Audiokazety
Re: Audiokazety
Už je mi to trapné, ale zase trefa. CS 603 jsem měl také, ale mně bohužel neoslovily, měly nastaven, ale přepínáním tlačítek a to mně nevyhovovalo, přáliš velké skoky ve zvuku. Vyměnil jsem je za CS 722A, tam to je na potenciometrech, zvukově se zdály lepší a mám je dodnes plně funkční v garáži a jedu přes ně tuner Technics ST-S4T se siličem Pioneer 8800. Toť vzpomínka na mládí.
nechal jsem se zlákat (již po naši "revoluci") recenzemi na Pionýry CS 901 (3-pásma, bass reflex) větší katastrofu jste asi neslyšeli hrát výhybku vyladil naucho, tlumení doplnil ale za ty prachy ! vo to přece nešlo. těžká deziluze, sklamání, never more.
na tú dobu boli cs 603 fakt dobré . okrem tesly a pár tonsilov sa nič iné kúpiť nedalo . k rádiu prometheus (maďarsko -licencia akai ), boli tiež dobré 4 ohmové bedne , len veľa reprákov . tie som prerobil .
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A na koľko percent hrá DAT nosič po tých cca 12 prehratiach?oneeeee píše: ↑08 črc 2020 15:4280 te roky a reprobedne pioneer cs 603 si mohli dovoliť tak papaláši a tiráci .
DAT mal najnižšiu životnosť pásky . v testoch to vyšlo od 5 do 12 prehratí na 100 % . preto sa to asi neujalo . bolo to určené pre nahrávacie štúdia , ako náhrada , alebo doplnok ku kotúčakom.
v tuzexe sa predával tovar , za výmenu tovaru medzi československom , japonskom a ostatnými štátmi . išlo o pomerne malé sumy .
u kazetových magnetofonoch hlavy vydržali dlhšie ako u kotúčových . asi veľkosť , rýchlosť a dĺžka oteru alebo iný material . kto sa má v tom vyznať.
musí byť tá citácia ?
a čo takto pohľadať na internete ? tam je všetko . máš sony DTC-57 . vieš o ňom niečo ? aj o páskach a problémoch ?
v časopise stereo bol tento problém popísaný .
aj na wiki je popis .
a čo takto pohľadať na internete ? tam je všetko . máš sony DTC-57 . vieš o ňom niečo ? aj o páskach a problémoch ?
v časopise stereo bol tento problém popísaný .
aj na wiki je popis .
aj tu je popísaný problém
http://www.minidisc.org/dat_archiving.html
http://www.minidisc.org/dat_archiving.html
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Keby som vedel o problemoch v DTC-57, paskach, zaznamenavani, atd., asi by som sa neprisiel pytat na forum na to, kde je vlastne pravda ohladom tohto media.
sorry , ale s tou citáciou to tak vyznelo . .
tak ak si si ten odkaz aj prečítal tam je aj napísané , že boli najlepšie , audio kazety . na DAT môžem zatiaľ zabudnúť . AKAI , je za cenu auta .
tak ak si si ten odkaz aj prečítal tam je aj napísané , že boli najlepšie , audio kazety . na DAT môžem zatiaľ zabudnúť . AKAI , je za cenu auta .
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Klasické kazety sú možno najlepšie, ale na ne nahratý záznam vykazuje známky znehodnotenia v porovnaní s originálom, pri dual capstan decku je limit 90 minut a stabilita/manipulacia kazety tiez nie je bohvieco. Zvuk na DAT je takmer identický s originálom, vojde sa tam až 6 hodín (ak si nastavíš long play mode na 180-minutovej DATke) a celkovo aj manipulácia je lepšia. Preto ma zaujímalo, ako dlho tie DATky vydržia v porovnaní s audio kazetami, ale asi si to pojdem vygooglit 

oba formáty jsou nesrovnatelné...audio CC vznikla na konci 60.let když o hi-fi nebyla ani řeč
Elcaset a americké osmistopé cartridge prostě zanikly - pro komerční nezájem publika
DAT se nikdy nestala hromadným médiem
Elcaset a americké osmistopé cartridge prostě zanikly - pro komerční nezájem publika
DAT se nikdy nestala hromadným médiem

DAT páska bola náhrada za kotúčový magnetofon , pre štúdiá , no hlavne pre digitálny záznam . ďaľšia vec , bola rotačná hlava a jej rýchle opotrebovanie . 100 % záznam mala páska pri pár prehratí . pôvodne to malo byť ako archivačné médium . nahrať , prehrať , vylisovať vinyl a uložiť . to boli preferované ciele DAT systému . najviac modelov vyrobila firma sony . DAT dopadol skoro , ako video 2000 (grundig). u lacnejších modeloch sony DAT sa časom vyskytoval problém s transportom pásky . hádzalo to stopku .
no , ako dlho vydržia pásky DAT ? však už majú nejakých 30 rokov a stále sú v dobrej kondícii . pre nás môžu hrať dobre , lepšie a najlepšie . pre americké uši s americkou prísne tajnou aparatúrou , nie . amerika má všetko najlepšie . aj problémy. všetko dobré pochádza z japonska a dodnes je to plne funkčné. Pomalá lineárna rýchlosť pásky . Veľká šírka pásma .Diagonálne pásy . Rýchlosť pásky 8,15 mm / s
Relatívna rýchlosť pásky 3 m / s
2.2 Gbajty = 2 hodiny zvuku
Rotačný bubon DAT rotuje rýchlosťou 2000 ot / min
2 hlavy umiestnené od seba 180 stupňov
Azimutový záznam sa používa na zníženie presluchu medzi susednými stopami (+20 až -20 stupňov azimutového uhla)
Vymazanie sa dosiahne prepísaním nových údajov na pásku .
Páska je počas záznamu, prehrávania a vyhľadávania vždy v kontakte s rotujúcimi hlavami
Páska je náchylná na výrobné chyby a faktory prostredia
S-DAT
Stacionárna hlava DAT
„Nástupca k existujúcim stacionárnym páskovým systémom hlavy, ktoré používajú viacstopové magnetické hlavy
Používa kazetu s páskou a pevnú hlavu
Pozdĺž pásky je zaznamenaných viac ako 20 stôp.
Hustota záznamu 64 kbit / palec
Rýchlosť pásky 47,6 mm / s (rovnaká ako pri analógových kazetách)
hrací čas 90 minút DAT vyžaduje opravu chýb
DAT je určený na opravu náhodných a burstových chýb
náhodný : presluch zo susedných stôp, stopy nedokonale vymazaného signálu, mechanická nestabilita
prasknutia : vypadávanie spôsobené prachom, poškriabaním pásky, znečistením hlavy
Korekcia chýb DAT musí umožňovať úpravu, preto údaje nemožno šíriť na veľa stôp.
Dátová stopa je rozdelená na ľavý a pravý kanál.
Dáta pre každý kanál sa vkladajú do párnych a nepárnych dátových blokov.
Dvojnásobne kódovaný kód na opravu chýb Reed-Solomon
no , ako dlho vydržia pásky DAT ? však už majú nejakých 30 rokov a stále sú v dobrej kondícii . pre nás môžu hrať dobre , lepšie a najlepšie . pre americké uši s americkou prísne tajnou aparatúrou , nie . amerika má všetko najlepšie . aj problémy. všetko dobré pochádza z japonska a dodnes je to plne funkčné. Pomalá lineárna rýchlosť pásky . Veľká šírka pásma .Diagonálne pásy . Rýchlosť pásky 8,15 mm / s
Relatívna rýchlosť pásky 3 m / s
2.2 Gbajty = 2 hodiny zvuku
Rotačný bubon DAT rotuje rýchlosťou 2000 ot / min
2 hlavy umiestnené od seba 180 stupňov
Azimutový záznam sa používa na zníženie presluchu medzi susednými stopami (+20 až -20 stupňov azimutového uhla)
Vymazanie sa dosiahne prepísaním nových údajov na pásku .
Páska je počas záznamu, prehrávania a vyhľadávania vždy v kontakte s rotujúcimi hlavami
Páska je náchylná na výrobné chyby a faktory prostredia
S-DAT
Stacionárna hlava DAT
„Nástupca k existujúcim stacionárnym páskovým systémom hlavy, ktoré používajú viacstopové magnetické hlavy
Používa kazetu s páskou a pevnú hlavu
Pozdĺž pásky je zaznamenaných viac ako 20 stôp.
Hustota záznamu 64 kbit / palec
Rýchlosť pásky 47,6 mm / s (rovnaká ako pri analógových kazetách)
hrací čas 90 minút DAT vyžaduje opravu chýb
DAT je určený na opravu náhodných a burstových chýb
náhodný : presluch zo susedných stôp, stopy nedokonale vymazaného signálu, mechanická nestabilita
prasknutia : vypadávanie spôsobené prachom, poškriabaním pásky, znečistením hlavy
Korekcia chýb DAT musí umožňovať úpravu, preto údaje nemožno šíriť na veľa stôp.
Dátová stopa je rozdelená na ľavý a pravý kanál.
Dáta pre každý kanál sa vkladajú do párnych a nepárnych dátových blokov.
Dvojnásobne kódovaný kód na opravu chýb Reed-Solomon
pekná datka, občas sa dodnes predava (na opravu alebo ND) no čo už
https://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/e ... 00-GRUNDIG
https://www.hifibazar.sk/hifibazar-sk/e ... 00-GRUNDIG
porobil som si zrkadlové kazety . pobavil som sa . nie každá kazeta vyhovuje danému typu magnetofonu . preto mám dve .
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mám si to dať do googlu alebo nam prezradis pravý účel takýchto kaziet?
tiez som na to ziral