Vintage HiFi
Re: Vintage HiFi
Tak tohle mi udělalo radost. Sám jsem majitelem “vintage” zesilovačů na svoji dobu unikátních s integrovaným DAC od značky, které by to dnes nikdo nečekal, AKAI.
Aktuálně řeším servis, neboť už mají své mouchy.
AM-75, který mi v roce 2011 upgradoval “karfík” dálkovým ovládáním
a AM-67 Tak snad to není z mé klávesnice OT.
Aktuálně řeším servis, neboť už mají své mouchy.
AM-75, který mi v roce 2011 upgradoval “karfík” dálkovým ovládáním
a AM-67 Tak snad to není z mé klávesnice OT.
"HiFi" Light.
Krásná vzpomínka na mládí.
Letní grilování a mejdany pod širým nebem.
(Mimo buřtů a kotlet bylo nutné přibalit i tašku s LP! )
Krásná vzpomínka na mládí.
Letní grilování a mejdany pod širým nebem.
(Mimo buřtů a kotlet bylo nutné přibalit i tašku s LP! )
Hmmmm, tak na tohle jsem teda mladej, po městě jsem nosil walkman a u vohně nám hrál Kryl z Tesla K10 .
Tak ještě jeden "stařík" který zdobí můj obývák.
Přenosný cívkový "Walkman" Revue.
12cm průměr cívek, 6 monočlánků na mobilní napájení, mono nahrávání....
Já vyrůstal na tomhle skvostu...cca od roku 75'. Zvuk sice katastrofa, ale naši mě nechali nahrávat z Ein Kessel Buntes, tak jsem byl rád, že mam funkci .
B90 nebyl špatný ale velmi poruchový...mírně lepší B93 stereo (dva VU měřáky) škoda: jenom jedna rychlost 9,52 cm/s
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Tohle mám zase já v ložnici. Rok výroby 1976. Jrd
Moc hezký strojek.
Používáš ho?
Jediný kousek v ložnici, který si označení vintage zaslouží je zatím jen zesilovač. (Zbytek je sice už také starší, ale zatím se do téhle kategorie zařadit nedá.)
Používáš ho?
Jediný kousek v ložnici, který si označení vintage zaslouží je zatím jen zesilovač. (Zbytek je sice už také starší, ale zatím se do téhle kategorie zařadit nedá.)
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Mám pár pásů, co jsem si sám nahrával z CD nebo LP. Líbí se mě, jak to pracuje, kotouče se otáčí, hezky svítí a tak.
Hraje slušně, je to celostopé stereo 9, 19, 38cm/sec. Už je to děda, tak ho šetřím. Jrd
Hraje slušně, je to celostopé stereo 9, 19, 38cm/sec. Už je to děda, tak ho šetřím. Jrd
Tak to je fajn.
Švýcaři byli vždycky šikulové.
(Nejen na hodinky a sýr. )
Švýcaři byli vždycky šikulové.
(Nejen na hodinky a sýr. )
To je Tesla Uran, přenosný mini magič cívkáč na 6 baterek buřtů R20 á1.5V, půlstopý, 2 rychlosti 4-9 dnes již plněhodnotný vintage aparát, ve své době velmi oblíben a často upravován amatérsky doma. Nahradil drahý Uher report 4000, inovovaná modifikace Pluto selhala (kolisání otáček, špatné převíjení rewind...) doplňkem černé koženkové pouzdro a řemen na rameno, příchod audio kazet (CC) předurčil jeho zánik.
- Přílohy
-
Ten má rychlé převíjení oběma směry?
Můj "Revue" má jen zpětný chod. A mazání předešlé nahrávky zajišťuje jednoduché přitlačení kousku obyčejného magnetu na pásku.
Oba to byly spíše "diktafony" pro záznam reportáží a rozhovorů...
I přesto je to hezký kousek moderní historie.
Můj "Revue" má jen zpětný chod. A mazání předešlé nahrávky zajišťuje jednoduché přitlačení kousku obyčejného magnetu na pásku.
Oba to byly spíše "diktafony" pro záznam reportáží a rozhovorů...
I přesto je to hezký kousek moderní historie.
má rychloposuv tam i zpět ale slabý motor, úprava na elektronické řízení otáček (Pluto) přinesla víc škody než užitku, mechanická šaltrpáka mezi cívkama s páslem byla lepší
Tohle je ta "mazací hlava".
(Ten malý, černý obdélníček vlevo.)
(Ten malý, černý obdélníček vlevo.)
Až na cd/dvd vše poctivé staré železo.