Stereo reciever a sloupy?
Re: Stereo reciever a sloupy?
Přesně tak. Na vysokou hlasitost mi taky šumí všechny zesilovače.
Tiež na max volum počujem šum a po pravde som ho počul (z blízka) na mnohých zostavách... Aj na drahych kvalitných..!
Ano,s vyssi citlivosti reprosoustav a vykonnym zdrojem se šum zvysuje,bez debat,ale rozhodne by se nemel do beden dostat zvuk krokovače volume,to může být stejne neprijemne jako chrastici potenciometr.
Předzes na pravý doraz, bez puštění hudby slyším jemný šum maximálně do 20-30cm od výškáče, bedny mají citlivost 89dB/2.83V/1m.
OK ten šum asi bude horší než na samostatném zesilovači za 20k, to spíš to krokování volume mě lehce znervoznilo. Ještě jsem si vyslechl názor o nevhodných repro kabelech. Jak jsem již postoval použil jsem http://www.avelektronik.cz/dvojlinka-cy ... vh-h-repro
No a údajně jsou vhodnější kvalitnější a nějak odstíněné, jinak prý ty moje fungují jako anténa na rušení, je to blbost nebo se tím mám zabývat? Stíněný repro kabel znamená že má být nějak ukostřený nebo co?
Díky
No a údajně jsou vhodnější kvalitnější a nějak odstíněné, jinak prý ty moje fungují jako anténa na rušení, je to blbost nebo se tím mám zabývat? Stíněný repro kabel znamená že má být nějak ukostřený nebo co?
Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Dle předešlých popisů a charakteristik šumění se domnívám, že šum vzniká v tvym zesíku v jeho předzesilovací části. Aby se vyloučil zcela vliv reprokabelu (on skutečně může fungovat jako "anténa" pro rušivé pole a parazitními vazbami se to pak dostane až do předzes. části), použij sluchátka s krátkým kabelem. A pokud chceš v maximální míře vyloučit případný vliv zvnějšku, VŠECHNY vstupy "zašpuntuj" zkratovacími cinchy, včetně toho připojeného. Jestli i potom přetrvává šum, je to bohužel VLASTNOST zesilovače a s tím už nic neuděláš.
Ještě bych doporučil do síťového napájení zařadit odrušovací filtr (běžný LC článek) , ten tam pak může zůstat natrvalo, bez ohledu na šum. Článek je nejlíp mít co nejblíže vstupu napájecího kabelu do zesilovače.
Stíněný reprokabel je kabel se dvěma (nebo třeba čtyřma) vodiči průřezu 2,5 nebo 4 mm2 se stínícím opletením. Běžně za dostupné ceny např. od fy LAPPKABEL anebo předražené od hifi prodejců. Stínění se připojí k zemní svorce na zesilovači, druhá strana se nepřipojuje.
Stíněný kabel doporučuji i pro napájení.
Ještě bych doporučil do síťového napájení zařadit odrušovací filtr (běžný LC článek) , ten tam pak může zůstat natrvalo, bez ohledu na šum. Článek je nejlíp mít co nejblíže vstupu napájecího kabelu do zesilovače.
Stíněný reprokabel je kabel se dvěma (nebo třeba čtyřma) vodiči průřezu 2,5 nebo 4 mm2 se stínícím opletením. Běžně za dostupné ceny např. od fy LAPPKABEL anebo předražené od hifi prodejců. Stínění se připojí k zemní svorce na zesilovači, druhá strana se nepřipojuje.
Stíněný kabel doporučuji i pro napájení.
tak šum ve sluchátkách je slyšet až opravdu na nejvyšší hlasitosti přijde mi to milionkrát lepší ale asi je to tím že jsou jinak citlivá, a to krokování také jen na nejvyšších stupních a i jinak a jen v jednom sluchátku. Vyrobil jsem si narychlo ze starých cinch kabelů ty zkraty a zašpuntoval jsem všechny vstupy. Výstupy samozřejmě ne. A zjistil jsem že to zašpuntování vstupů snížilo intenzitu šumu na max volume ovšem jen v režimu direct. Nicméně to krokování je i tak v repro slyšet. Chtěl bych ještě zkusit nechat zapojené jen jedno repro a nevím jestli tím nemůžu něco odpálit když nechám zapojený jen jeden?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nic neodpálíš, ale jaký to má smysl ???
Původně jsem chtěl vyloučit jestli to nezpůsobuje jen jeden kanál, ale už to stejně neřeším
Co ale řeším je poslech a tady si nejsem úplně jistý jestli je většina dnešních nahrávek takový odpad nebo prostě moje sestava hraje špatně. Mám spoustu FLACů ,většinu z ověřených zdrojů bez nějakého FAKE konvertu apod. i tak je to prd platné když už asi i to původní CD bylo nekvalitní. Možná je to tím že tato nová aparatura prostě nic nezakryje a já mám u každé druhé písničky pocit nečisté nahrávky.
Skoro mě to nutí poslouchat to co by mě dříve poslouchat ani nenapadlo. Já si rád poslechnu od všeho něco. Máte nějaké zaručené tipy na kvalitní nahrávky?
Co ale řeším je poslech a tady si nejsem úplně jistý jestli je většina dnešních nahrávek takový odpad nebo prostě moje sestava hraje špatně. Mám spoustu FLACů ,většinu z ověřených zdrojů bez nějakého FAKE konvertu apod. i tak je to prd platné když už asi i to původní CD bylo nekvalitní. Možná je to tím že tato nová aparatura prostě nic nezakryje a já mám u každé druhé písničky pocit nečisté nahrávky.
Skoro mě to nutí poslouchat to co by mě dříve poslouchat ani nenapadlo. Já si rád poslechnu od všeho něco. Máte nějaké zaručené tipy na kvalitní nahrávky?
Pro tipy zvukove kvalitnich nahravek si procti vlakna zrovna posloucham,doporucene nahravky,jednotlivi interpreti či hudebni styly.
Ahoj, chcel by som sa spýtať ako s odstupom casu hodnotis svoju zostavu? Splnilo to tvoje očakávania? Riešil by si nieco inak?
Aktuálne riešim asi obdobnu dilemu ci receiver alebo radšej zosilovac a samozrejme aj vyber repro.
Dik t.
Aktuálne riešim asi obdobnu dilemu ci receiver alebo radšej zosilovac a samozrejme aj vyber repro.
Dik t.