Cibuv gramofonovy koutek
Re: Cibuv gramofonovy koutek
Musím se zastat Trichordu ještě jednou. Je to opravdu vynikající phono v dané cenové relaci.
Opravdu mě pobavilo, jak jsi psal, že je brzdou v kvalitě zvuku s Ortofon 2M Black...
Takto se můžeme bavit o opravdu nejlacinějších phono zesilovačích. Je vidět, že nevíš, co doma máš. Porucha tvého kusu se sice vyloučit nedá ale problém bude v něčem jiném.
Jak Renown upozornil, tady mimořádně záleží na kvalitě kabelu mezi gramofonem a phonem.
Rukama mě prošlo již několik různých phono zesilovačů a měl jsem tu možnost si pohrát s kupou phono kabelů. Pamatuji si, že když jsme dělali test právě těchto kabelů, tak i dost drahé stačily výsledný zvuk totálně zabít. A to tak, že to hrálo jako ze sklepa. Zahuhlané, bez výšek, zastřené středy... V tom bych hledal prvně chybu a zkusil bych vybrat kabel, který bude sladěný s tímto systémem. Jaký vůbec používáš?
Samozřejmě Audio Research PH-7 bude někde úplně jinde. Mět na něho, tak bych neváhal.
Opakuji, že hraji s přenoskou v ceně cca 45 tisíc a je to krásná jízda!
Opravdu mě pobavilo, jak jsi psal, že je brzdou v kvalitě zvuku s Ortofon 2M Black...
Takto se můžeme bavit o opravdu nejlacinějších phono zesilovačích. Je vidět, že nevíš, co doma máš. Porucha tvého kusu se sice vyloučit nedá ale problém bude v něčem jiném.
Jak Renown upozornil, tady mimořádně záleží na kvalitě kabelu mezi gramofonem a phonem.
Rukama mě prošlo již několik různých phono zesilovačů a měl jsem tu možnost si pohrát s kupou phono kabelů. Pamatuji si, že když jsme dělali test právě těchto kabelů, tak i dost drahé stačily výsledný zvuk totálně zabít. A to tak, že to hrálo jako ze sklepa. Zahuhlané, bez výšek, zastřené středy... V tom bych hledal prvně chybu a zkusil bych vybrat kabel, který bude sladěný s tímto systémem. Jaký vůbec používáš?
Samozřejmě Audio Research PH-7 bude někde úplně jinde. Mět na něho, tak bych neváhal.
Opakuji, že hraji s přenoskou v ceně cca 45 tisíc a je to krásná jízda!
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Má pravdu ten chlapec.
Tím chci říct, že to u Peera hraje naprosto parádně
.
Tím chci říct, že to u Peera hraje naprosto parádně
Ahoj ML , bohuzel u mne doma to paradne nehrajeMark Levinson píše:Má pravdu ten chlapec.
Tím chci říct, že to u Peera hraje naprosto parádně.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Cibo,ciba píše:Ahoj ML , bohuzel u mne doma to paradne nehrajeMark Levinson píše:Má pravdu ten chlapec.
Tím chci říct, že to u Peera hraje naprosto parádně.
, (mozna vadny phono) to ted nevim , gramofonem to neni to jsem si overil na jinem stroji vcetne jinych prenosek a take jinych kabelu , ale co by mne zajimalo , popis jak by si porovnal tvuj aparat co mas doma vs ten Peeruv , je u Peera lepsi zvuk z gramofonu nez u tebe doma z ML 309S CD ? Myslim tak celkove , jak to na tebe pusobi . diky za odpoved .
porovnání zvuku Peerova Vinylu a CD u mne není tak jednoduché, protože se jedná o jiné sestavy a úplně jiné pojetí zvuku (regálovky versus sloupy). Přímou konfrontaci jsme nedělali, takže to popsat není snadné, jestli mi rozumíš. Musel bych mít Peerův gramofon doma zapojený do mé sestavy, abych to mohl objektivně posoudit. Každopádně mohu říct, že u Peera hraje vinyl lépe než CD.
Cibo, prozraď mě, co to máš za kabely mezi gramo a phono... a jak jsou dlouhé.
Cau Peere , ted tam jsou Neotech NA - 12260 cca 1m , predtim byly zapojene ruzne druhy Monster , Clearaudio , VandenHull , valny vliv to vsak nema , to jsou jemne nuance , kdybych to mel popsat technicky tak tam je u vsech prenosek utlum na vyskach asi 6db , a to nemuze byt kabelem ani ramenkem ci gramofonem samotnym , klonim se spise k vadnemu kusu (nebo spatne nastaveny) .. 
Jsem presvedcovan abych koupil toto http://www.stereoinfo.org/phase.pdf
Jeste to neni v Cechach dostupne , ale az to prijde jedu si promluvit s dovozcem o cene a zaroven si to poslechnout ...
Jeste to neni v Cechach dostupne , ale az to prijde jedu si promluvit s dovozcem o cene a zaroven si to poslechnout ...
to Ciba:
vypadá to dobře. Jeden můj známý si kupoval komponenty Accuphase a nechal si je posílat
přímo z Japonska. Pokud vím, vyšlo ho to podstatně levněji... Možná by to stálo za zkoušku
se poptat mailem. Aspoň by jsi měl srovnání...
vypadá to dobře. Jeden můj známý si kupoval komponenty Accuphase a nechal si je posílat
přímo z Japonska. Pokud vím, vyšlo ho to podstatně levněji... Možná by to stálo za zkoušku
Diky za zajimavou myslenku Peere , zkusim to . Otazka je pak vyvazenost celeho analogoveho kompletu , musim to jeste promyslet (nekraduPeer píše:to Ciba:
Audio Research PH5 bych také vyzkoušel. To nebude tak drahé a věřím ve velmi vysokou kvalitu...
Kdyby jsi měl cestu přes Olomouc, můžeš ten Trichord vzít sebou a můžeme ho porovnat u mě na mé aparatuře.
Aspoň by jsi měl jistotu, jestli je vadný nebo co...
Aspoň by jsi měl jistotu, jestli je vadný nebo co...
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Cibo,
co takhle zkusit toto phono, REGA-Ios. Je velice dobře hodnoceno a cena je přijatelná.

co takhle zkusit toto phono, REGA-Ios. Je velice dobře hodnoceno a cena je přijatelná.

Uz jsem na nej koukal , vazny kandidat - jsou tam pouzita step-up trafa , a to me zajima velice . Ted mam objednana samostatna trafa tak az prijdou , udelame krabicku a vyzkousim to jestli to bude prinos , pak uvidimMark Levinson píše:Ahoj Cibo,
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ono to sem nepatří, ale já nevím kam to napsat. Mně se stává, že ty obrázky (konkrétně Rega Ios) se mi zobrazují jen z půlky. Je to nějaká chyba u mne? Nebo je to nějaké nastavení tohoto fóra? To je spíš otázka na Rowinga, tímto ho prosím, aby to po vysvětlení smazal nebo přesunul jinam.
Děkuji všem za radu jak a co mám přenastavit.