Proto jsem přemýšlel, že by nebylo špatné "pro klid v duši" takový test doma zrealizovat. Zjistil jsem ale, že vlastně nevím, jak správně na to. Nejde mi o metodiku, ta je v celku jasná. Jde mi o reálné kroky při přípravě a realizaci. Nejvíc by mne zajímal test reprokabelu. Poradíte mi, jak zaručit splnění všech podmínek před akcí i během akce? Prozradíte, jak jste se s níže uvedenými body vypořádali při vašich testech vy?
Nejvíce mi vrtají hlavou tyto části testu:
- 1) Jak jste v reálných podmínkách domácí poslechovky splnili podmínku, aby testovaný neviděl na aparaturu?
- Schováváte vše za nějakou plentu? A nemá to vliv na zvuk?
- Nebo má testovaný zavázané oči?
- Nebo děláte jen v takových podmínkách, kdy je možné vše dělat z vedlejší místnosti?
- 2) Jak jste zajistili, aby bylo přepínání co nejrychlejší?
- Vyměnit reprokabel není na vteřinu. Je potřeba vypnout zesilovač, odmontovat z beden i ze zesáku, dát další kabel a vše zase zapojit. Když to budu dělat seberychleji, tak to vždy pár minut zabere. Nebo máte nějakou dokonalejší metodu?
- Nebo pro potřeby testu používáte nějaké přepínače?
- 3) Jak jste zajistili, aby nedošlo k poškození komponentů?
- Přiznám se, že největší hrůzu při realizaci slepého testu mám z toho, že „přepojovatel“ udělá chybu – zapomene vypnout před manipulací s kabely zesilovač a je na průšvih zaděláno. Jak jste toto řešili?
- 4) Nedošlo během testů k nadměrnému opotřebení komponentů? Nehrozí takovým testováním nějaký „průšvih“?
- Když si představím, že během testu dojte odhadem minimálně k 20 vytažením/zasunutím banánků, mám strach, aby to nezanechalo stopy na kabelu i na terminálech...
- Dále dojde ke stejnému počtu vypnutí/zapnutí zesáku bez toho, aniž by mezi tím stihl třeba vychladnout. Je to šetrné a bezpečné s ohledem na součástky?
- A jak vůbec realizujete takové testy, když máte lampáč? U nich před opětovným zapnutím je potřeba počkat vždy na vychladnutí lamp, jinak jej s velkou pravděpodobností můžete oddělat…
- A jak byste řešili situaci, když vám kamarád, kterého jste na přepojování ukecali, nechtěně svým kiksem odpálí zesák?
Díky!
Ještě "pro jistotu" jedna poznámka:
Prosím, rady typu – dej kabel „A“ nahraj si to do PC, pak dej kabel „B“, opět do nahraj do PC, pak si zapni Foodbar a spusť si test - mi nedávejte. Vím, že takto připravenými testy zásobí komunitu kabeloskeptiků PMA, ale já nemám možnosti si takový test ani hotový vyzkoušet, natož kompletně připravit. Mám jen aparaturu, kde si pustím stříbrné či černé placky. A předpokládám, že většina z těch, kteří mají testy za sebou jej realizovala v reálu a ne u PC.