Stereo reciever a sloupy?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo reciever a sloupy?

Příspěvek od koudy42 »

Mám AC V3M. Za dospělé regalovky bych považoval spíše AC Volla. Hlavně si něco poslechni, důležité je si udělat obrázek co ti vyhovuje. Realita bývá taková, že odejdeš úplně s něčím jiným než jsi plánoval *2thumbsup*.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

drejkys píše:
08 zář 2017 11:17
Ohledně těch regalovek to mám chápat tak že než sloupky za 15k zahraji spíš lépe větší regaly za treba taky 15k když je dám na stojany?
Za mě určitě ve stejné cenové kategorii radši regály, určitě budou hrát líp,než sloupy ve stejné cenovce.Uz jenom rozdíl v ceně ozvučnice dělá svoje,takže u regálu co ušetří na ozvučnici,dají do repro,výhybky atd.Tot můj názor ;)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

koudy42
V názoru na "dospělé bedny" se zásadně lišíme, ale i tak děkuji.

Ať Ti to hraje.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

koudy42 píše:
08 zář 2017 23:57
Mám AC V3M. Za dospělé regalovky bych považoval spíše AC Volla. *2thumbsup*.
No mal som chvilu Leisure 3mk2 ,co su o nieco lacnejsie ako Tvoje V3M,ale mozem kludne povedat,ze su uz slusny regal.Tak tie V3M mozes v klude povazovat za dospely regal. Pri pomere cena /vykon u AC, v pohode za High-End 😁 Volla su uz potom v mnoha ohladoch,ak nie vo vsetkom,lepsie ako stlpy v rovnakej cene.Tam uz clovek nevoli kompromis.
Drejkys
No len tolko,mozno stlp Ti zahraje hlbsie,basy budu hutnejsie,no bude im chybat rozlisienie,dynamika.Regal sice nepojde tak nizko,no tie basy budu zniet pevnejsie a s lepsou dynamikou. O vyskach a stredoch nehovoriac,tie u regalu budu zase o nieco lepsie. Celkovo by regal mal hrat cistejsie.Dalsia vec je,ze pokial Ti stlp nesadne do akustiky,moc hudby si neuzijes.Vacne Ta bude otravovat hucanie. Na prvy efekt dobre,no na dlhodobi posluch velmi rusive.Regal je aj v tomto ohlade vyhodnejsi.

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

Tak po přečtení rad zase spíš zvažuji ty regály protože místnost je opravdu malá cca 12m2. Samozrejme budu muset něco poslechnout a porovnat. Dostávám i návrhy na poslech nekomercnich u nás vyráběných např. RIHA nebo VM-A, porovnával jste je někdo taky? Jako zdroj bude zřejmě nová yamaha r-n803d. Je to sice stereo receiver, ale vzhledem k ceně a vnitřku věřím že zesilovač bude aspoň podobné kvality jako treba yamaha a-s501?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Můžu se zeptat, proč si se rozhodl pro (tuto) Yamahu? Máš nějaké zkušenosti nebo výhodná koupě?

drejkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drejkys »

No chtěl bych mít tzv. vše v jednom a zároveň s co nejméně ošizenym zesilovačem. Zkušenosti teprve čekám jaké budou. Je to v prodeji pár dní. Původně jsem se rozhodoval mezi onkyo tx-8150 a yamaha r-n602 a u té mi vadí že nemá dab tuner. Myslíš že je to špatná volba?

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Tak preco nekupis cisto stereo zosilnovac,ked chces aby bol co najkvalitnejsi za dany peniaz?
Vsetko v jednom je zase len kompromis.
V tej istej cene by si sa dostal na A S701.

sekal

Příspěvek od sekal »

Také bych se klonil spíše ke koupi klasického sterefonního zesilovače než receiveru. Díval jsem se na aktuální tech.
specifikace DAB vysílání v ČR a není to tedy příliš radostný pohled.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

adrian píše:
11 zář 2017 21:28
Tak preco nekupis cisto stereo zosilnovac,ked chces aby bol co najkvalitnejsi za dany peniaz?
Vsetko v jednom je zase len kompromis.
V tej istej cene by si sa dostal na A S701.
To by ma naozaj zaujímalo kolko ludí by reálne počulo nejaký zásadný rozdiel vo zvuku čistého zosilňovača a stereo recievra tej istej značky a predpokladám že v mnohých ohladoch aj podobnej (v niektorých častiach pravdepodobne totožnej) konštrukcie. Netvrdím že tam nejaký rozdiel nemôže byť, ale podla mňa si ho všimne len naozaj skúsené ucho. Laický poslucháč asi nie, a ak predsa, tak nebude riešiť nejaké drobné nuansy za cenu že namiesto jednej skladnej škatulky bude musieť kúpiť za ovela väčší peniaz škatule tri (za predpokladu že bude chcieť tuner aj sieťové funkcie) a riešiť ich umiestnenie. Isteže by to bolo čistejšie a o niečo kvalitnejšie riešenie (o tom asi netreba diskutovať), ale nie každý je ochotný do toho tolko investovať, nie každý má dosť miesta, nehovoriac o komforte zapínať a ovládať iba jeden prístroj.
Nikdy som nenatrafil na nejaký test kde by niekto reálne porovnával takéto prístroje. V diskusiách sa o tom občas vedú teoretické plky, ale nič konkrétne. Celkom by ma to zaujímalo ako by to v reále dopadlo.

P.S. Neviem ako v Čechách, ale pokial viem tak na Slovensku je už stanovený dátum vypnutia FM vysielania. Tuner bez DAB modulu by som už asi nekupobal.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Neumím posoudit, co je pro koho zásadní rozdíl, ale z mojí zkušenosti je při shodné ceně stereo receiveru vs AVR od stejného výrobce rozdíl ve zvuku takový, že jej slyším na první poslech a se 100% pravděpodobností poznám při slepém testu. Porovnával jsem si to několikrát, u různých výrobců a cenových tříd. Vždy se shodným výsledkem.
Teď můžu srovnávat 60tisícový AVR NAD se 100tisícovým stereo zesilovačem Parasound a ten rozdíl je až ostudně propastný. Pro mě bylo velkým překvapením, že rozdíl mezi těmi zesilovači je na poslech větší než když jsem porovnával Focal Chorus 716 a Focal Electra 926 krmenými z Parasounda.
Další zajímavostí pro mě bylo, jak moc se s kvalitním zesilovačem projeví a jak je důležitá kvalita zdroje. Pokud jsem hrál z CD přehrávače NAD s implementovaným DACem Casea Sirius 3, nebyl ten rozdíl mezi AVR a stereo zesilovačem zdaleka tak veliký jako když jsem místo NADa zapojil Denon 2020. AVR zvukově v podstatě zůstal na místě, zvuk ze stereo zesilovače vyskočil o mnoho výš.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Petulda, prostě ten sirius není žádný zázrak. Tvuj Denon ho rozdělá na prach, protože zgruntu jiným zvukem. Být Casea Polská firma, Tak to tu nikdo nezná. *offtopic*

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

PítrsPraha: Ale ty tu porovnávaš stereo reciever s AVR, kde nepochybujem že je ten rozdiel väčší. Ja som písal o Yamahe r-n 803d (stereo reciever) vs. Yamaha a-s 701, ktorú spomínal Adrian.
Predpokladám že oba prístroje majú vela zhodných vnútorností, len ten reciever má navyše displej, modul tuneru a modul sieťových funkcií. Neverím vo velký rozdiel vo zvukovom prejave.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

JV píše:
12 zář 2017 06:53
To by ma naozaj zaujímalo kolko ludí by reálne počulo nejaký zásadný rozdiel vo zvuku čistého zosilňovača a stereo recievra tej istej značky ...
Taky se hlásím :D - tedy pro porovnání AVR a stereo zesilovače

Je to sice zkušenost již pár let stará, ale pochybuji, že by se to mohlo nějak významně změnit...

Jednalo se o Harman Kardon, zesilovač za cca 15 tisíc spolehlivě převálcoval AVR harman Kardon do 75 tisíc - teprve model za oněch 75 tisíc se mi zdál být srovnatelný. Všechny přístroje jsem zkoušel ve stejním HiFi studiu vedle sebe. Tímto pro mne definitivně umřela představa o tom, že si koupím na stereo nahrávky AVR receiver "pro jistotu", kdybych někdy potřeboval některé z funkcí AVR.

Ještě vysvětlím, že ten stereo kousek (myslím, že označení bylo HK670) nebyl nijak geniální zesilovač, který překračoval hranice své cenové kategorie, což jsem ovšem zjistil až mnohem později.

Aby to nevypadalo, že jsem nepřítel AVR, tak vysvětlím, že je považuji za velice vhodné alternbativy pro někoho, kdo spíše řeší funkčnost za dané peníze anebo cenu za celý (slovo "celý" zdůrazňuji!) systém spíše než audio kvalitu.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Neviem či si tu rozumieme. Asi by bolo dobré si najprv ujasniť pojmy.
Ja za AVR považujem "AUDIO-VIDEO-RECIEVER" - to jest na zariadenie s VIACKANÁLOVÝM zvukom s kadejakými efektami a pod, o ktorom nepochybujem že môže hrať horšie ako dvojkanálový zosilovač. Takých porovnaní je kopa a ja mám tiež podobnú skúsenosť.
Yamahe r-n 803d o ktorej tu bola reč je STEREO RECIEVR - to jest zariadenie postavené na báze stereo zosilovača s pridanými fičurinami ako je displej, tuner a v tomto prípade aj sieťovými funkciami. Viem že sa opakujem, to len tak pre istotu, lebo dvaja ludia nado mnou spomínajú porovnávanie čistého sterea s viackanálom (AVR) o čom v tomto vlákne nebola vôbec reč. To len aby bolo vo veci jasno.

Odpovědět