Sloupové repro + zesilovač do 60m2, 50-60k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
kodama
Kontaktovat uživatele:

Re: Sloupové repro + zesilovač do 60m2, 50-60k

Příspěvek od kodama »

PavelDosko píše:
21 úno 2024 09:42
kodama - jaky je tvuj zdroj signalu?
1. Hudba - Spotify stream přes Chromecast Audio. Mám spoustu originálů CD z dob před nástupem MP3 (i poté), ale pořízení CD přehrávače pro mne nyní není prioritou.

2. PS5, Netflix/HBO/Kodi - optikou z Philips 65OLED712.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

kodama píše: 1. Hudba - Spotify stream přes Chromecast Audio. Mám spoustu originálů CD z dob před nástupem MP3 (i poté), ale pořízení CD přehrávače pro mne nyní není prioritou.
Tohle chtělo říct hned na začátku. To je totiž jaksi dost podstatná informace, že pro tebe kvalitní poslech hudby není prioritou.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tyvole, nedelejte ze spotify problem. Nejdůležitější je zpracovani nahravky. Kolik z vas rozezna 100% rozdil vzdy a vsude mezi 320 kbps a cd... O praskajicich lp ani nemluve, to je ta jedine spravna kvalita...
Posloucha spotify, nema s tim problem. Tecka.

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Přesně. Spotify není problém a to ani v případě, že do Chromecastu posílá "pouze" 256kbit/s (pokud se tedy nic nezměnilo). Snad bych si jen ještě jednou promyslel jestli bude stačit jeden optický vstup na straně Arcamu A5. Pokud někdy bude zájem použít i optický výstup z Chromecastu.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Ramones: Tyvole nědělej z ostatních stejný hluchoně jako jsi sám, že ty něco neslyšíš nebo nerozeznáš neznamená, že to ostatní taky neslyší a nerozeznají a že to není důležitý pro zvukovou kvalitu. Ale tedy pro tvou informaci, tady nejde ani tak o tu ztrátovost a CD vs MP3, ale právě o zpracování nahrávky, právě to je zdaleka největší problém streamovacích služeb.

Spotify je pro kvalitní poslech hudby problém stejně jako všechny ostatní streamovací služby. Tedy vlastně ne, spotify je ještě větší problém, protože je navíc narozdíl od jiných stream služeb ještě ztrátový.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Spotify je jako stream neposlouchatelny a neakceptovatelny.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Spotify opravdu ne!

kodama
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodama »

Pánové, nechtěl jsem tady vyvolat žádnou flame war stream vs lossless. Sám jsem ve skupině zastánců názoru, že Spotify je OK. Samozřejmě se může stát, že člověk narazí na špatně zprocesovanou nahrávku, ale nedělal bych z toho pravidlo. Nepatřím k těm, kteří kriticky hledají sebemenší minidetaily v nahrávce, raději si hudbu v pohodě užívám, ale současně proti takovému přístupu určitě nic nemám. Každému, co jeho jest. Jinak do Chromecastu posílám i hudbu ze svého NAS (záloha mých CD), kde je vesměs ve formátu FLAC.

Chromecast Audio jsem dříve měl připojený přes optiku, ale poté, co jsem byl nucen vyměnit zdroj na ten současný Denon AVR-1912, který má jen jeden optický vstup, přešel jsem na analog. Musím říct, že pocitově mi to vlastně zní lépe, než když jsem zkoušel DAC přímo v AVR. Našel jsem kdysi na netu starší článek, který hodnotil kvalitu DACu v Chromecast Audio včetně detailního měření a ten z toho vůbec nevyšel špatně, právě naopak. Současně jsem četl kontroverzní text o tom, jak moc obecně (ne)záleží na kvalitě a ceně DACu, který člověk pořídí. Asi tady takové řeči budou znít jako nepřijatelné rouhání, ale znovu opakuji, že se neřadím do tábora zarytých puristů a audiofilů a přestože jsem nečekaně koupil skutečné hi-fi repro, hodlám ho provozovat tak, abych byl spokojený já sám a je mi jedno, že jiný by si k tomu rozhodně pořídil zesilovač za 100k.

Momentálně čekám na tu Yamahu A-S701, která vlastně měla na hifi-voice.com velmi dobré hodnocení, beru ve slevě z druhé ruky ještě v záruce a uvidím. Počítám, že to bude jako dedikovaný stereo zdroj hrát snad líp, než můj současný AVR. Možná to bude jen přechodné řešení a v budoucnu nakonec půjdu do něčeho lepšího, a nebo s tím třeba vydržím hodně dlouho.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Neco o rozdilech stream sluzeb. Doporucuji precist dokonce.
https://www.audalgin.cz/a/srovnani-kval ... fy-a-tidal

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ramones: Clanok uz nie je uplne altualny. Rammstein na Tidal je. Problem s MQA už nie je aktuálny, keďže Tidal ukončili cca od leta 2023 s nini spoluprácu. Najvyšše predplatné je teraz Tidal Max s Hi Res do 24/192 a je poskytované cca od 08/23. Trochu matuce je akurat to ze HiRes oznacuju aj to co zostalo v MQA. Koncove zariadenia (DAC) to vsak vedia rozlisit

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

kodama píše:
21 úno 2024 20:59
Momentálně čekám na tu Yamahu A-S701, která vlastně měla na hifi-voice.com velmi dobré hodnocení, beru ve slevě z druhé ruky ještě v záruce a uvidím. Počítám, že to bude jako dedikovaný stereo zdroj hrát snad líp, než můj současný AVR. Možná to bude jen přechodné řešení a v budoucnu nakonec půjdu do něčeho lepšího, a nebo s tím třeba vydržím hodně dlouho.
Taky myslím, že to oproti tomu Denon AVR-1912 bude pěkný posun. Když tak potom napiš, jak jsi spokojený.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Výměna AV-R za Yamahu bude určitě znatelný posun, myslím, že se nemusíš vůbec bát. Líbí se mi, jak přemýšlíš a že ti jde o radost z poslechu a neděláš z toho až takovou vědu, nicméně zas nemá cenu si nalhávat, že na DACu a dalších komponentech (potažmo jejich ceně) nezáleží. To jsou takový nováčkovský lži do kapsy od radilů, pro které je nejjednodušší tomu prostě věřit. Asi většina z nás si touhle fází, kdy měla pocit, že na všechno a všechny vyzrála, už dávno prošla :)

Mimo téma: Něco už jsem slyšel a měl jsem možnost u kolegy užít si ASR-Emitter 2 Exlusive s Akku a opravdu mi spadla brada. Vlastně mi spadla hned dvakrát. Poprvé při zjištění, že tuhle nádheru kolega koupil od nějaké německé vdovy po hájendistovi za 3K euro a ještě dostal zdarma kabely a nějaký ten "bordel" v podobě Naimů, které by nejednomu digitalistovi udělaly velkou radost samy o sobě. Takový kšeft se povede jednou za život. No a podruhé při poslechu... Ta síla a kontrola, ta separace snad všeho, co se oddělit dá, to totálně temné pozadí, aniž by cokoli chybělo, to bylo prostě něco neskutečného. Mám svůj zesík strašně rád, dodnes jsem vděčný, že mě na jeho neodolatelnou bazarovou cenu můj osobní hifi guru kdysi upozornil a nedovedu si představit, že bych se ho někdy zbavoval a nenechal si ho alespoň na druhou sestavu, ale tohle byly samozřejmě úplně jiné levely poslechu. Popsal bych to jako rozdíl mezi nejlepším Superbem a Mercedesem S-Class. Je tam rozdíl dva míče? Asi ne Je znatelnej? To tedy zatraceně! :-D Můžu akorát domýšlet, jak to tu mají někteří zkušení uživatelé s dostatečným rozpočtem a vyladěnou poslechovkou asi ošetřený :)

Takže obecně vzato, na radosti, kterou hudba přináší, záleží nejvíc, ale nemá cenu si nalhávat, že s kvalitně investovanými (nemalými) prostředky bývá té radosti o poznání víc. A v téhle cenové kategorii ta křivka pořád stoupá dost strmě. Najít rovnováhu mezi tím, co jsi ochoten/schopen investovat, už je docela kumšt. Vyždímat se dá i z mála relativně dost, ale chce to hlavně poslouchat. Nakonec nikdo nemá tvý uši.

Měj se a přeju šťastnou ruku!
Nadral reprosoustavy

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Herrer
OK - souhlas, popsals to trefně.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Herrer píše:
22 úno 2024 15:03
Takže obecně vzato, na radosti, kterou hudba přináší, záleží nejvíc, ale nemá cenu si nalhávat, že s kvalitně investovanými (nemalými) prostředky bývá té radosti o poznání víc. A v téhle cenové kategorii ta křivka pořád stoupá dost strmě. Najít rovnováhu mezi tím, co jsi ochoten/schopen investovat, už je docela kumšt. Vyždímat se dá i z mála relativně dost, ale chce to hlavně poslouchat. Nakonec nikdo nemá tvý uši.
Nepopieram. Na druhú stranu, keď to trochu preženiem, tak jazda sa dá vychutnať aj na kolobežke, netreba hneď ferrari. ;)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

*offtopic*
Hlavne to pak roztaci kola hledani neceho dalsiho co muze hrat jeste lip a tak stale dokola. Od urcite kvality/cenove hladiny uz to navic byva jen "jiny" projev, ktery zpusobi docasny wow efekt, ale nenakrmi hifistovu dusi dlouhodobe.

Odpovědět