Destilovaná voda pro pračky LP
Re: Destilovaná voda pro pračky LP
Čistená voda nemusí byť destilovaná. Čistená voda sa rozumie, že je zbavená mechanických nečitôt, t.j. premytá cez rôzne filtre (štrk, piesok, uhlík atď), ale to neznamená, že je aj chemicky čistá. Ak napr. je vápenatá, môže na platni vytvoriť biely povlak. Pri destilácii sa jedná o kondenzovanie vodných pár a tak dostaneme "čistú" vodu, s PH 0 bez mechanických a chemických prísad, bez chuti a zápachu. O destilácii nemá zmysel v tomto vlákne bližšie pojednávať. Ale destilovaná voda, ionizovaná voda a čistená voda nie je jedno a to isté.
aretax,přesně tak 

-
- Kontaktovat uživatele:
A co píšou jako zde? http://www.lekopis.cz/Kap_6_1_Aqua_purificata.htm
Nebo zde: http://www.zuova.cz/informace/chl/chl011.pdf
Nejlepší odkaz co jsem k ní našel, je zde přímo napsáno, jak moc je vhodná k čištění LP Aqua purificata
Doporučuji přeložit v google překládači: http://translate.google.cz/translate?hl ... CCQQ7gEwAA
Nebo zde: http://www.zuova.cz/informace/chl/chl011.pdf
Nejlepší odkaz co jsem k ní našel, je zde přímo napsáno, jak moc je vhodná k čištění LP Aqua purificata
Doporučuji přeložit v google překládači: http://translate.google.cz/translate?hl ... CCQQ7gEwAA
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten poslední, pro ty co nečtou jen letmují, vyjímám text :
Specifikace produktu:
Vzorec: Směs z vysoce čištěných (99,999%) non specifické látky, Aqua purificata (opakovaně destilovaná a čistí) a speciální tenzidy.
Sorry za tu svahylskou češtinu, je to věc překládače z google, mě ale vůbec nevadí.
Chodím takto na zahraniční fora číst a dost mi to pomáhá.
Tak teď babo raď, já tu vodu ale asi vyzkouším, maximálně obětuji jednu malou okki nokki směs.
Tu vodu jsem dostal zadara.
Specifikace produktu:
Vzorec: Směs z vysoce čištěných (99,999%) non specifické látky, Aqua purificata (opakovaně destilovaná a čistí) a speciální tenzidy.
Sorry za tu svahylskou češtinu, je to věc překládače z google, mě ale vůbec nevadí.
Chodím takto na zahraniční fora číst a dost mi to pomáhá.
Tak teď babo raď, já tu vodu ale asi vyzkouším, maximálně obětuji jednu malou okki nokki směs.
Tu vodu jsem dostal zadara.
Naposledy upravil(a) hi-fi calvus dne 26 srp 2012 15:48, celkem upraveno 1 x.
"čistú" vodu, s PH 0 bez mechanických a chemických prísad,
No tak to by asi z toho (nejen) LP moc nezbylo.
Asi překlep.
No tak to by asi z toho (nejen) LP moc nezbylo.

Asi překlep.
Možno by bolo lepšie kúpiť hotové roztoky určené k "praniu" LP, ako napr. Clearaudio, Krautwire, VPI a pod. Je to síce drahšie, ale kvalita čistenia je zaručená. Ja osobne používam Krautwire, alebo Clearaudio a platne sú po vypraní absolútne čisté, bez akýchkoľvek fľakov. Napr. 2l Clearaudio kupujem za 40 € a vydrží mi to vyše roka.
Pánové promiňte, ale už se tady ukazuje někdy typické hifistické přehánění.
Technická destilovaná voda má obsahovat např. méně než 0,0001 g Ca/l, už vidím jak toto množství dělá šmouhy na LP.
Další parametry viz odkaz:
http://www.velvana.cz/files/files_produ ... a-voda.pdf
Vypral jsem cca 400 LP roztokem rěděným technickou destilkou a bez jakéhokoli poškozeni desky. Konec konců pračka prebytečnou tekutinu odsává.
20€ za litr roztoku vody, isopropylalkoholu a pár přisad v ceně několika korun, mi připadá přehnané.
Technická destilovaná voda má obsahovat např. méně než 0,0001 g Ca/l, už vidím jak toto množství dělá šmouhy na LP.
Další parametry viz odkaz:
http://www.velvana.cz/files/files_produ ... a-voda.pdf
Vypral jsem cca 400 LP roztokem rěděným technickou destilkou a bez jakéhokoli poškozeni desky. Konec konců pračka prebytečnou tekutinu odsává.
20€ za litr roztoku vody, isopropylalkoholu a pár přisad v ceně několika korun, mi připadá přehnané.
Všechny zájemce o deinizovanou vodu vhodnou pro praní LP desek zvu do Ostravy Hrabůvky - laboratoře na poliklinice - zdarma do vašich kanystrů načepuju. - čas 15:00-15:10 hodin v pátek 31.8.
Uvítám hlavně Patrika, dlouho jsme se neviděli a má to v podstatě doma. Kuba
Uvítám hlavně Patrika, dlouho jsme se neviděli a má to v podstatě doma. Kuba
to MartinSt :
A všechny ty předražené prací roztoky jsou technické čističe na PVC, protože není žádný důvod, aby to bylo něco jiného ....
Ale pozor na praní šelakových desek, to je úplně něco jiného. Tam se NESMÍ použít žádný alkohol !

A všechny ty předražené prací roztoky jsou technické čističe na PVC, protože není žádný důvod, aby to bylo něco jiného ....
Ale pozor na praní šelakových desek, to je úplně něco jiného. Tam se NESMÍ použít žádný alkohol !
-
- Kontaktovat uživatele:
jkb4: Kubo nevěděl jsem, že jsi to ty, myslím ten nick.
Moc rád bych se někdy stavil, na toho čepa,
ale v uváděnou dobu mi to nevyhovuje.
Pochopil jsem dobře, že pracuješ na té poliklinice?
Pokud ano, zavolám ti a dohodnem se na jindy, máš pořád stejné číslo?
Jo a chtěl jsi po mě posledně DM remixes, jenže jsme se bohužel osobně nesešli, od tý doby, ale já nezapomínám.
Navíc mám už i dvojku (DM remixes) to jsou zase tři placky a je to ještě lepší než jednička.
Na některých sonzích se podílel i Vince Clarke a Recoil (Alan Wilder) na toho ostatně jedem do Prahy, už máme doma lístky.
Doufám, že budou fotky s mistrem do sbírky
.
Když tak prosím písni na můj email (hi.fi.calvus@gmail.com)
Já ti zavolám a dohodnem co a jak a kdy.
Měj se.
Moc rád bych se někdy stavil, na toho čepa,

Pochopil jsem dobře, že pracuješ na té poliklinice?
Pokud ano, zavolám ti a dohodnem se na jindy, máš pořád stejné číslo?
Jo a chtěl jsi po mě posledně DM remixes, jenže jsme se bohužel osobně nesešli, od tý doby, ale já nezapomínám.
Navíc mám už i dvojku (DM remixes) to jsou zase tři placky a je to ještě lepší než jednička.
Na některých sonzích se podílel i Vince Clarke a Recoil (Alan Wilder) na toho ostatně jedem do Prahy, už máme doma lístky.

Doufám, že budou fotky s mistrem do sbírky

Když tak prosím písni na můj email (hi.fi.calvus@gmail.com)
Já ti zavolám a dohodnem co a jak a kdy.
Měj se.
Ozvu se, Calvusi. Nikdo nepřišel, to jste analogoví hifisti? 

Za to, ze nikdo neprisel si muzes sam! Nemel jsi psat, ze je to zdarma!
Priste napal poradnou cenu za dl a uvidis!
("Zadarmo zni dnes uz podezrele!
)

To Prospero-hooooooooodně dobrý!!! Dnes jsem přiletěl z dovči a hned se od srdce zasmál.Máš to za1+
Prvních 100l šlo na mně. Druhých 100l jsi mohl zaplatit Ty, Prospero. 

Za sex a deionizovanou vodu jsem jeste nikdy platit nemusel.
Delal jsem chvili technika v jedne velkopradelne a tam jsme si v ni myli dokonce i ruce!