě i dnes zvuk více než příjemný. Ale základní řady jsou už prostě zvukově horší než současný základ-vývoj nezastavíš. Sám jsem mel na zacatku 90. let komponenty sony bratru za 50-60.000,- a zvuk mam dnes (v podstate v low endu) lepší. Nelze napr. srovnat dac v tehdejsim cd prehravaci a ten soucasny,to je technicky uplne jinde.
Spíše 70-80 léta.V devadesátých už ty základní modely šidili.Měl jsem například receiver z devadesátých let Denon DRA-735R
v TOP stavu netknutej ,ale rychle jsem ho prodal,protože oproti receiverům z osmdesátých let zvuk ,bez života a rozlišení.
Také jsem si kupoval sestavu Sony fungl novou v roce 1994 za asi 40 tisíc a byl jsem nasr.nej ,že tátova TESLA AZS 223 hraje líp než ten zesilovač Sony .Devadesátky jedině ty nejvyšší modely.Už to pěkně šidily.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Nelze to úplně zobecňovat, je poctivé říct, že treba u Sony zesilovače i z tech nejvyšších řad nebyly žádná bomba, zato staré espritové CD byly výborné, Technics uměl gramofony a slušné kazeťáky, Pioneer zesilovače, kazeťaky, CD, atd. Ne všechny modely, se vždy povedly. Ale přístroje byly naladěné zvukově jinak, netlačily nekdy tak na rozlišení za kazdou cenu. Tím nechci říct, že byly pod dekou, ale dojem byl často uvolněnější, neutrálnější, pohodovejší. Součástky neekologické, z jiných materiálů, kondenzatory několikanásobně větší, protože neuměli šetřit, spousta přístrojů funguje stale bez nějakého zásahu... vývoj se nedá zastavit, ekonomický růst znamená vyrábet a prodávat, výrobní náklady jsou důležitý ukazatel. Na druhou stranu, když jsem někdy v roce 1985 kupoval první CD přehrávač za 10000Kčs, byla jeho hodnota jinde než současných 10000Kč. Pioneer za 7000 tehdejších peněz asi úplně nebyl úplně totéž jako to co můžu ocekávat za 7000 dnes...

Odpovědět