Stereo reciever a sloupy?
Re: Stereo reciever a sloupy?
Přesně tak díky JV, lépe bych to nenapsal. A myslím že když vezmu r-n803d tak zas tak moc neprohloupim. Hlavně už v propagaci od yamahy je tam vyfocen i vnitřek který vypadá dost podobně jako v zesilovacich take od yamahy.
Dovysvětlím svůj předchozí příspěvek.
Předesílám, že chápu rozdíl mezi stereo receiverem a zesilovačem, tady nemáme problém v terminologii.
Nicméně podstata mého sdělení platí: Pokud nemám jako prioritu audio kvalitu, jsou receivery (stereo i AVR) dobrou volbou, protože:
- šetřím za kabeláž,
- cena receiverů je až na výjimky nižší než cena samostatmě stojících komponent se srovnatelnou funkčností.
Pokud bych si kupoval stereo receiver s tím, že budu jej budu používat jen jako zesilovač, je tato diskuse zbytečná.
Pokud bych si kupoval stereo receiver s tím, že dostanu stejnou kvalitu zesilovací části a kvalitní vstupní část za jedny peníze.... tak bych byl veliký optimista.
Jenže já jsem ve svých očekáváních pesimista a nevěřím, že receiver za stejnou cenu jako firemní stereo zesilovač bude obsahovat:
- jak kvalitní "zdroj" zvuku (dneska už to není jen rádio, ale i integrovaný síťový modul a DAC)
- tak i skoro stejnou, ne-li shodnou, zesilovací část
Nakonec bude stejně nejlepší přestat polemizovat a prostě si to vyzkoušet
Předesílám, že chápu rozdíl mezi stereo receiverem a zesilovačem, tady nemáme problém v terminologii.
Nicméně podstata mého sdělení platí: Pokud nemám jako prioritu audio kvalitu, jsou receivery (stereo i AVR) dobrou volbou, protože:
- šetřím za kabeláž,
- cena receiverů je až na výjimky nižší než cena samostatmě stojících komponent se srovnatelnou funkčností.
Pokud bych si kupoval stereo receiver s tím, že budu jej budu používat jen jako zesilovač, je tato diskuse zbytečná.
Pokud bych si kupoval stereo receiver s tím, že dostanu stejnou kvalitu zesilovací části a kvalitní vstupní část za jedny peníze.... tak bych byl veliký optimista.
Jenže já jsem ve svých očekáváních pesimista a nevěřím, že receiver za stejnou cenu jako firemní stereo zesilovač bude obsahovat:
- jak kvalitní "zdroj" zvuku (dneska už to není jen rádio, ale i integrovaný síťový modul a DAC)
- tak i skoro stejnou, ne-li shodnou, zesilovací část
Nakonec bude stejně nejlepší přestat polemizovat a prostě si to vyzkoušet

Problém s touto kagóriou rístrojov je ten že ich máloktoré HI-FI štúdiá majú, teda aspoň neviem o žiadnom v mojom blízkom či vzdialenejšom okolí. Nerátam kadejaké multielekrá - tam na nejaké serióznejšie porovnávanie nie sú podmienky.
Ešte je tu možnosť že by si nejaký techniky znalý jedinec dal tú námahu a porovnal by (podla fotiek, serv. manuálov a pod) súčiasky v tých prístrojoch. Pokial by boli totožné, tak sa mi nechce veriť že by pridanie dipleja, dosky s tunerom atď. malo nejaký zásadný vplyv na zvuk. Pokial je ten reciever nejak ošidený (čo vzhladom k podobej cene s ne-ricievrom zrejme niekde bude), tak nejaký ten rozdiel môže by patrnejší. No ale pokial by tá r-n 803 hrala aspoň ako a-s 501, tak by to mohla byť stále výhodná kúpa.
Sorry za

Ahoj, resil jsem kdysi neco podobneho, myslim si, ze by sis mel polozit zakladni otazku a to zda-li avr je pro Tebe vhodna volba, pises o male mistnosti, uprime bych volil stereo sestavu s mensima sloupama treba se znackou Mission, mam dobre zkusenostI,. Nebo regalovky, ale avr bych uplne zavrhnul a resil to formou kvalitniho sterea. Btw koupi starsiho vybaveni urcite chybu neudelas pokud to budes kupovat s nekym zkusenejsim a ve finale za ty same penize koupis uplne jinou kategorii masin 

Dobře vidím to podobně a vzhledem k tomu že nehodlám pořizovat repro za více než 20k strop spíš méně asi stejně rozdíl nepoznám. Spíš bych chtěl poradit nějaký užší výběr repro abych věděl co si mám poslechnout. Zatím mě nejvíce lákají regály dali zensor 3 nebo sloupky zensor 5, ale když znatelně uslyším lepší do těch 20k tak se možná placnu přes kapsu. Dobře vypadají i monitor audio silver 2. A potom nevím jak jsou na tom ty nekomerční značky od nás. Ale vzhledem k opravdu malé místnosti to zatim vypada na ty zensory.JV píše: ↑12 zář 2017 14:11Problém s touto kagóriou rístrojov je ten že ich máloktoré HI-FI štúdiá majú, teda aspoň neviem o žiadnom v mojom blízkom či vzdialenejšom okolí. Nerátam kadejaké multielekrá - tam na nejaké serióznejšie porovnávanie nie sú podmienky.
Ešte je tu možnosť že by si nejaký techniky znalý jedinec dal tú námahu a porovnal by (podla fotiek, serv. manuálov a pod) súčiasky v tých prístrojoch. Pokial by boli totožné, tak sa mi nechce veriť že by pridanie dipleja, dosky s tunerom atď. malo nejaký zásadný vplyv na zvuk. Pokial je ten reciever nejak ošidený (čo vzhladom k podobej cene s ne-ricievrom zrejme niekde bude), tak nejaký ten rozdiel môže by patrnejší. No ale pokial by tá r-n 803 hrala aspoň ako a-s 501, tak by to mohla byť stále výhodná kúpa.
Kychtax,
Měl jsem ve svém přehrávači ( Vincent S3) implementovaný Sirius 3 od Casea.Už asi rok mám implementovaný vyšší model DAC Lynx též od Casea a jsem přesvědčen, že by za Denonem 2020 v žádném případě nezaostával, možná,že by, ale to by chtělo zkusit.
Měl jsem ve svém přehrávači ( Vincent S3) implementovaný Sirius 3 od Casea.Už asi rok mám implementovaný vyšší model DAC Lynx též od Casea a jsem přesvědčen, že by za Denonem 2020 v žádném případě nezaostával, možná,že by, ale to by chtělo zkusit.
Pochopitelně mám na mysli pouze v režimu CD.
Pisal sice avr a stereo receiver,no dalej spomina Parasound stereo integrovany zosilnovac, aj ked cena je takmer o polovicu vyssia...JV píše: ↑12 zář 2017 09:21PítrsPraha: Ale ty tu porovnávaš stereo reciever s AVR, kde nepochybujem že je ten rozdiel väčší. Ja som písal o Yamahe r-n 803d (stereo reciever) vs. Yamaha a-s 701, ktorú spomínal Adrian.
Predpokladám že oba prístroje majú vela zhodných vnútorností, len ten reciever má navyše displej, modul tuneru a modul sieťových funkcií. Neverím vo velký rozdiel vo zvukovom prejave.
Ono zalezi co povazujes za kvalitny zvuk a od toho sa odvija co Ti bude postacovat.
Vnutro pristrojov je plne odlisne...
A S701 R-N803 Ak by Ta to este zaujimalo,nakolko vidim,ze debata sa posunula uz dalej.
Naposledy upravil(a) adrian dne 12 zář 2017 21:47, celkem upraveno 2 x.
No vidím,že některým to dlouho trvá,než pochopí,že píšeš o steteoreceiveru a ne o AVR
Každopádně bych ti doporučil stereo zesilovač bez jakýchkoliv ficurin
Zvukově si myslím,že bude min kompromisní než ve stejné cenové hladině steteoreceiver 

No a podle fotek je to asi jasná volba,ne? 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Podle těch fotek bych řekl, že 803 je svým původem spíš osekaný AVR než stereo zesilovač doplněný o radio a displej....
Ta 803ka vypadá na obrázku jak chudý příbuzný. Myslel jsem, že je tu řeč jen o nějakém tuneru navíc, ale když vidím reklamní prospekt co se v této ceně "honosí" všemi možnými vstupy, tak při stejné ceně jako S701 je pošetilé si myslet, že zvuková kvalita neutrpí. Samozřejmě poslech napoví. Ohledně repro zkus regalovky VMA a taky AURUM CANTUS LEISURE 2 SV MKII.
Jinak je omyl si myslet, že repro za 20k si nezaslouží lepší zesilovač (receiver tuplem) než za 20k. Myslím tim, párování komponent, není psané nejvíc utratit za repro. Jde o štafetu a výrazně slabý článek může způsobit výslednou nespokojenost z poslechu.
Jinak je omyl si myslet, že repro za 20k si nezaslouží lepší zesilovač (receiver tuplem) než za 20k. Myslím tim, párování komponent, není psané nejvíc utratit za repro. Jde o štafetu a výrazně slabý článek může způsobit výslednou nespokojenost z poslechu.
Za Aurum Cantus sa prihovaram tiez...v danej cene vzdy patria medzi to naj... vyborny detail,bas pevny,stredy dobre vykreslene a k tomu to ma dynamiku a nenudi...
Ta fotka není r-n803, ale r-n303 která stojí o 10tis. méně. 803ka má vnitřek o poznání kvalitnější. Ale i tak je mi jasné že se může rovnat tak maximálně s a-s501. Každopádně díky za návrhy na ty repro.