Cibuv gramofonovy koutek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Cibuv gramofonovy koutek

Příspěvek od pasul »

Myslím si, že se to dá jednoznačně říct. Ale samozřejmě není nad vlastní test a vlastní zkušenost. Což ovšem je nesmysl v přenoskách. Leda najít někoho kdo to má a bude ochoten to jít někde vyzkoušet. A na to bych se teda z vysoka vysral. Nemožné. Zbývá jedině věřit lidem po světě a jejich zkušenostem. Tady u nás nic. No ale tak to prostě je. Tady spíš každý brání to svoje. Jak tady jde dojít k nějakému závěru před samotnou koupí? Spíš to skončí tak, že když už někdo kupuje gramofon od nějakého prodejce, tak koupí i přenosku u něj. Tak to vidím já.

Osobně mě teda dost zajímá, jestli bude nějaký gramofon schopen zahrát jako můj zdroj SACD/CD. Dost o tom pochybuji a pokud ano, tak to bude tuším zcela mimo zaplatitelnou kategorii. Takže zvažuji, že se na to v.....

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

No neco lepsiho by to ted chtelo , a to hlavne prenosku a zaroven take phono , preci jenom ten Trichord ma pravdepodobne sve hranice tady v teto kategorii , proti gramofonu jako takovemu nemuzu ted ( s Rondo bronze a Trichordem) vubec nic namitat , konstrukce se jevi jako promyslena a funkcni (absolutni ticho , vsude ... ), ovsem co se stane az tam bude lepsi prenoska na lepsim phono , to je otazka . :?:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Samozřejmě nahoru se dá pořád jít. Jen je to otázka financí, které je člověk ochotný
do toho vložit.
Nejdůležitější je sladění přenoska - raménko - phono na kvalitním gramofonu.
Nikde není psané, že když něco koupíš z druhé ruky i s přenoskou, tak je to to nejlepší.
Trichord Diablo + NCPSU je opravdu vynikající stroj za své peníze.
Samozřejmě jsou lepší a dražší...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Po dnesnim odpolednim hrani na muj gramofon , spolu s M.H: jsme oba dosli k zaveru , ze nejvetsi brzdou v kvalite zvuku je u mne phono Trichord , u MM prenosky Ortofon 2M Black chybi vysky a vyssi stredy , u MC Rondo Bronze je situace lepsi , ale ne o mnoho , zvuku cosi stale chybi , dynamika a stejne jako u MM systemu vysky a vyssi stredy . Zaroven i basy nejsou tak razantni jak by meli byt , proste zvuk pripomina CD playery v cenove kategorii okolo 30-40000 Kc . K tomuto zjisteni jsem dospel az dnes , kdy jsem stridave poslouchal muj CD player Audio Aero a gramofon s Rondo Bronze a bylo mozne tak porovnat oba systemy .
Otazka je ted zda jde o vadny vyrobek , nebo o danou vlastnost tohoto phono zesilovace .. ( zaroven byl ten Trichord porovnan i na jine aparature , kvuli overeni pripadne nekompatibility s predzesilovacem , vysledek uplne stejny) . Tak uz pomalu koukam po nejakem jinem phono zesilovaci , kdyby jste meli nejake navrhy , napiste .

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jo jo. Rigo ti tady už dávno radil rovnou ten RCM audio. Tady tyhlety meziskoky jsou prostě nesmysl. Zajeď si do Pánského dvora poslechnout gramofon za 60K na tomto phono preampu a jakékoli takové závěry nepřicházejí v úvahu. Naprosto famózní zvuk s neskutečnou kontrolou basů. Přenoska za 5K!!! To jsem prostě nečekal. Určitě půjdu do Scheu. A to si nedokážu představit, až bude sestaven vyšší model Scheu Premier s 12 palcovým ramenem a přenoskou Benz Micro Scheu, tak to i můj Emm Labs bude v ohrožení.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Můj názor je, že ¨:
Ortofon Rondo Bronze je velmi dobrá přenoska. Ne špičková, ale rozhodně velmi dobrá.
Špičková Ortofon za ještě přijatelné peníze je Jubilé
Špičková Ortofon za hodně peněz je Windfeld nebo Vienna
Další velmi dobrá se kterou mám zkušenost je Phase Tech P3. Vynikající kombinace s elektronkovým Edgar TP-305

Jaký je použitý kabel mezi gramo a phono ? Jak je dlouhý ?

Phono Trichord nemohu posoudit, protože jej prostě neznám. Ale pokud na něm Peer provozuje ke své spokojenosti Dynavector XX2, tak by to mělo být ok.
Můj tip na dobrý a ne příliš drahý komerční phono je Audio Research PH-5.
Můj tip ma velmi drahý naprosto nekompromisní phono je Audio Research PH-7
Můj tip na nesmyslně drahý phono je Boulder 2008
Můj tip na nekompromisní kousek za úžasnou cenu je phono, které pro mne navrhnul pan Macura (PMA) a které bude dostupné během pár týdnů. Dnes jsme provedli nějaká měření, sériová výroba je konečně za dveřmi :-)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Ciba:
ne příteli, Trichord za to nemůže. Chybu hledej v něčem jiném!
Přijeď si poslechnout, jak hraje sestava Dynavector XX2 mk II + SME V + Trichord Diablo + NCPSU.
Uvidíš, potažmo uslyšíš, že slabé místo je jinde. Proč jsi to hned svedl na phono?
Tam ti něco nepasuje... :!:
Myslím hoši, co slyšeli gramofon u mě, mě dají za pravdu.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Peer píše:to Ciba:
ne příteli, Trichord za to nemůže. Chybu hledej v něčem jiném!
Přijeď si poslechnout, jak hraje sestava Dynavector XX2 mk II + SME V + Trichord Diablo + NCPSU.
Uvidíš, potažmo uslyšíš, že slabé místo je jinde. Proč jsi to hned svedl na phono?
Tam ti něco nepasuje... :!:
Myslím hoši, co slyšeli gramofon u mě, mě dají za pravdu.
Vlastne ten Trichord byl porovnavan s dvema jinymi zesilovaci (Primare a druhy Dyi) a na jinem gramofonu a pokazde to bylo stejne - utlumene vysky a vyssi stredy , u mne doma na mem gramofonu to same , cili logicky pro mne vyplyva to , ze problem je prave v tomto zesilovaci , jak jsem uz napsal muze jit o vadny kus , to se muze stat , ale toto se mi nechce resit , proste koupim jiny a uvidime :P

boxer

Příspěvek od boxer »

Můj tip na nekompromisní kousek za úžasnou cenu je phono...........

Už???? Se těšííííííííííím. *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *bravo* *jupi* *jupi* *jupi* *hura* *hura* *palec* *2thumbsup*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Co takový Emmeline XR-10B. Byl mi doporučován tento přístroj. Já už si výborný phono vybral a nebudu jej měnit. Všichni snad slyšeli v Rožnově.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Renown
Ahoj Lubore , dekuji ti za tipy ohledne prenosek , urcite to vyuziju , ten gramofon ma na to aby se vyrovnal zvukem memu CD Audio Aero , podle M.H. je jeho konstrukce a provedeni (zejmena magnetickeho systemu) mnohem lepsi nez napr. Clearaudio rady Champion (cca 65 000 kc bez ramenka) a ja mu v tomto , verim , jen bude nutne najit jine phono , ale to je nakonec docela prijemne zjisteni .. :D

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Renown píše: Můj tip na nekompromisní kousek za úžasnou cenu je phono, které pro mne navrhnul pan Macura (PMA) a které bude dostupné během pár týdnů. Dnes jsme provedli nějaká měření, sériová výroba je konečně za dveřmi :-)
Vies ako dlho uz nan cakam? Kuzma sa moc a moc tesi az ho vyskusa....

boxer

Příspěvek od boxer »

MB

Jáááááááááááááá čekám dýl,o hodně dýl.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

*offtopic*

boxer

a ako to zapojis tentokrat do Sharpu *hura* (tentokrat som ta dostal)

boxer

Příspěvek od boxer »

Nedostal. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ze Sharpa přímo z přenosky do předzesíku a pak zpět do externího vstupu a mám HIGH END. *hura* *hura* *bravo* *2thumbsup* *palec* *jupi*

Odpovědět