Slepý test – zkušenosti a návody, jak jej zrealizovat v domácích podmínkách
Re: Slepý test – zkušenosti a návody, jak jej zrealizovat v domácích podmínkách
BVa ako píšem napriklad detailné parametre udáva vyrobca PAD Jim Aud.Si to pozrite a popíšte mi čo Vám povedia o zvuku?http://www.puristaudiodesign.com/
Vyberte napriklad 2 sieťové šnury a popište mi rozdiel ako ovplyvnuju zvuk.Napríklad ako maju vplyv v reprodukcii na basy, stredy, výšky, priestor, detail.
Vyberte napriklad 2 sieťové šnury a popište mi rozdiel ako ovplyvnuju zvuk.Napríklad ako maju vplyv v reprodukcii na basy, stredy, výšky, priestor, detail.
THXKO
, hlavne že sú obidve strany spokojné..
jimmi
Jednoduchá odpoveď. Na zvuk nijaký. Dones, zapojíme, zmeriame zmeny zvuku na výstupe zosilňovača...Alebo zapoj doma na elektrický radiátor, bude lepšie kúriť, počítač bude rýchlejší, elektrická rúra lepšie upečie.. Ale na halucinácie môže byť vplyv obrovský. Skoro ako smerová poistka.
A o tých "detailných " parametroch káblov v odkaze som už písal..
, hlavne že sú obidve strany spokojné..
jimmi
Jednoduchá odpoveď. Na zvuk nijaký. Dones, zapojíme, zmeriame zmeny zvuku na výstupe zosilňovača...Alebo zapoj doma na elektrický radiátor, bude lepšie kúriť, počítač bude rýchlejší, elektrická rúra lepšie upečie.. Ale na halucinácie môže byť vplyv obrovský. Skoro ako smerová poistka.
A o tých "detailných " parametroch káblov v odkaze som už písal..
Naposledy upravil(a) BVa dne 05 úno 2019 11:42, celkem upraveno 1 x.
Iracionální výmluvy.
"kvalitní zvukovka" eufemizmus, nic víc. Je to jen další zkreslující proměnná v řetězci, další AD a DA převod se všemi nectnostmi, který zakryje případné změny. Vypovídá pouze o schopnostech dotyčné zvukovky jak moc deformuje signál, nikoli o kabelu. Moje námitka "omezená schopnost záznamového zařízení" stále platí.
Máš někde Hi-Res digitální audio záznam pořízený přímo na svorkách reproboxu? Sem s ním, tuhle revoluci si nenechám ujít.
BVa
Áno spokojný som z vašimi komponentami keď som ich doladil správnymi doplnkami s ktorými mám vynikajúce pocity. Takto to môže byť napísané?
Áno spokojný som z vašimi komponentami keď som ich doladil správnymi doplnkami s ktorými mám vynikajúce pocity. Takto to môže byť napísané?
Eufemizmus je, ak na tie "argumenty" použijem slovo obmedzenosť..Alebo účelové výhovorky. Na čom asi vznikajú tie nahrávky, pri počúvaní ktorých rozlíšite "všetko"?? Tam nie je A/D a potom D/A prevod?? Hires hovorí len o formáte záznamu, nič viac. Na nete je množstvo platených "hires" len konvertovaných z CD(44/16), a spokojne ich možno počúvaš, ani nevieš čo..Vy nechcete vedieť, čo skutočne dokážete počuť, to je všetko.
THXKO
Doladili ste svoje pocity, nie komponenty..Rovnako ako večer tým pivom. To je všetko, proti tomu nič nenamietam .
THXKO
Doladili ste svoje pocity, nie komponenty..Rovnako ako večer tým pivom. To je všetko, proti tomu nič nenamietam .
BVa
To si ma z niekym pletiete, ja pivo pred posluchom nepijem!
Dám si ale tak po dobrom nedeľnom obede
To si ma z niekym pletiete, ja pivo pred posluchom nepijem!
Dám si ale tak po dobrom nedeľnom obede
BVa
"Na čom asi vznikajú tie nahrávky" nesouvisí s problematikou, pouhá výmluva. Způsob vzniku nahrávky je daný zdroj. A ty mezi tento zdroj a posluchače zařazuješ další nahrávací proces. Pak znáš ve výsledku jen jeho (často významně zkreslující) vliv, nikoli vliv kabelu. To je skoro jako porovnávat zvuk aparatury přes youtube.
Stále mi chybí tebou proklamovaná Hires nahrávka ze svorek na reproboxu.
Stále mi chybí slepý test na potvrzení, že dle měření poznáš zvuk.
Jsem trpělivý, můžu počkat..
"Na čom asi vznikajú tie nahrávky" nesouvisí s problematikou, pouhá výmluva. Způsob vzniku nahrávky je daný zdroj. A ty mezi tento zdroj a posluchače zařazuješ další nahrávací proces. Pak znáš ve výsledku jen jeho (často významně zkreslující) vliv, nikoli vliv kabelu. To je skoro jako porovnávat zvuk aparatury přes youtube.
Stále mi chybí tebou proklamovaná Hires nahrávka ze svorek na reproboxu.
Stále mi chybí slepý test na potvrzení, že dle měření poznáš zvuk.
Jsem trpělivý, můžu počkat..
Přesně tak to je. Spousta netopýrů nepozná rozdíl mezi cd kvalitou a mp3 320kbps.
Ahoj zabiny007,
pokud chceš testnout proti sobě dva reprokabely, tak to zas nebude tak těžké. Zažil jsem to již několikrát. Samozřejmě je to možné realizovat, jak popisuje Dasta - v pohodě a ty diference by měly být patrné, pokud tam budou.
Možná jednodušší a více vypovídající konkrétním podmínkám by to bylo u Tebe v poslechovce. Je potřeba silič s výstupem A a výstupem B, dva testované kabely a někde si zapůjčit totožné bedny, které nyní provozuješ. Pak potřebuješ osobu k obsluze systému, která také zacloní zesík, aby nebylo vidět jak je to přepnuté a jak přepíná. Již samotné první spuštění nebude jasné, zda to spustil prvně na A, či na B. Vybereš vhodné CD, SACD na testování a zvolíš vhodný usek skladby pro test a dáš na opakování. Posluchači i obsluha v ruce papír a tužku a budou si dělat poznámky. Obsluha na papír se svislou čárou bude do sloupečků zapisovat, co je právě zapnuto A, či B, nebo klidně 2x po sobě A a podobně ( podmínkou je zcela tiché přepnutí - bez lupnutí v okamžiku, kdy se player vrací na začátek úseku ) a posluchači pak si dělají čárky napravo, či nalevo v případě přehrávání úseku, který zněl pro jejich uši lépe. Po skončení testu si poznámky porovnáte posluchači s obsluhou a stanovíte ten lepší kabel pro Vaše uši. Pro hnidopichy lze ještě test opakovat vícekrát s tím, že testované kabely byly na reprobednách přehozeny, pro případnou eliminaci rozdílů v bednách a vlivu jejich umístění.
Vyzkoušeno už před léty a funguje to, pokud tam ty rozdíly jsou. Problém je sehnat ty druhé stejné bedny k zapůjčení.
Ať se Ti zadaří.
pokud chceš testnout proti sobě dva reprokabely, tak to zas nebude tak těžké. Zažil jsem to již několikrát. Samozřejmě je to možné realizovat, jak popisuje Dasta - v pohodě a ty diference by měly být patrné, pokud tam budou.
Možná jednodušší a více vypovídající konkrétním podmínkám by to bylo u Tebe v poslechovce. Je potřeba silič s výstupem A a výstupem B, dva testované kabely a někde si zapůjčit totožné bedny, které nyní provozuješ. Pak potřebuješ osobu k obsluze systému, která také zacloní zesík, aby nebylo vidět jak je to přepnuté a jak přepíná. Již samotné první spuštění nebude jasné, zda to spustil prvně na A, či na B. Vybereš vhodné CD, SACD na testování a zvolíš vhodný usek skladby pro test a dáš na opakování. Posluchači i obsluha v ruce papír a tužku a budou si dělat poznámky. Obsluha na papír se svislou čárou bude do sloupečků zapisovat, co je právě zapnuto A, či B, nebo klidně 2x po sobě A a podobně ( podmínkou je zcela tiché přepnutí - bez lupnutí v okamžiku, kdy se player vrací na začátek úseku ) a posluchači pak si dělají čárky napravo, či nalevo v případě přehrávání úseku, který zněl pro jejich uši lépe. Po skončení testu si poznámky porovnáte posluchači s obsluhou a stanovíte ten lepší kabel pro Vaše uši. Pro hnidopichy lze ještě test opakovat vícekrát s tím, že testované kabely byly na reprobednách přehozeny, pro případnou eliminaci rozdílů v bednách a vlivu jejich umístění.
Vyzkoušeno už před léty a funguje to, pokud tam ty rozdíly jsou. Problém je sehnat ty druhé stejné bedny k zapůjčení.
Ať se Ti zadaří.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dvoje reprosoustavy ve stejné místnosti budou hrát jinak. Zvuk bude různý díky akustice místnosti.
Oldear
díky, problém nejsou jen bedny (musí být identické, oboje podobně staré atd), ale i zesilovač (jedu na dva koncáky, každý dual mono), takže reálnější se mi zdá systém Dasta/Šostakovič/Hřebík (pánové, díky za věcné příspěvky!).
Navíc - vzhledem k tomu, jak velký vliv má umístění beden tak si myslím, že bych vnímal spíše rozdíly mezi pozicí beden, než mezi káblíky.
to all
30 příspěvků z cca 39 je o ničem a s nulovou hodnotou vzhledem k tématu
(když bych byl puntičkář, tak vlastně přišla jediná konkrétní odpověď a to od šostakoviče. Díky )
takže pánové (nebo i dámy) - je opravdu nutné prasit všechna vlákna?
Vždyť jsem se nechtěl hádat o tom, zda kabely mají či nemají vliv. Chtěl jsem jen od "prozřivších", aby nasdíleli své zkušenosti s reálnými testy.
PROSÍM!
Bylo by možné přesunout bezpředmětné, nicneřešící a nikdy nekončící debaty do jiných, už dostatečně sprasených vláken a tady se věnovat pouze tématu?
Takže ještě jednou můj původní dotaz:
Je tady někdo, kdo má za sebou reálné slepé testy v domácích poslechových podmínkách a je ochoten se podělit o jejich průběh a řešení některých úskalí, popř. přihodit nějaké foto? Viz můj úvodní post potrebuji-poradit/slepy-test-zkusenosti ... ml#p197542
díky, problém nejsou jen bedny (musí být identické, oboje podobně staré atd), ale i zesilovač (jedu na dva koncáky, každý dual mono), takže reálnější se mi zdá systém Dasta/Šostakovič/Hřebík (pánové, díky za věcné příspěvky!).
Navíc - vzhledem k tomu, jak velký vliv má umístění beden tak si myslím, že bych vnímal spíše rozdíly mezi pozicí beden, než mezi káblíky.
to all
30 příspěvků z cca 39 je o ničem a s nulovou hodnotou vzhledem k tématu
(když bych byl puntičkář, tak vlastně přišla jediná konkrétní odpověď a to od šostakoviče. Díky )
takže pánové (nebo i dámy) - je opravdu nutné prasit všechna vlákna?
Vždyť jsem se nechtěl hádat o tom, zda kabely mají či nemají vliv. Chtěl jsem jen od "prozřivších", aby nasdíleli své zkušenosti s reálnými testy.
PROSÍM!
Bylo by možné přesunout bezpředmětné, nicneřešící a nikdy nekončící debaty do jiných, už dostatečně sprasených vláken a tady se věnovat pouze tématu?
Takže ještě jednou můj původní dotaz:
Je tady někdo, kdo má za sebou reálné slepé testy v domácích poslechových podmínkách a je ochoten se podělit o jejich průběh a řešení některých úskalí, popř. přihodit nějaké foto? Viz můj úvodní post potrebuji-poradit/slepy-test-zkusenosti ... ml#p197542
Ak máte zosilňovač s prepínateľnými výstupmi A,B, tak sa dajú pripojiť dva testované reprokáble súčasne, jeden na svorky A, druhý na B, na reproboxe pripojiť obidva paralelne ( so správnou polaritou) a jednoducho prepínať na zosilňovači A alebo B. Signál pôjde vźdy len jedným reprokáblom. Prepnutie je okamžité, nič netreba prehadzovať, stačí jeden reprobox stále na rovnakom mieste.
zabiny007
Jasně, ty bedny v místnosti. Zapopmněl jsem dodat, že my jsme ty testy realizovali na sále, kde byl tento vliv minimální. Sice ovlivňovaly, ale oboje stejně.
BVa
Doufám, že nereaguješ na mně. To bych si musel myslet, že ses zcela zbláznil, četls můj příspěvek?
Tak ať to klapne a někam se dobereš.
Jasně, ty bedny v místnosti. Zapopmněl jsem dodat, že my jsme ty testy realizovali na sále, kde byl tento vliv minimální. Sice ovlivňovaly, ale oboje stejně.
BVa
Doufám, že nereaguješ na mně. To bych si musel myslet, že ses zcela zbláznil, četls můj příspěvek?
Tak ať to klapne a někam se dobereš.
Je to odpoveď na otázku, ako urobiť jednoducho test reprokáblov v prípade, že je k dispozícii zosilňovač s prepínateľnými výstupmi A, B. Ak tomu nerozumieš, prečítaj si to ešte raz. Rozhodne je to podstatne menej bláznivé, než robiť test reprokáblov cez dva páry reproboxov.. Ale nejaké ilúzie o prípadnom "prozření" z nezmyselných predsudkov si nerobím.
Naposledy upravil(a) BVa dne 05 úno 2019 13:53, celkem upraveno 2 x.
Možno to znie smiešne čo píšete o pocitoch, psychickom a celkovom stave, počasí a vnímaní zmeny zvuku, ale to všetko dáva zmysel a logikou ako akákoľvek šaráda s káblami.. Povedal by som, že aj izbová teplota a vlhkosť a ich vplyv na tuhosť zavesov na meničoch má väčši význam na zmenu zvuku, ako napr. sieťové, pripadne repro káble...
... nechuť či neochota niekoho si toto overiť v teste, to len silno potvrdzuje, že to je viac pravdepodobné tak!!
... nechuť či neochota niekoho si toto overiť v teste, to len silno potvrdzuje, že to je viac pravdepodobné tak!!