Cibuv gramofonovy koutek
Re: Cibuv gramofonovy koutek
Peere , prosim te o radu ,jak by jsi nastavil zatez na Trichordu pro tu Ortofon Rondo Bronze , oni uvadeji doporucenou hodnotu 10-200 Ohmu , predzesilovac nabizi 47Kohm , 33 Ohm , 100 Ohm , 1 Kohm
Diky za radu
47Kohm je pro MM přenosky. To není pro Bronze.
Ty máš dvě možnosti: buď 33 nebo 100 ohm.
Musíš vyzkoušet sluchem, jak se ti to bude zdát.
Já jsem toto zkoušel u své aparatury a zjistil jsem, že když dám větší zátěž, tak zvuk je jakoby mírně zabržděný.
Vyzkoušej na nějaké dobře známé nahrávce obě možnosti a posuď jestli slyšíš nějaký rozdíl.
A co bude pro tebe lepší, to je správně...
Ty máš dvě možnosti: buď 33 nebo 100 ohm.
Musíš vyzkoušet sluchem, jak se ti to bude zdát.
Já jsem toto zkoušel u své aparatury a zjistil jsem, že když dám větší zátěž, tak zvuk je jakoby mírně zabržděný.
Vyzkoušej na nějaké dobře známé nahrávce obě možnosti a posuď jestli slyšíš nějaký rozdíl.
A co bude pro tebe lepší, to je správně...
Máš Rondo Bronze, ne 2M Bronze... ?
První je MC a druhá MM...
Co jsem psal platí pro Rondo Bronze MC, že.
První je MC a druhá MM...
Co jsem psal platí pro Rondo Bronze MC, že.
Jo jo , mam tam MC Rondo Bronze , a nechal sem tam
33 Ohm , zvuk je jak rikas vice otevreny .. diky .
33 Ohm , zvuk je jak rikas vice otevreny .. diky .
Novy mame v ponuke za 499 euro 
Tak dnes jsem si privezl novou hracku - Pro-ject RPM 10 + Ground it , po nastaveni a serizeni ramenka spolu s Rondo Bronze to hraje velmi dobre , nemam zadne vyhrady - absolutni ticho na pozadi a zvuk je ted limitovan jen prenoskou
, takze premyslim , ktera nahradi tu Rondo Bronze ..

Ciba - Porovnání zvuku s Audio Aero? Má to cenu jít do absolutní špičky v gramofonu? Samozřejmě přenoska bude to nejdůležitější, ale velice mě to zajímá. Obzvláště po dnešku. 
Jo a ten Pro-Ject zjevně nebude to nej. Proč stále zkoušíš různé modely a vyhazuješ prachy do kýble? Nebude lepší to rovnou ztrestat na plno a pořádně?
Jo a ten Pro-Ject zjevně nebude to nej. Proč stále zkoušíš různé modely a vyhazuješ prachy do kýble? Nebude lepší to rovnou ztrestat na plno a pořádně?
Cau Robine , po mych vyzkumech se Sunsenem a SME a poslechem podobnych dvou stroju , jsem zcela jednoznacne dospel k nazoru , ze motorek nesmi! byt na jedne desce s talirem a ramenkem , na aparature s vysokym rozlisenim je proste slyset jeho chod , takze jsem tuto koncepci uznal jako nevhodnou a poridil ten RPM 10 . Jak jsem uz psal , pozadi je uplne tiche a zvuk tudiz visi jen na ramenku a prenosce , toto je ted jasne slyset , jeste poridim neco lepsiho a pak uvidim . Srovnani s mym CD playerem je ted pro mne slozite , protoze mam jen jedno stejne LP a CD ( P.Gabriel -So ) takze muzu psat jen o srovnani techto dvou nosicu . Na gramofonu je tato hudba lepe poslouchatelna , na CD verzi jsou lepe slyset vsechny technicke nedostatky nahravky a clovek je z toho otraveny . Na dobre nahranych LP deskach je pak slyset jiste rezerva samotneho ramenka a prenosky . Samozrejme velkou roli ma i phono zesilovac , proste ted si nemuzu dovolit utratit cca 250 000 kc za nove phono a novy gramofon se spickovym ramenekem a prenoskoupasul píše:Ciba - Porovnání zvuku s Audio Aero? Má to cenu jít do absolutní špičky v gramofonu? Samozřejmě přenoska bude to nejdůležitější, ale velice mě to zajímá. Obzvláště po dnešku.
Jo a tady jsou dva celkem obsahle testy -
http://www.ultraaudio.com/equipment/project_rpm_10.htm
http://tonepublications.com/REVPDF/Proj ... ckbird.pdf
Naposledy upravil(a) ciba dne 06 led 2009 21:28, celkem upraveno 1 x.
to Ciba:
pořád je co vylepšovat, že?
pořád je co vylepšovat, že?
Ciba - No jasně. To chápu. Když já ty mezičlánky tak nemám rád. Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak podle tvých slov už se to velice přibližuje a nebo dokonce je již na podobné úrovni jako Audio Aero - špičkový zdroj zvuku. Kvalita nahrávky se stává rozhodující. Chtěl jsem jen tohleto vědět a jestli to má opravdu cenu. Tímto ten Pro-Ject teda rozhodně překvapil.
No ono to Robine cenove nebude o moc levnejsi , nez to napr. Audio Aero , kdyz necham samotny gramofon tak jak je (RPM 10) , koupim napr. rameno SME V a k tomu lepsi phono , napr. Audio Research ,dale prenosku napr. Koetsu Rosewood Signature jsme na stejne neli na vyssi cene nez muj CD player . Kvalitou to bude ovsem hodne vysoko .
Pokud nehraje gramofon vyloženě líp než CD player, tak je to o ničem...
To je pouhé konstatování.
To je pouhé konstatování.
Bronze splňuje dánské motto, accuracy in sound.
Já zvolil jejich řadu, laděnou pro barokisty německého trhu, Akcent V.
Na svých stránkách se k ní nepřiznávají, tak si dovolím odkaz:
http://www.phonophono.de/YOrtofon_MC_V1 ... 3?Kennung=
Cibo, super.
Japonskou přenosku! Myslím, že jak znám tvoje phono od Peera, bude Koetsu zářit na analogovém nebi leskem nejvyšším.
Já si zase myslím a za louží to tak je, že Benz-Micro je jasná volba. Samozřejmě nechci nikomu nic namlouvat. Ale tak to prostě je. Já to vidím na Ebony a není co řešit. I takový MAC na vedlejším fóru už na to taky přišel...
to Pašul:
to se nedá jednoznačně říct.
Já osobně, mít na to prachy, tak bych šáhl právě po Koetsu...
Ale to by chtělo asi i lepší gramofon.
to se nedá jednoznačně říct.
Já osobně, mít na to prachy, tak bych šáhl právě po Koetsu...
Ale to by chtělo asi i lepší gramofon.